Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adres: Biuro Ogłoszeń

IP: *.altec.pl 27.05.03, 15:12
    Jak odnosic sie w liscie motywacynym do firmy, ktora w ogloszeniu nie podaje
    swej nazwy ? (Producent wyrobów... poszukuje na stanowisko... oferty kierowac
    na adres: biuro ogloszen...).
    Obserwuj wątek
      • Gość: Karina Re: Adres: Biuro Ogłoszeń IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.05.03, 15:52
        Ja wpisuję wtedy w miejsce gdzie zazwyczaj jest osoba/firma numer referencyjny
        tego ogłoszenia:

Dot. nr ref:...
      • beata_ Re: Adres: Biuro Ogłoszeń 27.05.03, 15:55
        Nijak - nie masz wyboru...piszesz: Szanowni Państwo i tyle.

Ps
        Też mam mieszane uczucia przy takich okazjach - zastanawiam się przeważnie, po
        cholerę zawracam sobie takimi głowę...
        • Gość: Marcin Re: Adres: Biuro Ogłoszeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.03, 16:37
          Wbrew pozorom takie ogloszenia mają swój sens - Firma ogłaszajaca się sprawdza
          na ile interesuje Cię sama posada, a nie chęć pracowania w tej czy innej
          firmie.
          I w wielu przypadkach ogłaszają się w ten sposób duże i bardzo duze firmy - bo
          są w stanie wynając wyspecjalizowaną agencję na potrzeby rekrutacji (co
          przeciez kosztuje).

pozdrawiam
          M
          • beata_ Re: Adres: Biuro Ogłoszeń 27.05.03, 17:40
            Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Wbrew pozorom takie ogloszenia mają swój sens - Firma ogłaszajaca się
            sprawdza
            > na ile interesuje Cię sama posada, a nie chęć pracowania w tej czy innej
            > firmie.
            > I w wielu przypadkach ogłaszają się w ten sposób duże i bardzo duze firmy -
            bo
            > są w stanie wynając wyspecjalizowaną agencję na potrzeby rekrutacji (co
            > przeciez kosztuje).
            >
            > pozdrawiam
            > M

Każdy kij ma dwa końce:-)
            Podając jednak swoją nazwę i siedzibę firma mogłaby uniknąć części ofert - dla
            mnie np. istotny jest dojazd...

Ps
            Wyspecjalizowana agencja nie podaje adresu biura ogłoszeń - to tak na
            marginesie.
        • Gość: Karina Re: Adres: Biuro Ogłoszeń IP: 62.148.73.* 28.05.03, 09:26
          Tak, też piszę "Szanowni Państwo" tylko nad tym, jakiego ogłoszenia to dotyczy
          (numer itp. - stanowisko to już w treści listu).

ja nie tyle zastanawiam się nas sensem, ile bardziej denerwuje mnie gdy, dzwoni
          do mnie ktoś z firmy X w sprawie mojej oferty pracy. I nagle mam problem, bo
          nie wiem, czy zapomniałam już do kogo wysyłałam? Nazwa firmy mi nic nie mówi...
          Ale wysyła się wiele ofert na biura ogłoszeń, zupełnie nie mając pojęcia do
          kogo to idzie...
          Głupie, poza tym można trafić na własna firmę. ;)
          • beata_ Re: Adres: Biuro Ogłoszeń 28.05.03, 12:32
            Gość portalu: Karina napisał(a):

> Tak, też piszę "Szanowni Państwo" tylko nad tym, jakiego ogłoszenia to
            dotyczy
            > (numer itp. - stanowisko to już w treści listu).
            >
            > ja nie tyle zastanawiam się nas sensem, ile bardziej denerwuje mnie gdy,
            dzwoni
            >
            > do mnie ktoś z firmy X w sprawie mojej oferty pracy. I nagle mam problem, bo
            > nie wiem, czy zapomniałam już do kogo wysyłałam? Nazwa firmy mi nic nie
            mówi...
            >
            > Ale wysyła się wiele ofert na biura ogłoszeń, zupełnie nie mając pojęcia do
            > kogo to idzie...

Taaaaaaaa, w najlepszym wypadku wychodzi się na nierozgarniętego gamonia,
            który nie wie gdzie aplikował...

> Głupie, poza tym można trafić na własna firmę. ;)

Noooo, tutaj ja akaurat mam pewność (na razie), że nie trafię:-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka