Gość: Maciej IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.05, 07:51 Przy tym bezrobociu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bezrobotnych Nian jest w pOlsce przynajmniej kilkadziesiat tysiecy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maverick Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.05.05, 08:02 Dokładnie to samo miałem napisać " PRZY TYM BEZROBOCIU "? To może z milion Chińczyków może by zaimportował? Oni wogóle za miske ryżu będą pracować!!!!! Jasna cholera-co za kraj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USZY do GORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 08:24 Spokojnie panowie ... :) ... nie wiem czy kiedys widzieliscie urzedy pracy, ale ludzzie dosc czesto odmawiaja pracy bo wyngrodzenie jest za male itd itd. Nie zachowujmy sie jak Niemcy ktory nieo pozwalaja pracowac obcym a sami tez nie rwa sie do pracy jako sprzataczka itd. Mysle ze dopiero po tym programie pilotazowym bedzie mozna cos powiedziec ... a teraz uszy do gory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: USZY do GORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 09:41 Spokojnie,bez paniki.To samo było w stosunkach stara Unia - Polska.Niektóre kraje otworzyły rynek pracy i co? Miał być zalew Polaków, a tymczasem wszystkim wyszło to na dobre. Poza tym wpuszczenie Ukraińców ma się nijak do naszego bezrobocia. Ukraińcy i tak zajmują takie miejsca pracy, jakich Polak-bezrobotny i tak by nie zajął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Besrobotny Ty, Uszy do góry, ty wiesz ile zarabia Niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:36 przeciętny? I jaki ma zasiłek? I jak długo go pobiera? I jakie ma jeszcze później świaczenia socjalne? Gdzie Ty widziałeś w Urzędach Pracy często odmawiających pracy ludzi? Bo ja chodzę do Urzędu Pracy i widzę tłumy bezrobotnych spisujących numery nędznych kilkunastu ofert z tabic. Sam też spisuję, ale jak idę je pobrać, to nie dostaję nic, tylko słyszę " to jest do 30 lat, to jest tylko dla dziewczyny do 25 lat itp. My bezrobotni jesteśmy za spokojni i przyuczeni przez komunę do uległości. Jakby tak ci od Ukraińców, na jakimś bankiecie za granicą musieli się tłumaczyć dlaczego w Polsce zginęło więcej ludzi niż w Uzbekistanie, to by się im odechciało takich pomysłów. No ale niedługo wybory. Nie możemy zostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lingwista Re: Ty, Uszy do góry, ty wiesz ile zarabia Niemie IP: *.zdv.Uni-Mainz.DE 16.05.05, 21:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:38 Gorąco popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Besrobotny Sam pomysł to zbrodnia przy tym bezrobociu wPolsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:17 Niedługo wybory - dobrze zapamiętajmy czyje to pomysły. Kto jest gotów poświęcić interesy najuboższych Polaków, żeby później żrąc kawior na jakimś kolejnym szczycie szpanować swą "otwartością". Oni chcą "nagrodzić" Ukraińców w ten sposób, że ileś tam tysięcy Polaków się powiesi z nędzy, bo stawki za jakie pracują będą jeszcze zbite w dół. Zapamiętajmy te nazwiska i środowiska, bo tu chodzi o nasze przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lingwista Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.zdv.Uni-Mainz.DE 16.05.05, 21:29 Tok rozumowania rzadu w uzasadnieniu propozycji żenujacy. Jak to wszystko można porównywać do Niemiec. Gdy zatrudniali oni w ten sposób bezrobocie bylo chyba na poziomie 7 proc. i brali do takich zawodów, gdzie nikt z nich nie chcial pracowac. Niestety rzad polski zawsze musi wchodzic do dupy, a zwlaszcza już w trakcie oficjalnych spotkań. Zenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.int.pl 16.05.05, 08:21 Chyba powariowali co to ma byc!!!!Jestem bezrobotnym polakiem po studiach i z pocalowaniem w reke poszedlbym do roboty z 5zl/h , a tu ukrainka wyciaga 10zl/h. Niech zmniejsza bezrobocie do poziomu 5% i wtedy mozna otwierac sie na inne panstwa ale nie teraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dajcie nam zyc we wlasnym panstwie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak Precz z cudzoziemcami 16.05.05, 08:34 Jeszcze nam tu brakuje zalewu Ukraincow, Ruskow, cyganow i innej holoty.Pracy nie starcza dla Polakow, a ci zdrajcy z SLd chca nam na leb sprowadzac brudasow i zlodziei ze wschodu.POlska dla Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyjeremiasz Precz z jeremiaszempolakiem IP: *.crowley.pl 16.05.05, 08:50 Ja usiłuję zatrudnić od pół roku pracowników. I nikomu nie chcę sie pracować po 800 PLN netto, połowa bezrobotnych to lenie i nieroby. Na rozmowy kwalifikacyjne umówilo sie 20 osób, połowa nie przyszla, z 3 osobami sie umówiłem na okres próbny. Do pracy przyszła 1, po dwóch tygodniach i zaliczce znikła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurak Re: )0.5 mln ludzi wypie.. z polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:13 i co powinno sie ich zatrzymywac i kazac sprzatac za 10 zl jak sprzedaja wlasne dupsko w anglii conajmniej za 30 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unijny Re: Wezcie przyklad z Anglii IP: 62.37.221.* 16.05.05, 10:55 Jezeli bezrobotny odmawia proponowanej mu pracy - konczy sie zasilek bezrobotny. Gosc zostaje na lodzie. Powinno byc identyczne prawo w Polsce. Jezeli "bzrobotny" nie chce podjac proponowanej pracy - niech zdycha z glodu. Nie bierzmy przykladu z absurdalnej sytuacji we Francji, gdzie bezrobotnemu powodzi sie lepiej niz temu co pracuje. Poprostu zasilek bezrobotny jest dobry, i nie oplaca im sie pracowac. Co do Ukraincow, uwaga, oni poprostu zasiedla sie na stale w Polsce, sprowadza rodziny i bedzie nas "wiecej". Jezeli nasz rzad pozwoli im pracowac - musza byc bardzo porzadnie kontrolowani, bez prawa "osiedlenia" w Polsce. Osobiscie, nie bede sie czul bezpiecznie obok tej choloty ukrainskiej. Zrobili rewolucja pomaranczowa, wspierana dolarami Hamerykanskimi - wynocga do Hameryki. Albo do Julki, niech im stworza miejsca pracy!!!!!! My bedziemy mieli "sprzataczki" w ciagu dnia za 10 zl, a w nocu k...y na ulicach, plus AIDS'a. Polacy jezdza na SAKSY do Hiszpanii, do zbioru truskawek za 30 euro dziennie (bez wyzywienia, praca ciezka), a my bedziemy zatrudniac murzynow Ukrancow. Nienormalna polityka. Polska dla Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble,co z tą Polską Re: Wezcie przyklad z Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:02 Nie pobieram i nigdy nie brałam zasiłku dla bezrobotnych, NIGDY w UP nie otrzymałam żadnej oferty pracy !!! Mam wyższę wykszt., znam biegle j. niemiecki (niestety brak certyfikatów), z komputerem też sobie radzę! Niestety nie stać mnie podjąć pracę za 600 zeta/m-c.!!! Więcej w moim mieście nie dostanę(mieszkam b. blisko właśnie wschodniej granicy w dość małym i ubogim miasteczku, gdzie bezrobocie sięga 30%!!!! ) Sąsiadom zza wschodniej granicy opłaca się u nas pracować, tak jak mnie opłacało się pracować za granicą , nawet na czarno(wcale nie czułam się przepracowana, a przy okazji mogłam zwiedzić chyba najdroższy kraj Europy!!!) I niestety za 600 zł/m-c, nigdy nie kupiłabym mieszkania, samochodu, laptopa itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJedzDoTejAnglii Re: Wezcie przyklad z Anglii IP: *.sggw.waw.pl 18.05.05, 20:02 To jedz do tej swojej Anglii, rasysto, i nie wracaj! Z takimi poglądami to nikt w ogóle będzie chciał przyjeżdzać do Polski ze strachu przed takimi jak Ty. A nazywasz ich muzynami dlatego ze pracowales jako muzyn a teraz czujesz sie Panem? Ustawa jest konwersyjna ale uważam że należy tu pisac o niej a nie o tym kto jest hołotą i dla kogo jest Polska. Nie masz prawa o tym decydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru Złap na jakims forum"wasya zlego" i mu napisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:05 i mu o tym napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak Re: Precz z jeremiaszempolakiem 16.05.05, 20:23 Maja cie Polscy bezrobotni w dupie, bo pewnie placisz im jak tym chamom ukrainskim- grosze. A tu trzebha placic gnoju za konkretnie wykonana prace. Wyzyskiwaczu, niekatoliku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przecz z chamstwem Re: Precz z jeremiaszempolakiem IP: *.sggw.waw.pl 18.05.05, 20:06 Cham to jesteś ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Precz z cudzoziemcami brudasami i k... IP: 62.37.221.* 16.05.05, 10:57 Ratujcie, ale bedzie wiecej k..... Odpowiedz Link Zgłoś
jaremma kraj absurdow 16.05.05, 13:13 Polska, w ktorej bezrobocie jest 19,5% organizuje prace Ukrainie, ktora ma bezrobocie 3,5 % (oficjalne dane rzadu Ukrainy, Miedzynarodowa Organizacja Pracy podaje, ze jest tam bezrobocie rzedu 10%). Beda tutaj przyjezdzac i osiedlac sie, dolacza do wrogo do Polski nastawionej mniejszosci ukrainskiej. Wystarczy wejsc na strone internetowa Naszego Slowa, pisma Ukraincow w Polsce any zobaczyc, ze ci ludzi maja postawe roszczeniowa w stosunki do Polski i Polakow. Nie rozumiem skad ta milosc. mniejszosc polska na Bialorusi, pod dyktatorem Lukaszenka ma z prawdziwego zdarzenia organizacje oraz gazete internetowa. polacy na Ukrainie nie maja nic. Sa przesladowani na kazdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurak Re: kraj absurdow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:47 @jarema to idz i zapie..j na 30 zl dziennik!!! kazdy kraj musi miec kogos kogo mogl by wykorzystykc jak niewolnikow zeby sie dowartosciowac , Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: kraj absurdow 16.05.05, 13:48 Przeciez i tak, jak sie dopusci do pracy legalnej, to okaze sie, ze pracodawcom oplaca sie zatrudniac wylacznie na czarno i popyt na Ukraincow spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: Precz z cudzoziemcami brudasami i k... IP: *.sggw.waw.pl 18.05.05, 20:11 Jak by nie bylo popytu to i nie było by k...w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysta Re: Precz z cudzoziemcami brudasami i k... IP: *.ar.szczecin.pl 23.05.05, 16:28 myslisz ze tak malo polskich k... w niemczech, wloszech, usa itd......?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Precz z cudzoziemcami IP: *.phil.uni-erlangen.de 16.05.05, 12:58 o ty chamie! biada temu ktory by tak powiedzial o Polakach na zachodzie, to bys mu pewnie leb ukrecil ty nazisto! a tak wlasnie jest: 90% Polakow na zachodzie to holota, brudasy i zlodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak niech zgadne- ty nie Polak? 16.05.05, 19:22 Tylko pewnie Ukrainiec ( i to z czarnym podniebieniem, syn upowca) albo zyd lub inny nieporzejednany wrog Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPIERAM!!!!!! Re: Precz z cudzoziemcami IP: *.sggw.waw.pl 18.05.05, 20:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak to JA Re: Precz z cudzoziemcami IP: *.sggw.waw.pl 18.05.05, 19:38 Większość z tych "Brudasów" jest kulturalniejsza od Ciebie, Jeremiaszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysta Re: Precz z cudzoziemcami IP: *.ar.szczecin.pl 23.05.05, 16:26 jezli wszyscy ukraince sa brudni, to dlaczego tak duzo "czystych polakow" jedzie do niemiec, anglii, USA itd....?? Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w 16.05.05, 14:27 ja za za, za i jeszcze raz za. BEde potrzebowac pracownikow do zbioru przypraw w przyszlym roku i juz wiem, ze nie zatrudnie polakow. Lenie i na dodatek drodzy. A wszyscy Ci ktorzy twierdza, ze Polacy chca pracowac, polecam film (ostatnio go odswiezylam, bo lecial na ktoryms kanale) "Pieniadze szczescia nie daja" Prosze zwrocic uwage na producenta krewetek. I jego proby szukania kadry. I na reakcje bezrobotnych. Taki jest stosunek ludzi do pracy. Polakow w Polsce. Bo u Niemca mozna robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymichnik Polska dla Polaków,ruskie wynocha za dniepr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:31 W agencjach Towarzyskich? Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak Chcecie sobie sprowadzic tu te bande mafiozow 16.05.05, 19:24 i prostytutek oraz alfonsow? Juz i tak jest tej holoty tutaj wystarczajaco duzo. Won z Polski! Nie zyczymy sobie tutaj tych potomkow upowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Chcecie sobie sprowadzic tu te bande mafiozow IP: *.e-wroc.com 16.05.05, 19:35 hahaha, a ostatnio w jednym z badan spolecznych wyszło ze polacy to jeden z bardziej tolerancyjnych narodow w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bem Re: Chcecie sobie sprowadzic tu te bande mafiozow IP: *.law.uj.edu.pl 16.05.05, 19:39 Żygać się chce, zasrańsu-polaku-jeremiaszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrioszka Popieram w 100%, nareszcie konkretna IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.05, 19:35 pomoc Polski dla przyjaznego nam narodu Ukrainy, powinno sie tez zniec wizy wjazdowe, tylko dlaczego ta Timoszenka wykosila za jednym zamachem pol biznesu polskiego na Ukrainie? no cos tu nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiśniowiecki ale ci Polacy mają nafajdane we łbie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:15 za moich czasów to myśmy ze stachem koniecpolskim i chłopakami tych dzikusów na pal wbijali a teraz mamy pracę chłopkom załatwiać żeby podczas snu nasze dzieci te bandery zarzynały? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 bezrobocie w Polsce to efekt 16.05.05, 20:13 tego, ze sa prace ktorych ludzie nie chca brac - biorac te same prace na zachodzie, chodzi naturalnie o pieniadze dla przyjezdzajacyh ukraincow, czy innych, zarobki jakie tu otrzymuja za np. prace na budowli sa bardzo wysokie i jak wroca do siebie beda mieli pieniadze na utrzymanie rodziny to samo robimy my, tylko ze jezdzimi po to do Niemiec, Irlandii, i tam tez sa oszolomy ktore dra pysk, ze jest wysokie bezrobocie i chca socjal, ale do pracy jak np. zbieranie szparagow sie nie zabiora ja to tylko dodam...precz z socjalizmem!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Besrobotny Kolejny mądrala gekon 1979 dał głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:01 Według niego sytuacja bezrobotnych w Niemczech czy Irlandii jest zbliżona do ich odpowiedników w Polsce. No i też "drą pysk". Ady jedź sobie w lipcu np. na Kanary, to tam spotkasz bezrobotnych Niemców. Może nawet będą "drzeć pysk" na temat bezrobocia. Ale myślę, że będą zajęci czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszebe Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:27 Nareszcie konkretna pomoc dla Braci Słowian myślę , że przyszłość oceni tą ofiarność i pomocną dłoń młodej demokracji nie tylko w śłowach ale i czynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooooooooo Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:31 blablabla,nasi bracia słowianie:))))))jeżeli będą pracować za grosze,ich mafie nie przeniosą się do Polski a qrewki nie będą zarażać takich ukrainofili jak ty to niech se przyjeżdżają.tylko niech się nie ważą stawiać u nas pomników swoich ojców narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 16.05.05, 20:32 Nie wiedziałem, że jest tyle jadu w naszym narodzie. Sama ksenofobia i zaściankowość wyłania się z tych wszystkich postów na forum. Tolerancja to chyba jest tylko na pokaz jak pyta ankieter. A jak Polacy masowo jeździli i jeżdżą do UK, Szwecji, Niemiec itd. i to dobrze ?! Przecież też zabierają tam pracę miejscowym ! To nic nie powiecie, tak ? Tylko podnosicie krzyk, że nas dyskryminują ! JA JESTEM ZA POMYSŁEM ZATRUDNIANIA LUDZI ZZA WSCHODU. Ciekawe kto Wam będzie dup... podcierał w szpitalu jak wszystkie nasze pielęgniarki i lekarze wyjadą do pracy do UK, Szwecji itp. ?!! Będziecie pierwszymi, którzy bedą krzyczeć o możliwość legalnej pracy dla ludzi zza wschodniej granicy. To jest całkiem sensowny pomysł. Oni i tak będą tu pracować na czarno, bezwzględu na to czy nam się to podoba czy nie. A tak to przynajmniej zapłacą jakieś podatki, ZUSy i dużo mniej kasy trafi do mafii lub różnego rodzaju skorumpowanych urzędników/pograniczników. Poza tym rzeczywiście część naszego społeczeństwa nie chce pracować z powodu za niskich płac. A tak zawsze będą jakieś ręce do pracy i skorzysta na tym nasza gopsodarka jako całość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG, Inc. Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.citynet.pl 16.05.05, 21:16 Niemcy maja ponad 10 % i nie chcą zatrudniać obcokrajowców. Jak my przy 20 % bezrobociu jeszcze wymyslamy ustawy ułatwiające cudzoziemcom pracę , kiedy brakuje jej dla nas?? Czysty absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bananahead Re: Jeremias syn rybaka czy plebana? IP: 209.183.16.* 16.05.05, 21:25 Jeremiasz, pachniesz klecha? Syn Jankowskiego czy Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w 16.05.05, 21:27 ech, to samo w Niemczech i oscienych krajach było, jeśli chodzi o naszych pracowników. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.arcor-ip.net 16.05.05, 22:22 bardzo dobrze ze Polska otwiera rynek pracy dla Ukrainy, poczujcie teraz na wlasnej skörze jak bedziecie tracic prace na rzecz tanszych rak do pracy nie tylko na polu, to co dotychczas przezywaja kraje zachodnie. O opini waszej to juz sie nie wspomina. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=23759341 fakty.interia.pl/news?chinf=623699 Bardzo dobrze - moze kiedys Polacy przyjda po rozum do glowy i zaczna innych rozumiec. Jak dotychczas tego u Polaköw sie nie widzi gdyz oni sa "naj... naj... w swiecie. Opisujecie sami to na forach, podalam link, poczytajcie sami co o sobie piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadpies I o co tyle krzyku? IP: *.top.net.pl 16.05.05, 23:05 Jeśli rzeczywiście dojdzie do tego, że Ukraińcy będą u nas mogli legalnie pracować to bedzie oznaczać, że ich pracodawcy będą musieli za nich płacić podatki i inne składki, do tego, przynajmniej w teorii, takich pracowników trzeba będzie traktować zgodnie z obowiązującym kodeksem pracy. Wszystkie te wspaniałe rozwiązania, które doprowadziły do tak wysokiego bezrobocia tworzą potężną szarą strefę. Dlaczego opłaca sie zatrudnić Ukraińca na czarno? Ano dlatego, że zapłaci mu się z kilkaset zlotych, a za to ma się "czarnucha" (bez obrazy) ktory bedzie harował cały tydzień przy zbiorze jakiegoś badziewia i jeszcze będzie zadowolony. Dlatego opłaca się zatrudniać na czarno, wątpię żeby było to równie opłacalne przy zatrudnieniu legalnym. Mój pomysł - znieść te idiotyczne bariery a może wiecej Polaków znajdzie pracę, a Ukraińcy nie będą wtedy żadnym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: I o co tyle krzyku? IP: *.arcor-ip.net 17.05.05, 20:49 nie zapomnij tego ze w Ukrainie tez sa dobrzy fachowcy jak urzednicy ... czy lekarze, ktörzy sa gotowi pracowac za pare groszy np. za polowe co zarabia polski pracownik. Dla pracodawcy jak znalazl, niski zarobek niskie oplaty, sam zysk i jezyk niewiele sie rözni. Ukrainska waluta stoi na swiecie bardzo nisko - w Polsce zarobia zlotöwki, kupia za to Euro albo inna chodliwa walute, wezna na Ukraine a tam przeliczniki sa jeszcze korzystniejsze dla nich jak w Polsce. Same zyski jak i dla polskich pracodawcöw, tak i dla ludnosci Ukrainy. A wy martwcie sie sami za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreket I bardzo dobrze..... IP: *.bydgoska.ds.uj.edu.pl / *.bydgoska.krakow.pl 23.05.05, 16:29 Anglia umożliwiła Polakom legalną pracę u siebie, chociaż też maja bezrobocie...Każdy człowiek chce pracować tam gdzie dostaje pieniądze warte pracy, nieważne z Ukrainy czy innego kraju...A wiecie, że więcej Amerykanów, Wietnamczyków i Francuzów dostają zezwolenie na przce, niż Ukraińcy. To oni-co, już się niczą? Nie odbierają miejsc pracy? Luki po wyjeżdżających polskich pracownikach zajmuja ukraińscy, którzy chcą pracować, a nie Polacy, którzy za stawke 800 zl nawet tyłku nie podniosą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPA Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:50 No k.... m.., litosci! Kobieta zarabia 10 zl na godzine i czuje sie wyzyskiwana przez wynajmujacego mieszkanie! Ilez mozna mast...... nad "biednymi Ukraincami, wobec ktorych ponoc macie dlug wdziecznosci"! W Polsce farmaceuta po studiach zarabia 12,5 zl na godzine, nie robcie jaj. Dla szmatlawca GW Ukraina programowo jest cacy a wszystko co rosyjskie lub bialoruskie - be. Redaktorki, oszczedzajcie na wazelinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:24 szlag mnie trafia, niech ułatwią naszym rodakom,żeby nie płacili podwójnych podatków Ci co wyjechali zarobić w Anglii. A nie zajmują sie Ukraincami. Naród Polski głoduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugupu Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.in / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:04 nie przemawia do mnie argument ze polacy nie chca robic sezonowo czy w ogole odmawiaja to nie tak ze nam sie nie chce uwarzam bo tak czuje ze DOSC!!! ponizajaco niskich stawek wyplat ktore ledwo starczaja na comiesieczna wegetacje ciagle na czarno to mnie ani nikogo nie mobilizuje do pracy mam wtej chwili 1ero na godz. czuli 4 zeta co za kasa az spirdal..m przy pierwszej okazji nawet rwac pomarancze mam DOSC !!! gdzie moja ludzka godnosc? a ukraincy? nie tacy w ciemie bici robilem z jednym caly tydzien jak uslyszal ze robi za 4 zeta wsciekl sie nie na zarty powiedzial ze on pierd...li za takie grosze po dachu lazic ma racje i przy pierwszej okazji pujde w jego slady . BO TAM OJCZYZNA GDZIE CHLEB:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meksyk94 Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 12:42 Przyjadą i pojadą dalej do Unii.Nawet oni nie będą tu pracować za te grosze.A Polska będzie płacić za ich deportacje z Niemiec,Francji itd.A może zatrudniać ich do sejmu napewno wezmą mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Polska chce ułatwić Ukraińcom legalną pracę w 23.05.05, 19:43 te dupki nie moga dac pracy Polakom , a jeszcze chca sprowadzic tansza sile robocza z Ukrainy... zeby jeszcze mniej placic polskim pracownikom. Dzieki za sierpien 1980 roku... to zdrada! Odpowiedz Link Zgłoś