Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szukanie pracy

IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 20:42
    Drodzy forumowicze, w jaki sposob szukacie pracy,jaki sposob najlepszy procz znajomosci?
    Obserwuj wątek
      • jestem_zerem Re: szukanie pracy 21.03.11, 20:44
        Szukam w lokalnej gazecie, w internecie i w PUP, ale oczywiście bezskutecznie, gdyż niestety nie mam żadnych znajomości.
        • Gość: edek Re: szukanie pracy IP: 79.97.75.* 21.03.11, 22:35
          > gdyż niestety nie mam żadnych znajomości.

chyba nie masz zadnych umiejetnosci
          • jestem_zerem Re: szukanie pracy 22.03.11, 10:22
            Umiejętności mam tylko nie mam gdzie się nimi wykazać, bo w moim mieście nikt mnie nie chce zatrudnić.
            • helena_5 zero, zero! 22.03.11, 10:33
              jestem_zerem napisał:

> Umiejętności mam tylko nie mam gdzie się nimi wykazać, bo w moim mieście nikt m
              > nie nie chce zatrudnić.

To może poszukaj w INNYM mieście, albo uświadom sobie, że masz umiejętności, które ma zbyt dużo ludzi wokół Ciebie - w związku z czym najeżałoby zdobyć te, na które na rynku jest większe zapotrzebowanie niż podaż.
              • jestem_zerem Re: zero, zero! 22.03.11, 15:00
                W innym mieście nie mogę, bo nie stać mnie na wynajęcie mieszkania.
                • Gość: M Re: zero, zero! IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 20:04
                  A jakie masz te 'umiejętności'? Czym się zamujesz? Co umiesz?
                  • jestem_zerem Re: zero, zero! 22.03.11, 20:32
                    Nie będę pisał dokładnie na forum. Faktem jest, że skończyłem studia z wynikiem bardzo dobrym, magisterskie, dzienne, na państwowej uczelni (kierunek ścisły).
                    • Gość: edek Re: zero, zero! IP: 79.97.75.* 23.03.11, 00:23
                      > W innym mieście nie mogę, bo nie stać mnie na wynajęcie mieszkania.

pewnie tez nie masz limuzyny ktora by cie do tego miasta dowiozla

> Faktem jest, że skończyłem studia z wynikiem
                      > bardzo dobrym, magisterskie, dzienne, na państwowej uczelni (kierunek ścisły).

wyglada na to ze na tych studiach niczego sie nie nauczyles
                      i skoro dzienne to w jakims wiekszym osrodku miejskim
                      jesli sie tam nie zaczepiles no to niestety szczerze mwoiac jestes zwykla lajza
                      nie pisze tego zeby cie obrazac ale tak naprawde problem jest w tobie
                      im szybciej zdasz sobie z tego sprawe tym lepiej

no chyba ze pan magister szuka nie waidomo czego i byle czego sie nie podejmie
                      • jestem_zerem Re: zero, zero! 23.03.11, 17:57
                        Skoro nie stać mnie na wynajęcie mieszkania, to chyba oczywiste że nie stać mnie na limuzynę.

Po studiach wróciłem z powrotem do rodzinnej miejscowości. Miałem swoje powody, żeby tak zrobić.
                        • Gość: ! Re: zero, zero! IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 18:43
                          Naprawdę uważasz, że jak nie ma pracy w rodzinnym mieście, to nigdzie? Nie znasz nikogo, kto do pracy dojeżdża?
                          • jestem_zerem Re: zero, zero! 23.03.11, 19:07
                            Nie znam nikogo kto dojeżdża do pracy, bo nie znam zbyt wielu ludzi. Nie twierdzę jednak, że tak nie jest. Mieszkam jednak w takim miejscu, że do najbliższego większego miasta mam ok. 150km. Nie da się codziennie dojeżdżać łącznie 300km w obie strony.
                            • Gość: ! Re: zero, zero! IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 14:38
                              I serio w promieniu 150 km nikt nie pracuje? Zmierz se gorączkę.
                              • jestem_zerem Re: zero, zero! 24.03.11, 14:42
                                A gdzie ja napisałem, że w promieniu 150km nikt nie pracuje?
                                • Gość: ! Re: zero, zero! IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 20:05
                                  Tłumaczysz swój brak pracy tym, że najbliższe większe miasto jest 150 km dalej. Jak by to było wytłumaczenie, to ludzie by nie pracowali, bo przecież nie każdy mieszka w większym mieście.
                                  • jestem_zerem Re: zero, zero! 24.03.11, 20:34
                                    Bezrobocie w moim mieście wynosi ok. 25%, więc wcale nie jest małe. Są oferty dla przedstawicieli handlowych, sprzedawców czy spawaczy, ale ja do tych zawodów nie mam predyspozycji.
                    • Gość: ANTY-SOCJALISTA Spie...j, leniwy śmieciu, nikogo to nie obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 00:56
                      Takim jak ty się nie pomaga, takich się dobija.
                • Gość: ANTY-SOCJALISTA Typowe pie...nie socjalistycznego nieudacznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 00:54
                  Pewnie starzy dają żreć to mu się nie śpieszy pracować. Bo tak to by znalazł pracę w dużym mieście, a na pierwszy miesiąc pożyczył od rodziny czy znajomych kilka/kilkanaście stów na bilet, jakiś pokój i wziął trochę jedzenia z domu. Sprzedać stary rower, skosić jakiś trawnik, złomu pozbierać, na allegro zahandlować, cokolwiek, jakby naprawdę potrzebował, to by taką kasę skołował nawet największy nędznik nie kradnąc. A tak, jak ma co żreć taka oferma, bo rodzice dają, to zawsze znajdzie sobie jakąś wymówkę - a to że nie chce pożyczać, a to że nie ma znajomych, a to że rodzice nie mają/nie dadzą itp. Takich śmieci mi nie żal, ba!, brzydzę się nimi. Mogą dla mnie zdechnąć z głodu - teoria ewolucji Darwina działa i tylko ten socjalistyczny, zasiłkowo-zapomogowy ustrój przeszkadza w śmierci najsłabszym, niepotrzebnym jednostkom. A póki głodem nie zacznie przymierać taka kupa gówna, to będzie pie...ć ile wlezie i wymyślać co się da, a w tym czasie majster na wsi nie dalej niż 10 km od niego nie może solidnych robotników znaleźć - ale tutaj nasz panicz też znajdzie sobie wymówkę, że do fizycznej pracy się nie nadaje.

Pierdolony leń śmierdzący, tfu!
      • helena_5 Re: szukanie pracy 22.03.11, 10:32
        Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> Drodzy forumowicze, w jaki sposob szukacie pracy,jaki sposob najlepszy procz zn
        > ajomosci?

Mając jasną wizję tego, co chcę robić i wysyłając przekonujące aplikacje do firm, w których to może być potrzebne nawet jak nie prowadzą obecnie jawnej rekrutacji. Mając swój profil na Profeo i Goldenline, gdzie eksponuję swoją wiedzę i umiejętności oraz w jakim obszarze mogę być dla pracdawcy rozwiązaniem jego problemów itd.
        I... nie ograniczam się do miejsca zamieszkania.
        • bielunka Re: szukanie pracy 23.03.11, 14:28
          na 100wysłanych aplikacji zostanie się zaproszonym na 2-4 rozmow, taka jest statystyka.
          Zapewne jesli ktos ma do czytania 250 aplikacji wybiera losowo 50 z tych zaprasza na rozmowe polowe
          • jamesonwhiskey Re: szukanie pracy 24.03.11, 00:36
            > na 100wysłanych aplikacji zostanie się zaproszonym na 2-4 rozmow, taka jest sta
            > tystyka.

totalna bzdura
            statystyka dla kogo ?
            absolwenta
            emeryta
            absolwenta OHP ktory wysyla aplikacje na stanowisko prezesa spolki gieldowej ?

na 3 aplikacje ktore wyslalem, na stanowisko ktore odpowiadalo mojemu wyksztalceniu i doswiadczeniu
            wszyscy odpowiedzieli
            z jednej zrezygnowalem po pierwszym telefonie
            drugi odpowiedzial ale sie chyba potem rozmyslil bo zamilkl
            trzeci normalna rekrutacja

• jamesonwhiskey Re: szukanie pracy 24.03.11, 00:38
              zapomnialem dodac zeby nie bylo tak rozowo , ofert pojawia sie 7-10 miesiecznie na cala polske
            • bielunka Re: szukanie pracy 24.03.11, 16:31
              statystyka doradcy zawodowego
      • Gość: sss Re: szukanie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 19:46
        Tak mówicie ale dużo robią znajomości.

Wysyłam dużo cv i wciąż nic, większość ogłoszeń to trzeba mieć doświadczenie z 2 lata, więc niech ktoś mi powie gdzie się to doświadczenie zdobywa, bo nie na stażu, bo tam to maksymalnie pół roku.

Umiem wiele różnych rzeczy przynajmniej tak sądzę.
        Od napraw w samochodzie, które u siebie wykonuje sam, oczywiście bez takich zaawansowanych, bo remontu silnika sam nie przeprowadzę, po elektronikę czy elektrykę, naprawę urządzeń w domu, typu pralka czy odkurzacz, coś tam zrobić w piecu co. Dość sporo ogarnięcia miałem w komputerach, od strony hardware i software, większość znajomych jak zawsze miała jakiś problem to do mnie z nim się zwracała, bądź kompa przynosili. Instalowałem oprogramowania na telefonach, ogólnie w komputerach miałem sporo ogarnięcia jak i w nowych technologiach. Po za tym miałem własną "firmę" ogrodniczą będąc w szkole średniej. Nie mam żadnych problemów z obsługą takich urządzeń jak wiertarka czy szlifierka.
        Może niektórym to się wydaje śmieszne, ale znam takich co niby po studiach itp, a nie wiedzę jak cokolwiek zrobić, czy może żarówkę w aucie wymienić.
        Ale pracy znaleźć jednak nie mogę bo nie mam doświadczenia ani znajomości.
      • oliwija Re: szukanie pracy 23.03.11, 20:17
        Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> Drodzy forumowicze, w jaki sposob szukacie pracy,jaki sposob najlepszy procz zn
        > ajomosci?
        znajomości...
        a tak na serio... szczeście
        • Gość: była bezrobotna:) Re: szukanie pracy IP: *.home.aster.pl 24.03.11, 10:11
          znajomości- znajomościami, ale jeżeli nikt z rodziny i znajomych nie może Ci pomóc to trzeba szukać samemu!!!bez szukania raczej praca sama się nie znajdzie!
          jest mnóstwo portali przez które można szukać pracy! ja szukałam ok 5miesięcy, wysłałam ponad 200cv i w końcu się udało! Mam pracę bez znajomości!:)
          Jeżeli nie masz już pomysłu gdzie już szukać to może skorzystaj z portali przez które ja wysyłałam:
          ale-praca.com/
          www.jobrapido.pl/
          praca.money.pl/
          Życzę powodzenia a po sobie i znajomych wiem że się da znaleźć pracę:)
          • jestem_zerem Re: szukanie pracy 24.03.11, 11:29
            Da się jeśli ktoś mieszka w większym mieście, albo przynajmniej jest gotowy, żeby do takiego się przeprowadzić. Ofert pracy dotyczących mojego miasta (20 tys. mieszkańców) na tych stronach jest bardzo mało. Nie ma ich zbyt wiele również w PUP oraz w lokalnej prasie.
      • Gość: Kagan Re: szukanie pracy IP: *.dsl.telepac.pt 24.03.11, 15:19
        W zdrowej gospodarce, to praca powinna ciebie szukac...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka