Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

języki obce w księgowości

01.04.05, 12:31
    Czy w księgowości jest potrzeba biegle władania języków obcych i do czego?
    Ostatnio byłam na rozmowie w firmie, która w ogłoszeniu zaznaczyła znajomość
    j.angielskiego. Na rozmowie nie zapytano mnie nic o tą znajomość. Czy to jest
    jeszcze dodatkowy wymóg, który jest niewykorzystwany?
    Obserwuj wątek
      • Gość: hey Re: języki obce w księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:20
        to zależy jezeli firma prowadzi usługi import-export to otzrymuje dokumenty w
        jezyku danego kraju z którym robi firma interes i tu jezyk jest potzrebny
        nieraz potrzebują ksiegowa i tłumacza w jednym , nawet gdybys nie korzystała z
        jezyka to warto umiec tak dla swojej satysfakcji nikt ci tego nieodbierze to co
        umiesz a rozwijac sie to tez dobrze nigdy nauki za mało cos juz wiesz napewno
        na ten temat.pozdrawiam
        • wm4 Re: języki obce w księgowości 01.04.05, 13:30
          to jak odbierać ogłoszenia gdzie wymagana jest znajomość języka np. dobra,
          b.dobra, komunikatywna? Wysyłać swoje aplikacje, jeżeli mój angielki jest na
          podstwowym poziomie.
          • Gość: Elkka Re: języki obce w księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:37
            Pracuje tez m.in jako ksiegowa, mam faktury do rozliczenia po niemiecku,
            holendersku, hiszpansku i francusku, a znam tylko angielski i niemiecki, ale
            daje rade bez znajomosci pozostalych... jezyki sa podobne do siebie, a zeby
            rozliczyc wyjazd trzeba naprawde poznac zaledwie kila slow w tych jezykach, i
            nie trzeba byc lingwista

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka