Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

absolwent Elektrotechniki -> kierownik budowy ->??

12.07.07, 17:27
    Witam.

Wie ktoś co robi taki kierownik budowy w firmie elektro-instalacyjnej???
    Jestem absolwentem elektrotechniki i nie mam ZADNEGO DOSWIADCZENIA,a zostałem
    zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko "kierownik budowy".

Wie ktoś jakiego zakresu wynagrodzenia się mogę spodziewać i jakie obowiązki
    ma osoba na takim bądź podobnym stanowisku??

z góry dzięki wielkie :)
    Obserwuj wątek
      • piotr2569 buahahahaa 12.07.07, 23:10
        buahahaha - to chyba najlepszy tutejszy wątek.

Jestem absolwentem elektrotechniki i nie mam ZADNEGO DOSWIADCZENIA,a zostałem
        > zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko "kierownik budowy".

Więc drogi forumowiczu zacząć trzeba od tego, iż kierownik budowy ( w każdej
        specjalności) to samodzielna funkcja techniczna więc wymaga ustawowych UPRAWNIEŃ
        - zgodnie z najnowszym PB ( ze starym także).

To tyle z mojej strony :D
        • marek_masdf Re: buahahahaa 12.07.07, 23:59
          piotr2569 napisał:
          > buahahaha

Też mi się to wydało zabawne.. :)
          Z tym kierownikiem to pewnie coś pokręcili a może pomylili z kimś innym..

Ale jak zaprosili na rozmowę to pojadę.. :)
          • bambi7 Re: buahahahaa 13.07.07, 00:12
            dokładnie tak jak to zostało napisane wyżej - najpierw co najmniej 2 lata
            doświadczenia + egzamin, zeby ktokolwiek mógł Ciebie dopuścić do takiej roboty

z resztą wyobraź sobie, że zostałes CUDEM tym kierownikiem budowy - wiesz czego
            sie wymaga na takim stanowisku?? no właśnie.... "temu Panu już podziękujemy" :-)

szkoda kasy i czasu na spotkanie, moja rada jest taka - lepiej zadzwoń i
            wyjasnij sprawę, bo na 100% coś jest nie tak
            • s_poon Re: buahahahaa 13.07.07, 11:02
              mysle ze to tylko chochlik ... zapewne chodzilo o inzyniera na budowie
              od osoby na takiej funkcji nie sa wymagane uprawnienia

ale i tak odpusc sobie jesli nie wiesz czym sie ktos taki zajmuje na budowie
              nie wazne w jakiej branzy
              • marek_masdf Re: buahahahaa 13.07.07, 16:41
                s_poon napisał:
                > zapewne chodzilo o inzyniera na budowie

Byłem dzisiaj na tym spotkaniu i to faktycznie chodziło o inżyniera budowy, albo
                "ofertowania" (czy czegoś podobnego) też niemam pojęcia co to jest "ofertowanie" :))

Mam jeszcze jedną rozmowę z jeszcze kimś innym w przyszłym tygodniu decydującą.
                W sumie masz rację s_poon, że lepiej sobie dać spokój jeżeli się nie ma pojęcia
                nawet co to jest.. W każdym razie pojade w przyszłym tygodniu i jak coś to
                napisze na forum co i jak.
                dzieki

• bambi7 Re: buahahahaa 13.07.07, 23:14
                  "Ofertowanie", czyli zapewne robienie kosztorysów budowlanych. W tym przypadku
                  pewnie chodzi o kosztorysy elektryczne - dokładnie tym sie zajmowałem przez 3
                  miesiące w pewnej firmie. Po 6 miesiącach takiej pracy dostaje się "inżyniera
                  budowy", a jak dłużej wytrzymasz to i kierownika budowy (po zrobieniu
                  uprawnień).
                  • piotr2569 Re: buahahahaa 13.07.07, 23:21
                    hmmm
                    bambi7 napisał:
                    ............robienie kosztorysów budowlanych.
                    a jak dłużej wytrzymasz to i kierownika budowy (po zrobieniu uprawnień).

Otóż jak wpiszesz sobie do książki praktyk - OFERTOWANIE I ROBIENIE KOSZTORYSÓW
                    to odrazu ci to wykreślą, gdyż jak napisano w rozporządzeniu takie roboty nie
                    wchodzą w merytoryczny zakres praktyk, gdyż z wykonywaniem tych czynności nie
                    jest związana konieczność fachowej oceny zjawisk lun samodzielnego
                    rozwiązywania zagadnień technicznych. Także odrzucają:
                    1. Pomiary
                    2. Obmiary
                    3. Rozliczenia budowy
                    4. Koncepcje projektowe
                    5. Inwentaryzacje
                    itp....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka