oszolom.z.radia.maryja 31.03.05, 08:39 wilczy kapitalizm..aleśmy sobie Polskę wywalczyli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Qt Mnie się podoba IP: *.icpnet.pl 31.03.05, 09:01 > wilczy kapitalizm..aleśmy sobie Polskę wywalczyli... Byłem cielęciem przez jakiś czas, teraz zazwyczaj jestem wilkiem. Podoba mi się system, w którym można z wyboru pracować 12 godzin dziennie i nie być za to karanym, jak za komuny. Podoba mi się to, że nareszcie ceni się dobra materialne. Podoba mi się to, że pracują na mnie osoby, ktore za komuny śmiały mi się w twarz pytając "po co ty się uczysz"? (to nie jest żadna przenośnia, to fakt autentyczny). Zmianę (polepszenie) mojej sytuacji nie spowodowało ani szczęście, ani rodzice. Sukces to Praca, nauka i porzucenie wiary w aniołki w wersji katolickiej (nadal jestem wierzący, ale w innej parafii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slk Re: Mnie się podoba IP: *.man.poznan.pl 31.03.05, 10:31 Byles cieleciem, a teraz zazwyczaj jestes wilkiem? I nie ma w tym zadnych przenosni? "Fakt autentyczny"? Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Mnie się podoba 07.04.05, 18:34 Gość portalu: slk napisał(a): > Byles cieleciem, a teraz zazwyczaj jestes wilkiem? I nie ma w tym zadnych > przenosni? "Fakt autentyczny"? Hehehe, wiesz, trzeba jakoś leczyć te kompleksy... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Zbyt słabe mamy związki. 31.03.05, 09:16 Gdyby tak było na Zachodzie, to zaczęliby skuteczny bojkot sklepów Biedronki i JM albo by zwinął manatki, albo zaczął wypłacać po ludzku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Zbyt słabe mamy związki. IP: *.softlab.gda.pl 31.03.05, 09:36 owszem, część ludzi pewnie bojotuuje, tylko z bojkotem problemy sa conajmniej dwa: 1) Biedronka jest tania, a zarobki ludzi którzy w niej kupują tez przeważnie oscyluja wokół owych 700 zł - chodzi o to ze jak ktoś kupuje w Biedronce, to ze względu na ceny, a nie np wystrój wnętrz albo zasady moralne. Na wybory miejsca kupowania podług bardziej wysublimowanych kryteriów niż cena mogą sobie niestety pozwolic ludzie których na to stać. A u nas... 2) To bardziej hipoteza - ale podejrzewam, że niestety standard biedronkowynw zakresie wynagrodzeń i warunków pracy jest rozpowszechniony i wśród innych sklepów typu diskontowego oraz super- hipermarketów. A wtedy pole wyboru się zawęża i bojkot utrudnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Na miejscu właścicieli odwołał bym te podwyżki IP: *.pl / 193.24.200.* 31.03.05, 10:25 Odwołanie uzasadnił bym tym, że podwyżki te wywołały, wbrew oczekiwaniom zarządu, szeroką krytykę w mediach i powszechną dezaprobatę społeczną - a nie po to zarząd rezygnuje z wyższych zysków, aby mieć gorszą opinię w społeczeństwie. I już nigdy bym się nie wychylał z żadnymi podwyżkami, bo Polacy to tak zawistny i roszczeniowo nastawiony naród, że jak się części załogi podwyższy płace to momentalnie zaczyna się nagonka, że nie ma podwyżki dla całej załogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slk Re: Na miejscu właścicieli odwołał bym te podwyżk IP: *.man.poznan.pl 31.03.05, 10:34 To bys sie wtedy popisal gdybys te podwyzki odwolal. Ile zarabiasz? 700 zl czy wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syfon Kiepski PR IP: *.devs.futuro.pl 31.03.05, 10:39 Nieprawda, to jest po prostu katastrofalny PR. Stwierdzili, że jak pochwalą się podwyżkami, to im się image poprawi, ale chcieli też za dużo na to nie wydać. A tu dupa, sprawa się rypła, bo ktoś se zadał pytanie ilu jest pełnoetatowych. Dla mnie to po prostu porażka ich agencji (zakładam że ktoś im ten PR robi) albo kierownictwa JM. Być może agencja doradziła jakiś spektakularny krok na rzecz pracowników, np. podwyżkę, a JM chciało być za sprytne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko33 Re: Fortel Biedronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:25 należy za to podziękować p.Bochniarz i reszcie,która manipulowała przy Kodeksie Pracy-zmienili prawo,aby likwidować bezrobocie,udało im się gratulacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Fortel Biedronki 07.04.05, 23:23 Gość portalu: koko33 napisał(a): > należy za to podziękować p.Bochniarz i reszcie,która manipulowała przy Kodeksie > Pracy-zmienili prawo,aby likwidować bezrobocie,udało im się gratulacje.... No p.Bochniarz nie reprezentuje przecież interesów bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: Fortel Biedronki IP: *.chello.pl 08.04.05, 00:04 Ten "Kodeks Pracy" to największe nieszczęście pracowników. W US nie ma żadnego kodeksu tylko umowa między stronami a jakoś się kręci lepiej niż w Polsce ;-) mam teraz (od 2 tygodni?!?!?!) kontrlę baby z PIP. Czepia się tabelek żle powypełnianych , uchwał na temat ubrań roboczych (dla programistów he he) . Zawraca mi d..ę bzdurami z których nie mają pożytku ani ja ani chłopaki. A jak widać w różnych Biedronkach -stonkach łatwo to i tak (co istotne) pominąć... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Fortel Biedronki 08.04.05, 00:09 Gość portalu: Dilbert napisał(a): > Czepia się tabelek żle powypełnianych , uchwał na temat ubrań roboczych (dla > programistów he he) . Zawraca mi d..ę bzdurami z których nie mają pożytku ani > ja ani chłopaki. Stara się babina wykazać. Pozwól, że nie będę teoretyzował, dla czego, do czasu ujawnienia sprawy przez media nikt Biedronek się nie czepiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Fortel Biedronki IP: *.132.203.62.cust.bluewin.ch 21.04.05, 08:51 Wywalczylismy sobie palancie taka Polske, w ktorej nikt cie nie zmusza abys kupowal cokolwiek w Biedronce. Masz do wyboru cala mase innych sklepow, z ktorych wiekszosc - na szczescie - traktuje swych pracownikow w miare przyzwoicie. A jak ludzie przestana robic zakupy w Biedronce to firma nie bedzie miala wyjscia - albo sie poprawi, albo zwinie z Polski. I o to chodzi! mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: Fortel Biedronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:12 cisnienie mi sie podnosi jak czytam ze kasjer sie napracuje, siedzi na kasie i nie musi nic wiecej robic, wy nie wiecie co to jest praca, wy tak myslicie co by tu zrobic zeby zarobic a sie nie narobic, wstyd mi ze mamy takich obywatelli w kraju, a podwyzki dotyczą wszystkich i najlepiej na tym wyjdą 3/4 etatowcy, jak wy tylko umiecie krytykowac, a prosze mi pokazac gdzie wiecej człoweik zarobi niez w Biedronce, wiele ludzi trzyma sie tej roboty bo gdzie by wiecej zrobiła, a takie nieroby krytykują............ Odpowiedz Link Zgłoś