Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co po prawie???

05.01.07, 12:10
    Skonczyłam zooczne prawo (studiowałam zaocznie) i od dłuższego czasu szukam
    pracy. Może szukałam nie tam gdzie trzeba? Może ktoś wie gdzie takie
    wykształcenie jest potrzebne i gdzie mam szanse na zatrudnienie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Piotr Re: co po prawie??? IP: *.aster.pl 05.01.07, 12:34
        Ja tez skonczyłem prawo w tym roku tylko ze dziennie i juz pół roku szuakam
        pracy dodam ze szuakam w Warszawie!!!beznadziejny kierunek,gdybym mógł cofnąć
        czas poszedłbym do Wyzszej Szkoły Policyjenej w Szczytnie ale teraz juz za
        późno:(((
        • Gość: ert Re: co po prawie??? IP: *.244.155.28.wifi155.tnp.pl 05.01.07, 13:42
          Ja po miesiącu szukania znalazłam pracę w kancelarii. Skończyłam dzienne studia
          na państwowej, nisko ocenianej w rankingach uczelni. Równocześnie dostałam się
          na aplikację więc to na pewno mi pomogło.
          To kierunek po którym trzeba się dalej dokształcać, w czymś specjalizować.
          Powodzenia!
      • alex_koz Re: co po prawie??? 05.01.07, 19:30
        ło matko, skoczylas studia i nadal nie wiesz gdzie masz szanse na zatrudnienie,
        z choinki sie urwalas? co robilas przez cale studia??

najpierw sie zastanow co chcialabys robic, czy typowy zawod prawniczy, czy
        zawody okolo-prawniczne.

ja skonczylam prawo w tym roku i pierwsza prace znalazlam przed obrona, a
        kolejna tydzien po zakonczeniu wspolpracy z pierwsza firma.
        • teri_b Re: co po prawie??? 05.01.07, 19:58
          może i się zerwałam z choinki w końcu niedawno były święta :)

Nie brałaś pod uwagę, że ja doskonale wiem co bym chciała robić, ale akurat tam
          gdzie chciałam mnie nie przyjeli. I co teraz mam czekać latami aż akurat zwolni
          się jakaś posada i mnie przyjmą. Więc teraz musze niestety zrezygnować z
          wymarzonej pracy i znaleźć inną, nawet tymczasowo bo i tak nadal będa próbowała
          się dostać tam gdzie chcę, ale też trzeba jakoś na siebie zarobić.
          • Gość: lulu Re: co po prawie??? IP: 217.116.110.* 05.01.07, 20:06
            możesz też spróbować w Anglii na zmywaku.
        • annajustyna Re: co po prawie??? 05.01.07, 20:05
          Mnie po prawie polskim i niemieckim tez dawali prace od reki. Okoloprawniczo za
          1000 zl, a w kancelarii...za darmo;)))). Trzeba miec duzo szczescia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka