02.09.10, 19:40
czytaliście ostatni mail z telekonferencji o planowanych zmianach naliczania prowizji?

Czy ja dobrze zrozumiałam, ze prowizję pracownik otrzyma w 100% jeżeli w danym miesiącu
otworzy planowaną ilość ror-ów (nie było mowy czy mają spełniać warunki czy nie, a plan na
pracownika ma nakładać bezpośr. przełożony).

Czyli jak "utłucze" się nawet konkretne kwoty gotówki, hipotecznych i karty...to i tak za to nie
zapłacą bo nie ma sie ror-ów ?
Obserwuj wątek
    • czarny.kochambgz Re: Premium 02.09.10, 21:22
      i bardzo dobrze
      te prowizje powinni wogóle zniesc bo to jest chore że się płaci człowiekowi za coś za co płaci mu sie wynagrodzenie zasadnicze albo wprowadzić zasadę że się płaci np. za piąte załozone konto i kolejne

nie rozumiem tego uprzywliejowania sprzedawców detalicznych - przecież detal i tak nigdy nie będzie dochodowy w naszym banku
      • nadzieja_bgz Re: Premium 03.09.10, 08:15
        Ooo kolega z MSP jak mniem.
        Wynagrodzenia to może są w MSP w detalu, zwłaszcza u byłych kasjeró to raczej zasiłki.
        Porównaj najpierw drogi kolego swoje wynagrodzenie z wynagrodzeniem byłego KIDa (który na
        dodatek ponosi odpowiedzialność materialną ) a potem się wypowiedz
        • czarny.kochambgz Re: Premium 03.09.10, 20:19
          ani jedno ani drugie
          MSP też się nie należą żadne bonusy bo niby za co jest płaca zasadnicza - za przychodzenie do pracy i siedzenie?
        • obronakonieczna Re: Premium 03.09.10, 20:21
          masz rację Nadzieja, przecież bywało tak w MSP, że brało się premie kilka, kilkanaście tysięcy na
          kwartał, a w Detalu w tym samym czasie po kilkaset złotych. Skończyło się to wprawdzie, ale
          zawsze można dorobić teraz na leasingach. Nie widzę nic zdrożnego w tym, żeby Detal był
          premiowany za dobrą robotę.
          • czarny.kochambgz Re: Premium 03.09.10, 20:23
            w naszym regionie nie było wśród sprzedawców nikogo kto by brał takie premie
            • ladysa Re: Premium 04.09.10, 23:26
              O!!! Widzę, żę kolega bardzo zorientowany i wie, co się dzieje w całym regionie. No i się pewnie
              teraz zdenerwował i zlikwiduje nam forum. W razie czego będzie następne, bo my kochamy z sobą
              dyskutować.
              • czarny.kochambgz Re: Premium 05.09.10, 11:42
                a co w tym dziwnego rozmawia się z ludźmi to się wie
      • takajaka1 Re: Premium 03.09.10, 21:25
        Drogi Kolego, zapewniam, ze w moim oddzilale doradcy z detalu są bardziej dochodowy niż doradca
        mikro, a różnica w wynagrodzeniu to ok 2 tys złotych. .
        Oczywiście doradca mikro część prac zwala na detal, bo np. zamawianie kart bankomatowych czy
        robienie przelewów to już nie jego działka.
        Co do wynagrodzenia zasadniczego to nie sądzę, że kwota 1400 zł jest adekwatna do
        wykonywanej pracy, stąd te nikłe premie.
        • takajaka1 Re: Premium 03.09.10, 21:27
          oczywiście chodzi mi o zasadnicze netto
          • takajaka1 Re: Premium 03.09.10, 21:29
            no pięknie...napisane posty "znikają"...cenzura?
            • nadzieja_bgz Re: Premium 03.09.10, 21:32
              takajaka1 napisała:

> no pięknie...napisane posty "znikają"...cenzura?

Nieee to zarząd dobrał się do forum pewnie:D
        • obronakonieczna Re: Premium 03.09.10, 22:38
          przecież pisałam, że to już historia! Było tak w wielu, dobrze pracujacych Regionach. Dochodowość
          doradców det. trudno wyliczyć, bo nie są sportfelowani.
        • czarny.kochambgz Re: Premium 05.09.10, 11:46
          doradcy detaliczni bardziej dochodowi? większość kredytów gotówkowych i hipotecznych jest od pośrednika któremu trzeba zapłacić prowizję - doradca mikro zrobi jeden kredyt na 100tys i będzie z tego 2 tys prowizji ile trzeba się narobić żeby tylko prowizji zrobić na detalu?

a co do kwestii:
          > Co do wynagrodzenia zasadniczego to nie sądzę, że kwota 1400 zł jest adekwatna
          > do
          > wykonywanej pracy, stąd te nikłe premie.

to pamiętajcie że doradca detaliczny to taki sam sprzedawca jak sprzedawca ziemniaków, jajek czy kiełbasy tylko że siedzi za biurkiem ładniej wygląda i czasem pachnie
          • takajaka1 Re: Premium 05.09.10, 17:13
            czarny.kochambgz napisał:

> doradcy detaliczni bardziej dochodowi? większość kredytów gotówkowych i hipotec
            > znych jest od pośrednika któremu trzeba zapłacić prowizję - doradca mikro zrobi
            > jeden kredyt na 100tys i będzie z tego 2 tys prowizji ile trzeba się narobić ż
            > eby tylko prowizji zrobić na detalu?
            >
            > a co do kwestii:
            > > Co do wynagrodzenia zasadniczego to nie sądzę, że kwota 1400 zł jest adek
            > watna
            > > do
            > > wykonywanej pracy, stąd te nikłe premie.
            >
            > to pamiętajcie że doradca detaliczny to taki sam sprzedawca jak sprzedawca ziem
            > niaków, jajek czy kiełbasy tylko że siedzi za biurkiem ładniej wygląda i czasem
            > pachnie

Nie przypominam sobie, żeby za kredyty detaliczne od pośsredników doradcy dostawali premię, a
            co do tego, że jest ich więcej niż tych uzyskanych w oddziałach to chętnie dowiedzialabym się skąd
            masz takie dane.

to pamiętajcie że doradca detaliczny to taki sam sprzedawca jak sprzedawca ziem
            > niaków, jajek czy kiełbasy tylko że siedzi za biurkiem ładniej wygląda i czasem
            > pachnie
            To zdanie mnie powala :D Gratuluję błyskotliwości!
          • el_fantasma Re: Premium 05.09.10, 22:15
            No stary! Zdaje się, że przeholowałeś. Wiem, że raczej nie dojdziemy do
            porozumienia, kto najwięcej robi i komu należy się większa podwyżka, ale
            porównywanie wiedzy sprzedawcy ziemniaków do wiedzy doradcy detalicznego to
            gruba przesada (bez obrazy dla tych pierwszych)! A z tym "czasem pachnie" to
            mogłeś sobie dać na wstrzymanie. Czy ty aby tego forum nie założyłeś służbowo,
            bo też mi jakoś tak czasem pachnie?
            • nadzieja_bgz Re: Premium 06.09.10, 08:38
              > to pamiętajcie że doradca detaliczny to taki sam sprzedawca jak sprzedawca ziem
              > pachnie

O proszę, chyba mamy przedstawieciela zarządu, to wypowiedź do nich by pasowała
            • czarny.kochambgz Re: Premium 06.09.10, 18:10
              co wy tacy drażliwi wszyscy jesteście - widać że tu sam detal pisuje rozgoryczone posty

chyba się zgodzicie że jakby się tak przyjrzeć dokładnie to we wszytkich bankach traktowanie pracownika jest takie samo (no może jeszcze nie w BS-ach) i w sumie do tego się to sprowadza żeby sprzedawać jak ta przekupa na targu

zresztą poczytajcie sobie fora PKO BP na przykład

a co do tego "Czy ty aby tego forum nie założyłeś służbowo,
              > bo też mi jakoś tak czasem pachnie?" - to myślisz że jakbym pracował na jakim wyższym stanowisku to by mi zależało żeby ludzie pisali to co myślą w internecie i żeby inni to czytali tym bardziej że niektórzy tu w słowach nie przebierają
              • zmokol Re: Premium 07.09.10, 01:07
                oj czarny czarny (kochany wujcio dobra rada) mam nieraz wrażenie że działasz jak taki bufor bezpieczeństwa dla wierchuszki - jak taki chłop niosący na plecach worek ze szczurami. Zapytany, dlaczego od czasu do czasu zatrzymuje się i gmera kijem w worku, chłop wyjaśnia, że robi to dlatego, że w tedy szczury zamiast gryźć jego w plecy, gryzą się między sobą. Dzięki temu, może spokojnie dalej wędrować pozdrawiam
                • czarny.kochambgz Re: Premium 07.09.10, 19:15
                  > oj czarny czarny (kochany wujcio dobra rada) mam nieraz wrażenie że działasz ja
                  > k taki bufor bezpieczeństwa dla wierchuszki

tak na pewno czytają nas z wypiekami na twarzy
    • zawsze-kito Re: Premium 07.09.10, 14:38
      takajaka1 napisała:

> czytaliście ostatni mail z telekonferencji o planowanych zmianach naliczania pr
      > owizji?
      >
      > Czy ja dobrze zrozumiałam, ze prowizję pracownik otrzyma w 100% jeżeli w danym
      > miesiącu
      > otworzy planowaną ilość ror-ów (nie było mowy czy mają spełniać warunki czy nie
      > , a plan na
      > pracownika ma nakładać bezpośr. przełożony).
      >
      > Czyli jak "utłucze" się nawet konkretne kwoty gotówki, hipotecznych i karty...
      > to i tak za to nie
      > zapłacą bo nie ma sie ror-ów ?

Ma to w sobie pewne zrozumiałe decyzje... w skali całego Banku ma to jakieś uzasadnienie.
      Wiadomo, kto ucierpi na tym najbardziej. Bank nie straci a jedynie może zyskać. Doradcy mają nie wiele do zyskania.

Ps. wiadomo czyja to decyzja. Ciekawe jak długo mądrzy ludzie w centrali będą tolerować ignorancje karierowiczów i podejmowanie decyzji tak na prawdę nie przez kadrę kierowniczą.
      Wiadomo kto mógł wymyślić co tak debilnego
      • sprawdzianik123 Re: Premium 16.09.10, 16:30
        Prezes ?
        • zawsze-kito Re: Premium 20.09.10, 01:11
          Nie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka