Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bezrobocie rośnie? Emigrujcie!

IP: *.centertel.pl 04.01.12, 20:58
    A czy nasz przygłupi Kaziu nie wykrzykiwał YES,YES,YES, jedyne słowo które znał w języku obcym?
    Obserwuj wątek
      • Gość: atom Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 21:26
        12,5% bezrobocia w Portugali nazywa sie szalejacym...czyli w Polsce od lat mamy nawał bezrobocia?
        • Gość: mart Re: Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! IP: *.maverick.com.pl 04.01.12, 23:28
          W Polsce bezrobocie 12,5 % to norma. Odkąd wiem co ten termin oznacza zawsze bylo na takim poziomie, czyli jakieś 15 lat. Nikt nie wspomina tylko o tym rzeczywistym. Jakby zarejestrowali się ci co szukają wysokowykwalifikowanej pracy (lepiej wykształceni stronią od "pośredniaka") i wrócili ci co wyemigrowali w latach 90 (usa, niemcy, belgia) , potem w okresie boomu 2004 -2006 (uk, irl) to realnie 25% nie byłoby przeszkodą.

Domy i mieszkania w USA,Kanadzie,Australii,Szwecji.....
      • Gość: WK Re: Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! IP: *.internetia.net.pl 04.01.12, 23:11
        Ciekawe, że w tej samej Gazecie jako wielki bonus podczas wstępowania do Unii przedstawiano ... możliwość wyjazdu z Polski by pracować zagranicą.
        BTW, Czy więcej (procentowo) zagranicą pracuje Portugalczyków czy Polaków?
      • j-63 Re: Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! 04.01.12, 23:51
        Już w pierwszym zdaniu artykułu zawarta jest ciekawostka geograficzna - tyle lat żyję i nie miałem pojęcia, że Portugalia i Grecja są sąsiadami!
        • Gość: gojski Re: Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! IP: *.16.205.68.cfl.res.rr.com 05.01.12, 02:08
          "Portugalia i Grecja są sąsiadami" to pryszcz.
          Teraz azjatycki kraj Izrael jest przez niektorych do Europy zaliczany...
        • Gość: Ania Re: Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.01.12, 22:31
          Tak, to ciekawostka! Ja nie żyję "tyle lat", ale do tej pory byłam przekonana, że czytanie bez zrozumienia to domena młodzieży. Człowiek uczy się całe życie... :)
      • ka-mi-la789 Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! 05.01.12, 00:37
        Więc Portugalia sąsiaduje z Grecją? Globalizacja tak daleko zaszła czy pismackie niedouctwo?
        • Gość: gosc Re: Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! IP: *.cht-bng-011.adsl.virginmedia.net 05.01.12, 03:58
          do Brazylii wyemigrowali tez znajacy jezyk polski dziennikarze, w kraju pozostali kretyni i analfabeci, ktory pisza artykuly dla gazety i wg. ktorych portugalia sasiaduje z grecja.
        • Gość: azkeel Re: Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! IP: *.xdsl.murphx.net 06.01.12, 09:33
          > Więc Portugalia sąsiaduje z Grecją? Globalizacja tak daleko zaszła czy pismacki
          > e niedouctwo?

A gdzie tak jest napisane bo przeczytalem juz 2 razy i nie moge tego znalezc?
      • Gość: Wojtek On korzystał z mądrości Platformy Obywatelskiej ? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 05.01.12, 06:45
        To ten geniusz PO i ministra Sikorskiego zainspirował Portugalczyka ?
      • Gość: gosc analfabetyzm IP: *.static.213-200-254-130.cybernet.ch 05.01.12, 07:46
        Artykul o Portugalii, a na zdjeciu Chrystus w Rio de Janeiro i Maracana. A to akurat jest w Brazylii. Istotnie, jeszcze 200 lat temu byla to kolonia portugalska.
      • Gość: blablub To żenujące..... IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.12, 10:35
        ...na jakim poziomie są coraz częściej pisane artykuły na gazeta.pl. Jestem tylko po podstawówce, ale ten artykuł(i dołączone zdjęcia) napisany jest poniżej mojego poziomu.
        Znacie jakiś polski portal, gdzie pisanie stoi na nieco wyższym poziomie?
      • Gość: PL Bezrobocie rośnie? Emigrujcie! Donald Tusk IP: 212.160.172.* 05.01.12, 10:42
        Tylko czekać aż to usłyszą polacy :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka