Gość: gosc IP: *.altec.pl 27.05.03, 15:12 Jak odnosic sie w liscie motywacynym do firmy, ktora w ogloszeniu nie podaje swej nazwy ? (Producent wyrobów... poszukuje na stanowisko... oferty kierowac na adres: biuro ogloszen...). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karina Re: Adres: Biuro Ogłoszeń IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.05.03, 15:52 Ja wpisuję wtedy w miejsce gdzie zazwyczaj jest osoba/firma numer referencyjny tego ogłoszenia: Dot. nr ref:... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Adres: Biuro Ogłoszeń 27.05.03, 15:55 Nijak - nie masz wyboru...piszesz: Szanowni Państwo i tyle. Ps Też mam mieszane uczucia przy takich okazjach - zastanawiam się przeważnie, po cholerę zawracam sobie takimi głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Adres: Biuro Ogłoszeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.03, 16:37 Wbrew pozorom takie ogloszenia mają swój sens - Firma ogłaszajaca się sprawdza na ile interesuje Cię sama posada, a nie chęć pracowania w tej czy innej firmie. I w wielu przypadkach ogłaszają się w ten sposób duże i bardzo duze firmy - bo są w stanie wynając wyspecjalizowaną agencję na potrzeby rekrutacji (co przeciez kosztuje). pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Adres: Biuro Ogłoszeń 27.05.03, 17:40 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Wbrew pozorom takie ogloszenia mają swój sens - Firma ogłaszajaca się sprawdza > na ile interesuje Cię sama posada, a nie chęć pracowania w tej czy innej > firmie. > I w wielu przypadkach ogłaszają się w ten sposób duże i bardzo duze firmy - bo > są w stanie wynając wyspecjalizowaną agencję na potrzeby rekrutacji (co > przeciez kosztuje). > > pozdrawiam > M Każdy kij ma dwa końce:-) Podając jednak swoją nazwę i siedzibę firma mogłaby uniknąć części ofert - dla mnie np. istotny jest dojazd... Ps Wyspecjalizowana agencja nie podaje adresu biura ogłoszeń - to tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Adres: Biuro Ogłoszeń IP: 62.148.73.* 28.05.03, 09:26 Tak, też piszę "Szanowni Państwo" tylko nad tym, jakiego ogłoszenia to dotyczy (numer itp. - stanowisko to już w treści listu). ja nie tyle zastanawiam się nas sensem, ile bardziej denerwuje mnie gdy, dzwoni do mnie ktoś z firmy X w sprawie mojej oferty pracy. I nagle mam problem, bo nie wiem, czy zapomniałam już do kogo wysyłałam? Nazwa firmy mi nic nie mówi... Ale wysyła się wiele ofert na biura ogłoszeń, zupełnie nie mając pojęcia do kogo to idzie... Głupie, poza tym można trafić na własna firmę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Adres: Biuro Ogłoszeń 28.05.03, 12:32 Gość portalu: Karina napisał(a): > Tak, też piszę "Szanowni Państwo" tylko nad tym, jakiego ogłoszenia to dotyczy > (numer itp. - stanowisko to już w treści listu). > > ja nie tyle zastanawiam się nas sensem, ile bardziej denerwuje mnie gdy, dzwoni > > do mnie ktoś z firmy X w sprawie mojej oferty pracy. I nagle mam problem, bo > nie wiem, czy zapomniałam już do kogo wysyłałam? Nazwa firmy mi nic nie mówi... > > Ale wysyła się wiele ofert na biura ogłoszeń, zupełnie nie mając pojęcia do > kogo to idzie... Taaaaaaaa, w najlepszym wypadku wychodzi się na nierozgarniętego gamonia, który nie wie gdzie aplikował... > Głupie, poza tym można trafić na własna firmę. ;) Noooo, tutaj ja akaurat mam pewność (na razie), że nie trafię:-)) Odpowiedz Link Zgłoś