grochu0 22.09.13, 19:11 Witam. Tak się zastanawiam czy w tym kraju jest praca dla ludzi po studiach prawniczych? Czy lepiej się nie łudzić i szukać szczęścia gdzie indziej. Pozdrawiam, Daniel Grochowski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vvv Re: Praca po studiach prawniczych IP: *.152.134.141.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.09.13, 20:23 Oczywiście że jest, ale tylko dla wąskiego grona super, hiper uber najlepszych studentów ze wszystkimi możliwymi certyfikatami i mega osiągnięciami albo dla ludzi którzy mają przydatne znajomości. Najlepiej się zaczepić gdzieś w urzędzie, ale musisz się liczyć z tym, że będziesz musiał startować w dziesiątkach konkursów, bo chętnych naprawdę mnóstwo, część konkursów ustawiona, a na te pozostałych trzeba się mierzyć z dobrze przygotowanymi konkurentami. W kancelariach zazwyczaj oferują mniej niż w biedronce (no chyba że masz jakieś super kwalifikacje). Odpowiedz Link Zgłoś
grochu0 Re: Praca po studiach prawniczych 23.09.13, 09:58 No właśnie. Nastały czasy gdzie ludzie po studiach nie mają pracy i szans no normalne życie. W biedronce też nie zatrudnią bo za wysokie wykształcenie;p :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Praca po studiach prawniczych IP: *.181.9.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.09.13, 11:28 Prace po studiach prawniczych jest tak samo trudno znaleźć jak po każdych innych, takie czasy albo masz znajomości albo nie robiłeś nic tylko dodatkowe certyfikaty :-) . Ja prace znalazłem ale dopiero jak postanowiłem szukać wszędzie a nie tylko w zawodzie, pracuje w eniro i dobrze mi płacą a wiadomo każde doświadczenie cennym jest więc może poszerz zakres poszukiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
grochu0 Re: Praca po studiach prawniczych 23.09.13, 12:39 Poczekam aż będę miał z głowy studia i wtedy czegoś poszukam:) Wiem, że będzie ciężko ale w życiu nie ma łatwo;p Odpowiedz Link Zgłoś