Gość: maks IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.10, 16:55 Czy był poruszony wątek firmy farmaceutycznej Behringer Ingelheim? Jeśli nie, proszę o Wasze opinie n/t pracy przedstawiciela medycznego/farmaceutycznego w tym koncernie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adela Re: boehringer ingelheim IP: *.icpnet.pl 10.01.10, 23:33 ok.3000netto podstawy,premie nie do zdobycia,toyota auris,2tyg.szkolenie wstępne,atmosfera ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVENSIS Re: boehringer ingelheim IP: *.konstancin.net.pl 21.01.10, 20:17 W BI bardzo się pozmieniało od przyjscia nowego bossa,tempo wzrostu jakie oczekują jest zbyt duże .Słyszalem opinie że pod koniec roku zwolnili ok 25 pracowników bo zmieniali dostawce na NDG! Nie sposób ominąć egzaminów w centrali gdzie człowiek wchodzi na scenke , dziecinada ze szok .Moja koleżanka się zwolniła i jest bardzo szczesliwa .Mysle ze są lepsze firmy na rynku niż praca w NDG dla BI za ok 3300 jeżeli się ma 3 letnie doświadczenie .Leki na rynku mają bardzo drogie , nie koniecznie super . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIkol Re: boehringer ingelheim IP: *.146.245.222.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.10, 14:42 Zgadzam się! Nadal pracuję w BI ale cały czas szukam nowej pracy. Cele nierealne,pensja taka sobie :-(, premia 2xw roku i nie do zdobycia, chore długie szkolenia nie zawsze adekwatne do potrzeb PM, awanse? -moim zdaniem brak realnej szansy. Leki drogie ale dobre, atmosfera OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik :) Re: boehringer ingelheim IP: *.pl 12.02.10, 00:53 Od kiedy dyrektorem handlowym jest "koszykarz" Andrzej (przyszedł z Coca-Coli) Firma zaczęła zmieniać się w sektę. Przy pomocy RMa, "rudej" Paulinki zaczęli organizować sobie managment, zatrudniając kolesi i koleżanki z innych Firm. Firma zaczęła stosować metody wyzysku i zastraszania, stworzyła atmosferę "wyścigu szczurów" i "podkopywania dołków". Jeśli jesteś "karierowiczem i wazeliniarzem" warto iść tam do pracy, jeśli szanujesz siebie i nie lubisz robić z siebie idioty/ki, poszukaj innego pracodawcy. Ocena mierna za wynagrodzenie, powyżej najniższej krajowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blogu Re: boehringer ingelheim IP: *.146.245.222.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.10, 14:43 Święta Prawda!!! Niestety :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: boehringer ingelheim IP: 188.33.187.* 23.02.10, 20:16 dostałem propozycję pracy w BI - na stanowisku KASa - czy ktoś może mi coś przybliżyć na ten temat / linia kardio /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: boehringer ingelheim IP: *.smwola.com.pl 07.06.11, 09:44 Zgadzam się z tą opinią, dodam jeszcze, że tak naprawdę nie liczy się pracownik grzeczny, kulturalny, uczciwy, pracowity.Postrzegany jest wówczas jako nieśmiały, zamknięty i niezaangażowany w pracę. Tak ocenia Pani menager, która stawia na chamstwo (w jej rozumieniu przebojowość), w wyglądzie trzeba mieć usta ułożone w przysłowiowy "ciup" i wypiętą do przodu pierś (może być nawet herlawa), obrzydliwe pozerstwo, nie liczenie się z uczuciami człowieka, dyskryminowanie tego, króry odstaje od idiotycznych schematów. Pani MENAGER, wspaniały pracownik, który ocenia podległego jej pracownika po wyglądzie, bo za pracę nie ocenia, gdyż sama pracuje w niepełnym wymiarze czasu pracy, ponadto przez większą część dnia jej nie ma w siedzibie firmy, gdzie zatem jest ta WSPANIAŁA P. MENAGER?, która tak wspaniale ocenia pracownika? Gdzie jest?, że nie widzi, że pracownik przez 9 godzin pracy nie ma możliwości zjeść posiłku, załatwić swoje potrzeby fizjologiczne! A gdzie przestarzeganie KODEKSU PRACY!, PRAWA CZŁOWIEKA, nie wspominam już nawet o gwarantach zawartych w naszej KONSTYTUCJI. Czy wogóle Pani ta i jej podobni, szefowie! czy też jak ich zwą "opiekunowie" (dobre), miała w ręku taką lekturę? Nie sądzę!!!!!!!!!!! Powiem krótko, WILKA KUPA G...A!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: boehringer ingelheim IP: *.blue-net.com.pl 05.03.10, 14:17 Dostałem propozycje pracy od Behringer Ingelheim czy moze mi ktos powiedzieć jak przebiegła rozmowa na co zwócić uwage i jakie są warunki i atmosfera pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorek84 Re: boehringer ingelheim 06.03.10, 01:02 witam jak na slask to nie masz po co isc... maja juz laske po AWF, a rozmowa to tylko podkladka dla warszawy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of korsss Re: boehringer ingelheim IP: *.147.151.232.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.03.10, 16:59 heh laski po awf to postawa, nadają się na pm.. są swietnie "wygimnastykowane" w pewnych pozycjach... ! Odpowiedz Link Zgłoś
farmacja_pl Re: boehringer ingelheim 19.03.10, 20:46 Niestety wszystkie te negatywne historie i opinie to prawda...raczej nie pamietam pozytywów. Ale doszedł WAŻNY MINUS....Lojalka za odejście ...3 lata!!! A mają się podobno za dobrego pracodawccę???? Jabłka i ciastka w biurze w każdym miejscu robią zasłone dymną...!!! były egzaminy na PM przed komisją, filmowanie scenek z prawdziwymi lekarzami. Jeżeli ktoś mówi ,że atmosfera ok..to jeszcze nie poznał prawdziwej twarzy towarzystwa (fałsz...Fałsz). Dużo tabelek (bezsensownych i żyjących 5 minut w biurze po wysłaniu, beznadziejny system raportowy gdzie łatwo o błąd i problem). A za moich czasów ..Na Paulnkę mówili Tarantula lub Kudłata lub czarna Wdowa... Mój były przełożony to szowinista i tylko podkładał kłody pod nogi...szkoda ,że tak póżno się zorienowałam bo się łudziłam, że wszędzie dobrze gdzie nas niema....i tak dawałam się poniewierać. Naszczęście teraz jestem zadowolona... mam super przełozonych, wreszcie mi ciśnienie nie skacze jak otwieram komputer i czytam pocztę. ..... Powiem do ZOBACZENIA to nie koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 22:31 A gdzie pracujesz, jeśli można zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 15:47 na jakim terenie pracowałaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly REP BI Re: boehringer ingelheim IP: 109.107.25.* 29.03.10, 18:31 szkoda czasu na ta firme. raportowanie w "ziblu" to porazka - pol nocy mozna stracic na ten durny system z ktorego i tak zbyt wielu pozytecznych informacji dowiedziec sie nie mozna. e-learning - LOL !!! "czerwona krwinka" moze bylaby pomocna w przyswajaniu wiedzy ale kariere zrobilaby tylko przedszkolu (kto pisal te testy ten wie o co chodzi). leki - niezle ale za drogie dla zwyklego pacjenta. towarzystwo - mozna trafic na wartosciowych ludzi ale zbyt dlugo tacy tam nie pracuja. ci ktorzy nadal tam sa to albo sie zasiedzieli albo donosza na ciebie. Falszywe sk.....y. szefostwo - heh, mozna trafic zle albo gorzej. tutaj na to wplywu nie masz. najlepszy jest "pan" dyrektor A.S. traktuje leki Rx jak puszke coca-coli ktore niegdys sprzedawal w przydroznych barach. ten laps pojecia nie ma o pracy PM a sadzi ze rozumy pozjadal. wizje promocji lekow wsrod lekarzy to on ma... z filmu Sci-Fi hahaha. "generał" na Polske to w sumie byly REP. tyle ze biegal po lekarzach ok 14 lat temu, w czasach kiedy lekarze padali do nog zeby dlugopois wydebic i tez mu sie wydaje ze "wie jak to jest". niemiec. z pochodzenia chyba pejsowiec. "Paulinka" R. (dowodzi ASMami) - w sumie nie dziwie sie ze rozwodka, wystarczy spojrzec na jej falszywy wzrok i juz wiesz ze dlugo tu nie popracujesz. kasa - (podstawa) nie jest zle chodz szalu tez nie ma ale przyznam racje ze nie ma sie czego wstydzic. premia - LOL ?? jaka premia ?? a jezeli juz sie ktos dochrapie tej premii (czytaj: sprzeda kolegow) to i tak waciki za to sobie kupi. w innych firmach farmaceutycznych premie sa (bez przesady) 5 razy wyzsze (nawet KRKA ma lepsze premie i realniejsze do zdobycia). dajcie spokoj ludzie i idzcie pracowac gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: boehringer ingelheim IP: *.146.229.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.04.10, 22:29 Co prawda to prawda. Beznadziejna firma, A mogło by być super bo produkty i serwis dla lekarzy ma dobre!!! Szkoda, ze Szefostwo do niczego i pomysły mają kiepskie, a raczej bnardzo dobre ale tylko na to jak dokopać przedstawicielowi i skutecznie obrzydzić i utrudnć codzienne obowiązki. NIedługo zaszczepią nam chip w .... i kontrola będzie na całego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDA Re: boehringer ingelheim IP: *.189.216.230.skyware.pl 05.05.10, 22:29 KRKA MA PREMIE... TO TY MASZ NIEZŁĄ FANTAZJĘ...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oio Re: boehringer ingelheim IP: *.core.ynet.pl 13.04.10, 22:43 no to teraz bardzo się ciesze ze idę na rozmowę do BI, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oio Re: boehringer ingelheim IP: *.chello.pl 15.04.10, 09:19 Na jaki teren masz rozmowe? Moze w piątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: boehringer ingelheim IP: *.sileman.net.pl 15.04.10, 21:18 Byłam na rozmowie w tej firmie i zostałam zaproszona na ostateczny etap, który miał odbyć się w Warszawie. Miałam tylko "cierpliwie czekać" na podanie terminu rozmowy. Efekt końcowy był taki, że nie otrzymałam żadnej informacji, nikt do mnie już nie zadzwonił... Niepoważne zachowanie(mówiąc delikatnie),najniższa kategoria, niżej jest juz tylko kolej podziemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liko Re: boehringer ingelheim IP: *.146.229.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.04.10, 22:23 To się ciesz, że Cię nie zaprosili. Z każdym dniem coraz bardziej załuję że pracuję w BI, i zaczynam szukac innej roboty. Poprzednie posty to niestety prawda:-(( Firma podobno jest za ludzmi a prawda taka, ze nie licza się z człowiekiem wcale, masz robić tabelki, srelki i wkółko coś jest nie tak. Pensje średnie, premii nie zobaczysz, awans nie realany. Wymagają nie dając nic w zamian, no chyba ze "podziw" szefa i możliwość uściskania ręki FF byłby dla Ciebie satysfakcjonujący. Zenada! Szukaj innej pracy, na prawdę są lepsze firmy :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: boehringer ingelheim IP: 80.51.91.* 28.04.10, 08:09 Np jakie? haha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj Re: boehringer ingelheim IP: *.147.38.39.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.05.10, 21:55 np Novartis, np MSD, np GSK np Pfizer itd ha ha ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: boehringer ingelheim IP: *.home.aster.pl 13.10.10, 22:47 MSD??? hahahah nigdy nie pracowalem w tak beznadziejnej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dre Re: boehringer ingelheim IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 20:23 a mozecie mi powiedziec ilu jest Rep w Polsce od POCHP i Astmy? Zastanawiam sie nad praca w BI ale nie wiem jak rozlegle sa tereny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: boehringer ingelheim IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 16:27 tereny są małe, ale firma jest porażką w obecnej sytuacji. przyszedł tam koleś z FMCG wic kto jest z farmacji ,dawnej farmacji wie co to oznacza. Cyffffra,ściganie i mało ludzkiego traktowania. Co si stało z prawdziwą farmacją.?????? Teraz nie ma nawet spokoju w AstrzaZeneca buuuuu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 23:37 Witajcie BI a raczej HH zaprosił mnie na rozmowę na KAm do kardio, miałam mieszane uczucia. ale postanowiłam ze pojade i zobacze, mozna pojechać. w terenie nie usłyszałam nic dobrego, ale jak poczytałam wasze wypowiedzi to... szkoda że w ogóle wziełam urlop i kupiłam bilet. napisze jak było i czego chcieli, i może pobawię sie trochę kosztem koszkarza od coca coli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrrrr Re: boehringer ingelheim IP: 212.209.42.* 21.12.10, 22:43 to napisz jak było bo ja też mam zaproszenie na "po świętach"-to samo stanowisko i dział. Czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:04 Ja też mam zaproszenie na to stanowisko na przyszły tydzień. Daj znać proszę jeśli możesz jak sprawy wyglądają po twoim spotkaniu. Ja opiszę swoje "wrażenia" jak już będę po. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: boehringer ingelheim IP: *.icpnet.pl 24.01.11, 16:38 i jak poszły Wasze rozmowy ? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: boehringer ingelheim IP: *.180.226.144.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.01.11, 19:43 U rekrutera było OK, BI nie wyraził zainteresowania :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: boehringer ingelheim IP: *.play-internet.pl 30.03.11, 10:58 Witam. dzisiaj rozmowa u rekruta NDG na Stanowisko PM w BI. Zobaczymy jak pójdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: boehringer ingelheim IP: *.w-elektronik.pl 03.08.11, 22:08 Ludzie nie słuchajcie tych wszystkich narzekaczy :). Jeszcze nie widziałam, żeby na jakimś forum pisano pozytywnie o jakiejs firmie, więc wiecie.... lepiej niech ktoś napisze jak wygląda rekrutacja na PM, bo jestem własnie zaproszona na rozmowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na PM Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 00:23 Ja tak samo, a dokładnie jutro na 14 więc po powrocie postaram się opisać co jak wyglądało. Zastanawia mnie jednak ta lojalka na 3 lata !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 16:24 A więc. Rozmowę przeprowadziła firma SHC Consulting. Pytania miąłem różnorakie-przykłady: Tytuł pracy mgr. - wyjaśnić. Na jakiej podstawie wiesz ile zostało wypisanych recept Dlaczego farmacja Jak byś rozdzielił/a: ciężka praca - umiejętności (podać w procentach i uargumentować) I co mnie zdziwiło, po mimo waszego obrzucania błotem tej firmy, że dają: Hyundai i 30 umowę o pracę na rok czasu Po przyjęciu tydzień szkoleń , a nie jak ktoś pisał 2 tygodnie. O lojalce o której tutaj wspominałaś jakaś dziewczyna, tez nie było mowy, więc może lepiej zmienić nastawienie i zacząć robić swoje, niżeli smarować komuś dupkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rep Re: boehringer ingelheim IP: *.aster.pl 18.08.11, 16:03 hehehe... chlopcze po szkole, nie dziwi mnie twoja riposta, widzac twoje wymagania to i praca w osiedlowym sklepiku dala by ci satysfakcje. Jest tu gro ludzi ktorzy oczekuja kompetentnych komentarzy osob zatrudnionych lub bylych pracujacych w tej "mega" firmie BI, nie nadajesz sie ani do jednej ani do drugieg grupy wiec zbende i czcze sa twoje nie wartosiowe komentarze zrozum... skoncz studia popracuj troche po firmach a pozniej zabierz glos szczeniatko... PS: moja ocena tej firmy to 2 w skali do 10 !! , pracowalem tam 5 lat, i nie dawno ktos powiedzial, ze zycie zaczyna sie dopiero po boehringerze... i qrcze mial zajebista RACJE !!! ODRADZAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjo Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 16:47 A ty się kalafiorze naucz pisać skoro uważasz się za takiego doświadczonego. I co cicw...u dały te studia? Byki walisz, że aż w oczy kole. Nie jeden dzieciak z podstawówki wyśmiał by cię i kopa na do widzenia sprzedał. Tak to już jest że co niektórzy wyżej sr...a niżeli widzą ;P później nie dziwota, że lekarze nie chcą z przedstawicielami rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do byłego PM w BI Re: boehringer ingelheim IP: *.ghnet.pl 19.08.11, 06:51 Cześć, czy możesz uzasadnić dlaczego Twoja ocena pracy w BI jest taka niska? Co punktowałeś? I jeśli mógłbyś napisać coś więcej na ten temat, byłabym wdzięczna, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: boehringer ingelheim IP: 148.188.1.* 05.09.11, 21:33 co tam w biurze tania prowokacjo powiedz lepiej hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 19:53 Nie SHC Consulting tylko HSK! Hyundai i 30 z GPS, limit kilometrów umowę o pracę na rok czasu Szkolenie trwa dokładnie 2 tygodnie!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: boehringer ingelheim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 00:45 No to ja Wam trochę namieszam ; ) pracuję w tej firmie niemal 10 lat i nie mogę pojąć kto te opinie wypisuje??? Atmosfera... zależy od Ciebie, pensja zależy od Ciebie... premia zależy od Ciebie... Jak pracujesz tak masz. Czy są lepsze firmy? Pewnie tak, tylko nie oszukujcie się nigdzie nie będzie różowo bo trochę się pozmieniało i wszędzie trzeba ciężko pracować. W BI też nie jest łatwo ale nie zamierzam sprawdzać, czy gdzieś indziej będzie lepiej - nie znajduję do tego powodu. Nie rozumiem wpisów, że tabelki, system raportowania nie do przejścia. No chyba że ktoś już nic nie potrafi... Tylko czego w takim razie szuka w firmie sprzedażowej, gdzie sprzedaż była jest i będzie najważniejsza??? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: boehringer ingelheim IP: *.aster.pl 21.01.12, 22:31 B.I - POW /prison of war/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-o Re: boehringer ingelheim IP: *.aster.pl 21.01.12, 22:39 podobno juz lekarze mowia ze jakis kwas sie tam dzieje i nie chetnie rozmawiaja z repami Odpowiedz Link Zgłoś