Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zero odpowiedzi -doradca klienta kraków

07.06.05, 09:53
    Witajcie jestem juz załamana marzy mi się praca jako doradca klienta w banku -
    -nie przedstawiciel tylko typowa praca na miejscu wysylalam juz wszędzie
    aplikacje myslę ze moje cv jest oki spełniam wszystkie wymogi jestem
    komunikatywna umiem planowac czas i działac pod jego presja mam szkolenia i
    co i nic zero ofert tragedia dziennie wysylam ok 10 ofert i d... pomocy
    Obserwuj wątek
      • kas2 Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków 10.06.05, 10:18
        halooo
      • mss71 Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków 10.06.05, 10:42
        Tutaj większość ma to samo - wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka. wysyła i czeka, rozmawia i czeka, znowu wysyła i czeka.......
        • Gość: sylwia Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:11
          nie zniechęcaj się - ktoś w końcu odpowie
          • Gość: sylwia Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:14
            a może poszukaj gdzie indziej? Mam koleżanki - doradców w bankach - naprawdę
            jest niewesoło w tej branży. Zwolnienia, nierealistycznie wyśrubowane plany
            sprzedaży, warta jesteś tyle, ile sprzedasz produktów. Może spróbuj w
            ksiegowości ??
      • Gość: agus Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 10.06.05, 13:59
        doskonale cie rozumiem to samo tez przechodzę i tez jestem z lekka załamana
        pomimo ze mam doswiadczenie ale nie rezygnuje chociaz juz byłam na rozmowie i
        nie wiadomo. oczywiscie probuje też w innym miejscu niz bank ale tam praca
        najbardziej mi odpowiada. trzeba wysylac dalej i juz i tak wysylasz duzo u mnie
        w miescie nie ma az tyle bankow.
      • Gość: Margo Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.05, 23:47
        Może wyda się to śmieszne, ale idź do banku i za wszelką cenę spróbuj się
        skontaktować z prezesem lub dyrektorem danego oddziału. Będzie to trudne, ale
        nie nierealistyczne. Taki ktoś, to też człowiek. Zagadaj go i nie bądź za
        bardzo oficjalna, ale powiedz mu to wszystko, co powiedziałaś tutaj. Jeśli nie
        dojdziesz do kogoś takiego bezpośrednio, to napisz list papierowy lub email,
        ale konkretnie do tej właśnie osoby. I nawet nie wysyłaj CV. To nie ma być
        kolejne podanie. Chodzi o to, abyś pokazała, że ogromnie Ci zależy (do tego
        stopnia, że stac Cię na takie kroki), ale - co bardzo ważne - nie dlatego, że
        nie masz pracy, ale dlatego, że tak, jak napisałaś, to jest Twoim MARZENIEM.
        Musisz pokazać pasję! Dla pracodawców nie ma lepszych pracowników niż ci z
        pasją :-)

Celowo napisałam o prezesie, mimo że jest to osoba tak wysoko postawiona, że z
        punktu widzenia oddziałów praktycznie niedostępna. Chodzi o to, że prezesi,
        jako że nie są pracownikami najemnymi, ale ludźmi, którzy własnymi siłami
        spełnili swoje marzenia, to trochę inny typ ludzi. Oni bardziej doceniają pasję
        i marzenia. Dla nich samych praca jest pasją, a nie obowiązkiem codziennym.

Z własnego doświadczenia powiem Ci, że gdy kierujesz się z pasją do ludzi,
        którzy także żyją pasją, to takie kontakty są niesamowicie skuteczne. Używaj
        zwrotów typu "całe życie marzyłam..." / "jest moim wielkim marzeniem" - zero
        suchego, oficjalnego stylu. Pamiętaj, że nic nie tracisz. Wysłałaś setki CV i
        żadne nie poskutkowało, więc teraz podejdz do tego z zupełnie innej strony.
        Powodzenia! Życzę, aby starczyło Ci odwagi, bo te 10 osobistych listów do
        najważniejszych ludzi może zdziałać więcej niż setki CV. Ja kilka razy w życiu
        zastosowałam taką metodę i nigdy nie zostałam bez odpowiedzi.
        • Gość: Margo Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.05, 23:49
          Jeszcze mała podpowiedź. Prawie każdy prezes ma adres e-mail w stylu:
          Jan.Kowalski@nazwa_firmy.pl :-)
        • Gość: miranda Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:58
          czy takie nachodzenie prezesa przypadnie mu do gustu? No chyba że nachodząca
          jest atrakcyjna:)
          Może jest to wyjście dla osób z tupetem, ale chyba nie każdy wypadłby dobrze w
          tej roli i np. osoba nieśmiała mogłaby wypaść żałośnie.
          • Gość: Margo Re: zero odpowiedzi -doradca klienta kraków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.05, 00:22
            A co się wielkiego stanie, jak nie przypadnie do gustu? Najwyżej jej nie
            przyjmie, ale co z tego, jeśli i tak jej nie przyjmują? A kas2 nie jest osobą
            nieśmiałą, bo jakby nią była, nie napisałaby takiego maila, ani nawet nie
            starała się o prace w takim zawodzie. Kto nie próbuje, ten nigdy nie przegrywa,
            ale też nie ma szans na jakąkolwiek wygraną.

Co do osób z tupetem, to wcale nie musi byc on dobrze widziany, ale odwaga i
            pasja - owszem. Odwaga to nie koniecznie jest tupet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka