Forum   niedoczynność tarczycy a ciąża

niedoczynność tarczycy a ciąża

(5 wyników)
  • Witam. W 20 tyg. ciąży dowiedziałam się że mam prawdopododnie niedoczynność tarczycy po tym jak otrzymałam wyniki badań. Badanie robione było przy okazji, raczej żadnych objawów nie miałam tak mi się przynajmniej wydaje (ok 18 tyg ciąży lekarz kardiolog zalecił aby przy okazji zrobić TSH, o to badanie poprosiłam lekarza ginekologa który dorzucił Ft4) Badanie 27.11.2009 TSH3 - 2,681 uIU/mL {0,350 - 5,500} FT4 - 10,18 pmol/L {11,50 - 23,20} Z tym wynikiem udałam się do lekarza pi...
  • Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jakie moga być konsekwencje dla dziecka mając niedoczynność tarczycy -TSH 5,6. Obraz z USG w normie.Co powinnam zrobić w takiej sytuacji.
  • Dziewczyny, czy któraś z was ma może niedoczynność tarczycy? Ja właśnie się dowiedziałam, że mam i zupełnie nie wiem co mogę z tym zrobić, jak sobie pomóc a jestem 3,5 doby po IUI
  • Powiedzcie mi moje drogie, czy jest ktoras z Was z niedoczynnoscia tarczycy i uadal jej sie zjasc w ciaze?? ja najprawdopodobniej ja mam(czekam na ponowne wyniki badan) i umieram ze strachu co to bedzie???? czy jesli juz uda mi sie zajsc w ciaze to czy dziecko bedzie sie prawidlowo rozwijac:(((strasznie sie boje, czy bylo podobnie u Was? prosze napiszcie jak ciaz przebiegala i po jakim czasie od rozpoczecia leczenia udalo sie wam zajjsc w ciaze, z gory dziekuje
  • Poroniłam prawdopodobnie przez tarczycę.Odebrałam dzisiaj ze szpitala wyniki oto one:p/c p/tarczycowe 754,40 IU/ml;Hormon tyretropowy 10,660 mlU/I.Muszę się leczyć wiem o tym ale zastanawiają mnie p/c TOXO-IgG 21,00 IU/ml oraz p/c CMV-IgG 31,00 AU/ml.Czy ktoś wie co to oznacza p/c TOXO-IgM i p/c CMV-IgM są ujemne.Proszę pomóżcie mi zrozumieć!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się