Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca dla młodych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.11, 21:59
    W tym kraju nie ma pracy dla młodych ambitnych ludzi...
    mam 22 lata i w cv: prowadzenie własnej działalności oraz byłem przez około pół roku menadżerem w dużej firmie handlującej Samochodami wcześniej jakiś magazyn, maszyny hydrauliczne. Jestem bardzo komunikatywny i mam świetny kontakt z klientem i co z tego skoro mam 22 lata i żadem poważny przedsiębiorca który mnie nie zna nie powierzy mi poważnego stanowiska.
    Oferty pracy jakie są obecnie w moim zasięgu są żałosne ciężka praca nie wymagająca zaangażowania intelektualnego za kiepską kasę... Studiuję zaocznie więc w szkole jestem rzadziej niż co 2-gi weekend i to tylko sobota i niedziela. Jestem mobilny, od zaraz jestem gotów przenieść się w dowolne miejsce w kraju a i tak same gó...ane oferty pracy...
    A te które mnie interesują to wymagania: MINIMUM 2 LATA DOŚWIADCZENIA NA TYM SAMYM STANOWISKU -gdzie zrobić te 2 lata skoro każdy chce żeby było to doświadczenie konkretnie w tej wąskiej dziedzinie poza tym po co szukać pracy na tym samym stanowisku na którym pracuje... totalnie bez sensu... Dlatego polecam wszystkim młodym ambitnym ludziom w tym kraju wyjazd za granicę... Ja również jadę tylko tytuł obronię pozdrawiam...
    Obserwuj wątek
      • marian446 Re: Praca dla młodych 26.01.11, 23:39
        Uwielbiam takie pi******nie, jak to powyżej. Wiesz kolego, znam ludzi, co, jak to się mówi popularnie wśród młodych "studiuje", tylko nigdy by tego tak nie nazwali. Bardziej to nazywają nauką, rozwojem, poznawaniem nowych umiejętności. Wiesz są to ci, co odizolowują się od znajomych studenciako-alkoholików. To są tez ci, którzy są wyśmiewani przez rówieśników, że marnują swoje najpiękniejsze lata życia na naukę( tak, tak, bo dla nich "studiować", to znaczy chlać, dymać i pić). Tylko, ze ci co faktycznie inwestowali w naukę podczas studiów, szukanie pracy, praktyk w zawodzie już na samym ich początku, do tego znajomość przynajmniej jednego języka obcego, są na chwilę obecną rozchwytywani na rynku pracy. Nie oszukujmy się, w dzisiejszych czasach liczy się tylko to co umiesz. Dyplom, ukończone szkoły, możesz sobie wsadzisz, skoro nie umiesz tego potwierdzić w praktyce. Tak jest wszędzie, czy to u nasz, czy w Holandii. Chcesz wyjechać za granice, brosze bardzo, tylko nie wiem co Ci potrzebny jakikolwiek dyplom do pracy fizycznej? Tak, fizycznej, bo niczego innego byś tam nie dostał. Niektórzy to robią "papierek" tylko dla prestiżu, bo im do niczego nie jest potrzebny. Mają już takie doświadczenie i fach w reku, że poradzą sobie wszędzie i to bez posiadania papierka. Myślisz ,ze ktoś w tej Holandii zwróci uwagę na Twój papier, jak nie będziesz go umiał wykorzystać? Daj se luz, skończysz jak reszta rodaków. Poza tym takich jak Ty w tej Holandii jest od groma. Nie Ty pierwszy i ostatni jesteś młody i ambitny. Poza tym złote czasy emigracji już się dawno skończyły. No chyba, ze jesteś naprawdę dobry w tym co robisz. Nie łudź się iluzjami Polaków za granicą, o dobrobycie, czy o tym , ze na "zgniłym zachodzie" nie funkcjonuje wyścig szczurów.

Pozdrawiam i życzę udanego życia.
      • wujeksknerus Re: Praca dla młodych 27.01.11, 00:06
        Jesli chcesz rady wypisz swoje REALNE umiejetnosci, miejsce zamieszkania, oczekiwania finansowe.
        • Gość: ranger Re: Praca dla młodych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 07:37
          mieszkam jak napisałem w Poznaniu.
          Doskonale znam rynek motoryzacyjny zarówno od strony Handlu jak i też technicznej.
          Fakturowanie też nie jest mi obce.
          Z głowy mogę wycenić prawie każde auto
        • Gość: ranger Re: Praca dla młodych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 07:39
          aha oczekiwania finansowe 2,500 netto minimum ponieważ jako kawaler żeby tu żyć 2100 podstawowe wydatki...
          • wujeksknerus Re: Praca dla młodych 27.01.11, 16:46
            Nie znam twojej branzy, ale znajomy i jego dziewczyna z Radomia otworzyli niedawno mala firemke handlowa. Ostatnio nawet handlowali uzywanymi samochodami i dobrze na tym wyszli. Ogolnie znam wielu ludzi ktorzy na tym wychodza ale dzialaja na wlasna reke i ryzykuja bo auto nie chleb, nie zawsze schodzi.

Wydaje mi sie, ze jako pracobiorca musialbys handlowac autami w duzym komisie i miec prowizje od kazdego auta aby zarobic tyle ile napisales.
      • Gość: anna Re: Praca dla młodych IP: *.home.aster.pl 27.01.11, 16:57
        Nie kazdy oczywiście moze sobie pozowlic na to aby tak wszystko zostawić i wyjechac za granice.Dlatego ludzie tutaj wysylaja swoje CV, i szukaja czegos na miejscu.Ale fakt ,nie jest kolorowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka