kasiulek10 22.01.04, 15:25 zaświadczenie o niekaralności i korzystaniu z pełni praw publicznych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jck.x Re: Jak uzyskać? 22.01.04, 17:01 kasiulek10 napisała: > może ktoś wie??? Ja wiem!! W Warszawie idzie się do rejestru skazanych. Mieści sie to teraz na Saskiej Kępie (chyba ul. Zwycięzców). Nowy blok Exbudu-Skanskiej, albo bezpośrednio przy nim. Płaci się 50 zeta i papierek dostaje się od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Jak uzyskać? IP: *.idea.pl 22.01.04, 18:19 Po pierwsze - nie ma już rejestru skazanych, od 2001 (chyba) mamy Krajowy Rejestr Karny. Po drugie - nie trzeba się z tym udawać do Warszawy, wniosek można złożyć w dowolnym sądzie rejestrowym (okręgowym w miastach wojewódzkich), opłata skarbowa coś z 50 zł. Po trzecie - pracodawca NIE MOŻE żądać od pracownika takiego zaświadczenia, chyba że wymaga tego ustawa. Na przykład ustawa o ochronie osób i mienia wymaga niekaralności od ochroniarza (ale tylko takiego z licencją). Wątpię, Kasiu, abyś na takie stanowisko startowała :) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Jak uzyskać? 22.01.04, 18:35 Gość portalu: G. napisał(a): > Po drugie - nie trzeba się z tym udawać do Warszawy, wniosek można złożyć w > dowolnym sądzie rejestrowym (okręgowym w miastach wojewódzkich), opłata > skarbowa coś z 50 zł. Opłata sądowa, dla uściślenia - płatna znaczkami sądowymi NIE SKARBOWYMI... > Po trzecie - pracodawca NIE MOŻE żądać od pracownika takiego zaświadczenia, > chyba że wymaga tego ustawa. Na przykład ustawa o ochronie osób i mienia > wymaga niekaralności od ochroniarza (ale tylko takiego z licencją). Wątpię, > Kasiu, abyś na takie stanowisko startowała :) Racja - może tu chodzić o OŚWIADCZENIE o niekaralności i korzystaniu z pełni praw publicznych - coś takiego funkcjonuje na starcie przy ubieganiu się o pracę w służbie cywilnej (tak to się chyba nazywa) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek10 Re: Jak uzyskać? 23.01.04, 11:36 Ja sie ubiegam o pracę w służbie cywilnej (w policji). Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Jak uzyskać? 23.01.04, 12:03 kasiulek10 napisała: > Ja sie ubiegam o pracę w służbie cywilnej (w policji). To upewnij się jeszcze w kadrach, telefonicznie - moim zdaniem będzie to właśnie oświadczenie napisane i podpisane przez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś