Gość: janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 09:44 czy oriętuje się ktoś w cenach zrobienia ocieplenia styropianem z wtopieniem siatki bez tynkowania, jaka jest cena robocizny za metr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: ocieplenie IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 13.11.03, 16:31 Witaj położenie ocieplenia i wtopienie siatki kształtuje sie w cenie ok 15zł/m2 tak było u mnie ale robili jeszcze tynk całość za 25zł/m2 ale jak powiedział wykonawca ze jakby bylo mniej okien to bylo by taniej. dam ci na niego wymiary 507-216-064 firma jest porzadna u mnie zrobili i jest efekt naprawde fajny, szef ma na imie JArek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ocieplenie IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 13.11.03, 16:34 moge ci podac jeszcze ceny za materiał jakie poniosłam: klej uniwersalny do siatki i styropianu - 22,5zl/worek siatka z wlokna szklanego 145g - 2,44zl/m2 kolki do styropianu 0,20 zl/szt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lookass Re: ocieplenie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.11.03, 14:45 ja sam sobie ocieplałem dom a właściwie jedną ścianę która z różnych względów nigdy przez dobre 50 lat nie była otynkowana ani ocieplona (w pozostałych ścianach jest jakaś pianka która była modna w latach 80-90 zeszłego wieku. rzeczywiście koszty są takie robocizna mniej więcej 25 zł za m kw. ale z tynkiem i wszystkimi pierdołami nie daj się zrobic tak, że Ci doliczą jeszcze jakieś kwoty za okna i inne otwory. na czarno chłopcy z gór i mazur robią za około 16-19 zł za m kw. ale jak Ci spieprzą to gdzie ich będziesz szukać rosjanie i ukraińcy robią za ok0oło 10 pln za metr kw ale jak Ci spieprzą to gzie ich znajdziesz w związku z tym sam sobie ocipliłem choć rzeczywiście wziąłem sobie do pomocy ukraińca nosi, miesza, podaje, etc - czasami po prostu są potrzebne 4 ręce generalnie przy ocieplaniu pracuje się parami 2, 4, 6, 8 osób tak opn mówił, że gdzieś widział, czy miał kolegąę też ukraińca który tak pracował no więc ceny ja użyłem kleju Alpol do styropianu 15-16 zł do siatki Alpol 19 zł siatka chińska 1,8 za metr niemiecka którą wybrałem bo jest mniej sztywnai równiejsza za 2,70 zł - naprawdę się opłaciło - kiedyś robiłem próbę na takiej chińskaiej było kiepsko - tzn żle się pracowało i tyle myślę że jak ekipa Ci będzie robić to nie kupuj niemieckiej styropian miałem frezowany Organika 5 cm ogólnie kiepski - w porównaniu do Knaufa niech się schowa Knauf - każda płyta jednakowa - nawet milimetra różnicy nie ma a ta organika różnica na frezach do 4 mm i po tem to trzeba szlifować tarką po takim szlifowaniu wyglądsza jak bałwanek a styropian w uszach, nosie, oczach i majtkach !!! to żadna przyjemność ceny klejów ze składu w Wiżaownej przy trasie na Lublin różnią się od Atlasu po pierwsze ceną (ok 28-30 zł) po drugie czasem użytkowania rozrobionego kleju Alpol 40 minut wg producenta a w praktyce do 1,5 godziny z tym że trzeba go po godzinie rozmieszacć. Atlas czas użytkowania po rozmieszaniu to około 4 godziny wg producenta ja doszedłem do wniosku, że jestem w stanie tak przygotować sobie robotę że się będę wyrabiał i tak było rzeczywiście jak jest dużo okien drzwi, gzymsów i skosów (te skosy to koszmar) to trzeba wcześniej sobie siatkę docinać i mierzyć lub odwrotnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
erzecznikknauftherm Re: ocieplenie 05.09.14, 10:15 Dobrze jest otynkować od razu ściany, ponieważ tworzy się warstwa ochronna dla płyt styropianowych. Jest to osłona dla styropianu przede wszystkim od wpływu promieniowania słonecznego, które niszczy jego strukturę. e-rzecznik Knauf Therm Odpowiedz Link Zgłoś
kraolzawadzki Re: ocieplenie 05.09.14, 13:02 popytaj konkretne firmy albo sprawdź sobie tutaj: zyskoman.pl/cennik-uslug/51-ile-kosztuje-docieplenie-budynku.html pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś