IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 13:46
Czy ktoś ma w łazience płytki gresowe Marazzi z serii I Sigilli? Czy bardzo
sie brudzą? Obawiam się ze będzie w takiej łazience trudno utrzymać
czystośc, ale może się mylę.
Obserwuj wątek
    • Gość: AsiaKa. Re: Marazzi IP: *.chello.pl 05.12.03, 09:41
      Wrzuć temat na Forum MURATORA - tam jest więcej osób
      www.murator.com.pl
      • agus7 Re: Marazzi 05.12.03, 12:52
        Ja mam, ale tylko na scianach - od ponad roku, sa SUPER, nie trzeba ich wcale
        myc :) i to nie dlatego ze jestem brudasem :))) ale dlatego, ze tego po prostu
        nie wymagaja.
        • Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 16:25
          a które? w prążki czy kratkę? i polished czy matt? Na scianie to pewnie się
          nie pobrudzą same, ale np przy krawędzi wanny?
          • agus7 Re: Marazzi 08.12.03, 10:37
            Ja mam w prążki matowe, najjasniejszy odcien. Przy krawędzi wanny (mam na mysli
            taka poleczke od strony sciany, bo od zewnatrz mam wanne narozna z obudowa)
            myja sie bdb - sama woda pod cisnieniem (z prysznica).

pozdrawiam
            • Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.12.03, 15:43
              Ja chyba też zrobię prążki, ale myślę o tych polerowanych. Agus, a masz
              położone na całej ścianie czy tylko częsciowo? Boję sie że położone na całości
              będą miały nieco przytłaczający efekt w niezbyt dużej łazience, a może masz
              fotki ze swojej łazienki?
              • agus7 Re: Marazzi 08.12.03, 16:08
                Mi sie lepiej podobaly te "cegielki", ale potrzebowalam szybko kupic, a te
                akurat "jechaly z Wloch" :) wiec wzielam prazki. Z tego co pamietam szkliwione
                (polerowane?) byly ok. 2 razy drozsze od matowych!

Plytki mam polozone do wysokosci drzwi, a powyzej i sufit biala farba (sufit
                podwieszany, w nim 4 halogeniki). Moja lazienka ma ok 6m2 powierzchni, a Twoja?
                Efektu przytlaczajacego brak (ale nie ryzykowalabym kladzenia tych plytek az
                pod sam sufit). U nas ogromna wiekszosc gosci zachwyca sie lazienka, ale np.
                moj tata skomentowal pol-zartem ze czuje sie w niej jak w "luksusowym
                grobowcu" :)))

zdjeciami w formie elektronicznej niestety nie dysponuje
                • Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.12.03, 19:29
                  Moja też ma niecałe 6 m2. Wiem ze polerowane sa droższe,niestety! dzięki i
                  pozdrawiam!
                  • agus7 Re: Marazzi 09.12.03, 08:19
                    a jeszcze dodam, ze w zeszlym roku - kiedy robilam remont (okolice sierpnia)
                    plytki Marazzi (i prazki, i cegielki) byly do obejrzenia w aranzacjach
                    lazienkowych w salonie wystawowym Kola w Warszawie przy Domaniewskiej 41.
                    Udanego remontowania!
                    • Gość: misia Re: Marazzi IP: 217.17.46.* 10.12.03, 12:16
                      Ja w nowo wyremontowanej lazience, zrobilam obudowe wanny z matowych plytek
                      Marazzi - cegielki (kolor jasny). Niestety moj fachowiec pobrudzil mi je fuga
                      i nie bardzo moge je teraz domyc. Moze wiecie czym to doczyscic?
                      Mimo tego efekt jest piekny, tym bardziej ze tej samej firmy kupilam gres na
                      podloge i glazure na sciany (udalo mi sie za 25zl/m2).
                      • Gość: victoria01 Re: Marazzi IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 22:09
                        witaj,
                        czy udało Ci się wyczyścić te płytki ubrudzone przez fachowca? Ja mam tera zpodobny problem na płytkach Marazzi Palace. Fachowiec wyjechał z Wa-wy i nawet nie moge mu tego na żywe oczy pokazać

Agness
    • Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.03, 13:37
      To gdzie najtaniej można kupić w Warszawie?? :)
      • Gość: misia Re: Marazzi IP: 217.17.46.* 11.12.03, 13:08
        Ja kupilam na Bartyckiej (chyba paw. 121a) ale trafilam na koncowke serii, tak
        wiec za glazure zaplacilam 25zł. Jesli chodzi o plytki gresowe matowe (paski
        lub cegielka) to taniej widzialam na Jagielońskiej (ale roznica byla
        nieznaczna)
        • agus7 Re: Marazzi 11.12.03, 14:34
          nie zalamujcie mnie!!! ja placilam ponad 70pln :)))
          • Gość: misia Re: Marazzi IP: 217.17.46.* 11.12.03, 14:40
            Ja na plytki na podloge i obudowe wanny wydalam ok 100zł/m2. Nie mialam
            jeszcze upatrzonej glazury na sciany, ale dziwnym trafem pan w sklepie
            zaproponowal mi plytki z koncowki kolekcji. Lazienka wyglada cudownie.
            • Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.12.03, 15:08
              Misia ma chyba na myśli cenę za jedną płytkę??!! Albo ja sie pogubiłam, płytki
              polerowane które mam na myśli na Bartyckiej kosztują ok 180 zl za metr,matowe
              pewnie połowę tego.
              • Gość: misia Re: Marazzi IP: 217.17.46.* 12.12.03, 09:57
                Ja Ci tylko mowie ile wydalam na roznego rodzaju plytki (gres i glazura) firmy
                Marazzi. Wiadomo, ze byly plytki i za 180zl/m2 ale ja trafilam za 90zl i za
                25zl (koncowki serii). Moze czasem warto pochodzic, to sie cos fajnego trafi.
    • Gość: yellow Re: Marazzi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 16:43
      dzisiaj ponownie oglądałam sobie te płytki w sklepie, rety, jakie one brudne
      były! Wszyscy oprócz dziewczyn tutaj odradzają mi je, może jeszcze ktoś coś
      napisze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka