Dodaj do ulubionych

Drzwi harmonijkowe

14.07.09, 17:04
Witam!Mama pytanie.Jak montuje sie drzwi harmonijkowe-rozsuwane?
Montuje sie je do oscieżnicy metalowej?Moze trzeba ja ściągnąć?
Wybaczcie,ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac,a chce
zrobić to sama.Z góry dziekuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • majlo776 Re: Drzwi harmonijkowe 09.08.09, 21:51
      ciężka sprawa zwykle mają własną ościeżnicę lub też są przeznaczone do montażu w
      starej na zasadzie przykręcenia do niej systemu suwanego ale to praktycznie
      powinno być traktowane jak prowizorka takie drzwi są bardzo awaryjne i tak
      naprawdę niewiele dają dużo lepsze byłyby drzwi suwane system naścienny zajrzyj
      na strone Porty możesz tam zobaczyć kompletny system jest dużo strwalszy i
      solidniejszy niż drzwi harmonijkowe i wbrew pozorom łatwiejszy w montażu.
    • 0panpawlik Re: Drzwi harmonijkowe 12.08.13, 12:06
      Ja również uważam, że ich awaryjność powinna Cie zachęcić do zmiany rodzaju drzwi. Polecam przeszukać wszelkie możliwe typy/rodzaje/modele drzwi na stronach internetowych i poszukać czegoś innego :)
    • Gość: Amodeus Re: Drzwi harmonijkowe IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.13, 13:36
      własna ościeżnica, nie lepiej wziąć tradycyjne drzwi albo z systemem przesuwanym? Znacznie lepiej wyglądają i przede wszystkim są mniej awaryjne i lżej pracują.
      • ewa_kopecc Re: Drzwi harmonijkowe 03.08.15, 21:55
        Zgadza się aspekt praktyczny zdecydowanie na ich korzyść, choć oczywiście większa cena.
        www.facebook.com/decoroom.eu
    • Gość: gość Re: Drzwi harmonijkowe IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.14, 17:26
      Ja kupiłem drzwi z firmy Gockowiak i montaż też jest bardzo prosty... mocujesz górną szynę, przykręcasz jedną listwę boczną, potem wsuwasz drzwi w górną szynę, przyciskasz do futryn a na koniec dokręcasz ostatnią listwę boczną i mocujesz na odpowiedniej wysokości klamkę i magnes. Prościzna!
      • myk-ola Re: Drzwi harmonijkowe 08.01.14, 18:39
        Mój mąż zamówił w Drzwi Studio i sam montował. Zrobił to ze trzy lata temu, do dziś działają, tylko, że są plastikowe (brrrr) to mnie ich dźwięk zabija...
    • rozi1982 Re: Drzwi harmonijkowe 12.05.15, 17:27
      my montowaliśmy drzwi zgodnie z instrukcją zamieszczoną na stronie firmy, od której je kupowaliśmy. Wyjaśnienie jest na tyle dobre, że montaż nam szybko poszedł :) www.klaczak.com.pl/
    • nataliii.j Re: Drzwi harmonijkowe 03.08.15, 13:57
      Kupiłam nowe mieszkanie od dewelopera: www.facebook.com/dopoznania/posts/1153159591366582 i miedzy salonem a kuchnią mam właśnie drzwi harmonijkowe. Bardzo funkcjonalne bo. jak się złoży to wydaje się jakby salon był połączony z kuchnią, jeśli chcemy mieć osobne połączenie wystarczy je zasunąć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka