Dodaj do ulubionych

Firmy ze złą opinią

IP: *.multipc.com.pl / 192.168.1.* 17.10.02, 22:41
Mimo dużego bezrobocia są w naszym regionie firmy, w których lepiej nie
pracować, bo można się wkopać po uszy.
Czy myślicie, że warto byłoby dzielić się swoim doświadczeniem o tym na
forum. Pewnie pozwoliłoby to na nie powielanie błedu pracy u takich
pracodawców. Warto było by stworzyć w necie taką listę. Ja już raz się
wkopałem i mimo dużego bezrobocia mam duży dystans do kolejnych pracodawców.
pozdrowionka i może coś ludziska wymyślimy aby nie dawać szans rozwoju
nieuczciwym.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Firmy ze złą opinią 18.10.02, 20:32
      jeżeli już znasz/wypróbowałeś jedną i chcesz stworzyć tą listę - nie ukrywaj
      jej nazwy.
      W końcu to Ty proponujesz ten ranking
      • Gość: Anty solidianka Re: Firmy ze złą opinią IP: *.pl 23.05.04, 19:18
        Ja chętnie dorzucę do tego rankingu Solid Security.
        Syf. Burdel. Brak kompetencji.
        Jeśli kiedykolwiek przyjdzie Wam do głowy starać się tam o pracę (ogłoszeń
        mnóstwo) to pamiętajcie TAM ORGANIZUJĄ KASTINGI NA NAJGORSZEGO Z MOŻLIWYCH
        KANDYDATA DO PRACY.
        Przyjmuje się ludzi bez kompetencji, najlepiej tępych, ciemniaków takimi
        łatwiej sterować.
    • Gość: kfesta Re: Firmy ze złą opinią IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 21.10.02, 14:32
      zdecydowanie polkomtel s.a.
      • Gość: zbyniek Re: Firmy ze złą opinią IP: *.kapsch.com.pl 21.10.02, 15:27
        Gość portalu: kfesta napisał(a):

> zdecydowanie polkomtel s.a.
        Kapsch-TeleCom.
        • Gość: mouchi Re: Firmy ze złą opinią IP: 195.136.95.* 21.10.02, 16:41
          Gość portalu: zbyniek napisał(a):

> Gość portalu: kfesta napisał(a):
          >
          > > zdecydowanie polkomtel s.a.
          > Kapsch-TeleCom.
          Hasbro
          • Gość: Gut Re: Firmy ze złą opinią IP: 195.94.196.* 14.07.03, 16:15
            Gość portalu: mouchi napisał(a):

> Gość portalu: zbyniek napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: kfesta napisał(a):
            > >
            > > > zdecydowanie polkomtel s.a.
            > > Kapsch-TeleCom.
            > Hasbro

Masz rację. Dziwne ,że jeszcze istnieje, skoro, najlepsi fachowcy,
            zostali wyrzuceni na bruk a zostały same odpady.................
            • Gość: 123 A moze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 07:52
              Tych firm tu trochę już jest, może ktoś zrobi podsumowanie....
        • Gość: ed Re: Firmy ze złą opinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 15:01
          popieram polkomtel sa
      • merisa Re: Firmy ze złą opinią 20.01.05, 13:39
        tez wiem cos o pracy w polkomtel.chca z ciebie zrobic robota za marna kase. i
        ten pseudo wyscig szczurow:))..dobre ,ale moze dla zaczynajacych studia zaoczne
    • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 21.10.02, 16:59
      Provident Polska
      • Gość: ebeee Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 21.10.02, 17:23
        Bauholding Strabag AG
        • Gość: Lejla Re: Firmy ze złą opinią IP: *.aster.pl 26.07.05, 23:20
          Dlaczego?
      • Gość: Mary Re: Firmy ze złą opinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 01:48
        a własnie szukają asystenta, chciałam się głosić!
        dlaczego nie polecasz??
        • magda21 Re: Firmy ze złą opinią 02.07.04, 15:36
          paskudna atmosfera - a na dodatek wiecej obiecuja niz pozniej daja. poza tym
          zero szans na jakikolwiek awans - na wyzsze stanowiska zatrudniaja tylko z
          zewnatrz i glownie swoich znajomkow.
          • magda21 Re: Firmy ze złą opinią 02.07.04, 15:38
            mialam na mysli Delphi Automotive Systems
        • Gość: gość Re: Firmy ze złą opinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:27
          Sanofi-Synthelabo a niebawem Sanofi-Aventis. Mówią o wartościach firmy a ludzi
          traktują jak śmiecie. Dyskryminacja innych jest tam zjawiskiem powszechnym a
          osobą najczęściej dyskryminującą jest obecna jeszcze chwilowo dyrektor
          personalna.Koszmar dla ludzi o słabych nerwach bo szefowie niektórych działów
          to bałwany z zamiarem królowania. Przykre jest to, że firma jest niezła tylko
          ludzie nieodpowiedni.Poza tym kiepsko płacą zwykłym pracownikom.
    • Gość: lik Re: Firmy ze złą opinią IP: *.srv.ids.pl / 213.241.19.* 21.10.02, 17:45
      Klub Wakacyjny w Warszawie
      • Gość: schatzi Re: Firmy ze złą opinią IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 00:30
        Zdecydowanie odradzam jakikolwiek kontakt z tą pseudofirmą.Pan Wielki Prezes
        Leszek Klin to ostatni prostak.Wykorzystują ludzi(praca jest czasowo
        nieograniczona :) ),pieniądze- nigdy ich nie ma na wypłaty,a jak są to długo
        trzeba na nie czekać.Wiele osób w ogóle nie dostało nic.Następna kwestia to
        umowa o pracę.Oj....obiecują.....i na tym się kończy.Stanowczo nie!!!!!!Mam
        ochotę temu pieprzonemu prezesikowi napluć w twarz.Mam na nich tyle haków,ale
        nie chcę się bawićw sądy pracy.Pewnie źle robię,ale nie chcę więcej na oczy
        widzieć tego człowieka.
        • Gość: Autor ;) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 17.02.03, 21:17
          Gość portalu: schatzi napisał(a):

> Zdecydowanie odradzam jakikolwiek kontakt z tą pseudofirmą.Pan Wielki Prezes
          > Leszek Klin to ostatni prostak.Wykorzystują ludzi(praca jest czasowo
          > nieograniczona :) ),pieniądze- nigdy ich nie ma na wypłaty,a jak są to długo
          > trzeba na nie czekać.Wiele osób w ogóle nie dostało nic.Następna kwestia to
          > umowa o pracę.Oj....obiecują.....i na tym się kończy.Stanowczo nie!!!!!!Mam
          > ochotę temu pieprzonemu prezesikowi napluć w twarz.Mam na nich tyle
          haków,ale
          > nie chcę się bawićw sądy pracy.Pewnie źle robię,ale nie chcę więcej na oczy
          > widzieć tego człowieka.

O taaaaaak, prezesik Klin co to mowi ze jego hobby to 18-nastki, wyrywane na
          audi TT jest PO :)
          Po przyjsciu do pracy okazalo sie ze pensja o 1/3 mniejsza niz obiecywana na
          rekrutacji... przyznana premia wogole nie wyplacona... Jest wlascicielem
          Raindbow Center na Jagiellońskiej...
          ...trzymas sie z daleka... !!!
          • Gość: laverne Re: Firmy ze złą opinią IP: 62.29.137.* 27.11.03, 16:47
            Poszlam na rozmowe, ale juz pod drzwiami spotkalam kilku bylych pracownikow -
            zrezygnowalam. Widze, ze to byla dobra decyzja.
          • gurumiri Re: Firmy ze złą opinią 17.05.04, 20:26
            kurde ludzie wy nie wiecie jak to się załatwia pana klina nie było ale
            weszlismy we 4 był pan major na dzień dobry dostał w ryj że mu 2 zęby
            wyleciały a potem zamiast zaległych 1500zł oddał 6000 bo jeszcze kolesie co ze
            mną byli policzyli sobie za wizytę po 1500 zł a ochroniarz co siedział dostał
            ostrzeżenie że jak goś piśnie to się spali a na koniec koles panu majorowi rękę
            niby uścisnoł na pożegnanie tak niefortunnie że się złamała i potem jsakiśczas
            płacili na czas bo znam parę os,ób co tam pracowało a teraz znów słyszałem że
            kołują ludzi tylko pod szyldem imperial tatry polubownie to znimi nic nie
            zwojujecie sądem też nie tam wjeżdzacie siłą i musicie podczas tej wizyty
            odzyskać kasę bo potem to już trzeba zapomnieć . ale taki wjazd raz na pół roku
            to im się przyda życze powodzenia .
      • Gość: mala Re: Firmy ze złą opinią IP: *.chr13.1000lecie.pl 11.01.04, 16:54
        W Katowicach to sie nazywało: Holiday Travel Center Sp. z o.o. Klub Wakacyjny -
        równiez zdecydowanie odradzam podejmowanie tam pracy... firma co 3-4 miesiące
        zmienia nazwę, np. było: Holiday Travel Center, później World Travel Center...
        może jeszcze cos innego w tym stylu - przestałam śledzić losy
        tej "firmy". Sądziłam się z nimi o pensję za pół roku. Na szczęście wygrałam,
        ale próbowali wszystkiego: układów ze mną,zastraszania... trzymajcie sie z
        daleka!
        • Gość: Katka Re: Firmy ze złą opinią HTC!!!!!!! IP: *.chello.pl 29.07.05, 19:52
          co do htc, tez zaproponowali mi prace, ale jej nie przyjelam, bo okazalo sie
          ze............... oszukali kiedys moich wlasnych rodzicow! mama na szczescie
          skojarzyla nazwe firmy zanim przyjelam prace. rodzice wygrali z nimi sprawe w
          sadzie i dostali trzykrotnosc tego, co stracili, ale co sie nastresowali...

nie moglabym pracowac w firmie, ktora oszukuje kilentow
          • gumis2002 Czy ktoś zna firmę JET EVENTS???? 01.08.05, 13:10
            Hej, znacie tą firmę??? Będę wdzięczna za informację na jej tamat, chętnie na
            maila: gumis2002(at)gazeta.pl
      • gurumiri Re: Firmy ze złą opinią 17.05.04, 20:14
        zdecydowanie klub wakacyjny a teraz to imperial tatry
      • Gość: anka Re: Firmy ze złą opinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:25
        jeśli masz na myśli telemarketing to się zgadzam.Przewija się tam wątek
        mafijny...
    • Gość: somebody Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 22.10.02, 01:29
      polkomtel ,kupa bydlaków w większości z wiochy.
      • Gość: Kasia Re: Firmy ze złą opinią IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 21:34
        Jak juz robimy tę listę to podajmy cechę charakterustyczną firmy. Oto mój typ:
        PLAS SP. Z OO W-wa lu. Botaniczna 27. Zatrudnia m.in marchandiserów, hostessy,
        równiez osoby do biura na różne stanowiska. Cecha charakterystyczna: nie płaci
        pensji. Pracując tam 3 tyg poznałam co namniej 5 osób które nie dostały swojej
        kasy i obiły mi się o ussy dwa pozwy do Sądu Pracy. Kontrahentom tez zresztą
        nie płacili, tylko to co juz musieli - za komórki na dzień przed wyłączeniem
        itp.
        • Gość: bat Re: Firmy ze złą opinią IP: *.byd.elnet.pl 13.09.04, 23:57
          Podpisuje sie pod tym obiema rekami. Z tego co wiem ta firma juz zbankrutowala.
          Ciekawe co z "buraczanym kierownictwem" sie stalo?
    • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 01.11.02, 18:51
      Ahold Polska
      Poniżej powód.

Nie można odnaleźć strony
      Strona, której szukasz, mogła zostać usunięta, zmieniono jej nazwę lub jest
      tymczasowo niedostępna.
      -------------------------------------------------------------------------------
      Spróbuj wykonać następujące zadania:
      Jeśli adres strony został wpisany na pasku adresu, upewnij się, czy jest on
      wpisany poprawnie.
      Otwórz stronę główną www.ahold.pl i poszukaj tam łączy do potrzebnych
      informacji.
      Kliknij przycisk Wstecz, aby wypróbować inne łącze.
      Kliknij Wyszukaj, aby poszukać informacji w Internecie.
      HTTP 404 - Nie znaleziono pliku
      Internet Explorer

• felicity Re: Firmy ze złą opinią 16.12.02, 18:52
        Nie zgadzam się,

Wysyłałam odpowiedz na ich ofertę pracy i otrzymałam odpowiedz co obecnie jest
        raczej niezwykłe.
    • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 13.11.02, 18:40
      czyzby wiecej firm ze złą opinią już nie było???
    • Gość: vacant debit Re: Firmy ze złą opinią IP: *.sav.tkb.net.pl 15.11.02, 18:01
      Zgadzam się z Gościem: Provident to dno, polityka personalna nie istnieje,
      sposób zarządzania co najmniej dyskusyjny (każdy ma co najmniej kierownicze
      stanowisko, ale nikt nie czuje się za nic odpowiedzialny) naciąganie klientów,
      wyzyskiwanie pracowników(praca 7 dni w tygodniu 10-12h) nie wypłacanie
      nadgodzin, niekompetetni pracownicy i niemiła obsługa. Do tego wszystkiego
      wewnętrzna propaganda jak za komuny: wszyscy uśmiechy na gębię i ale jest
      zajebiście, kto się skrzywi podejrzany o działanie na szkodę!
      ODRADZAM!
      • Gość: Orchidea Re: Firmy ze złą opinią IP: *.pl 16.11.02, 12:10
        Stacja telewizyjna Tele 5.Banda amatorów i chamów,na dokładkę kompletnie
        niewypłacalna.Zaległe pieniądze trzeba od nich wydobywać prośbą,groźbą tudzież
        przy pomocy adwokata.Omijać z daleka.
      • Gość: JAN STOLICA S.A. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 20:18
        STOLICA S.A

nie umiesz cwaniakowac i krasc to nie zatrudniaj sie tam...
        Moloch, obiecuje i nie spelnia obietnic, za wszystko tylko
        by cie obciazali, totalne cwaniactwo pracownikow - "masz
        łeb i ch... to kombinuj"

stanowczo odradzam pracy w tej firmie...
        • Gość: kokon Re: STOLICA S.A. IP: *.ucet.net 08.01.05, 18:19
          ale o Stolicy piszesz z pozycji kuriera czy pracownika etatowego? bo jesli
          kuriera to jestes tylko podwykonawca
      • Gość: Hayan Re: Firmy ze złą opinią IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.04, 16:20
        Potwierdzam w calej rozciaglosci....a na dodatek oczywiscie firma ma tytul
        dobrego pracodawcy ....Czy ktos ma ochote na pozew zbiorowy w sprawie
        nadgodzin?
    • Gość: Nieznany Re: Firmy ze złą opinią IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 01:45
      Servisco Sp z o.o., Warszawa, Osmańska 2

Stan sprzed roku - gryzący się wzajemnie Polacy z (daleko) poza Warszawy.
      Prezes zarządu jest z wykształcenia - oraz wiedzy o przedsiębiorstwie -
      OGRODNIKIEM.

Pozdrawiam,

Nieznany miłośnik Gwidona.
      • gwizder1 Re: Firmy ze złą opinią 08.01.05, 18:20
        akurat servisco juz nie istnieje kawalek czasu, poniewaz przjal je DHL
    • Gość: Byla Lektorka Re: Firmy ze złą opinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.02, 14:45
      Businessman School of Modern Languages (BSML) w Warszawie, siedziba w Reform
      Plaza.
      Powod - nie placa! A jesli juz, to zawsze z ogromnym opoznieniemZwlaszcza
      pracownikom zatrudnionym na umowe-zlecenie lub o dzielo.
      Przy tym prezesunio i jego przydupas dyrektorek metodyczny to ostatnie chamy,
      ktorym sloma z butow wylazi. Ciekawe z jakiej wioski przyjechali do Warszawy?
      • mata.hari Re: Firmy ze złą opinią-Prezes Ogrodnik 29.01.03, 19:11
        Czy ten Ogrodnik nie uprawial ogrodka o nazwie POLKURIER?
        Jezeli tak to nie zazdroszcze!
    • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 18.11.02, 22:15
      od dzisiaj zaczynam podawać adresy e-mail firm według mnie ze złą opinią.
      Jeżeli firma nie udziela żadnej odpowiedzi na wysłany e-mail to według mnie ma
      złą opinię ponieważ a) handluje narkotykami i wstydzi sie tego wobec tego nie
      udziela odpowiedzi b) współpracuje z Al-Khaidą i wstydzi sie tego wobec tego
      nie udziela odpowiedzi c) nie potrafi obsługiwać poczty elektronicznej i
      wstydzi sie tego wobec tego nie udziela odpowiedzi d) prowadzi tzw. pralnię
      brudnych pieniędzy i wstydzi sie tego wobec tego nie udziela odpowiedzi e)
      jest firmą profesjonalną w polskim stylu i wstydzi sie tego wobec tego nie
      udziela odpowiedzi

tempservice@tempservice.com.pl
      • jagna_jagna Re: Firmy ze złą opinią 28.11.02, 11:10
        Gość portalu: :) napisał(a):

> od dzisiaj zaczynam podawać adresy e-mail firm według mnie ze złą opinią.
        > Jeżeli firma nie udziela żadnej odpowiedzi na wysłany e-mail to według mnie
        ma
        > (...)
        > tempservice@tempservice.com.pl

Do tempservice mogę dorzucić rzucanie słuchawką i ukrywanie się przed
        delikwentem, do którego obiecało sie oddzwonić za kilka minut.
        • Gość: Marta Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 29.11.03, 12:27
          Widzę, że nie tylko mnie to spotkało...
    • Gość: :) Firmy ze złą opinią. IP: *.acn.waw.pl 19.11.02, 22:02
      udziela odpowiedzi

w dzisiejszym odcinku zamiesczam adres na który wysłano aplikacje (Wed, 24 Jul
      2002 20:22:00) i do dzisiaj brak odpowiedzi.

rekrutacja_apena@gepc.ge.com

• Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią. IP: *.acn.waw.pl 22.11.02, 00:27
        udziela odpowiedzi
        w dzisiejszym odcinku zamiesczam adres na który wysłano aplikacje (24 Jul 2002
        20:23:53) stanowisko Aplikanci do Zespołów Ryzyka Kredytowego w Warszawie i do
        dzisiaj brak odpowiedzi.

rekrutacja127@jobpilot.pl
        • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel IP: *.acn.waw.pl 23.11.02, 00:31
          udziela odpowiedzi

W dzisiejszym odcinku zamieszkam informacje na temat stanowiska Specjalista
          ds. Kontroli Księgowej i Sprawozdawczosci - nr ref. J/11575 - jobpilot
          wysłanej 24 Jul 2002 20:27:35 na adres

praca@polkomtel.com.pl

do dnia dzisiejszego żadnej odpowiedzi.
          • Gość: Rekrutujaca Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel IP: *.acn.pl / 10.64.8.* 27.11.02, 21:28
            Czlowieku, wyluzuj. Czy Ty masz pojecie ile ofert przychodzi na tego typu
            adresy? Skrzynki rekrutacyjne nie sluza do prowadzenia korespondencji, ale do
            latwiejszego przekazywania aplikacji. Dzialaja "jednokierunkowo".
            Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje - nie robilabym w
            pracy nic innego :) Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylko na
            wybrane oferty.
            Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mail to grube
            nieporozumienie.
            Nie wpadajmy w paranoje.
            Pozdrawiam wszystkich serdecznie
            HR
            • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 23:08
              Gość portalu: Rekrutujaca napisał:

> Czlowieku, wyluzuj. Czy Ty masz pojecie ile ofert przychodzi na tego typu
              > adresy? Skrzynki rekrutacyjne nie sluza do prowadzenia korespondencji, ale
              do
              > latwiejszego przekazywania aplikacji. Dzialaja "jednokierunkowo".
              > Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje - nie robilabym w
              > pracy nic innego :) Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylko na
              > wybrane oferty.
              > Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mail to grube
              > nieporozumienie.
              > Nie wpadajmy w paranoje.
              > Pozdrawiam wszystkich serdecznie
              > HR
              Panienko od trzymania fujarki pana Prezesa. Sama możesz sie wyluzować i
              pamiętaj, że tampony to się wymienia a nie wciska jeden za drugim bo pozniej
              na rentgenie pojawi sie u Ciebie drugi kręgosłup.
              Mam pojęcie wieksze od Ciebie i zapewniam, że na każdą aplikacje potrafię z
              sensenm odpowiedzieć na co Was nie stać bo jesteś ograniczonymi w rozwoju
              kretynami.
              Cytat...> Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje - nie
              robilabym w > pracy nic innego :) A co Ty takiego w tej pracy robisz jeżeli
              nie posiadasz czegoś takiego jak wyobraźnia i umieszczając takie samo
              ogłoszenie w kilku miejscach nie spodziewasz się, że nadejdzie kilkaset lub
              kilka tysięcy zgłoszem ( to ostanie jeśli pojemność skrzynki na to pozwala)
              Jeżeli wciskanie tamponów jeden za drugim Ty nazywasz pracą to masz rację.
              Wyjątkowo paskudne zajęcie, ale do wykonywania takiego zajęcia trzeba mieć
              odrobine pojęcia.
              Cytat >Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylko na
              > wybrane oferty. Znam sposoby wybierania wybranych ofert, szczególnie w takim
              domu publicznym jak Polkomtel...
              Cytat> Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mail to
              grube > nieporozumienie.
              W dobrym tonie nalezy udzielić odpowiedzi na korespondencję. To najlepszy
              dowód czy firma poważnie traktuje potencjalnych kontrahentów czy nie. Jaką
              masz pewnośc idiotko, ze ktregoś pięknego dnia na giełdzie w Warszawie lub w
              Paryzu ewentualnie w Londynie nie zacznę inwestowac pod zniżkę akcji , których
              właścicielami są właściciele Polkomtela.??? Jeżeli nie masz o czymś pojęcia to
              nie zabieraj głosu bo po prsotu wystawiasz sobie odpowiednie świadectwo. A
              grube to jest to co masz powyżej ud i dlatego musisz bokiem wchodzić w
              drzwi....Juz dawno przestałem bawić sie w pozdrowienia dla profesjonalistów z
              firmy Polkomtel...życzę wszystkiego najgorszego...

• Gość: ula Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.k.mcnet.pl 28.11.02, 09:39
                Gość portalu: :) napisał:

> Gość portalu: Rekrutujaca napisał:
                >
                > > Czlowieku, wyluzuj. Czy Ty masz pojecie ile ofert przychodzi na tego typu
                > > adresy? Skrzynki rekrutacyjne nie sluza do prowadzenia korespondencji, ale
                >
                > do
                > > latwiejszego przekazywania aplikacji. Dzialaja "jednokierunkowo".
                > > Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje - nie robilabym
                > w
                > > pracy nic innego :) Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylko na
                > > wybrane oferty.
                > > Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mail to grube
                >
                > > nieporozumienie.
                > > Nie wpadajmy w paranoje.
                > > Pozdrawiam wszystkich serdecznie
                > > HR
                > Panienko od trzymania fujarki pana Prezesa. Sama możesz sie wyluzować i
                > pamiętaj, że tampony to się wymienia a nie wciska jeden za drugim bo pozniej
                > na rentgenie pojawi sie u Ciebie drugi kręgosłup.
                > Mam pojęcie wieksze od Ciebie i zapewniam, że na każdą aplikacje potrafię z
                > sensenm odpowiedzieć na co Was nie stać bo jesteś ograniczonymi w rozwoju
                > kretynami.
                > Cytat...> Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje - nie
                > robilabym w > pracy nic innego :) A co Ty takiego w tej pracy robisz jeżeli
                > nie posiadasz czegoś takiego jak wyobraźnia i umieszczając takie samo
                > ogłoszenie w kilku miejscach nie spodziewasz się, że nadejdzie kilkaset lub
                > kilka tysięcy zgłoszem ( to ostanie jeśli pojemność skrzynki na to pozwala)
                > Jeżeli wciskanie tamponów jeden za drugim Ty nazywasz pracą to masz rację.
                > Wyjątkowo paskudne zajęcie, ale do wykonywania takiego zajęcia trzeba mieć
                > odrobine pojęcia.
                > Cytat >Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylko na
                > > wybrane oferty. Znam sposoby wybierania wybranych ofert, szczególnie w tak
                > im
                > domu publicznym jak Polkomtel...
                > Cytat> Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mail to
                > grube > nieporozumienie.
                > W dobrym tonie nalezy udzielić odpowiedzi na korespondencję. To najlepszy
                > dowód czy firma poważnie traktuje potencjalnych kontrahentów czy nie. Jaką
                > masz pewnośc idiotko, ze ktregoś pięknego dnia na giełdzie w Warszawie lub w
                > Paryzu ewentualnie w Londynie nie zacznę inwestowac pod zniżkę akcji ,
                których
                > właścicielami są właściciele Polkomtela.??? Jeżeli nie masz o czymś pojęcia
                to
                > nie zabieraj głosu bo po prsotu wystawiasz sobie odpowiednie świadectwo. A
                > grube to jest to co masz powyżej ud i dlatego musisz bokiem wchodzić w
                > drzwi....Juz dawno przestałem bawić sie w pozdrowienia dla profesjonalistów z
                > firmy Polkomtel...życzę wszystkiego najgorszego...
                >

Nie dziwię się, że nie odpowiadają - takiego chama, któremu wydaje się, że jest
                geniuszem nikt nie zatrudni.

Ula

• Gość: :) Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.acn.waw.pl 28.11.02, 20:51
                  Gość portalu: ula napisał(a):

> Gość portalu: :) napisał:
                  >
                  > > Gość portalu: Rekrutujaca napisał:
                  > >
                  > > > Czlowieku, wyluzuj. Czy Ty masz pojecie ile ofert przychodzi na tego
                  > typu
                  > > > adresy? Skrzynki rekrutacyjne nie sluza do prowadzenia korespondencji
                  > , ale
                  > >
                  > > do
                  > > > latwiejszego przekazywania aplikacji. Dzialaja "jednokierunkowo".
                  > > > Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje - nie robi
                  > labym
                  > > w
                  > > > pracy nic innego :) Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylk
                  > o na
                  > > > wybrane oferty.
                  > > > Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mail to
                  > grube
                  > >
                  > > > nieporozumienie.
                  > > > Nie wpadajmy w paranoje.
                  > > > Pozdrawiam wszystkich serdecznie
                  > > > HR
                  > > Panienko od trzymania fujarki pana Prezesa. Sama możesz sie wyluzować i
                  > > pamiętaj, że tampony to się wymienia a nie wciska jeden za drugim bo pozni
                  > ej
                  > > na rentgenie pojawi sie u Ciebie drugi kręgosłup.
                  > > Mam pojęcie wieksze od Ciebie i zapewniam, że na każdą aplikacje potrafię
                  > z
                  > > sensenm odpowiedzieć na co Was nie stać bo jesteś ograniczonymi w rozwoju
                  > > kretynami.
                  > > Cytat...> Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje -
                  > nie
                  > > robilabym w > pracy nic innego :) A co Ty takiego w tej pracy robisz je
                  > żeli
                  > > nie posiadasz czegoś takiego jak wyobraźnia i umieszczając takie samo
                  > > ogłoszenie w kilku miejscach nie spodziewasz się, że nadejdzie kilkaset lu
                  > b
                  > > kilka tysięcy zgłoszem ( to ostanie jeśli pojemność skrzynki na to pozwala
                  > )
                  > > Jeżeli wciskanie tamponów jeden za drugim Ty nazywasz pracą to masz rację.
                  >
                  > > Wyjątkowo paskudne zajęcie, ale do wykonywania takiego zajęcia trzeba mieć
                  >
                  > > odrobine pojęcia.
                  > > Cytat >Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylko na
                  > > > wybrane oferty. Znam sposoby wybierania wybranych ofert, szczególnie
                  > w tak
                  > > im
                  > > domu publicznym jak Polkomtel...
                  > > Cytat> Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mai
                  > l to
                  > > grube > nieporozumienie.
                  > > W dobrym tonie nalezy udzielić odpowiedzi na korespondencję. To najlepszy
                  > > dowód czy firma poważnie traktuje potencjalnych kontrahentów czy nie. Jaką
                  >
                  > > masz pewnośc idiotko, ze ktregoś pięknego dnia na giełdzie w Warszawie lub
                  > w
                  > > Paryzu ewentualnie w Londynie nie zacznę inwestowac pod zniżkę akcji ,
                  > których
                  > > właścicielami są właściciele Polkomtela.??? Jeżeli nie masz o czymś pojęci
                  > a
                  > to
                  > > nie zabieraj głosu bo po prsotu wystawiasz sobie odpowiednie świadectwo. A
                  >
                  > > grube to jest to co masz powyżej ud i dlatego musisz bokiem wchodzić w
                  > > drzwi....Juz dawno przestałem bawić sie w pozdrowienia dla profesjonalistó
                  > w z
                  > > firmy Polkomtel...życzę wszystkiego najgorszego...
                  > >
                  >
                  > Nie dziwię się, że nie odpowiadają - takiego chama, któremu wydaje się, że
                  jest
                  >
                  > geniuszem nikt nie zatrudni.
                  >
                  > Ula
                  >
                  >
                  Przepraszam ale nie wiem kogo to dotyczyło. Pomyliłaś mnie spejcalistko od
                  błędnego oceniania ludzi. Życze Tobie szczęscia. I nie zpaomnij się zglosić po
                  wypłate do tych geniuszy z Polkomtela.
                  Nie mam zamiaru zniżać się do Twojego poziomu.
                  • Gość: ula Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.k.mcnet.pl 29.11.02, 11:05
                    Dzięki za rady, ale nie muszę się zgłaszać do Polkomtela po wypłatę (co
                    najwyżej po nowy telefon). Rekrutująca miała rację, w chwili obecnej przychodzi
                    tyle CV, że nie sposób na wszystkie odpowiedzieć (widzę jak jest u mnie dział
                    HR pracuje do 21-22 a i tak się nie wyrabia z robotą), dlatego też pomimo, że
                    wcześniej moja firma nie umieszczała informacji, że odpowie tylko na wybrane
                    oferty teraz to robi. Nie wyobrażasz sobie ile CV otrzymujemy a większość z
                    nich i tak nie spełnia nawet połowy wymagań przedstawionych w ogłoszeniu,
                    ludzie po prostu albo nie czytają ogłoszeń do końca - co nie świadczy dobrze o
                    kandydacie/kandydatce na pracownika - albo wysyłają swoje CV jak leci -
                    nieważne na jakie stanowisko a potem są zdziwieni, że firma nie odpowiada. Co
                    do oceny to przejrzyj swoje poprzednie napastliwe posty, sam oceniłeś
                    Rekrutującą nie znając jej osobiście, więc nie możesz mieć pretensji, że ja
                    zrobiłam to samo z Tobą.

Ula
                    • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: skory:* / 192.168.2.* 29.11.02, 15:13
                      Odpowiem Tobie szczegółowo w niedziele.
                      Tymczasem pa.
                    • Gość: :) ODP DLA ULA IP: *.acn.waw.pl 01.12.02, 23:49
                      WIDZE, ZE ZACZEŁY SIĘ WYPOWIEDZI Z TWOJEJ STRONY NA POZIOMIE "WYZNANIOWYM".
                      NIE LUBIE MIEC ZOBOWIĄZA A WRECZ UWIELBIAM POSIADAĆ NALEŻNOŚCI WOBECZ TEGO
                      TAKJAK OBIECAŁEM ODPOWIADAM W ZIMOWY , CHLODNY, NIEDZIELNY WIECZÓR...
                      > Dzięki za rady, ale nie muszę się zgłaszać do Polkomtela po wypłatę (co
                      > najwyżej po nowy telefon). GDYBYM MIAL DO WYBORU TELEFON ALBO PIENIADZE
                      (WYPLATA) TO WYBRALBYM PIENIADZE POD WARUNKIEM, ZE NIE SĄ
                      SFALSZOWANE...Rekrutująca miała rację, w chwili obecnej przychodzi
                      >
                      > tyle CV, że nie sposób na wszystkie odpowiedzieć .ZAPEWNIAM CIEBIE, ZE NIE
                      JEST TO ARGUMENT. JEZELI KTOS MA POJECIE CO TO JEST ORGANIZACJA PRACY TO
                      PORADZI SOBIE Z TAKIM PROBLEMEM JAK DUZA ILOSC NADCHADZACYCH ZGLOSZEN., DO
                      TEGO WYSTARCZY POSIADAĆ ODROBINE WYOBRAZNI I ODPOWIEDNIEJ ORGANIZACJI PRACY.
                      TAK JAK W PEWNYM KRAJU POWIADAJA, PARAFRAZUJAC ICH OKRESLENIE, ORGANIZACJA
                      PRACY GLUPKU, ORGANIZACJA PRACY ALBO WYOBRAŹNIA GŁUPKU, WYOBRAŹNIA.....(widzę
                      jak jest u mnie dział
                      > HR pracuje do 21-22 a i tak się nie wyrabia z robotą). Z JEDNEJ STRONY MOZNA
                      IM WSPÓŁCZUC ALE NIE WYKLUCZONE, ZE ZNAJDA SIE TACY KTORZY BEDA UWAZAC, ZE
                      DLATEGO TAK DLUGO PRACUJA BO ZLE PRACUJA. JA UWAZAM, ZE PRWADA JAK ZWYKLE LEZY
                      POSRODKU... dlatego też pomimo, że
                      > wcześniej moja firma nie umieszczała informacji, że odpowie tylko na wybrane
                      > oferty teraz to robi. I SLUSZNIE. NIECH BEDZIE FIRMA DLA WYBRANYCH. Nie
                      wyobrażasz sobie ile CV otrzymujemy a większość z
                      > nich i tak nie spełnia nawet połowy wymagań przedstawionych w ogłoszeniu,
                      > ludzie po prostu albo nie czytają ogłoszeń do końca - co nie świadczy dobrze
                      o
                      > kandydacie/kandydatce na pracownika - albo wysyłają swoje CV jak leci -
                      > nieważne na jakie stanowisko a potem są zdziwieni, że firma nie odpowiada.
                      JA PORUSZALEM KWESTIE ODPOWIEDZI NA APLIKACJE KTORA SPELNIALA POWTARZAM
                      WSZYSTKIE WARUNKI. NIE NALEZALA DO OSOBY OKRESLANEJ PRZEZ POLSKICH
                      PROFESJONALISTOW JAKO COOL, WPORZO, NARA, SPOKO, ZAJEBISCIE I KOLO...Co
                      > do oceny to przejrzyj swoje poprzednie napastliwe posty, sam oceniłeś
                      > Rekrutującą nie znając jej osobiście, więc nie możesz mieć pretensji, że ja
                      > zrobiłam to samo z Tobą. NIE MUSZE KOGOS ZNAC OSOBISCIE ABY GO OCENIC. W
                      OSTATNIM CZASIE PO LEKTURZE NIEKTÓRYCH OSOB WOBEC KTORYCH MAM COS TAKIEGO JAK
                      ZAUFANIE DOSZEDLEM DO WNIOSKU, ZE NA POLSKIM RYNKU PRACY PRACUJA SAMI
                      PROFESJONALISCI JESLI CHODZI O REKRUTACJE. WSZYSTKO NAJLEPIEJ WIEDZA I NA
                      WSZYSTKIM NAJLEPIEJ SIE ZNAJA. JEZELI UWAZASZ, ZE POLSKIE FIRMY REKRUTACYJNE
                      ORAZ OSOBY ZAJMUJACE SIE REKRUTACJA W FIRMACH DO TAKICH NALEZA TO GRATULUJE
                      TOBIE PEWNEGO RODZAJU NIEWIEDZY. JA ZE SWOJEJ STRONY PRZYTOCZE TOBIE FAKT Z
                      ZYCIA PEWNEJ FIRMY UBEZPIECZENIOWEJ DZIALAJACEJ NA POLSKIM RYNKU. PEWNEGO DNIA
                      WYSLALEM DO TEJ FIRMY E-MAILL Z PYTANIEM NA JAKIM POZIOMIE ESTYMUJA SWOJE
                      ZYSKI ZA PEWIEN OKRES. PRZEZ DWA TYGODNIE NIE OTRZYMYWALEM ODPOWIEDZI. NIE
                      CZEKALEM DLUZEJ. NAPISALEM DO CENTRALI W USA. LIST ZAOPATRZONY BYŁ W PODOBNE
                      OZDOBNIKI JAK TE KTORE DOTYCZYLY WSPOMNIANEJ PRZEZ CIEBIE
                      PANNY/PANI/MATKI/ZONY CZY KOCHANKI. OCZYWISCIE NADMIENILEM, ZE CZAS TO
                      PIENIADZ I NIE ZAMIERZAM CZEKAC DWA TYGODNIE NA ODPOWIEDZ. NIE BYLEM
                      ZASKOCZONY KIEDY ODPOWIEDZ W ZUPELNOSCI MNIE SATYSFAKCJONUJACA NADESZLA
                      PO ..UWAZAJ....9 MINUTACH OD WYSLANIA...POWTARZAM CZEKALEM NA ODPOWIEDZ
                      DZIEWIEC !!!! MINUT...PO TYGODNIU OTRZYMALEM ZAPEWNIENIE, ZE OSOBA KTORA NIE
                      DOPILNOWALA SWOICH OBOWIAZKOW PRACY W POLSCE ZOSTAŁA ZWOLNIONA...WOBEC TEGO
                      ZADAJE TOBIE PYTANIE. KTO W TAKIEJ SYTUACJI BYL NIENORMALNY??? JA CZY ONI???
                      STAWIAM, ZE ODPOWIESZ, ZE JA....OD TAMTEJ PORY KIEDY WYSYLAM JAKIS LIST DO
                      KOGOKOLWIEK DOPISUJE KLAUZULE, ZE NIE INTERESUJE MNIE PROFESJONALNA ODPOWIEDŹ
                      CZYLI BRAK JAKIEJKOLWIEK ODPOWIEDZI. JEZELI WYSYLASZ DO KOGOS LIST TO NIE
                      WYSYLASZ GO W CELU NIE UZYSKANIA ODPOWIEDZI. CHYBA, ZE LUBISZ MONOLOG I ULICE
                      JEDNOKIERUNKOWE....POZDRAWIAM

>
                      > Ula JEDREK
                      • Gość: ula Re: ODP DLA ULA IP: *.k.mcnet.pl 02.12.02, 14:15

> WIDZE, ZE ZACZEŁY SIĘ WYPOWIEDZI Z TWOJEJ STRONY NA POZIOMIE "WYZNANIOWYM".
                        > NIE LUBIE MIEC ZOBOWIĄZA A WRECZ UWIELBIAM POSIADAĆ NALEŻNOŚCI WOBECZ TEGO
                        > TAKJAK OBIECAŁEM ODPOWIADAM W ZIMOWY , CHLODNY, NIEDZIELNY WIECZÓR...
                        > > Dzięki za rady, ale nie muszę się zgłaszać do Polkomtela po wypłatę (co
                        > > najwyżej po nowy telefon). GDYBYM MIAL DO WYBORU TELEFON ALBO PIENIADZE
                        > (WYPLATA) TO WYBRALBYM PIENIADZE POD WARUNKIEM, ZE NIE SĄ
                        > SFALSZOWANE...Rekrutująca miała rację, w chwili obecnej przychodzi
                        > >
                        > > tyle CV, że nie sposób na wszystkie odpowiedzieć .ZAPEWNIAM CIEBIE, ZE NIE
                        >
                        > JEST TO ARGUMENT. JEZELI KTOS MA POJECIE CO TO JEST ORGANIZACJA PRACY TO
                        > PORADZI SOBIE Z TAKIM PROBLEMEM JAK DUZA ILOSC NADCHADZACYCH ZGLOSZEN., DO
                        > TEGO WYSTARCZY POSIADAĆ ODROBINE WYOBRAZNI I ODPOWIEDNIEJ ORGANIZACJI PRACY.
                        > TAK JAK W PEWNYM KRAJU POWIADAJA, PARAFRAZUJAC ICH OKRESLENIE, ORGANIZACJA
                        > PRACY GLUPKU, ORGANIZACJA PRACY ALBO WYOBRAŹNIA GŁUPKU, WYOBRAŹNIA.....(widzę
                        > jak jest u mnie dział
                        > > HR pracuje do 21-22 a i tak się nie wyrabia z robotą). Z JEDNEJ STRONY MOZ
                        > NA
                        > IM WSPÓŁCZUC ALE NIE WYKLUCZONE, ZE ZNAJDA SIE TACY KTORZY BEDA UWAZAC, ZE
                        > DLATEGO TAK DLUGO PRACUJA BO ZLE PRACUJA. JA UWAZAM, ZE PRWADA JAK ZWYKLE
                        LEZY
                        > POSRODKU... dlatego też pomimo, że
                        > > wcześniej moja firma nie umieszczała informacji, że odpowie tylko na wybra
                        > ne
                        > > oferty teraz to robi. I SLUSZNIE. NIECH BEDZIE FIRMA DLA WYBRANYCH. Nie
                        > wyobrażasz sobie ile CV otrzymujemy a większość z
                        > > nich i tak nie spełnia nawet połowy wymagań przedstawionych w ogłoszeniu,
                        > > ludzie po prostu albo nie czytają ogłoszeń do końca - co nie świadczy dobr
                        > ze
                        > o
                        > > kandydacie/kandydatce na pracownika - albo wysyłają swoje CV jak leci -
                        > > nieważne na jakie stanowisko a potem są zdziwieni, że firma nie odpowiada.
                        >
                        > JA PORUSZALEM KWESTIE ODPOWIEDZI NA APLIKACJE KTORA SPELNIALA POWTARZAM
                        > WSZYSTKIE WARUNKI. NIE NALEZALA DO OSOBY OKRESLANEJ PRZEZ POLSKICH
                        > PROFESJONALISTOW JAKO COOL, WPORZO, NARA, SPOKO, ZAJEBISCIE I KOLO...Co
                        > > do oceny to przejrzyj swoje poprzednie napastliwe posty, sam oceniłeś
                        > > Rekrutującą nie znając jej osobiście, więc nie możesz mieć pretensji, że j
                        > a
                        > > zrobiłam to samo z Tobą. NIE MUSZE KOGOS ZNAC OSOBISCIE ABY GO OCENIC. W
                        > OSTATNIM CZASIE PO LEKTURZE NIEKTÓRYCH OSOB WOBEC KTORYCH MAM COS TAKIEGO JAK
                        > ZAUFANIE DOSZEDLEM DO WNIOSKU, ZE NA POLSKIM RYNKU PRACY PRACUJA SAMI
                        > PROFESJONALISCI JESLI CHODZI O REKRUTACJE. WSZYSTKO NAJLEPIEJ WIEDZA I NA
                        > WSZYSTKIM NAJLEPIEJ SIE ZNAJA. JEZELI UWAZASZ, ZE POLSKIE FIRMY REKRUTACYJNE
                        > ORAZ OSOBY ZAJMUJACE SIE REKRUTACJA W FIRMACH DO TAKICH NALEZA TO GRATULUJE
                        > TOBIE PEWNEGO RODZAJU NIEWIEDZY. JA ZE SWOJEJ STRONY PRZYTOCZE TOBIE FAKT Z
                        > ZYCIA PEWNEJ FIRMY UBEZPIECZENIOWEJ DZIALAJACEJ NA POLSKIM RYNKU. PEWNEGO
                        DNIA
                        > WYSLALEM DO TEJ FIRMY E-MAILL Z PYTANIEM NA JAKIM POZIOMIE ESTYMUJA SWOJE
                        > ZYSKI ZA PEWIEN OKRES. PRZEZ DWA TYGODNIE NIE OTRZYMYWALEM ODPOWIEDZI. NIE
                        > CZEKALEM DLUZEJ. NAPISALEM DO CENTRALI W USA. LIST ZAOPATRZONY BYŁ W PODOBNE
                        > OZDOBNIKI JAK TE KTORE DOTYCZYLY WSPOMNIANEJ PRZEZ CIEBIE
                        > PANNY/PANI/MATKI/ZONY CZY KOCHANKI. OCZYWISCIE NADMIENILEM, ZE CZAS TO
                        > PIENIADZ I NIE ZAMIERZAM CZEKAC DWA TYGODNIE NA ODPOWIEDZ. NIE BYLEM
                        > ZASKOCZONY KIEDY ODPOWIEDZ W ZUPELNOSCI MNIE SATYSFAKCJONUJACA NADESZLA
                        > PO ..UWAZAJ....9 MINUTACH OD WYSLANIA...POWTARZAM CZEKALEM NA ODPOWIEDZ
                        > DZIEWIEC !!!! MINUT...PO TYGODNIU OTRZYMALEM ZAPEWNIENIE, ZE OSOBA KTORA NIE
                        > DOPILNOWALA SWOICH OBOWIAZKOW PRACY W POLSCE ZOSTAŁA ZWOLNIONA...WOBEC TEGO
                        > ZADAJE TOBIE PYTANIE. KTO W TAKIEJ SYTUACJI BYL NIENORMALNY??? JA CZY ONI???
                        > STAWIAM, ZE ODPOWIESZ, ZE JA....OD TAMTEJ PORY KIEDY WYSYLAM JAKIS LIST DO
                        > KOGOKOLWIEK DOPISUJE KLAUZULE, ZE NIE INTERESUJE MNIE PROFESJONALNA ODPOWIEDŹ
                        > CZYLI BRAK JAKIEJKOLWIEK ODPOWIEDZI. JEZELI WYSYLASZ DO KOGOS LIST TO NIE
                        > WYSYLASZ GO W CELU NIE UZYSKANIA ODPOWIEDZI. CHYBA, ZE LUBISZ MONOLOG I ULICE
                        > JEDNOKIERUNKOWE....POZDRAWIAM
                        >
                        > >
                        > > Ula JEDREK

1. Do Polkomtela i tak sie zglosze po nowy telefon po za chwilę mija 18
                        miesięcy od wymiany ostatniego i chce mieć nowy model (za forsę od nich
                        dziękuję, wolę ją otrzymywać od swojego pracodawcy przynajmniej wiem od kogo ją
                        biorę).

2. Trzy osoby w Dziale HR są i tak moim zdaniem świetnie zorganizowane jeżeli
                        pracują tylko do 22 a obsługują 250 osób plus kilka firm sióstr.

3. Nigdy nie uważałam, że firmy rekrutacyjne (a także działy HR w firmach)
                        działające na polskim rynku robią to w sposób profesjonalny. Sama kilka razy
                        wysyłałam swoją aplikację (w 100% spełniającą przedstawione wymagania) i nie
                        dostałam żadnej odpowiedzi (trudno to ich strata, że nie zainteresowały się
                        taką kandydatką jak ja). W jednej byłam już w drugim etapie, po którym
                        nastąpiła cisza nikt nawet nie przysłał listu z podziękowaniem, że byłam
                        łaskawa się do nich pofatygować na spotkanie z prezesem (ta cudna firma to
                        SmithKline Beecham wtedy jeszcze bez Glaxo).

4. Nasza firma rzeczywiście jest dla wybranych - ofert przychodzi mnóstwo, ale
                        do pracy większość się nie nadaje (sama szukałam kilka miesięcy recepcjonistki
                        i pomimo stosu ofert po spotkaniach okazało się, że nie ma z kogo wybierać)-
                        dziewczyny kandydujące na to (ważne dla naszej firmy) stanowisko po prostu były
                        ospałymi księżniczkami a w dodatku bezmyślnymi.

Oczywiście należy piętnować brak profesjonalizmu ze strony firm lub działów HR,
                        ale dopiero na etapie kiedy było się na spotkaniu a po nim nastąpiła cisza - to
                        jest brak profesjonalizmu z ich strony. Większość z nich i tak się nie przejmie
                        Twoimi postami - PO PROSTU OLEJ ICH!

Ula
                        • Gość: :) Re: ODP DLA ULA IP: *.acn.waw.pl 02.12.02, 16:32

> 1. Do Polkomtela i tak sie zglosze po nowy telefon po za chwilę mija 18
                          > miesięcy od wymiany ostatniego i chce mieć nowy model (za forsę od nich
                          > dziękuję, wolę ją otrzymywać od swojego pracodawcy przynajmniej wiem od kogo
                          ją biorę). NIESTETY NIE POTRAFIE KORZYSTAĆ Z PRODUKTÓW FIRMY, KTÓRĄ UWAŻAM ZA
                          TZW. PROFESJONALNĄ. żYCZE MIŁEGO KORZYSTANIA ZNOWEGO MODELU. ZASTANAWIAM SIĘ
                          CZY TEN NOWY MODEL JUŻ (BYŁ) PODDANY JAKIEJŚ NOWEJ GŁUPKOWATEJ REKLAMIE. JA W
                          PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE MOGĘ NIE WIEDZIEĆ OD KOGO BIORĘ PIENIĄDZE ALE DLA
                          MNIE NAJWAŻNIEJSZE JEST TO ABY NIE BYŁY SFAŁSZOWANE.
                          >
                          > 2. Trzy osoby w Dziale HR są i tak moim zdaniem świetnie zorganizowane
                          jeżeli pracują tylko do 22 a obsługują 250 osób plus kilka firm sióstr.
                          GRATULUJE. JESZCZE RAZ JESTEM PEŁEN PODZIWU. MAM NADZIEJĘ, ŻE POTRAFIĄ PISAĆ I
                          CZYTAĆ ORAZ ODPOWIADAĆ NA PRZYCHODZĄCĄ KORESPONDENCJĘ.
                          >
                          > 3. Nigdy nie uważałam, że firmy rekrutacyjne (a także działy HR w firmach)
                          > działające na polskim rynku robią to w sposób profesjonalny. Sama kilka razy
                          > wysyłałam swoją aplikację (w 100% spełniającą przedstawione wymagania) i nie
                          > dostałam żadnej odpowiedzi (trudno to ich strata, że nie zainteresowały się
                          > taką kandydatką jak ja). W jednej byłam już w drugim etapie, po którym
                          > nastąpiła cisza nikt nawet nie przysłał listu z podziękowaniem, że byłam
                          > łaskawa się do nich pofatygować na spotkanie z prezesem (ta cudna firma to
                          > SmithKline Beecham wtedy jeszcze bez Glaxo). MNIE W ZUPEŁNOŚCI WYSTARCZY
                          ANALIZA FINANSOWA TEJ FIRMY, KTÓRĄ POTRAFIĘ WYKONAĆ I JEJ EFEKTY PÓŹNIEJ WIDZE
                          NA RYNKU KAPITAŁOWYM. CYFRY NIE KŁAMIĄ.
                          >
                          > 4. Nasza firma rzeczywiście jest dla wybranych - ofert przychodzi mnóstwo,
                          ale
                          > do pracy większość się nie nadaje (sama szukałam kilka miesięcy
                          recepcjonistki
                          > i pomimo stosu ofert po spotkaniach okazało się, że nie ma z kogo wybierać)-
                          > dziewczyny kandydujące na to (ważne dla naszej firmy) stanowisko po prostu
                          były
                          >
                          > ospałymi księżniczkami a w dodatku bezmyślnymi.
                          >
                          > Oczywiście należy piętnować brak profesjonalizmu ze strony firm lub działów
                          HR,
                          >
                          > ale dopiero na etapie kiedy było się na spotkaniu a po nim nastąpiła cisza -
                          to
                          >
                          > jest brak profesjonalizmu z ich strony. Większość z nich i tak się nie
                          przejmie
                          >
                          > Twoimi postami - PO PROSTU OLEJ ICH! NIE OLEWAM (SIKAM) NA FIRMY, LUDZI I
                          ZWIERZĘTA BO POSIADAM COŚ TAKIEGO JAK ODROBINA KULTURY OSOBISTEJ. OCZYWIŚCIE
                          MOGA SIĘ NIE PRZEJMOWAĆ, ALE PO PEWNYM CZASIE ISTNIEJE COS TAKIEGO JAK EFEKT
                          KULI ŚNIEŻNEJ. DLA UWYDATNIENIA NAPISZE, ŻE BANKI SZWAJCARSKIE ZARAZ PO 1945
                          ROKU RÓWNIEZ NIE PRZEJMOWAŁY SIĘ TYM CO PISAŁ DO NICH INSTYTUT WIESENTHALA Z
                          WIEDNIA. NAWET PO 50 LATACH ZBYTNIO TYM SIĘ NIE PRZEJMOWAŁY. W KOŃCU ZACZĘŁY
                          SIĘ PRZEJMOWAĆ. JESLI CHCESZ WIEDZIEĆ TO DOWIEDZ SIĘ WE WŁASNYM ZAKRESIE
                          DLACZEGO TAK SIĘ STAŁO. WSPÓLCZUJE PRACY W FIRMIE DLA WYBRANYCH BO KOJARZY MI
                          SIĘ TO ZE SKORUMPOWANIEM I KUMOTERSTWEM. JESLI CIEBIE TO INTERESUJE TO SLUZE
                          PRZYKŁADAMI.
                          >
                          > Ula JEDREK ( A TAK PRZY OKAZJI POZDRAWIAM)
                          • Gość: agnieszka Re: ODP DLA ULA IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 10:31
                            > > jest brak profesjonalizmu z ich strony. Większość z nich i tak się nie
                            > przejmie
                            > >
                            > > Twoimi postami - PO PROSTU OLEJ ICH! NIE OLEWAM (SIKAM) NA FIRMY, LUDZI I
                            > ZWIERZĘTA BO POSIADAM COŚ TAKIEGO JAK ODROBINA KULTURY OSOBISTEJ.

Żałosne. Widać ,że ta odrobina kultury osobistej ogranicza się tylko do
                            niepozwalania ci na sikanie na firmy ludzi i zwierzęta.
                          • Gość: glos z molocha Re: ODP DLA ULA IP: *.chello.pl 11.01.04, 11:33
                            przepraszam, ze sie wtrace do rozmowy, ale z wypowiedzia

>WSPÓLCZUJE PRACY W FIRMIE DLA WYBRANYCH BO KOJARZY MI
                            SIĘ TO ZE SKORUMPOWANIEM I KUMOTERSTWEM. JESLI CIEBIE TO INTERESUJE TO SLUZE

niekoniecznie sie zgadzam. Pracuje w SPEC S.A. i od 6 lat zadko kiedy jest
                            zatrudniany w niej ktos, kto nie jest polecony przez dotychczasowych
                            pracownikow. Jak potrzeba kogos na dane stanowisko, to najpierw szuka sie
                            odpowiedniego kandydata w szeregach firmy, a jak to nie zdaje egzaminu, to
                            szuka sie ludzi na zewnatrz. Skutek jaki sie otrzymuje jest taki, ze do pracy
                            idzie sie z prawdziwa przyjemnoscia i usmiechem na twarzy. Nie liczac
                            przypadkow, kiedy kierownicze stanowisko jest przydzielone komus, kto skonczyl
                            studia z zarzadzania i marketingu, a zaraz po tym stal sie "wielkim" naukowcem.
                            Mimo braku jakichkolwiek podwyzek plac od kilku lat, obcinaniem premii oraz
                            napieta sytuacja zwiazana z przekrztalceniem, to w firmie pracuje sie bardzo
                            dobrze.
                        • Gość: abc Re: ODP DLA ULA IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 31.12.02, 11:36

> 2. Trzy osoby w Dziale HR są i tak moim zdaniem świetnie zorganizowane jeżeli
                          > pracują tylko do 22 a obsługują 250 osób plus kilka firm sióstr.
                          >

Czyżby biznes rodzinny?
                      • matrek Dziwisz się ? 10.03.03, 21:27

> ... WYSLALEM DO TEJ FIRMY E-MAILL Z PYTANIEM NA JAKIM POZIOMIE ESTYMUJA SWOJE
                        > STAWIAM, ZE ODPOWIESZ, ZE JA...

Jak w ogóle możesz porwnywać amerykańskie obyczaje w interesach, do tej naszej
                        siermieżnej gospodarki opartej o Panów Dyrektorów z komunistycznych
                        przedsiębiorstw państwowych, którzy w glorii przeszli do "nowej gospodarki" i
                        wychowują takich samych pracowników jak oni sami ?
                        Jak ktoś nie ma we krwi obyczajów i etyki biznesu, to już nie będzie jej miał
                        do konca życia, choćby nawet został Prezesem Polkomtela SA (o czym świadczy
                        jego zamieszanie w aferę Rywina, jak wynika z prac Sejmowej Komisji Śledczej).
                        Jak więc mają zachowywać się jego pracownicy średniego i niższego szczebla ? W
                        końcu przykład idzie z góry.
                      • Gość: Mario Re: ODP DLA ULA IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 01:47
                        Stary!!!
                        Ale pojechałeś!
                        Dodam tylko,że mam podobne odczucia i mogę podać podobną sytuację.

Pisząc pr.mgr potrzebowałem materiałów.
                        W tym celu napsałem do paru i fim i...NIC-ZERO ODZEWU!
                        Dla dopełnienia podam,że napisałem maila do Szwajcarskiego ministerstwa z
                        prośbą o pomoc.Odpowiedź dostałem następnego dnia o 9.rano z zapewnieniem,że
                        dostanę te materiały bezpłatnie pocztą konwencjonalną(co miało miejsce)!!!

pozdrawiam:)
                      • Gość: robert Re: ODP DLA ULA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 00:26
                        Jestem pod wrażeniem!
                        Zweryfikuję mocno mój nabór personalny!Takich wypowiedzi więcej!
                        Masz jaja! I dobrze!
                        Dostaniesz pracę, wierzę w to.
                      • Gość: marek Re: ODP DLA ULA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 18:09
                        Dzizas to jakis ciężki psychol!

WIDZE, ZE ZACZEŁY SIĘ WYPOWIEDZI Z TWOJEJ STRONY NA POZIOMIE "WYZNANIOWYM".
                        > NIE LUBIE MIEC ZOBOWIĄZA A WRECZ UWIELBIAM POSIADAĆ NALEŻNOŚCI WOBECZ TEGO
                        > TAKJAK OBIECAŁEM ODPOWIADAM W ZIMOWY , CHLODNY, NIEDZIELNY WIECZÓR...
                        > > Dzięki za rady, ale nie muszę się zgłaszać do Polkomtela po wypłatę (co
                        > > najwyżej po nowy telefon). GDYBYM MIAL DO WYBORU TELEFON ALBO PIENIADZE
                        > (WYPLATA) TO WYBRALBYM PIENIADZE POD WARUNKIEM, ZE NIE SĄ
                        > SFALSZOWANE...Rekrutująca miała rację, w chwili obecnej przychodzi
                        > >
                        > > tyle CV, że nie sposób na wszystkie odpowiedzieć .ZAPEWNIAM CIEBIE, ZE NIE
                        >
                        > JEST TO ARGUMENT. JEZELI KTOS MA POJECIE CO TO JEST ORGANIZACJA PRACY TO
                        > PORADZI SOBIE Z TAKIM PROBLEMEM JAK DUZA ILOSC NADCHADZACYCH ZGLOSZEN., DO
                        > TEGO WYSTARCZY POSIADAĆ ODROBINE WYOBRAZNI I ODPOWIEDNIEJ ORGANIZACJI PRACY.
                        > TAK JAK W PEWNYM KRAJU POWIADAJA, PARAFRAZUJAC ICH OKRESLENIE, ORGANIZACJA
                        > PRACY GLUPKU, ORGANIZACJA PRACY ALBO WYOBRAŹNIA GŁUPKU, WYOBRAŹNIA.....(widzę
                        > jak jest u mnie dział
                        > > HR pracuje do 21-22 a i tak się nie wyrabia z robotą). Z JEDNEJ STRONY MOZ
                        > NA
                        > IM WSPÓŁCZUC ALE NIE WYKLUCZONE, ZE ZNAJDA SIE TACY KTORZY BEDA UWAZAC, ZE
                        > DLATEGO TAK DLUGO PRACUJA BO ZLE PRACUJA. JA UWAZAM, ZE PRWADA JAK ZWYKLE LEZY
                        > POSRODKU... dlatego też pomimo, że
                        > > wcześniej moja firma nie umieszczała informacji, że odpowie tylko na wybra
                        > ne
                        > > oferty teraz to robi. I SLUSZNIE. NIECH BEDZIE FIRMA DLA WYBRANYCH. Nie
                        > wyobrażasz sobie ile CV otrzymujemy a większość z
                        > > nich i tak nie spełnia nawet połowy wymagań przedstawionych w ogłoszeniu,
                        > > ludzie po prostu albo nie czytają ogłoszeń do końca - co nie świadczy dobr
                        > ze
                        > o
                        > > kandydacie/kandydatce na pracownika - albo wysyłają swoje CV jak leci -
                        > > nieważne na jakie stanowisko a potem są zdziwieni, że firma nie odpowiada.
                        >
                        > JA PORUSZALEM KWESTIE ODPOWIEDZI NA APLIKACJE KTORA SPELNIALA POWTARZAM
                        > WSZYSTKIE WARUNKI. NIE NALEZALA DO OSOBY OKRESLANEJ PRZEZ POLSKICH
                        > PROFESJONALISTOW JAKO COOL, WPORZO, NARA, SPOKO, ZAJEBISCIE I KOLO...Co
                        > > do oceny to przejrzyj swoje poprzednie napastliwe posty, sam oceniłeś
                        > > Rekrutującą nie znając jej osobiście, więc nie możesz mieć pretensji, że j
                        > a
                        > > zrobiłam to samo z Tobą. NIE MUSZE KOGOS ZNAC OSOBISCIE ABY GO OCENIC. W
                        > OSTATNIM CZASIE PO LEKTURZE NIEKTÓRYCH OSOB WOBEC KTORYCH MAM COS TAKIEGO JAK
                        > ZAUFANIE DOSZEDLEM DO WNIOSKU, ZE NA POLSKIM RYNKU PRACY PRACUJA SAMI
                        > PROFESJONALISCI JESLI CHODZI O REKRUTACJE. WSZYSTKO NAJLEPIEJ WIEDZA I NA
                        > WSZYSTKIM NAJLEPIEJ SIE ZNAJA. JEZELI UWAZASZ, ZE POLSKIE FIRMY REKRUTACYJNE
                        > ORAZ OSOBY ZAJMUJACE SIE REKRUTACJA W FIRMACH DO TAKICH NALEZA TO GRATULUJE
                        > TOBIE PEWNEGO RODZAJU NIEWIEDZY. JA ZE SWOJEJ STRONY PRZYTOCZE TOBIE FAKT Z
                        > ZYCIA PEWNEJ FIRMY UBEZPIECZENIOWEJ DZIALAJACEJ NA POLSKIM RYNKU. PEWNEGO DNIA
                        > WYSLALEM DO TEJ FIRMY E-MAILL Z PYTANIEM NA JAKIM POZIOMIE ESTYMUJA SWOJE
                        > STAWIAM, ZE ODPOWIESZ, ZE JA....OD TAMTEJ PORY KIEDY WYSYLAM JAKIS LIST DO
                        > KOGOKOLWIEK DOPISUJE KLAUZULE, ZE NIE INTERESUJE MNIE PROFESJONALNA ODPOWIEDŹ
                        > CZYLI BRAK JAKIEJKOLWIEK ODPOWIEDZI. JEZELI WYSYLASZ DO KOGOS LIST TO NIE
                        > WYSYLASZ GO W CELU NIE UZYSKANIA ODPOWIEDZI. CHYBA, ZE LUBISZ MONOLOG I ULICE
                        > JEDNOKIERUNKOWE....POZDRAWIAM
                        >
                    • Gość: pelpon ciezka praca HR IP: *.chello.pl 15.12.02, 10:32
                      Jak drogie Panie znajdujecie czas na udzial w forum skoro tak ciezko
                      pracujecie? A moze jednak siedzicie w tej robocie do 22.00, bo musicie wreszcie
                      zrobic to, czego nie zrobilyscie przez caly dzien pracy? Z moich obserwacji
                      wynika, ze osoby, ktore NAPRAWDE pracuja traca prace, a takie paniusie jak wy
                      (robiace dobre wrazenie) jakos jej nie traca.
                  • gale Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp 02.12.02, 14:53
                    Halo, synek, tnij posty, poczytaj netykiete.

> Nie mam zamiaru zniżać się do Twojego poziomu.

Hehe, to byla MOC!
                    • Gość: :) ODP DLA gale IP: *.acn.waw.pl 02.12.02, 16:43
                      CZLOWIEKU NIE ROZUMIEM SKAD U CIEBIE ODCZUCIA OJCOWSKIE. SPOKOJNIE CIEBIE
                      INFORMUJE, ZE NIE MOZESZ DO MNIE MOWIC SYNEK Z PROZAICZNEGO POWODU. NIE JESTEM
                      TWOIM SYNEM I CO DO TEGO MAM CAŁKOWITĄ PEWNOŚĆ.
                      CO DO BANKU TO WYSTARCZY PRZEJRZYĆ ICH SPRAWOZDANIA FINANSOWE. NIKT BEZ POWODU
                      NIE SPADA Z 50 USD ZA AKCJE DO 25 USD W CIĄGU OSTATNIEGO ROKU. I NAWET ZWYZKI
                      ICH NOTOWAN W OSTATNIM CZASIE DO 39 USD NIE ZMIENI MOJEGO PRZEKONANIA, ZE JEST
                      TO TZW. SUBSTYTUT BANKU.
                      • hibou Re: do :) 02.12.02, 17:21

No i czego się wydzierasz?
                        Bo chyba takiej mądrali nie zepsuł się caps lock. A może jednak?
                        • Gość: :) Re: do :) IP: *.acn.waw.pl 02.12.02, 21:22
                          hibou napisał:

>
                          > No i czego się wydzierasz?
                          > Bo chyba takiej mądrali nie zepsuł się caps lock. A może jednak?
                          >
                          >
                          Szanwn spełniony talencie wokalny
                          Ja się nie wydzieram tylko specjalnie uzyłem duzych liter aby oddzielić to co
                          zostało napisane małymi literami.
                          Pozdrawiam bardzo inteligentna i profsjonalną osobę:)
                      • Gość: Mariusz Re: ODP DLA gale IP: 212.160.138.* 05.12.02, 11:42
                        Po raz kolejny potwierdza się teza,że wykształcenie nie idzie w parze z kulturą
                        osobistą.
                        • Gość: :) Re: ... IP: *.acn.waw.pl 12.12.02, 00:08
                          masz w pełni rację
                          pozdrawiam:)
                        • Gość: 123 Re: ODP DLA gale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 07:55
                          A moze widzac czasem takie sztuki, trudno zachowac kulturee...
                  • Gość: Monca Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: 195.116.62.* 18.01.03, 14:16

> Gość portalu: ula napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: :) napisał:
                    > >
                    > > > Gość portalu: Rekrutujaca napisał:
                    > > >
                    > > > > Czlowieku, wyluzuj. Czy Ty masz pojecie ile ofert przychodzi na
                    > tego
                    > > typu
                    > > > > adresy? Skrzynki rekrutacyjne nie sluza do prowadzenia korespond
                    > encji
                    > > , ale
                    > > >
                    > > > do
                    > > > > latwiejszego przekazywania aplikacji. Dzialaja "jednokierunkowo"
                    > .
                    > > > > Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje - nie
                    > robi
                    > > labym
                    > > > w
                    > > > > pracy nic innego :) Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada
                    > tylk
                    > > o na
                    > > > > wybrane oferty.
                    > > > > Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mai
                    > l to
                    > > grube
                    > > >
                    > > > > nieporozumienie.
                    > > > > Nie wpadajmy w paranoje.
                    > > > > Pozdrawiam wszystkich serdecznie
                    > > > > HR
                    > > > Panienko od trzymania fujarki pana Prezesa. Sama możesz sie wyluzować
                    > i
                    > > > pamiętaj, że tampony to się wymienia a nie wciska jeden za drugim bo
                    > pozni
                    > > ej
                    > > > na rentgenie pojawi sie u Ciebie drugi kręgosłup.
                    > > > Mam pojęcie wieksze od Ciebie i zapewniam, że na każdą aplikacje potr
                    > afię
                    > > z
                    > > > sensenm odpowiedzieć na co Was nie stać bo jesteś ograniczonymi w roz
                    > woju
                    > > > kretynami.
                    > > > Cytat...> Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dosta
                    > je -
                    > > nie
                    > > > robilabym w > pracy nic innego :) A co Ty takiego w tej pracy robi
                    > sz je
                    > > żeli
                    > > > nie posiadasz czegoś takiego jak wyobraźnia i umieszczając takie samo
                    >
                    > > > ogłoszenie w kilku miejscach nie spodziewasz się, że nadejdzie kilkas
                    > et lu
                    > > b
                    > > > kilka tysięcy zgłoszem ( to ostanie jeśli pojemność skrzynki na to po
                    > zwala
                    > > )
                    > > > Jeżeli wciskanie tamponów jeden za drugim Ty nazywasz pracą to masz r
                    > ację.
                    > >
                    > > > Wyjątkowo paskudne zajęcie, ale do wykonywania takiego zajęcia trzeba
                    > mieć
                    > >
                    > > > odrobine pojęcia.
                    > > > Cytat >Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylko na
                    > > > > wybrane oferty. Znam sposoby wybierania wybranych ofert, szczegó
                    > lnie
                    > > w tak
                    > > > im
                    > > > domu publicznym jak Polkomtel...
                    > > > Cytat> Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na
                    > e-mai
                    > > l to
                    > > > grube > nieporozumienie.
                    > > > W dobrym tonie nalezy udzielić odpowiedzi na korespondencję. To najle
                    > pszy
                    > > > dowód czy firma poważnie traktuje potencjalnych kontrahentów czy nie.
                    > Jaką
                    > >
                    > > > masz pewnośc idiotko, ze ktregoś pięknego dnia na giełdzie w Warszawi
                    > e lub
                    > > w
                    > > > Paryzu ewentualnie w Londynie nie zacznę inwestowac pod zniżkę akcji
                    > ,
                    > > których
                    > > > właścicielami są właściciele Polkomtela.??? Jeżeli nie masz o czymś p
                    > ojęci
                    > > a
                    > > to
                    > > > nie zabieraj głosu bo po prsotu wystawiasz sobie odpowiednie świadect
                    > wo. A
                    > >
                    > > > grube to jest to co masz powyżej ud i dlatego musisz bokiem wchodzić
                    > w
                    > > > drzwi....Juz dawno przestałem bawić sie w pozdrowienia dla profesjona
                    > listó
                    > > w z
                    > > > firmy Polkomtel...życzę wszystkiego najgorszego...
                    > > >
                    > >
                    > > Nie dziwię się, że nie odpowiadają - takiego chama, któremu wydaje się, że
                    >
                    > jest
                    > >
                    > > geniuszem nikt nie zatrudni.
                    > >
                    > > Ula
                    > >
                    > >
                    > Przepraszam ale nie wiem kogo to dotyczyło. Pomyliłaś mnie spejcalistko od
                    > błędnego oceniania ludzi. Życze Tobie szczęscia. I nie zpaomnij się zglosić
                    po
                    > wypłate do tych geniuszy z Polkomtela.

NIEZŁY PROSTAK, WRACAJ DO POLKOMTELA. Jeśli jeszcze cię tam przygarną...
                    • Gość: Aneta Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 12:25
                      Zgadzam się z przedmówcą. Generowanie odpowiedzi na wszystkie aplikacje
                      kandydatów to zaśmiecanie sieci. Przeszłam proces rekrutacji w Polkomtelu
                      kilkakrotnie, kiedyś tam pracowałam. Nerwy i napięcia są wszędzie tam, gdzie są
                      ludzie. A ludzie są różni. Tak naprawdę nie ma pracy idealnej a czasy bardzo
                      niespokojne. Jednak założę się, że cała masa z Was oddałaby wiele, żeby w tej
                      niechcianej firmie pracować. Bo ogólnie dobrze traktują ludzi i punktualnie
                      wypłacają pieniądze. Jednak, żeby tam pracować trzeba prezentować wysoki
                      poziom. Okres pracy w Polkomtelu do dziś wspominam z rozrzewnieniem. Dali mi
                      się wykazać. Ichociaż nie było idealnie to porównując z innymi firmami
                      Polkomtel to Raj.
                  • Gość: Marek Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 18:07
                    Tu nie ma nikogo o nizszym od Twojego poziomie. Nie dziwne, ze nie odpowiadają.
                    To jest publiczne forum nie klozet.

> Gość portalu: ula napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: :) napisał:
                    > >
                    > > > Gość portalu: Rekrutujaca napisał:
                    > > >
                    > > > > Czlowieku, wyluzuj. Czy Ty masz pojecie ile ofert przychodzi na
                    > tego
                    > > typu
                    > > > > adresy? Skrzynki rekrutacyjne nie sluza do prowadzenia korespond
                    > encji
                    > > , ale
                    > > >
                    > > > do
                    > > > > latwiejszego przekazywania aplikacji. Dzialaja "jednokierunkowo"
                    > .
                    > > > > Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dostaje - nie
                    > robi
                    > > labym
                    > > > w
                    > > > > pracy nic innego :) Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada
                    > tylk
                    > > o na
                    > > > > wybrane oferty.
                    > > > > Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na e-mai
                    > l to
                    > > grube
                    > > >
                    > > > > nieporozumienie.
                    > > > > Nie wpadajmy w paranoje.
                    > > > > Pozdrawiam wszystkich serdecznie
                    > > > > HR
                    > > > Panienko od trzymania fujarki pana Prezesa. Sama możesz sie wyluzować
                    > i
                    > > > pamiętaj, że tampony to się wymienia a nie wciska jeden za drugim bo
                    > pozni
                    > > ej
                    > > > na rentgenie pojawi sie u Ciebie drugi kręgosłup.
                    > > > Mam pojęcie wieksze od Ciebie i zapewniam, że na każdą aplikacje potr
                    > afię
                    > > z
                    > > > sensenm odpowiedzieć na co Was nie stać bo jesteś ograniczonymi w roz
                    > woju
                    > > > kretynami.
                    > > > Cytat...> Gdybym uparla sie odpowiadac na kazda oferte ktora dosta
                    > je -
                    > > nie
                    > > > robilabym w > pracy nic innego :) A co Ty takiego w tej pracy robi
                    > sz je
                    > > żeli
                    > > > nie posiadasz czegoś takiego jak wyobraźnia i umieszczając takie samo
                    >
                    > > > ogłoszenie w kilku miejscach nie spodziewasz się, że nadejdzie kilkas
                    > et lu
                    > > b
                    > > > kilka tysięcy zgłoszem ( to ostanie jeśli pojemność skrzynki na to po
                    > zwala
                    > > )
                    > > > Jeżeli wciskanie tamponów jeden za drugim Ty nazywasz pracą to masz r
                    > ację.
                    > >
                    > > > Wyjątkowo paskudne zajęcie, ale do wykonywania takiego zajęcia trzeba
                    > mieć
                    > >
                    > > > odrobine pojęcia.
                    > > > Cytat >Dlatego wiekszosc firm zaznacza ze odpowiada tylko na
                    > > > > wybrane oferty. Znam sposoby wybierania wybranych ofert, szczegó
                    > lnie
                    > > w tak
                    > > > im
                    > > > domu publicznym jak Polkomtel...
                    > > > Cytat> Wystawianie firmie opinii tylko na podstawie odpowiedzi na
                    > e-mai
                    > > l to
                    > > > grube > nieporozumienie.
                    > > > W dobrym tonie nalezy udzielić odpowiedzi na korespondencję. To najle
                    > pszy
                    > > > dowód czy firma poważnie traktuje potencjalnych kontrahentów czy nie.
                    > Jaką
                    > >
                    > > > masz pewnośc idiotko, ze ktregoś pięknego dnia na giełdzie w Warszawi
                    > e lub
                    > > w
                    > > > Paryzu ewentualnie w Londynie nie zacznę inwestowac pod zniżkę akcji
                    > ,
                    > > których
                    > > > właścicielami są właściciele Polkomtela.??? Jeżeli nie masz o czymś p
                    > ojęci
                    > > a
                    > > to
                    > > > nie zabieraj głosu bo po prsotu wystawiasz sobie odpowiednie świadect
                    > wo. A
                    > >
                    > > > grube to jest to co masz powyżej ud i dlatego musisz bokiem wchodzić
                    > w
                    > > > drzwi....Juz dawno przestałem bawić sie w pozdrowienia dla profesjona
                    > listó
                    > > w z
                    > > > firmy Polkomtel...życzę wszystkiego najgorszego...
                    > > >
                    > >
                    > > Nie dziwię się, że nie odpowiadają - takiego chama, któremu wydaje się, że
                    >
                    > jest
                    > >
                    > > geniuszem nikt nie zatrudni.
                    > >
                    > > Ula
                    > >
                    > >
                    > Przepraszam ale nie wiem kogo to dotyczyło. Pomyliłaś mnie spejcalistko od
                    > błędnego oceniania ludzi. Życze Tobie szczęscia. I nie zpaomnij się zglosić po
                    > wypłate do tych geniuszy z Polkomtela.
                • Gość: adrian Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 16:39
                  Masz rację. Ten palant jest takim chamem, że nadaje się najwyżej na budowę.
              • Gość: kam Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: 212.160.235.* 29.11.02, 17:02
                hej,
                uważam, że odpowiedź dla rekrutującej była zajebista
              • gale Re: Firmy ze złą opinią.... 02.12.02, 14:52
                > Panienko od trzymania fujarki pana Prezesa. Sama możesz sie wyluzować i
                > pamiętaj, że tampony to się wymienia a nie wciska jeden za drugim bo pozniej
                > na rentgenie pojawi sie u Ciebie drugi kręgosłup.

Po takim wstepie mozna darowac sobie dalsze czytanie. Jestes po prostu
                zenujacym chamem, to wszystko. Jesli aplikacje, ktore wysylasz sa w podobnym
                tonie to gratululje.

> Mam pojęcie wieksze od Ciebie

Skad wiesz? Przeciez nie znasz osoby, z ktora dyskutujesz - pardon - ktora
                obrazasz.

> A co Ty takiego w tej pracy robisz

No to zdecyduj sie - masz to wieksze pojecie czy nie?!

> Znam sposoby wybierania wybranych ofert, szczególnie w tak
                > im
                > domu publicznym jak Polkomtel...

Ja tez. Po prostu wyznaczeni pracownicy porownuja oferty z wymaganiami. Czy to
                dziwna metoda?

> W dobrym tonie nalezy udzielić odpowiedzi na korespondencję. To najlepszy
                > dowód czy firma poważnie traktuje potencjalnych kontrahentów czy nie.

Bez przesady, nie na KAZDA korespondencje.

I dalej ble ble ble... Chlopie, masz naprawde Problem!
                • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią.... IP: *.acn.waw.pl 12.12.02, 00:10
                  Wiesz co to Ty masz jakiś problem bo sugerujesz coś na mój temat co zupełnie
                  do mnie nie pasuje...A ponadto gdybyś na przyszłość starał się odnosić do tego
                  co skierowane jest do Ciebie to naprawde byłby to Twój sukces....
                  Pomimo wszystko pozdrawiam chociaż nie mam pewności czy potrafisz to
                  przeczytać czy ponownie przekopiujesz czyjąś wypowiedź.
              • Gość: A.J. Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.03, 22:54
                Sądząc po twojej inteligentnej odpowiedzi na uwagę "rekrutującej" nie dziwię
                się, że tobie nikt nie chce odpowiedzieć. Ja bardzo lubię takie zarozumiałe,
                wszystko lepiej wiedzące i obrzucające obelgami osóbki. Wydaje mi sie, że
                jedyną dobrze wykonywaną przez ciebie profesją jest "trzymanie fujary prezesa".
                Sądzę po tym, jak bezbłednie rozpoznałeś na podstawie posta kwalifikacje innej
                osoby. Musiałeś długo ćwiczyć tą sztukę, że nawet już tak przez internet
                wyczuwasz sprawę. Tylko wiesz nie każdy prezes jest homo - stąd masz malo ofert
                Trzym fujarę. Najlepiej swoją.
              • Gość: terrestre Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:20
                Moja droga. Taka klauzula o odpowiadaniu tylko na wybrane listy budzi we mnie
                niechec nie tyle do samej firmy co osoby z HR. Piszac w ten sposob wykazujesz
                skrajne lenistwo. wiekszosc podan kieruje sie obecnie mailem a taka forma
                umozliwia wyslanie podziekowania z informacja standardowa adresowanea do
                wszystkich, ze dokumenty doszly. W przypadku zamkniecia postepowania
                rekrutacyjnego wystarczy informujac o tym podziekowac (rowniez mailem
                zbiorczym. to chyba nie przerasta twoich mozliwosci? Przynajmniej mowi wiele o
                kulturze! Chce jeszcze dodac, ze taka praktyka zastrzegania sobie prawa do
                odpowiedzi jest typowa dla sytuacji w Polsce. W Niemczech, Austrii, czy WB nie
                zostawia sie zadnego podania bez odpowiedzi. Ciekawe dlaczego u nas tak nie
                jest. Przeciez w Polsce dzialaja te same firmy, ich przedstawicielstwa.
                Odpowiedz? Personel jest polski!!!!!
                Dziekuje
                • Gość: majka Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 18:23
                  Terrestre, tak jest nie tylko w Polsce. Spróbuj z portalami zagranicznymi-jest
                  tak samo. Odpowiadają wyłacznie osobom, które ich interesują i jest to oczywiste.
                  Po ogłoszeniu o poszukiwaniu pracownika przychodzi kilkadziesiat CV dziennie+ 2
                  razy tyle ofert od tłumaczy meblarzy, organizatorów konferencji w Hong Kongu i
                  diabli wiedzą kogo. I szczerze mówiąc czasem szlag trafia widząc te
                  CV-kompletnie nie przystają do profilu pracownika i kompetencji podanych w
                  gazecie czy na stronie www. Takich jest wiekszość. Dobrze jak do właściwej firmy
                  zaadresują w nagłówku. Po prostu ludzie ślą jak leci a Ty przez jakiś tydzień
                  masz nie robić nic innego tylko zbierać ich adresy, zeby odesłać maila? Grubym
                  nietaktem jest według mnie brak kontaktu po rozmowie kwalifikacyjnej-nawet żeby
                  podzękowac za czas.
                  Lenistwo tu nie ma nic do rzeczy. Najpierw trzeba dobrze przeczytać ogłoszenie i
                  zastanowic się czy naprawdę pasyje na to stanowisko, czy chociaż wykształcenie
                  mam właściwe a nie dziwić się potem, ze nikt nie odpowiada.

AMoja droga. Taka klauzula o odpowiadaniu tylko na wybrane listy budzi we mnie
                  > niechec nie tyle do samej firmy co osoby z HR. Piszac w ten sposob wykazujesz
                  > skrajne lenistwo. wiekszosc podan kieruje sie obecnie mailem a taka forma
                  > umozliwia wyslanie podziekowania z informacja standardowa adresowanea do
                  > wszystkich, ze dokumenty doszly. W przypadku zamkniecia postepowania
                  > rekrutacyjnego wystarczy informujac o tym podziekowac (rowniez mailem
                  > zbiorczym. to chyba nie przerasta twoich mozliwosci? Przynajmniej mowi wiele o
                  > kulturze! Chce jeszcze dodac, ze taka praktyka zastrzegania sobie prawa do
                  > odpowiedzi jest typowa dla sytuacji w Polsce. W Niemczech, Austrii, czy WB nie
                  > zostawia sie zadnego podania bez odpowiedzi. Ciekawe dlaczego u nas tak nie
                  > jest. Przeciez w Polsce dzialaja te same firmy, ich przedstawicielstwa.
                  > Odpowiedz? Personel jest polski!!!!!
                  > Dziekuje
              • Gość: isiak Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 12:01
                to se qfa odpowiedz na 500-600 e-maili dziennie, bo tyle CV przychodzi na nasza
                skrzynkę w czasie rekrutacji
              • Gość: bez podpisu Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp IP: *.it.pl 08.01.05, 14:37
                Ja mysle, ze przy takim poziomie to mozecie Panstwo skonczyc podobnie. Jednej
                osobie odetna siec, bo Druga poczuje sie obrazona, albo Druga wyleci z pracy i
                kolezensko podkabluje do windykacji:D

• gwizder1 Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel-odp 08.01.05, 18:23
                ćwok jestes. składasz aplikacje i jest ona wprowadzana do bazy danych albo
                kasowana jak nie spelnia kryteriow. chyba bedziesz dlugo jeszcze szukal pracy
                z takim pretensjonalnym podejsciem.
            • flyer Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel 15.12.02, 01:39
              Gość portalu: Rekrutujaca napisał(a):

> Czlowieku, wyluzuj. Czy Ty masz pojecie ile ofert
              przychodzi na tego typu
              > adresy? Skrzynki rekrutacyjne nie sluza do prowadzenia
              korespondencji, ale do
              > latwiejszego przekazywania aplikacji. Dzialaja
              "jednokierunkowo".

To rzeczywiscie nie jest twoj problem. Ale skoro
              niektorzy uznaja, ze nalezy im sie odpowiedz to radze
              zagnac do roboty inforow. To naprawde nie jest jakas
              wieksza robota zrobic maszynke do wysylania zgodnie z
              adresami z bazy odpowiedzi w stylu:
              jezeli k=0 to "Dziekujemy za przyslanie oferty, niestety
              bla bla bla" ; itd.
              Chyba, ze rekrutacja przebiega bez przegladu wszystkich
              ofert, bez okreslonych terminow itd. To rzeczywiscie
              problem, ale raczej bym sie do tego nie przyznawal :(.
              Na marginesie - jestem bezrobotnym, wiec nie bronie kogos
              znajomego.
          • Gość: :) rc@recruitment.com.pl IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 23:12
            udziela odpowiedzi
            Od 29-07-2002 firma nie udzielila żadnej odpowiedzi. Stanowisko Analityk
            Kredytowy(ref. BNK/307)
          • Gość: ravic Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 20:17
            Nie, nie. Otrzymałem od nich podziękowanie za zainteresowanie firmą i odmowę
            (na papierze firmowym) ... po roku od wysłania aplikacji.
            • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią....Polkomtel IP: *.acn.waw.pl 22.12.02, 22:17
              podziwiam za cierpliwość w obcowaniu z polskimi profesjonalistami.
              Wspólczuje, ze miałeś z nimi przyjemność. Jednak potwierdza się to co o nich
              uważałem i na co mam troche dowodów.
              Spokojnych świąt zycze:)
          • Gość: Pracownik Propaganda AG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.03, 18:44
            Beznadziejna sprawa 'zupany brak kompetencji u wszystkich zatrudnionych w
            Propaganda Ag w Warszawie na ul.Dabrowskiego 38
      • Gość: elektryk Re: Firmy ze złą opinią. IP: *.pl.gepc.ge.com / *.walbrzych.dialog.net.pl 23.09.03, 15:29
        Niestety nie mam czasu na dluzsza wypowiedz, ale ciesz sie ze nie dostalas sie
        do firmy GEPC. Pracowalem juz w kilku miejscach ale takiego kurnika jeszcze nie
        widzialem. A to przeciez najwieksza firma swiata....
    • Gość: Wędrowiec Re: Firmy ze złą opinią IP: *.marketscore.com / *.walbrzych.dialog.net.pl 21.11.02, 23:12
      Bank Zachodni WBK / Grupa AiB . Horror jedni pożerają drugich (to nie jest
      nawet wilcze stado - to jest coś gorszego) i wyciąć co się da nie patrząc na
      kwalifikacje. A jeszcze pare lat temu - pierwsze miejsca w konkursie -
      najlepszy pracodawca". Radzę unikac tej firmy jak ognia nawet jako klienci.
    • Gość: wróg Tomczaka Re: Firmy ze złą opinią IP: *.bart7.pl / 192.168.0.* 23.11.02, 23:02
      xpress bikers. Zdecydowanie oszukańcza firma która:
      1. obiecuje złote góry (na pytanie o zarobki pracownik rzucił kwotą 4000 zł a w
      pierwszym miesiącu wyciągnąłem 900 zł)
      2. każe założyć działalność gospodarczą co powoduje że nie masz żadnych praw
      pracowniczych, musisz sam płacić ZUS i podatki (900 -500 =400 słownie CZTERYSTA
      zł zarobione przez cały miesiąc pracy po 8-10 godzin dziennie.
      3. nie płaci w terminie, opóźnienia sięgają 2 miesięcy od zakończenia miesiąca
      rozliczeniowego i jeszcze płacą w ratach.
      4. zapewnia średniowieczny model pracy gdzie pracownik traktowany jest jak
      niewolnik przez prezesa kretyna, który w ciągu 2 lat sprowadził tą firmę na psy
      (przenieśli biuro z centrum na daleką Wolę - to chyba o czymś świadczy)
      %. regularnie obniża zarobki w 1999 kurier dostawał 5-6 zł za przesyłkę po
      centrum w 2000r 4,60 w 2001 3,40 teraz to już strach pomyśleć ale na szczęście
      już tam nie pracuję:):):):)!!!!!!
    • Gość: Kara Re: Firmy ze złą opinią IP: 195.94.220.* 27.11.02, 11:45
      Alcatel Polska
      • Gość: koks Re: Firmy ze złą opinią IP: 62.233.169.* 27.11.02, 19:59
        lg bank

szukali osoby na stanowisko windykatora - rekrutacja odbyla sie przez firme
        zewnetrzna z ktorej otrzymalem informacje, ze przeszedlem 1 etap a kolejny
        odbedzie sie w ww. banku i ze powinienem spodziewac sie telefonu od nich w
        przeciagu tyg.

tymczasem mija 2 tydz. i bank nie odzywa sie - wniosek - kolejny pociotek
        prezesa dostal prace a bank robi w chuja i zwodzi setki naiwnych ludzi ;->

• Gość: gość Re: Firmy ze złą opinią IP: proxy / 195.154.167.* 28.11.02, 09:08
          r.a. Productions

Agencja PR.

Przyjmują praktykanta za praktykantem, wymagają, nie płacą i nie zatrudniają.
      • Gość: dorota-r Re: Firmy ze złą opinią IP: *.alcatel.pl 12.12.02, 10:08
        W tej firmie już tylko wystarczy posprzątać po ludziach, którzy odeszli.
        Jeśli w niej pracujesz (chociaż nie jestem co do tego przekonana po adresie IP)
        to poczekaj co ciekawego powiedzą 20.12. Pewnie wszyscy padną ze śmiechu...

pozdrawiam
        • Gość: Fuzzy Re: Firmy ze złą opinią IP: *.chello.pl 22.05.04, 00:25
          Ciekawe, a które firmy w naszym kraju maja dobra opinie?
          Wciaz uklady, znajomosci i kolesie, partie polityczne itd ...

Pozdrawiam,
          Fuzzy
    • Gość: . Re: Firmy ze złą opinią IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.02, 13:40
      .
      • lora.albi mBank -karty kredytowe warszawa 22.08.05, 14:46
        nie polecam senatorskiej ani grzybowskiej, obu placówkom szefuje regionalnie
        ilona rusinowska ( to ona skompromitowała sie w Lukas Banku na Alei Ken i za
        naduzycia wyleciała dyscyplinarnie).Ulubiona metoda to mobing i nie wypłacanie
        kasy za pracę ( pani menager dziwnie raporty sie nie zgadzaja, bo na siebie
        przepisuje produktyn sprzedane przez innych przedstawicieli )Ciekawe jest
        równiez podejscie do pracowników, za nieobecnośc na zebraniu-bez prawa do
        usprawiedliwienia- zwolnienie w trybie natychmiastowym.
    • frisbee Re: Firmy ze złą opinią 14.12.02, 22:08
      Stanowczo mogę stwierdzieć, iż jedną z najgorszych firm, na jaką miałem
      NIEprzyjemność się natknąć jest TempService.
      Jest to niekompetente biuro pośrednictwa pracy, z którego usług lepiej nie
      korzystać - takie jest przynajmniej moje zdanie.
      Jeżeli ktoś jest zadowolony z wykonywania na ich rzecz pracy na zlecenie, to
      gratuluję, ale spróbujcie ludzie coś załatwić w ich biurach - powodzenia...
      Jeżeli macie do wyboru kilka biur pośrednictwa pracy - NIE dla Temp Service !!!
      • Gość: MO Re: Firmy ze złą opinią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:12
        podpisuje sie pod tym - poprostu badziewiarze az dziw ze firmy korzystaja z ich
        usług a w dodatku to ich biuro CHLEW
      • Gość: LP www.lindleyapark.com.pl IP: *.eranet.pl 02.08.05, 10:14
        prezes naciagacz - niejaki K.Stano, bez wiedzy na temat UE. Oszukuje ludzi,
        wyciaga kase i nic nie daje w zamian.
    • Gość: pelpon Re: Firmy ze z?a˛ opinia˛ IP: *.chello.pl 14.12.02, 23:26
      1. LEGEND GROUP Agencja Reklamowa
      Istny horror. Zatrudniaja ludzi po to, by wykorzystac ich wiedze, jestes od
      poczatku poddany mobbingowi, po 3 miesiacach sam uciekasz (nie mogac wytrzymac
      absurdow). Potrafia Cie zatrudnic (prowadzac swoja polityke - przez 3 miesiace
      popracuje i sam spierdoli), gdy masz porzadna prace i lamia Ci zycie. Teraz
      jest koniec roku wiec znowu szukaja pracownikow (popracujesz tam 3 miesiace, w
      tym czasie ustawisz im wszystko na caly rok, a w listopadzie/grudniu kolejne
      ogloszenie)
      2. Nie wiem jak sie teraz ta firma nazywa (sposob funcjonowania - oglaszanie
      upadlosci), ale jezeli jedna ze wspolwlascicielek jest BEATA KOZLOWSKA - mozesz
      byc pewny/a, ze nie beda Ci wyplacane pieniadze (kobieta z zimna krwia
      zalatwila w tym roku w ten sposob kilkadziesiat osob/firm)
      3. CENTRUM TECHNIKI LASEROWEJ (URSUS) - bez przerwy szukaja pracownikow. Jak
      sie tam przychodzi, to czlowiek czuje sie jakby byl na lotnisku. Umawiaja sie
      hurtowo z "kandydatami". Aby przejsc interviev czekasz 1 godz - 1,5 godz.
      Kompletny brak szacunku dla czlowieka. Widac zreszta golym okiem, ze pracuja
      tam ludzie bardzo tani, ktorzy nie bardzo sie znaja na swojej robocie.
      Wyjatkowe chamstwo!
      • Gość: beny Re: Firmy ze z?a˛ opinia˛ IP: 62.233.169.* 16.12.02, 14:01
        BLUE MEDIA z Sopotu

firma znalazla sie w 50-tce najszybciej rozwijajacych sie firm IT w europie
        srodkowo-wschodniej wg. rankingu deolitte&touche
        a
        przyjmuje do dzialu marketingu i PR osoby po to zeby je po mc zwolnic, placa
        min. pensje na umowe zlecenie i obiecuja gory zlota, zwodza na manowce ludzi i
        wciskaja im kity zeby wykorzystac i wywalic po to zeby zlapac kolejnego
        jelenia - podczas rekrutacji mowia jacy to oni sa zajebisci i jak to sie niby
        rozwijaja i w ogole, na koniec wreczaja specyfikacje techniczna produktu i
        kazda przygotowac prezentacje dla zarzadu banku - frajerzy...
      • Gość: hebanka Re: Firmy ze z?a˛ opinia˛ IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 06.01.03, 14:45

> 2. Nie wiem jak sie teraz ta firma nazywa (sposob funcjonowania - oglaszanie
        > upadlosci), ale jezeli jedna ze wspolwlascicielek jest BEATA KOZLOWSKA -
        mozesz
        >
        > byc pewny/a, ze nie beda Ci wyplacane pieniadze (kobieta z zimna krwia
        > zalatwila w tym roku w ten sposob kilkadziesiat osob/firm)

to chyba jest agencja reklamowa KK, o ile dobrze pamietam. beta jest tam
        director manager czy cos tam, w kazdym razie nie jest od kreacji tylko od admin
        i nego. ja tam nie pracowalam ale slyszalam cos o tej firmie.
    • Gość: rex Re: Firmy ze złą opinią IP: *.otd.pl 18.12.02, 20:25
      warto wymieniac
    • Gość: rex Re: Firmy ze złą opinią IP: *.otd.pl 18.12.02, 20:28
      warto wymieniac z nazwy
      • alinka71 Re: Firmy ze złą opinią 27.12.02, 09:58
        Zajebiste zestawinie!!
        Szkoda tylko, że w środku tego tematu straciliście dużo czasu na dyskusje
        pana ":)" z paniami od rekrutacji.
        Ale mam prośbę, jak wielu ludzi spoza W-wy - podawajcie więcej nazw!! jeżeli
        wiecie, że ktoś kłamie, kradnie, jest skurw..nem, nie płaci to napiszcie tu!
        Niech przynajmniej inni nie wpada w g.. po kostki!
        Ja moge podac tylko jedną organizacje, która jest wielka ściemą. To nie firma,
        ale niespolidna o oszukańcza jak mało - fundacja Tumult. Organizują u nas w
        Łodzi festiwal filmowy Camerimage.
        Trudno od nich uzyskac pieniądze, nie wypełniają zobwiązań, wszystko robią na
        ostatnią chwilę. Jak im udowodnisz, że kręcą, to prezesunio robi awanturę i
        wyzywając cię od najgorszych wyłącza komórkę. Jak im nadepniesz na odcisk
        mówiąc prawde o festiwalu to dostają szał. Daleko od nich daleko!!!
        • Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 30.12.02, 17:44
          alinka71 napisał(a):

> Zajebiste zestawinie!!
          > Szkoda tylko, że w środku tego tematu straciliście dużo czasu na dyskusje
          > pana ":)" z paniami od rekrutacji.
          > Ale mam prośbę, jak wielu ludzi spoza W-wy - podawajcie więcej nazw!! jeżeli
          > wiecie, że ktoś kłamie, kradnie, jest skurw..nem, nie płaci to napiszcie tu!
          > Niech przynajmniej inni nie wpada w g.. po kostki!WŁASNIE TEN PAN W TAKI
          SPOSÓB POTRAKTOWAŁ ZJAWISKA Z FIRM REKRUTACYJNYCH ABY INNI NIE TRACILI CZASU
          NA ZADAWANIE SIĘ Z TYMI ZJAWISKAMI. POZDRAWIAM I ZYCZE POWODZENIA.
          > Ja moge podac tylko jedną organizacje, która jest wielka ściemą. To nie
          firma,
          > ale niespolidna o oszukańcza jak mało - fundacja Tumult. Organizują u nas w
          > Łodzi festiwal filmowy Camerimage.
          > Trudno od nich uzyskac pieniądze, nie wypełniają zobwiązań, wszystko robią
          na
          > ostatnią chwilę. Jak im udowodnisz, że kręcą, to prezesunio robi awanturę i
          > wyzywając cię od najgorszych wyłącza komórkę. Jak im nadepniesz na odcisk
          > mówiąc prawde o festiwalu to dostają szał. Daleko od nich daleko!!!
          A CO DO PROPOZYCJI W ODNIESIENIU DO PANA PREZESA Z FIRMY TUMULT. ISTNIEJE
          SPOSÓB ABY NAUCZYĆ TEGO PANA DOBRYCH OBYCZAJÓW I KULTURALNEGO ZACHOWANIA.
          JEŻELI NADAL TWIERDZISZ, ŻE SZKODA CZASU NA WYMIANE UWAG ZE MNA TO ZACHOWAM TE
          SPOSOBY DLA SIEBIE.
          • egon.olsen Re: Firmy ze złą opinią 20.01.05, 13:57
            Naucz się netykiety pajacu najpierw, a później pisz na grupy.
            --
      • Gość: Mario Re: Firmy ze złą opinią IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 02:10
        bardzo dobra inicjatywa-popieram.
    • Gość: ktoś Re: Firmy ze złą opinią IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.12.02, 12:33
      Panorama Firm zatrudnia ludzi na 3 m-ce próbne, wyciska energię, po czym zwalnia
      .... unikajcie!!!!
    • gandzia27 Re: Firmy ze złą opinią 04.01.03, 01:52
      Prefero w Krakowie. Ja tam nie pracowałam, ale znam dwie osoby, które się
      przejechały w zawodach grafik komputerowy oraz copywrighter. Zatrudniają bez
      umowy i nie płacą.
      • Gość: greg Re: Firmy ze złą opinią IP: *.lot.pl 05.01.03, 14:49
        ODDK Sp.z o.o. - OSRODEK DORADZTWA I DOSKONALENIA KADR.
        GDANSK-OLIWA ul. Obroncow Westerplatte

Szczerze odradzam - spotkanie z prezesem Andrzejkiem i szefowa Iwona nie nalezy
        do przyjemnych. Poza tym ciagla rotacja, ciagla rekrutacja a ci co jakos sie
        jeszcze trzymaja PRACUJA NA CZARNO, bez ZUS-ow, umow etc. a takze pod
        pseudonimami gdy dzwonia autorzy ksiazek...
        A moze jakas kontrola PIP by sie przydala???
        Kolejna ciekawostka - osoby zatrudnione jako redaktorzy/korektorzy zmywaja
        schody, wyrzucaja smieci i myja z gowien zielonego Chrysler Voyagera nalezacego
        do prezesa Andrzeja. Sytuacja z ubieglego miesiaca - wchodzi prezes do biura i
        mowi : 'Marcin, jakis ptak mi nasral na samochod, wez to umyj!!'
        Chcialbym nadmienic ze Marcin rozmawial wowczas przez telefon z autorem ksiazki
        prawniczej i byl ubrany w jasny garnitur...

Kolejny przyklad - impreza firmowa w Harnasiu w Sopocie - prezes zaczal
        publicznie wytykac niektorych pracownikow przy ich zonach i wyzywac od
        nieudacznikow i debili...

A przyklady chamstwa i braku profesjonalizmu szefostwa moznaby jeszcze dlugo
        wymieniac...
        Powodzenia w szukaniu pracy i trafnych wyborow - z Gdanska
      • Gość: anmei Re: Firmy ze złą opinią IP: *.3.pl / *.3.pl 02.07.04, 13:32
        Osrodek Promocji Biznesu Sp. z oo

Bogu dzieki tam nie pracowalam, ale sposob rekutacji to swietna antypromocja
        firmy. O 14 telefon z informacja, ze tego samego dnia wieczorem mam sie zjawic
        w firmie. Kaza zabrac CV, bo oni maja tylko w formie elektronicznej
        (sic!).Godzina czekani na miejscu bo maja opoznienia . Pan w siatkowym
        sweterku spod ktorego przeswitywal owlosiony brzuch, sptyal mnie czy jako
        asystentka prezesa, powinformowalabym jego zone, ze moj szef ma skoki w bok (
        cytuje za moim rozmowca). Po kilku podobnych tekstach i niemoznosci dowiedzenia
        sie czegokolwiek na temat warunkow jakie oferuje firma wyszlam z niesmakiem.
        Brr.
    • Gość: gosia Re: Firmy ze złą opinią IP: *.lot.pl 09.01.03, 11:54
      co do ODDK w Gdansku to absolutna prawda - radze unikac z daleka!!!!!!!!!!
    • Gość: :) Grafton Recruitment Polska Sp. Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 09.01.03, 18:22
      Grafton Recruitment Polska Sp. z o.o.
      00-121 Warszawa, ul. Sienna 39, tel. (22) 654-46-46
      www.grafton.pl/
      Upoważnienie ważne do: 8.08.2002 (upoważnienie do kierowania obywateli
      polskich do pracy u pracodawców zagranicznych)
      Zakres: świat
      Zawody i specjalności pracowników: różne

W tej firmie twierdzą, że posiadają takie upoważnienie. Polski profesjonalizm
      albo PO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka