Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca a życie

IP: *.unicom / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:17
    Czy możliwe jest według was pogodzenie pracy po kilkanascie godzin dziennie z
    satysfakcjonującym życiem prywatnym??
    Obserwuj wątek
      • Gość: Airis Tylko, jeśli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:20
        ... żyjesz z kimś - nie mieszkasz ze starymi - to jeszcze ujdzie, bo masz do
        kogo wracać. Natomiast żyjąc ze starszymi pod jednym dachem to tylko spanie i
        praca na przemian.
        • Gość: żoncia Re: Tylko, jeśli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:07
          Niestety tak się nie da. Trzeba coś wybrać. A poza tym kobiety i tak mają pod
          tym względem dużo gorzej. Ja osobiście mam serdecznie dosyć.
          • Gość: Tommy Re: Tylko, jeśli... IP: *.unicom / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:48
            Czy wybór jednej z tych dróg jest wyborem ostatecznym??
      • pietnacha40 Re: praca a życie 12.07.05, 19:01
        Da się,pod warunkiem,że potrafisz dobrze wykorzystać czas wolny.Z mężem
        pracujemy po kilkanaście godzin,w wakacje nawet wszystkie weekendy,ale mamy
        możliwość wypracowania czasu dla siebie i jest to czas tylko nasz.Czasami nie
        więcej niż wieczór,a czasami kilkudniowy szalony wyjazd.
        • dupekzoledny Re: praca a życie 12.07.05, 19:31
          wróć komuno. i nawet na wczasy byśta pojechali,a dzieciaki bna kolonie.
      • muszek0 Re: praca a życie 12.07.05, 20:28
        kilkanaście godzin na dobę dzień w dzień to dla mnie zbyt męczące. a i
        efektywność spada.
        • Gość: R1 Re: praca a życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:59
          nie nie nie nawet sie nie obejrzysz i zycie przecieknie ci przez palce
          bedziesz bardzo tego zalowal NIE WARTO
        • Gość: kobietaaa Re: praca a życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:59
          dla mnie tez taka praca jest zbyt meczaca. i uwazam ze tak sie po prostu nie
          da. rodzina albo praca
          • pietnacha40 Re: praca a życie 12.07.05, 21:18
            Gość portalu: kobietaaa napisał(a):

> dla mnie tez taka praca jest zbyt meczaca. i uwazam ze tak sie po prostu nie
            > da. rodzina albo praca
            Czasami nie ma wyjścia.Ja nie mam.Nie mogę zrezygnować z pracy,bo mnie na to
            nie stać.Ta praca,to moja firma,jak zamknę,to pracy nie dostanę,bo widzę jakie
            możliwości daje rynek w tej chwili,koło się zamyka.Ja nie narzekam,bo mam
            możliwości spędzania czasu z mężem,dziecko prawie dorosłe,ale fakt nie mam
            typowego domu z obiadem,rodzinnym weekendem,sobotnim sprzątaniem i zakupami w
            hipermarkecie.Z drugiej strony żyje nam się dobrze i potrafimy korzystać z
            życia,nie jesteśmy pracoholikami.I oto chyba chodzi.Jak muszę,to pracuję,ale
            trzeba znależć czas na oderwanie się.
      • tepes1 Nie da się 12.07.05, 21:10
        a przynajmniej mi się nie udało. Musiałam wybrać i olałam pracę. Teraz układam
        sobie życie, a co do pracy, to z moim przyszłym mężem mamy w planach założyć
        własną firmę. Pracy pewnie będzie niemało, ale przynajmniej wiesz, że pracujesz
        dla siebie, na własny rachunek. I to jest zasadnicza różnica.
      • Gość: edek Re: praca a życie IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 22:00
        Szkoda życia, które ma się tylko jedno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka