Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV a przerwane studia

IP: *.ds2.agh.edu.pl 22.11.07, 23:52
    Studiuję od października ponownie na pierwszym roku po tym jak po zaliczeniu pierwszego roku na innej uczelni zrezygnowałem z własnej woli. Jest to inny kierunek, w innym mieście, ale na zdecydowanie lepszej uczelni. Poprawiałem maturę by dostać się na nią.

W związku z tym moje pytanie, czy powinienem umieszczać informację o studiach które przerwałem w CV? Czy będzie to miało jakiś negatywny wpływ na odbiór przez pracodawcę. Z jednej strony poprawianie matury by dostać się na lepszą uczelnię jest chyba czymś pozytywnym, ale z drugiej strony w CV już tego nie umieszczę a z samej informacji o przerwanych studiach można wyciągnąć tylko negatywne wnioski. Chociaż gdyby nie umieszczać informacji o przerwanym roku to w mojej ścieżce edukacyjnej w CV pojawiłaby się roczna „dziura”, co budzi raczej negatywne emocje.

Jeszcze jedno, przerwane studia to politologia, aktualnie studiuję socjologię. Moje CV chciałbym złożyć w placówce dyplomatycznej – konsulacie honorowym. Czy informacja o roku na politologii w tej sytuacji nie przeważałaby na korzyść? Proszę o radę.
    Obserwuj wątek
      • kraina.marzen Re: CV a przerwane studia 23.11.07, 00:00
        Raczej w cv nie umieszczaj takiej informacji-jak potencjalny
        pracodawca zapyta sie o tą lukę to po prostu powiesz co i jak.
        Uwarzasz,że po socjologii znajdziesz prace?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka