Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Film o sobie samym

IP: *.ostnet.pl 23.11.10, 10:17
    O ja pykam, a co Ty tam na tym zdjęciu robisz? XD
    Obserwuj wątek
      • Gość: mi2 Film o sobie samym IP: *.range109-156.btcentralplus.com 25.11.10, 10:20
        "na zachodzie to standard" - raczej tez powijaki bo nikt tak nie zatrudnia chyba ze chce obejsc przepis zabraniajacy dodawania zdjecia do CV i chce jednak "widziec" osobe przed ewentualna rozmowa. W PL jakas firma chce zarobic montujac takie stanowiska i promuje sie dajac nadzieje bezrobotnym i urzedom. Na zachodzie jak firma jest za daleko by widziec sie osobiscie z kandydatem to robi teleprezentacje i na zywo w ekranie widzi i slyszy kandydata z jakoscia telewizji cyfrowej a nie jakies kamerki internetowej. A zwykle stanowiska wypelnia sie przez rozmowe tradycyjna.
        • Gość: asdf kiedy sztuczki cyrkowe?spece od mają zajęcie.... IP: 195.82.180.* 25.11.10, 12:09
          Jeszcze trochę i żeby dostać pracę w sklepie trzeba będzie znać sztuczki cyrkowe typu skakanie przez płonący pierścień, żonglerka i akrobatyka.

I po co to wszystko? Ano po to, żeby wszelkiego rodzaju specjalistki/ści od "ejcz aru" (czyli panie/panowie po psychologiach, socjologiach i innych niezbędnych dla gospodarki kierunkach) miały pracę. Nawet się nie dziwię - no bo na jakiej podstawie taka osoba bez specjalistycznej wiedzy dotyczącej określonej branży, ma oceniać kandydatów? Programować to to nie umie, rysunku technicznego też nie, o analizach rynku finansowego to tylko w gazetach czyta... Więc jak? To dlatego wymyśla się takie debilne koncepcje.

Pozdrawiam speców od "ejcz aru" ;)
          • Gość: kreatywny czy dołączyć filmik jak stawiam klocka ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 13:50
            a jeśli tak to jakiego typu klocki najlepiej są oceniane przez HR

1) bomba głebinowa
            2) sznur korali
            3) kręta lina
            4) rzadka fontanna
            5) inne... ?
          • Gość: he1ku Re: kiedy sztuczki cyrkowe?spece od mają zajęcie. IP: *.efekt.net.pl 04.04.12, 08:09
            Jak to po co ? Urzędnicy w pośredniaku muszą mieć jakąś pracę,by wytłumaczyć ,że taka ilość urzędników jest normą , a oni są niezbędni. Kiedyś w tym urzędzie pracowało 4-7 pracowników, dzisiaj pośredniak zajmuje cały duzy gmach , a jest ich z 45 . Kiedyś pracę to mogłeś znaleść , obecnie trudno.Więc taki urzędas pomiędzy kawą a herbatą wrzuci twoje dane do segregatora i po krzyku , sprawa odfajkowana.
      • odzim22 Film o sobie samym 25.11.10, 10:39
        Tia zapewne wielu z kandydatów zrobi zawrotną karierę na youtube nawet o tym nie wiedząc.
        • Gość: kubre Re: Film o sobie samym IP: 192.92.94.* 25.11.10, 11:18
          "na zachodzie to standard" - co za bzdura (jesli uwazasz inaczej to podaj mi kraje gdzie to sie stosuje chetnie to sprawdze) co ma moj wyglad i to czy jestem dowcipny do moich kwalifikacji?
          • Gość: ktoś Re: Film o sobie samym IP: 188.33.13.* 25.11.10, 11:41
            Chodzi o to jak bardzo jesteś zdesperowany i gotowy poniżyć się aby załapać się na robotę zza którą Ci nie zapłacą.
      • losiu4 Film o sobie samym 25.11.10, 12:00
        oho... jaki czas temu się temat pojawił? Pewnie nawet 2 miesięcy nie było. I co? Ano jest to, czego sie spodziewałem. Szczególne pozdrowienia dla tarnowskiej PUPy :)

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Rz Znowu te gó*no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 13:19
        Już kilka razy promowali na paru portalach ten shit. Kolejna próba poniżania człowieka by skakał jak clown i piesek by rozweselić paru kretynów w HR.
        Oczywiście próbują to przedstawić jako "standard" i coś fajnego by wkrótce dawać to jako obowiązkowy element.
        Wymiotować się chce na widok tego co tu się wyprawia.
        • losiu4 Re: Znowu te gó*no 25.11.10, 19:35
          zauwaz kto to promuje. PUPy mianowicie. Mnie tylko ciekawi kto pieniądze za to łyknął.

Pozdrawiam

Losiu
      • tibarngirl Film o sobie samym 25.11.10, 13:30
        A ja mam takie pytanie, od kiedy zaczęło się to szaleństwo z CV? Parę lat temu? Temat CV się powoli wyczerpuje, nic dziwnego, że HR szukają nowych sposobów by zrobić z człowieka, który szuka pracy, idiotę do sześcianu, a jednocześnie nabić sobie kieszenie keszem.
        Jak dla mnie video mogłoby być dobrym sposobem, ale tylko dla tych, którzy aplikują na stanowiska związane z robieniem filmików, reklam, czy do tego, by związać się z filmem, po co wymagać tego od szarego człowieka, który 1)może nie mieć zdolności aktorskich, 2)może nie powalać wyglądem, 3)nie zna się na tym, jak zrobić filmik. Oraz który NIE stara się o żadne stanowisko, związane z tym, czego nie umie (ani na modela też nie idzie).
        • losiu4 Re: Film o sobie samym 25.11.10, 13:41
          tibarngirl napisała:

> A ja mam takie pytanie, od kiedy zaczęło się to szaleństwo z CV? Parę lat temu?

szaleństwo z "haerówki" w wybiórczej? Młoda pewnie jesteś, więc może nie pamiętasz: nie kilka lat temu, a znacznie wczesniej. Tyle że lewusowym sposobem zaczynano delikatnie, by ludzi przyzwyczaić :) Efekty obserwujesz teraz, bo zdaje sie następny "etap dziejowy" nastąpił :). Jeśli natomiast masz zacięcie historyczne i badawcze - przejrzyj wybiórcze archiwa. Powinno wystarczyć, jesliś nie jest MWzWM :)

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: R Druga metoda eksploatacji którą promują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 14:18
            To rewelacyjny system flexi-work. Też próbują pokazać jakie to "fajne i cool" i dobre dla pracownika. W rzeczywistości chodzi by ominąć przewidywany czas pracy i zmusić do pracy poza godzinami.
      • Gość: Irda Film o sobie samym IP: 89.25.148.* 25.11.10, 14:33
        Kolejna bzdura i poniżanie ludzi. Taka rekrutacja jest dobra na aktora ale nie na wiekszość stanowisk....Fikołki, bajery a potem 6zł brutto na zlecenie.Świetna zabawa dla "specjalistów" HR, z których większość nie zna się na niczym ale samoocenę mają pod niebiosa.Ktoś dostał kasę za ten pomysł i wmawia nam,że to niezbędne.Pewnie kilka głupawych korporacji da się na to nabrać i zaczną przeprowadzać castingi na sprzątaczkę ups... konserwatora powierzchni poziomych.Promujcie dalej te dyrdymały ale wiedzcie, że ludzie nie są aż tacy głupi.
      • ka-mi-la789 Film o sobie samym 25.11.10, 14:44
        Gdybym rekrutowała kandydata do pracy, wszyscy "dowcipni" byliby z miejsca odstrzeliwani za a) zachowanie nieadekwatne do sytuacji, b) marnowanie mojego czasu. Chyba że szukałabym kandydata na kabareciarza albo cyrkowego klauna. Ale ja truskawki cukrem posypuję, a u ewentualnego pracownika szukam kwalifikacji, a nie perełek humoru i tym podobnych wątpliwych zalet. Poza tym osobisty kontakt ma tę przewagę nad filikami, że nie jest reżyserowany, a zachowania kandydata do zatrudnienia są spontaniczne i przez to dają bliższe prawdy wyobrażenie o nim.
      • Gość: ER A jak ktoś nie jest kontaktowy i dowcipny? To co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 15:31
        Rozumiem że ma się zabić?
        Poza tym co za debilizm-w pracy ma się pracować a nie być kontaktowym i dowcipnym.
        Cały tekst oceniam na ZERO punktów i proszę o serwetkę bo trzeba wytrzeć czymś usta po wymiotach.
        • losiu4 Re: A jak ktoś nie jest kontaktowy i dowcipny? To 25.11.10, 17:20
          e, nie, nie o to chodzi. Chodzi o hodowlę lemingów, zwanych inaczej MWzWM :)

Pozdrawiam

Losiu
        • losiu4 Re: A jak ktoś nie jest kontaktowy i dowcipny? To 25.11.10, 17:27
          łoj, nie przezywaj tak. To wybiórcza jest, więc odkładaj poprawkę :)

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: zmuleksy Film o sobie samym IP: *.197.127.230.threembb.co.uk 25.11.10, 22:15
        To wszystko bollock, ponieważ 99 procent pracodawców tak naprawdę nie wie kogo chce zatrudnić. te ich wymagania, te team players itd to wszystko jest o dupę rozbić. Team player jest potrzebny w drużynie piłkarskiej a w pracy potrzebny jest fachowiec i tyle.
        Zawracanie tyłka i to wszystko
        • zazuzizuzija Re: Film o sobie samym 25.11.10, 22:17
          A można nakręcić film od dupy strony?
      • ben-oni Film o sobie samym 25.11.10, 22:48
        I co jeszcze? Za rok "fachowcy" powiedzą, że najlepiej jest zrobić striptiz przed kamerą albo powiedzieć dobry dowcip, bo takie są teraz "wymagania rynku pracy"? Poniżanie i upadlanie bezrobotnych to w Polsce najlepsza rozrywka dla znudzonych "byznesmenów".
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka