GoĹÄ: LIO IP: 195.94.193.* 18.10.01, 12:23 POdobno minister wydal rozporzadzenie ze tegorocznych absolwentow przenosza do rezerwy - ktos wie cos wiecej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: knockout Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: *.piekary.oho.com.pl 18.10.01, 17:33 witam, cos takiego slyszalem tez w teleekspresie jakis czas temu. dzis wieczorem pokopie po necie i zobacze, czy takie rozporzadzenie rzeczywiscie zostalo wydane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Skrzypek Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 20:44 Hmhmhm dziwne, ja wlasnie dostalem karte powolania (jestem absolwentem 2001), dobrze ze na absolutnie stary adres zwyklym listem i oficjalnie nic o tym nie wiem... czyli od jutra sie ukrywam. Czy ktos ma doswiadczenie w ukrywaniu sie? Jakie sa szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba_Wr Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: *.investbank.pl 19.10.01, 09:42 Gość portalu: LIO napisał(a): > POdobno minister wydal rozporzadzenie ze tegorocznych absolwentow przenosza do > rezerwy - ktos wie cos wiecej ? Słyszałem o tym już jakiś czas temu w trójce. Postanowiłem zadzwonić do MON i oto, co sie dowiedziałem od rzecznika departamentu prawnego tego ministerstwa: Obecnie w fazie zaawansowanej jest projekt przeniesienia tego i następnego rocznika absolwentów szkół wyższych do rezerwy. Czeka on tylko na oficjalne zatwierdzenie i podpisanie. Dnia 9.XI wydawane są bilety do jednostek, zetem do tego dnia ustawa ta powinna byc podpisana, natomiast nigdy dotąd nie zdażyło się, by ustawaq, która weszła w fazę uchwalania, była nagle wycofywana. Jesli dobrze z tego wnioskuję, mogę spać spokojnie :-) Pozdro i oby nas wojo nie chapnęło Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LIO Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: 195.94.193.* 19.10.01, 15:30 Dzieki Kuba - oby sie to tylko sprawdzilo. Bede czekal z niecierpliwoscia do listopada zeby zobaczyc co z tego wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Skrzypek Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 21:31 to maly galimatias - skoro do mnie juz przyslali mobilizacyjna, to na podstawie przyszlej (daj Boze) ustawy ta decyzja bedzie anulowana? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: norek Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: 213.77.126.* 24.10.01, 17:08 Ciekawi mnie kiedy ten dokument wejdzie w życie i będzie miał moc prawną. ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppp Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: 212.244.171.* 08.11.01, 11:00 MATOŁKI!!!!!!!!!!!!! Nikogo nie będą przenosić do rezerwy. Poprostu zawieszono na rok pobór do wojska absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tinyger Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: 195.116.223.* 09.11.01, 14:54 Dostałem wczoraj list w którym pisze, ze absolwenci ktorzy ukonczyli studia do 5 listopada br. beda automatycznie przeniesieni do rezerwy. Mam sie stawic z ksiazeczka w WKU 13 listopada, wiec napisze co i jak gdy wroce (jesli wroce:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grz3sieQ Re: Tegoroczny pobor do wojska IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 19:58 Ja byłem w WKU z zaświadczeniem że "nadal studiuję" (tak na wszelki wypadek - wolę udawać że nadal się uczę niż iść w kamasze) oraz dyplomem ukończenia studiów wyższych. Na miejscu sobie coś pozapisywali w papierach. Przy okazji zagadałem pracowników WKU o to rozporządzenie. Powiedzieli że nie dostali wytycznych z MON-u i poprosili o to abym dowiadywał się w ciągu najbliższego miesiąca. Jak już wszystko będą wiedzieli to będę mógł ja albo ktoś z moich znajonych będących w pobliżu dostarczyć książeczkę wojskową aby wbili pieczątkę o przeniesieniu do rezerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matek Wybawienie - Rozpozrądzenie MON Nr. 65 2001 IP: *.dialup.warszawa.pl 10.11.01, 23:57 Do wszystkich absolwentow ktorzy jeszcze nie otrzymali bileciku... tekst ze strony www.mon.gov.pl/aktualnosci/archiwum102001.htm: 25.10. W związku z licznymi pytaniami absolwentów szkół wyższych dotyczącymi przeszkolenia wojskowego informujemy, że zgodnie z zarządzeniem Nr 65/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 15 października 2001 r. "W sprawie przeniesienia do rezerwy niektórych grup poborowych bez odbycia zasadniczej służby wojskowej lub przeszkolenia wojskowego", przeniesieni do rezerwy z dniem 9.11. br. zostaną poborowi, którzy do dnia wejścia w życie zarządzenia stali się absolwentami szkół wyższych (w tym także studiów licencjackich) i nie otrzymali kart powołania do odbycia przeszkolenia wojskowego. Zgodnie z § 3 powyższego zarządzenia, przeniesienie do rezerwy nie obejmuje poborowych, którzy już zostali skierowani do odbycia służby zastępczej. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem 6 listopada 2001 r., a opublikowane zostało w Dzienniku Urzędowym Ministra Obrony Narodowej nr 17 z dn. 22.10 br., poz. 139. Alleluja !!! Gwiazdka wczesnie w tym roku :-) Szkoda ze te matoly z WKU celowo chyba nie podaja informacji ktora prawnie powinna byc dostepna wszystkim !!! Pozdrawiam moich kolegow poborowych :-) Odpowiedz Link Zgłoś