teri_b 05.01.07, 12:10 Skonczyłam zooczne prawo (studiowałam zaocznie) i od dłuższego czasu szukam pracy. Może szukałam nie tam gdzie trzeba? Może ktoś wie gdzie takie wykształcenie jest potrzebne i gdzie mam szanse na zatrudnienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: co po prawie??? IP: *.aster.pl 05.01.07, 12:34 Ja tez skonczyłem prawo w tym roku tylko ze dziennie i juz pół roku szuakam pracy dodam ze szuakam w Warszawie!!!beznadziejny kierunek,gdybym mógł cofnąć czas poszedłbym do Wyzszej Szkoły Policyjenej w Szczytnie ale teraz juz za późno:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: co po prawie??? IP: *.244.155.28.wifi155.tnp.pl 05.01.07, 13:42 Ja po miesiącu szukania znalazłam pracę w kancelarii. Skończyłam dzienne studia na państwowej, nisko ocenianej w rankingach uczelni. Równocześnie dostałam się na aplikację więc to na pewno mi pomogło. To kierunek po którym trzeba się dalej dokształcać, w czymś specjalizować. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: co po prawie??? 05.01.07, 19:30 ło matko, skoczylas studia i nadal nie wiesz gdzie masz szanse na zatrudnienie, z choinki sie urwalas? co robilas przez cale studia?? najpierw sie zastanow co chcialabys robic, czy typowy zawod prawniczy, czy zawody okolo-prawniczne. ja skonczylam prawo w tym roku i pierwsza prace znalazlam przed obrona, a kolejna tydzien po zakonczeniu wspolpracy z pierwsza firma. Odpowiedz Link Zgłoś
teri_b Re: co po prawie??? 05.01.07, 19:58 może i się zerwałam z choinki w końcu niedawno były święta :) Nie brałaś pod uwagę, że ja doskonale wiem co bym chciała robić, ale akurat tam gdzie chciałam mnie nie przyjeli. I co teraz mam czekać latami aż akurat zwolni się jakaś posada i mnie przyjmą. Więc teraz musze niestety zrezygnować z wymarzonej pracy i znaleźć inną, nawet tymczasowo bo i tak nadal będa próbowała się dostać tam gdzie chcę, ale też trzeba jakoś na siebie zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: co po prawie??? IP: 217.116.110.* 05.01.07, 20:06 możesz też spróbować w Anglii na zmywaku. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: co po prawie??? 05.01.07, 20:05 Mnie po prawie polskim i niemieckim tez dawali prace od reki. Okoloprawniczo za 1000 zl, a w kancelarii...za darmo;)))). Trzeba miec duzo szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś