Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak dobrze lansować się w pracy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 09:34
    HEHEHE, widzę, że o mich podwłądnych ktoś w końcu napisał... I ci
    idioci myślą, że ja to łykam :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: lurker Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.07.08, 02:17
        Nie lekceważ przebiegłości i sprytu podwładnych ;)
      • Gość: Paweł Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: 80.48.71.* 28.07.08, 08:27
        Założe się, że masz przednią zabawę patząc na ich "popisy".
        Nie ma to jak wyborny kabaret i do tego za darmo.
      • Gość: kierownica Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 08:32
        Znaczy, ze niby co?
        Nie robisz z tym porzadku tylko zostajesz na etapie satysfakcji ze
        znajomosci pracowniczych trickow?
        Jaki przelozony, taki pracownik. :))
        • Gość: wczasowicz Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.chello.pl 28.07.08, 08:38
          Robota to głupota!Picie to życie!!!
        • Gość: klara Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 08:43
          Temat stary jak swiat! Ale i tak predzej czy pozniej prawda o pracowniku sama
          wyjdzie.Mozna tak sie "przebujac" w pracy w budzetowce.Liczy sie efekt pracy, a
          nie sposob w jaki się ją wykonuje.Chyba ze szef jest taki sam jak
          podwladny.Jesli jeszcze szef szefa jest taki sam to juz kompletny burdel i taka
          firma dlugo nie pociagnie.Wyjatkiem jest niezniszczalny Sejm.......
          • Gość: gość Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:51
            W budżetówce to tak się mogą zachowywać właśnie kierownicy.
            Szeregowi pracownicy muszą pracować /także często za kierowników/.
            Przynajmniej tak jest w moim środowisku.
          • Gość: Koval Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 16:57
            Dokładnie, tak to można tam gdzie faktycznie człowiek zajmuje się mydleniem oczu. W mojej firmie pracownik rozliczany jest z tego co zrobił. Liczą się wyniki - jak się "tylko starasz" a nie ma "wyników" to prędzej czy później zostaniesz wezwany/a do przełożonego a potem to już poleci:
            ostrzeżenie --> presja wyników --> nie ma --> drugie ostrzeżenie --> dziękujemy
      • Gość: Iza Jak dobrze lansować się w pracy? IP: 80.50.56.* 28.07.08, 08:42
        Dobrze byłoby, żeby madry kierownik przerwał te "igraszki", ale
        niestety: zwykle manipuluje jeszcze emocjami i podgrzewa atmosferę
      • Gość: HKS Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.ists.pl 28.07.08, 09:09
        Trochę gorzej jeśli się jest samemu szefem, właścicielem firmy,
        przedsiębiorcą. Wtedy wypada ten artykuł potraktować jako poradnik - sito:
        który pracownik robi mnie w balona...

PZDR. Hutnik
        Chcesz mi pomóc? klikaj.bubb.pl
      • Gość: Hmmm.... Klamac i oszukiwac szefa i kolegow? IP: *.netcologne.de 28.07.08, 09:18
        Z tego wynika, ze lans to po prostu klamstwa i oszukiwanie szefa i
        kolegow z pracy! Kto chcialby sam byc w ten sposob traktowany w
        pracy?
      • Gość: ketrab Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: 193.1.234.* 28.07.08, 09:28
        to poradnik jak wiecej zarabiac wchodzac w tylek szefowi i wywyzszac sie
        sztucznie ponad wspolpracownikow.. to metoda dla mend i wazeliniarzy.. awans czy
        podwyzka w ten sposob nie cieszy, przynajmniej mnie.. no chyba ze ktos lubi sie
        sprzedawac by nie uzyc mocniejszego slowa znanego paniom lekkich obyczajow..
      • drakaina Jak dobrze lansować się w pracy? 28.07.08, 09:41
        Cały ten artykuł to wstyd i żenada, ale po kolei:

Przede wszystkim, że tacy kolesie zarabiają więcej niż lekarze i nauczyciele, a
        państwo nie jest w stanie najlepiej wykształconym (nie po byle marketingu i
        zarządzaniu, ale ciężkich akademickich studiach), którzy nie chcą takiego życia
        jak tu opisano, zapewnić godziwych warunków i płac.

Wstyd również, droga Redakcjo, że _lansujesz_ przerwę na _papierosa_ w dobie,
        kiedy walczy się z paleniem. Wstyd, że piszesz "tą podwyżkę", podczas gdy polska
        norma językowa w piśmie nadal dopuszcza jedynie "tę podwyżkę".

Wstyd, Redakcjo, że przez "pracę" (obserwuję to już od dłuższego czasu)
        rozumiesz tylko pracę we własnej lub nie własnej "firmie" (ale już nie w szkole
        czy szpitalu). Przypomina mi się sytuacja z akademickiego kursu językowego,
        który uczelnia właśnie wtedy "sprzedała" w komercję, żeby zarobić. Było nas tam
        95% studentów, doktorantów i wykładowców oraz 5% "komercyjnych". I na jakiejś
        wieczornej imprezie komercyjne pannisko z tipsami i w szpilach (ośrodek w
        górach, kurs wyjazdowy), ze zdziwieniem w głosie - kiedy nikt nie był
        zainteresowany rozmową o sprzedaży i obrotach - oznajmiło "przecież wszyscy
        prowadzimy działalność gospodarczą, nieeee?"

Właśnie w tym sęk, że nie. I wstyd mi, że moja Gazeta rozpina się w poglądach
        między lewacką obroną nieudaczników życiowych bez żadnych kwalifikacji oraz
        naciągaczy, którym się nic nie chce i chcieliby od państwa za darmo, a
        lansowaniem korporacyjnego stylu życia - i takoż obijania się, tylko za spore
        prywatne pieniądze. Tak jakby nie było nic poza tym. Spychając w ten sposób
        wykształciuchów poniżej tego dna społeczno-ekonomicznego, na którym już się
        znajdują. Wielki zawód, Gazeto. I wielki dla ciebie wstyd.
        • Gość: Alter_Egon Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 10:25
          Że artykuł nie jest najwyższych lotów zgodzić się nie mogę, ale Ty
          drakaina masz chyba nie po kolei w głowie. Jest wolność słowa czy
          nie ma? Połknij więc z powrotem jad, który rozlałeś i schowaj się
          pod szafę.

Nawiasem mówiąc - purysto językowy od siedmiu boleści - poprawną
          formą jest "tą". "Tę" natomiast - jak sam słusznie zauważyłeś - jest
          tylko dopuszczoną.
          • Gość: anzha lyu tę czy tą IP: *.autocom.pl 28.07.08, 10:40
            Przykro mi, ale nie masz racji. Cytuję za stroną Poradnia Językowa: Ad 1. Formy
            tę używamy w bierniku (np. tę kobietę), formy tą w narzędniku (np. tą kobietą).
            W potocznym języku mówionym akceptowany jest też biernik tą zamiast tę. —
            Mirosław Bańko, PWN
            W języku potocznym, nie w polszczyźnie pisanej; ergo to drakaina ma rację.
            Czasami warto zajrzeć do słownika, zanim się, że zacytuję, wyleje jad na innych.
          • Gość: Drwal Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.icpnet.pl 28.07.08, 10:59
            > Nawiasem mówiąc - purysto językowy od siedmiu boleści - poprawną
            > formą jest "tą". "Tę" natomiast - jak sam słusznie zauważyłeś - jest
            > tylko dopuszczoną.

BUEHHEHEHEHE, bzdura tygodnia! Choc dzis dopiero poniedzialek to utrzymasz tĘ
            pozycjĘ!

P.S.
            Musisz chyba wziaŚĆ urlop (tak pewno tez piszesz) bo ci sie juz mozg wylANcza (a
            tak mowisz).
            • Gość: Dexter Netykieta się kłania IP: *.chello.pl 03.08.08, 16:58
              Nieładnie jest wytykać jakiekolwiek błędy językowe w Internecie.
              Stosujcie się do Netykiety, kiedy publikujecie posty na forum.
          • Gość: cicha Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 14:03
            Obie formy są poprawne i dopuszczalne, ale w mowie. W piśmie poprawna jest tylko
            forma "tę"... A artykuł chyba pisany, a nie mówiony?
        • Gość: lolia Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.07.08, 10:49
          tak, zwlaszcza pedagogika jest super trudna, haha. To jeden z
          najlatwiejszych kierunków, dlatego tak oblegany. A potem praca - te
          18 godzin w tygodniu + plus wakacje, ferie, przerwy światczne itp. a
          nauczycielom ciagle źle, nierobom.
          • Gość: lil Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 12:30
            O, kolejna inteligentna. Nauczycielami nie sa ludzie po pedagogice. Po
            pedagogice to mozna sie bawic w przedszkolu, pracowac z dziecmi trudnymi albo
            byc pedagogiem szkolnym. Wyobraz sobie ze taki nauczyciel matematyki musial
            skonczyc - serio! - matematyke. Polonistka - polonistyke. Anglista - filologie.
            Wiem, ze w tym momencie zaburzylam ci swiatopoglad, ale nie martw sie, wszystko
            bedzie dobrze.
            • Gość: uwaga Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.ists.pl 28.07.08, 12:59
              bzdura. wielu nauczycieli starszej daty rozpoczynało pracę mając wykształcenie średnie, potem robili kursy.
              wielu nauczycieli w średnim wieku kończyło JAKIEŚ studia, a kilka lat temu poszło na zaoczne podyplomowe, bo "ministerstwo kazało".
              a nawet i w przypadku najmłodszych belfrów trafiają się osoby, które pokończyły np. inżynierię wodną, po czym uczą matematyki i informatyki...
              • rikol Re: Jak dobrze lansować się w pracy? 28.07.08, 13:34
                W mojej podstawowce jedna nauczycielka nie miala wyzszego wyksztalcenia. W
                liceum wszyscy byli magistrami, a wielu mialo skonczone studia podyplomowe. A te
                szkoly to byly najzwyczajniejsze placowki, nie zadne 'olimpijskie'. Owszem,
                robia podyplomowki, zeby uczyc np. przyrody, dlatego ze wczesniej byl inny
                rozklad przedmiotow w podstawowkach - tyle ze podyplomowe sa dla ludzi z wyzszym
                wyksztalceniem. Nawet z tego co piszesz wynika, ze nauczyciele sa lepiej
                wyksztalceni niz wiekszosc, bo wiekszosc spoleczenstwa nie skonczyla nawet
                jednego kierunku studiow. Sam sobie zaprzeczasz. No i chyba nie rozumiesz, ze
                zeby zostac inzynierem, trzeba zdawac na studiach matematyke i nie tylko. Kazdy
                fizyk moze uczyc matematyki i informatyki na poziomie licealnym (nie mowiac o
                podstawowym), podobnie wiekszosc inzynierow. Twoj post swiadczyc tylko o tym, ze
                nie masz pojecia o studiach.
              • freon Re: Jak dobrze lansować się w pracy? 28.07.08, 13:40
                Ci nauczyciele starszej daty, o ktorych piszesz sa juz coraz rzadszym
                zjawiskiem. Ze wzgledu na wiek sa juz na emeryturach. Natomiast wielu obecnych
                nauczycieli, wcale juz nie takich mlodych, jest po studiach kierunkowych. Sa
                jednak znaczne roznice w tym wzgledzie, w zaleznosci od miejsca zamieszkania,
                renomy szkoly, itd. - stad jakakolwiek generalizacja bez podania twardych danych
                bedzie miala ogromny margines bledu. Nie mow wiec, ze ktos opowiada bzdury. Byc
                moze ma po prostu inne doswiadczenie srodowiskowe niz Ty.
            • Gość: trochę_realizmu Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 19:19
              > Polonistka - polonistyke. Anglista - filologie
              etc...

Filologia polska, historia, biologia itp. kierunki są jednymi z najłatwiejszych
              do studiowania. Łatwo się na nie dostać i z reguły wpadają tam ci którzy tak
              naprawdę woleli coś innego.
              Owszem, zawód nauczyciela powinien cieszyć się szacunkiem (zresztą jak każdy
              inny) ale w porównaniu z innymi niestety nie jest ani trudny, ani wymagający
              wysiłku czy wyjątkowej edukacji, ani kreatywności. Jest za to relatywnie bardzo
              dobrze płatny i ma "bonusy" o których cała reszta zjadaczy chleba może tylko
              pomarzyć.
          • Gość: Boso i Kaczo Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 28.07.08, 17:45
            Widac, iz "lolia" prace w szkole zna li tylko ze slyszenia.
            Dlaczego na polskich forach internetowych wciaz
            produkuje sie cale mrowie ignorantow?
          • Gość: andrew95 Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.chello.pl 28.07.08, 22:51
            W pracy nauczyciela koncentrację trzeba utrzymać przez 8 pełnych
            godzin dydaktycznych i jeszcze mieć coś do powiedzenia bo audytorium
            pełne jest takich kretyńskich, krytycznych słuchaczy jak Ty. Nie
            generalizuj więc.
        • Gość: M&M Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.mentorg.com 28.07.08, 12:20
          Mozesz mi wyjasnic jakie sa niby te ciezkie akademicke studia, po
          ktorych nie ma dobrze platnej pracy?

Z tego co wiem, to wiekszosc inzynierow nie narzeka...

• rikol Re: Jak dobrze lansować się w pracy? 28.07.08, 13:37
            To akurat nie swiadczy o trudnosci studiow inzynierskich. Po prostu inzynierow
            brakuje, stad te wysokie pensje. Ostatnio uczelnie nawet kobiety zaczely
            zachecac do studiowania kierunkow inzynierskich - mimo ze do tej pory kobiety
            zniechecano do podejmowania studiow technicznych.
            • Gość: M&M Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.mentorg.com 28.07.08, 15:41
              Odpowiedz mi prosze na pytanie: jakie sa te trudne studia, ktore sa
              niedoceniane przez rynek?

• Gość: cwok Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.FtokyoFL113.vectant.ne.jp 28.07.08, 16:56
                bibliotekarstwo :)
              • Gość: andrew95 Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.chello.pl 28.07.08, 22:57
                Anglistyka. Najpierw się na nią dostań, a potem utrzymaj się na niej
                przynajmniej przez rok. Jak zrobisz magisterium to pogadamy. Ja
                osobiście nie mogę narzekać, ale młodzi pracujący w szkołach mogą Ci
                coś na temat niedocenienia ich pracy i wykształcenia powiedzieć.
      • Gość: aschonti Jak dobrze lansować się w pracy? IP: 195.94.211.* 28.07.08, 09:55
        Cóż, może i tak można, ale nie w mojej pracy. Moja firma opiera
        rozliczenia z klientami na stawkach godzinowych, więc ja codziennie
        muszę się wyspowiadać z tego co konkretnie robiłam i ile mi to czasu
        zajęło. A zafałszowanie tych informacji (abstrahując od etyczności
        takiego zachowania) grozi odpowiedzialnością karną moich szefów i
        moją.
      • Gość: Author szef z tego artykułu to debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:14
        albo cwaniaczek, który w latach 90-tych oderwał się od traktora,
        albo spod kantoru
      • Gość: notyp Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.icpnet.pl 28.07.08, 10:30
        Żałosny artykulik.
        • Gość: ja Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.acx.pl 28.07.08, 10:45
          ty tez skonczyles wyzsza szkole lansierki i clubbingu?:)
        • Gość: ja GW schodzi na psy IP: *.lublin.mm.pl 28.07.08, 12:23
          GW schodzi na psy, razem z Niesołem i paligłupem w jednym komicznym
          szeregu. Po uchwale medialnej się tam biedaczkom porobiło.
          • sonny_sasoon jak pis-da 28.07.08, 14:54
            to wiadomo ze z polski c

jak tam na zasilku?
            • Gość: ja Tusko-odmóżdzony IP: *.lublin.mm.pl 28.07.08, 19:12
              Tusko-odmóżdzony małolat w akcji, porażka :(.
              • sonny_sasoon widze ze 01.08.08, 13:45
                dobrze idzie robota, dobrze!

komisarz kurski zadowolony pewnikiem z takiego dzielnego bolszewika!

coz innego mozna robic na zasilku w polsce c, jak nie wspierac
                ruskiego agenta z torunia!
          • Gość: Boso i Kaczo Re: GW schodzi na psy... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 28.07.08, 17:48
            Pani(e) "ja"... czy pisales/ pisalas swoj post z glowka bardzo
            gleboko zanurzona w PiSuarze?
            • Gość: ja Re: GW schodzi na psy... IP: *.lublin.mm.pl 28.07.08, 19:13
              Tusko-odmóżdzony gó..arz, tym razem cham.
          • Gość: andrew95 Re: GW schodzi na psy IP: *.chello.pl 28.07.08, 23:05
            Nie chodzi o banalny w treści artykuł. Na prawdę ciekawe to są posty
            i z żalem przyznaję, że tych zachęcających do myślenia jest tu
            niewiele
            • Gość: ja Re: GW schodzi na psy IP: *.lublin.mm.pl 29.07.08, 01:18
              Miło mi usłyszeć krytykę bez wulgaryzmów, pozdrawiam.
      • Gość: broodwaw Jak dobrze lansować się w pracy? IP: 195.20.110.* 28.07.08, 10:51
        Zgadzam się z przedmówcami - artykół w swoim przekazie jest żałośnie
        płytki. Ale to zaczyna być cecha wyróżniająca coraz większą ilość
        podobnych artykułów zarówno na stronach Gazety jak i innych portali
        (czyżby media zmierzały w stronę stylu Faktu?).
        Artykół zamiast piętnować takie zachowania spiewa peany na cześć
        lanserów....

Zarządzam ludźmi od długiego czasu i jestem dość mocno wyczulony na
        takie zachowania - sprawę załatwiam prosto. Albo zmiana stylu albo
        zmiana pracownika. Wystarczy często lanserowi powiedzieć prosto w
        twarz co myśli się o takiej pracy i następuje cudowne "ozdrowienie"
        lub pojawia się wakat:))
        Współczuję firmom w ktrych szefowie wywodzą się z lanserów i
        tolerują takie zachowania u swoich pracowników......
        • Gość: zuz Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.toya.net.pl 28.07.08, 10:57
          artykół?
        • Gość: pipi Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.josettihoefe.de 28.07.08, 10:59
          Ortografija gupcze!

> Zgadzam się z przedmówcami - artykół w swoim przekazie jest żałośnie
          > płytki. Ale to zaczyna być cecha wyróżniająca coraz większą ilość
          > podobnych artykułów zarówno na stronach Gazety jak i innych portali
          > (czyżby media zmierzały w stronę stylu Faktu?).
          > Artykół zamiast piętnować takie zachowania spiewa peany na cześć
          > lanserów....
          >
          > Zarządzam ludźmi od długiego czasu i jestem dość mocno wyczulony na
          > takie zachowania - sprawę załatwiam prosto. Albo zmiana stylu albo
          > zmiana pracownika. Wystarczy często lanserowi powiedzieć prosto w
          > twarz co myśli się o takiej pracy i następuje cudowne "ozdrowienie"
          > lub pojawia się wakat:))
          > Współczuję firmom w ktrych szefowie wywodzą się z lanserów i
          > tolerują takie zachowania u swoich pracowników......
          • Gość: broodwaw Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: 195.20.110.* 28.07.08, 11:01
            no tak..... nie popisałem się ortografią:(

coś mi nie pasowało z tym "ó" :))))
      • Gość: ja Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.acx.pl 28.07.08, 11:16
        To mataczenie,sciemnianie,wlazenie w dupe i lansierka rozkwita juz na studiach. Jest pelno lalusiow i lal,ktorzy tuszuja w ten sposob swoja niewiedze,tumanstwo i kompleksy a przyswieca im mysl - po trupach do celu. Tekst "najwazniejsze to dobrze sie sprzedac" jest dalej wciskany mlodym,lykajacym wszystko co medialne,majacych smalec zamiast mozgu - studentom uniwersytetow. Szkoda,ze zaden z nich pozniej nie potrafi spojrzec na siebie z dystansem.Moze wowczas odkryliby jacy sa smieszni - chociaz kiedy widze,kto opuszcza bramy uniwerkow to i to jest bardzo watpliwe:) heheh
      • Gość: Piotr Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:21
        Oj jak to czytam to mi się źle robi. Jeśli rzeczywiście ktoś ma takie
        podejście na lizusa = lizus,syn - szef,poklepie po plecach, To żal ....
        ściska, że ten koleś w ogóle reprezentuje homo sapiens.
      • panistrusia Re: Jak dobrze lansować się w pracy? 28.07.08, 11:44
        Na pierwszej stronie walnąć 'tą mądrość'? Redaktorzy Gazety też lubią poudawać
        kogoś, kim nie są i udają, że nie umieją odmieniać zaimków wskazujących?
        • Gość: Maciek Re: Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:34
          panistrusia napisała:

> Na pierwszej stronie walnąć 'tą mądrość'? Redaktorzy Gazety też lubią poudawać
          > kogoś, kim nie są i udają, że nie umieją odmieniać zaimków wskazujących?

Większym problemem w tym tekście jest interpunkcja...
      • kabja Jak dobrze lansować się w pracy? 28.07.08, 11:45
        Panie Redaktorze,pisze się "tę mądrość".
      • mahadeva Jak dobrze lansować się w pracy? 28.07.08, 11:52
        mi sie nie chce podlizywac szefowi dla kasy, szczegolnie jesli nie
        jest to osoba godna szacunku :) zycie ma byc fun i juz :)
        • rraaddeekk Re: Jak dobrze lansować się w pracy? 28.07.08, 12:33
          Taka teoria to się może sprawdza w budżetówce, gdzie trzeba markować
          pracę.

W firmie... szczególnie w dziale sprzedaży nikt nie pochwali
          pracownika, że spotyka się z klientem "po godzinach" i jest z nim w
          ciągłym kontakcie telefonicznym.

Liczy się tylko efekt spotkania.
          Metoda "zero-jedynkowa" - podpisany kontrakt lub nie.

Słupki są bezlitosne i nie da się ich oszukać.
          Naprawdę nikt nie traci czasu na zbędny lans.

Albo się bawi nie ukrywając tego, bo ma wyniki, albo pracuje.
      • Gość: toomuch nie mowiac juz o tym, ze tak IP: 91.198.118.* 28.07.08, 13:11
        nieetyczne zachowanie po prostu mnie mierzi (no tak mnie rodzice
        wychowali, ze nie sciemniam) to w mojej pracy na takie gowna nie ma
        miejsca. jako tlumacz rozliczam sie z wykonanej ilosci stron/znakow
        i tyla. zrobilem 10 str, dostaje kase za 10. zrobie te 10 str zle to
        mi policza za korekte, zrobie je dobrze mam 100% moej stawki dla
        siebie. krotka pilka. dlatego wsrod znajomych z pracy nie mam
        lanserow i atmosfera jest super. wieksze mozliwosci sciemniania maja
        laski z obslugi zlecen, ale na szczescie to porzadne dziewczyny i
        sciemy nie robia.
        pzdr
        too-much
      • Gość: Messco nie "tą mądrość" tylko tę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.08, 13:23
        bardzo powszechny męczący błąd
        • Gość: img Re: nie "tą mądrość" tylko tę IP: *.compress.com.pl 28.07.08, 14:03
          W przypadku odmiany, w bierniku faktycznie poprawną formą jest "tę mądrość", ale
          w przypadku użytego w artykule sformułowania "kierują się więc tą mądrością
          niemal bezrefleksyjnie" odmiana jest poprawna (wyraz występuje w narzędniku).
          Zatem gratuluję wszystkim zawziętym "polonistom" na tym forum.
          • Gość: cicha Re: nie "tą mądrość" tylko tę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 14:19
            Odmiana jest poprawna, ale w mowie... w piśmie już nie. W polszczyźnie pisanej
            obowiązuje forma "tę".
            • Gość: lil Re: nie "tą mądrość" tylko tę IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 15:31
              Ręce opadają. BIERNIK (KOGO, CO); NARZĘDNIK ([z] KIM, [z] CZYM).
              Widzę (->co? -> biernik) TĘ mądrość (a raczej tę głupotę).
              Kierują się (->czym? ->narzędnik) TĄ mądrością.
      • Gość: img Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.compress.com.pl 28.07.08, 14:01
        W przypadku odmiany, w bierniku faktycznie poprawną formą jest "tę mądrość",
        ale w przypadku użytego w artykule sformułowania "kierują się więc tą
        mądrością niemal bezrefleksyjnie" odmiana jest poprawna (wyraz występuje w
        narzędniku). Zatem gratuluję wszystkim zawziętym "polonistom" na tym forum.
      • Gość: nana Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.acn.waw.pl 28.07.08, 14:13
        Autor jest w ogóle na bakier z językiem polskim. "Nieważne" pisze
        się razem!
      • jarekp666 Niestety lizusy awansuja... 28.07.08, 14:51
        Niestety lans w pracy poplaca...

Najbardziej zapaleni pracownicy, ktorzy oddaja sie pracy bez
        opamietania rzucaja sie w oczy... a kto jest widoczny, jest 'na
        jezykach' a tacy - gdy nie maja wpadek - glownie awansuja...

Dochodza do stopnia kierownika lub dyrektora i juz nie musza nic
        robic ;) i nie robia ;)

• Gość: PoLaDhE Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.limes.com.pl 28.07.08, 15:21
        artykul taki sobie, duzo przesady i koloryzacji, caly czas twierdze, ze gazeta staje sie coraz blizsza formatom typu fakt czy inni brukowiec internetowy
      • Gość: lipalipski Jak dobrze lansować się w pracy? IP: *.cnb.com.pl 28.07.08, 21:59
        "Rady" dobre dla tych, których nie rozliczają za wyniki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka