Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wiek szukajacego pracy

08.03.04, 17:11
    Czy rozpoczynanie pracy w wielu około 25 lat nie jest z gory skazane na
    niepowodzenie? Czy nie jest to za późno?
    Obserwuj wątek
      • Gość: G. Re: Wiek szukajacego pracy IP: *.idea.pl 08.03.04, 18:00
        A co robiłaś przez to ćwierćwiecze? Po
        skończeniu studiów? Staże, pobyt za granicą?

Ja też zacząłem pracować gdy miałem ponad 25
        lat (tak poważnie, wcześniej "pracowałem")
        i nie jest to za późno jeśli chodzi o
        umiejętności adaptacji, uczenia się itp.
        • beza_beza Re: Wiek szukajacego pracy 08.03.04, 18:04
          Ja mam 31 lat i szukam pracy. Nie uważam żebym była za stara wręcz odwrotnie
          czuję się jakbym miała niecałe 18.
          pozdr
          • Gość: retrovirus 30 lat to na bakutil IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 18:24
            Jesli szukasz pracy w wieku 30 lat i wiecej to od razu zglos sie na eutanazje.
      • Gość: kika Re: Wiek szukajacego pracy IP: *.gdynia.mm.pl 08.03.04, 18:24
        ????????!!!!!! Moja znajoma ma 41 lat. Nigdy nie pracowała. Po studiach
        wychowywała dzieci. Po odchowaniu dzieci w styczniu tego roku, mając 41 lat
        rozpoczęła swoją pierwszą pracę.
      • Gość: 50+ Re: Wiek szukajacego pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 20:09
        Ależ tak to jest za późno w takich zawodach jak sekretarka, pani do towarzystwa
        itp. Tak idiotycznego pytania dawno nie czytałem. Najlepiej załatw sobie
        emeryturę.
        • Gość: deizi Re: Wiek szukajacego pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:36
          Ja swoją pierwszą pracę podjęłam w wieku 19 lat (studiując zaocznie). Uważam,
          że wiek 25 lat jest dobrym do podjęcia pierwszej poważnej pracy, ale pod
          warunkiem, że wcześniej odbywało się staże, praktyki, a nie siedziało
          bezczynnie na studiach.
      • losiu4 Re: Wiek szukajacego pracy 09.03.04, 13:10
        dziewczyna123 napisała:

> Czy rozpoczynanie pracy w wielu około 25 lat nie jest z gory skazane na
        > niepowodzenie?

nie jest

> Czy nie jest to za późno?

również twierdzę, żew nie jest. Uszy do góry :)
        to, co się liczy, to wiedza i umiejętności. Wiek - szczególnie tak młody - mniej

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: aniel Re: Wiek szukajacego pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 13:54
          wlasnie koncze dzienne studia. od 19 roku zycia pracuje, bo lubie miec swoje
          pieniadze no i nie bede miec tego problemu co Ty :) (przepraszam za ten zart
          ale nie moglanm sie oprzec) Generalnie wiele osob u mnie na roku czeka az
          skoncza studia, odpoczna i wtedy zaczna sie rozgladac. Jest tez czesc, ktora po
          praktykach letnich zostala na stazach.
          Slyszalam opinie, ze pracodawcy boja sie zatrudniac osoby bez chocby
          minimalnego doswiadzcenia. I chyba wiem dlaczego, bo sama widzialam takie
          przypadki w pracy.
          Zdaza sie,że takie osoby zapominaja ze czas zwolnien od mamy minal, i ze tu sie
          pracuje a nie obija. olewaja punktualnosc, wymiguja sie od odpowiedzialnosci
          itd. Oczywiscie sa wyjatki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka