Dodaj do ulubionych

Klimatyzatory

26.05.09, 15:30
Stosowanie klimatyzatorów uprzyjemnia życie codzienne w domu, pracy czy sklepie.
Jak wybrać dobry klimatyzator, jakiej marki?
Jakie ma to znaczenie w użytku późniejszym?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Klimatyzatory 26.05.09, 20:14
      www.info-klimatyzacja.pl/artykul,id_m-62,t-kupujemy_klimatyzator.html

poza tym co napisali w linku powyżej, warto było by na pewno, żeby urządzenie
      było popularnej firmy, nie koniecznie najtańsze, co wiąże się z dostępnością
      serwisu i ewentualnych części.
      • Gość: eko2 Re: Klimatyzatory IP: *.jjs-isp.pl 28.05.09, 23:35

Chiński w zależności od producenta pochodzi 3-7 lat ale zdarzają się wyjątki (do
        10 lat).
        Większość markowych to też China w lepszym wydaniu.
        Ważniejsze jest tu dobór mocy powinien być 2-3 razy większy np.na pokój 10-15 m2
        moc klimatyzacji 2,5 nawet do 4 KW.
        Im większy zapas (oczywiście nie do przesady) tym chłodziarka jest mniej
        wysilona jak w lodówkach i dłużej pochodzi.
        Ważne jest też aby był montowany z jednostką zewnętrzną typu split, bo te
        przenośne raczej się nie sprawdzają.

• bo.ss Re: Klimatyzatory 02.06.09, 19:46
          Wentylacja wymuszona czy nie nie da takich efektów jak dobry klimatyzator.
          Ja kupiłam w tym sklepie świetny klimatyzator
          Jestem z niego bardzo zadowolony.
          • Gość: ted Re: Klimatyzatory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 19:58
            Są to bardzo wygodne i pożyteczne urządzenia które od lat są stosowane w krajach
            z cieplejszym klimatem i są powszechnie stosowane.Stosowanie klimatyzatorów w
            naszym klimacie być może i jest sensowne ale raczej tylko w cieplnym i szczelnym
            domu ponieważ mogą ogrzewać powietrze do 24 lub 25 stopni co nie każdemu
            użytkownikowi może odpowiadać przy naszym klimacie i izolacji domu lub
            budynku.Ale wiem z doświadczenia są to znakomite urządzenia które uprzyjemniają
            życie codzienne w domu.Jestem monterem tego typu urządzeń i szczerze polecam
            lecz dotychczas nie miałem okazji montażu w Polsce ponieważ pracuje za granica
            ale myśle że mogło by się sprawdzić i u nas w kraju.Dziękuje i Pozdrawiam
    • Gość: Stolica Re: Klimatyzatory IP: *.dynamic.mm.pl 23.05.14, 00:10
      Ja na Twoim miejscu nie pytałbym od tak ludzi, tylko od razu napisał do znawców, czyli na przyklad do firmy Apeco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka