Dodaj do ulubionych

Firma Telbridge......czy macie jakieś info.......?

IP: 62.29.253.* 13.06.05, 12:45
Jak w temacie.
To firma z branzy telemarketingowej i szukają w tej chwili konsultantów, tyle
wiem. Ale sprawa jest podejrzana bo firma nie ma własnej strony www, może
jednak sie myle.

Może tam pracowaliscie możecie powiedzieć coś o atmosferze, projektach,
wynagrodzeniu. Proszę o wpisy jeśli coś wiecie
Obserwuj wątek
    • wiki112 Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 13.06.05, 15:28
      Ja byłam kilka tygodni temu na spotkaniu rekrutacyjnym i odniosłam miłe
      wrażenie o firmie i osobach, z którymi rozmawiałam. Niestety to b ło tylko
      złudne wrażenie. Po drugim spotkaniu Pan zapewniał mnie kilkakrotnie na koniec
      owego spotkania, że w ciągu tygodnia dostanę odpowiedź, niezależnie od podjętej
      decyzji. Minęły już 3 tygodnie, a Panowie jak nie dzwonili, tak nie dzwonią.
      Mogę to określić tylko w jeden sposób: zwykłe prostactwo i brak poszanowania
      dla osób, które ubiegają się o pracę. Poświęciłam czas na spotkania, na
      przygotowanie się do nich, dlatego wypadałoby, aby firma wykazała się choć
      odrobiną kultury i oddzwoniła, tym bardziej, że zobowiązano się do tego.
      Napisałam to, ponieważ chcę przestrzec Ciebie i innych przed takimi firmami.
      Skoro już na tym etapie traktują ludzi, jak przedmioty, to co będzie, kiedy
      kogoś zatrudnią?
      Pozdrawiam,
      Wiki
      • Gość: sofia Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:42
        nie martw sie napewno zadzwonia :) cierpliwosci
    • vinci7 Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 25.06.05, 18:58
      Nie wiem jakie projekty prowadzą. Zależało mi, żeby mnie zatrudnili, bo płacą 9
      zł za godzinę. Mojemu koledze, który bardzo dobrze zna niemiecki zaproponowali
      12 zł. Będzie miał fajnie, bo to jakiś projekt dla linii lotniczych. Dla mnie 9
      zł to i tak dużo. W Call Centre Polska płacili mi 6 zł. W PCM też. Jak mnie
      rekrutowali w Telbridge, to byli bardzo mili i nie miałam stresu. Ale różnie
      może być. Szkoda, że mojej koleżanki nie chcieli.
      • Gość: Artur Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 44,1.* / 193.193.181.* 28.06.05, 12:08
        Byłem u nich na rozmowie. Było na prawde bardzo miło i mam nadzieję, ze coś z
        tego wyjdzie!! Rozmowa bardzo profesjonalna (chociaż pierwszy raz brałem udział
        w rekrutacji grupowej). Widać, że Pani (chyba Pani Dorota, ale nie mam pamięci
        do imion...) która ją prowadziła bardzo zna się na rzeczy!! Udało jej się mnie
        zmotywować do tej pracy (choć szczerze powiedziawszy przed rozmową nie byłem
        pewien czy wogóle chce pracować w takim charakterze)! Więc jednym zdaniem:
        rekrutacja SUPER!!!!!!!!
        Na prawdę - jeśli ktoś z was zostanie przez nich zaproszony na rozmowę to
        polecam!
        No i może się niedługo spotkamy w nowej pracy!!
        Pozdrawiam,
        Artur!
      • Gość: Jan Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:34
        Wiem, że PCM płaci min. 8 zł i później duzo więcej. Przy projektach
        obcojęzycznych nawet 24 zł!, ale trzeba znać b. dobrze język. Dlatego dziwię
        się, że podajesz nieprawdziwe info.
        • Gość: Nowi Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.chello.pl 19.07.07, 14:59
          Co do rozmowy kwalifikacyjnej, to nie mamy ze znajomym żadnych zastrzeżeń. Dziś
          wróciliśmy ze szkolenia do stałego Ich projektu "wip".
          I powiemy Wam jak było...

Szukajcie nowej pracy :)
      • Gość: aga Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 13:18
        Vinci - choć do delty tu zaplacą od 9,5 do 12 za godzinę
    • Gość: sofia Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:44
      firma pracuje min dla telekomunikacji polskiej,wydawnictwa wiedza i praktyka
      takze obcojezycze np line lotnicze tyle wiem co dalej ciezko powiedziec chyba
      mloda firma tez tam chyba pojde...bylam na 1 etapie i zadwonili ponownie na
      drugi etap
    • Gość: anka Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.05, 17:42
      Jak wyglada pierwszy etap rekrutacji??? jakie pytania zadaja itp??? wybieram
      sie tam niedlugo!
      • Gość: sofia Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:37
        musisz opowiedziec cos o sobie ,potem wypelniasz krociutka ankiete takie tam
        na niczym sie nie wylozysz raczej :)
        • Gość: kruk Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 30.06.05, 17:07
          Moj znajomy byl u nich na rozmowie i tez byl bardzo z niej zadowolony (podobno
          bardzo milo, profesjonalnie itd!). Poinformowali go nawet, ze sie "dostal", a
          tu raptem... zadzwonili do niego, ze bedzie musial znowu przyjsc na jakas
          rozmowe. Cale szczescie, ze nie zdazyl zlozyc jeszcze wypowiedzenia w starej
          firmie. Wtedy to bylby kwas!
          Troche to dziwne, ze najpierw mowia, ze "tak, jest Pan przyjety", facet
          sie "napala" ze bedzie super, a tu nagle, ze bedzie jeszcze jeden etap
          rekrutacji!
          zobacze jak to sie dalej rozwinie, bo sam chcialem do nich aplikowac, ale takie
          numery mnie troche odstraszaja! wiadomo co im jeszcze do glowy strzeli??
          pozdro!
          Kruk
          • Gość: aa Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:39
            potem jeszcze jest trzeci etap rekrutacji 1500 szkolen a jak sie nie sprawdzisz
            to po jakims tygodniu i tak cie odsuna od projektuale firma sie dopiero rozwija
            • Gość: magda Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:17
              A powiedzcie mi kochani, gdzie ta firma sie mieści.
              Bardzo dziękuje i pozdrawiam
              Magda
              • Gość: supervisor ;) Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:31
                #

# Telbridge
                Telbridge sp. z o.o.
                Mangalia 4, 02-758 Warszawa
                tel. (0-22) 742.14.27
                • Gość: xxx Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 80.51.246.* 27.09.05, 16:31
                  Nie znam
              • Gość: Marek Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.acn.waw.pl 03.02.07, 03:00
                Cześć czy ma ktos jakieś info o pracy na infolini CW ? ile wynosi stawka na
                godzine dla ludzi z językiem i bez , jest umowa o prace i jezyk wystarczy znac
                bardzo dobrze czy perfekt? i czy caly czas sie gada czy sa momenty ze malo
                ludi dzwoni . Dzieki pdr
                • dilbertoo Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 24.05.07, 12:12
                  No pewnie na wakacje zrobia jakiś nabór, bo w wakacje sporo ludzi lata, a poza
                  tym nawet w Telbridge ludzie bywają na urlopach :) Zadzwoń do rektutacji to sie
                  dowiesz..
    • Gość: mac Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:41
      witam
      firma jest spoko, polecam, atmosfera i wogole..
      • Gość: kruk Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 18.07.05, 11:56
        Witajcie,
        a ja bym Wam radzil aby dac se spokoj z ta firma!
        To chyba jakas lipa!
        Pisalem Wam w poprzednim poscie o moim koledze, ktory do nich aplikowal - oni
        mu niewiadomo co obiecywali, a potem sie na niego wypieli... (mowili, ze sie
        dostal, a potem ze jednak nie i ze musi przyjsc na dodatkowe etapy rekrutacji,
        potem jeszcze jakies szkolenia za ktore pewnie i tak nie zaplaca itd itp).
        Facet malo co niestracil pracy w poprzedniej firmie (w dniu kiedy sie
        dowiedzial o dodatkowych etapach rekrutacji mial zlozyc wypowiedzenie w starej
        firmie - to by dopiero byla lipa!!)
        Od kilku lat obracam sie w swiecie telemarketingu, mam wielu znajomych z tej
        branzy i od kilku juz osob slyszalem o podobnych numerach wykrecanych przez te
        firme. Ten swiatek jest maly - czy ci ludzie w Telbridge nie zdaja sobie z tego
        sprawy?? Nie pomysleli o tym, ze jak kilka osob zrobia w jajo to ta wiesc sie
        bardzo szybko rozniesie?? jesli nie zdaja sobie z tego sprawy to swiadczy to
        tylko o tym, ze to amatorzy, a wiazac sie z amatorami to ja nie chce!!
        jeszcze jedno - probuja zwabic ludzi swoimi stawkami (przynajmniej w
        ogloszeniach pisza cos o konkurencyjnych super-stawkach). Sami powiedzcie, czy
        stawka 8zl za godzine brutto to na prawde taki luksus, ktory ma doswiadczonego
        konsultanta powalic na kolana???
        To tylko moje zdanie - zrobicie co chcecie! ja w kazdym badz razie za
        wspolprace dziekuje i swojego CV tam nie wysle!
        Pozdrawiam,
        Kruk

PS. Aczkolwiek musze jeszcze jedno zdanie dodac - kumpel potwierdzil, ze
        pierwszy etap rakrutacji prowadzony przez jedna Pania byl bardzo profesjonalny
        i konkretny, ale potem to juz tylko zenada!! Krzyki, straszenie, ponizanie...
        • Gość: Studentka Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.ptim.net.pl 29.06.07, 19:49
          W pełni się zgadzam, to świetnie, że nie zgodziłam się podpisać umowy.
          Wystarczy ją dokładnie przeczytać i przyjrzeć się jak ludzie są tam traktowani.
          Ten cały profesjnalizm to tylko przykrywka.
    • Gość: kruk Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 18.07.05, 12:02
      Witajcie,
      a ja bym Wam radzil aby dac se spokoj z ta firma!
      To chyba jakas lipa!
      Pisalem Wam w poprzednim poscie o moim koledze, ktory do nich aplikowal - oni
      mu niewiadomo co obiecywali, a potem sie na niego wypieli... (mowili, ze sie
      dostal, a potem ze jednak nie i ze musi przyjsc na dodatkowe etapy rekrutacji,
      potem jeszcze jakies szkolenia za ktore pewnie i tak nie zaplaca itd itp).
      Facet malo co niestracil pracy w poprzedniej firmie (w dniu kiedy sie
      dowiedzial o dodatkowych etapach rekrutacji mial zlozyc wypowiedzenie w starej
      firmie - to by dopiero byla lipa!!)
      Od kilku lat obracam sie w swiecie telemarketingu, mam wielu znajomych z tej
      branzy i od kilku juz osob slyszalem o podobnych numerach wykrecanych przez te
      firme. Ten swiatek jest maly - czy ci ludzie w Telbridge nie zdaja sobie z tego
      sprawy?? Nie pomysleli o tym, ze jak kilka osob zrobia w jajo to ta wiesc sie
      bardzo szybko rozniesie?? jesli nie zdaja sobie z tego sprawy to swiadczy to
      tylko o tym, ze to amatorzy, a wiazac sie z amatorami to ja nie chce!!
      jeszcze jedno - probuja zwabic ludzi swoimi stawkami (przynajmniej w
      ogloszeniach pisza cos o konkurencyjnych super-stawkach). Sami powiedzcie, czy
      stawka 8zl za godzine brutto to na prawde taki luksus, ktory ma doswiadczonego
      konsultanta powalic na kolana???
      To tylko moje zdanie - zrobicie co chcecie! ja w kazdym badz razie za
      wspolprace dziekuje i swojego CV tam nie wysle!
      Pozdrawiam,
      Kruk

PS. Aczkolwiek musze jeszcze jedno zdanie dodac - kumpel potwierdzil, ze
      pierwszy etap rakrutacji prowadzony przez jedna Pania byl bardzo profesjonalny
      i konkretny, ale potem to juz tylko zenada!! Krzyki, straszenie, ponizanie...
      • Gość: gosciu Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 14:42
        Krzyki, straszenie i ponizanie na rekrutacji?!
        Przepraszam bardzo, ale ten twoj kumpel jest chyba letko p*ty.
        • Gość: anek Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.camk.edu.pl 18.07.05, 15:40
          drogi Kruku

to powiedzm ktora z firm ktora takim czyms sie zajmuje jest dobra i sprawdzona,
          bo ja aktualnie poszukuje pracy
        • Gość: gosc Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.aster.pl 18.02.07, 13:31
          spoko jest w telbridgu, po 3 miesiacach pracy zmienilem satnowisko na wyzsze:)
          fajnie nie?
      • housewell_max Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 20.07.05, 19:17
        Kruku, że niby twój jeden kolega to - inny kolega tamto, a jeszcze inny kolega
        nie ma miesiączki. I na rekrutacji krzyczeli? To ci chyba w głowie głosy krzyczą
        pewnie co? Nie chcieli cie, to z zemsty brednie piszesz.
        Na mnie tam nikt nie krzyczał i nawet było chwilami śmiesznie. A pani młoda
        rekrutująca miała stresa więc było też śmiesznie inaczej.
        I pewnie nie są idealni (wiadomo - call centy!!!). Ale jakbym chciał idealnej
        firmy to sam bym sobie swoją założył.
        Więc kurde drogi kruku, płacą 8 i pół złotego polskiego za każdą godzinę +
        premia dzienna. To jest zajebiśćie spoko kasa za pracę w call centrze. Niech
        twoi koledzy krzyczący ci w głowie żałują. Nie wiem gdzie ty i twoi koledzy
        przez te lata w telemarketingu robiłeś.
        • Gość: dezydery Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.telbridge / 217.153.217.* 21.07.05, 10:13
          ja byłem u nich na rekrutacji i wyszedłem w połowie tego spotkania. ale nie
          dlatego że ktoś na mnie krzyczał czy mnie poniżał tylko dlatego że tam trzeba
          sprzedawac przez telefon. a ja sprzedawac nie chce bo sie na tym nie znam i nie
          lubie. infolinia to co innego.
          a te panie co prowadzily spotkanie rekrutacyjne muchy by nie skrzywdziły, wiec
          z tym krzyczeniem i poniżaniem to jakaś ściemka i to słaba.
          kruk sucks!!!
          • Gość: qwerty Gość: dezydery IP: *.telbridge / 217.153.217.*.. IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 23:38
            Temu panu dziękujemy już ....
    • Gość: Anonim Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 213.199.197.* 20.07.05, 10:03
      Witajcie,
      chociaz z natury jestem osoba raczej optymistyczna i nie lubie marudzenia to
      niestety tym razem musze sie dołączyć do osób negatywnie wypowiadających się
      nt. tej firmy.
      Mam ku temu pełne prawo, gdyz niedawno miałem to szczęście (lub nieszczęście)
      brać udział w spotkaniu rekrutacyjnym w Telbridge.
      Wszystko zapowiadało się całkiem fajnie, ale okazało się wielką klapą...
      W spotkaniu uczestniczyło ok 7 osób, a prowadzone było przez (uwaga, tu
      ciekawostka) aż 3 osoby (2 panie (blondynka i "czerwonowłosa") i jednego pana).
      W pierwszej chwili pomyślałem sobie "bogata firma, skoro stać ich na to by
      takie spotkanie prowadziły aż 3 osoby...".
      Do pani "blondynki" nie mam żadnych uwag (tylko mi jej troche żal) - bardzo
      miła i konkretna. Ale niestety pozostałe 2 osoby (pani "czerwonowłosa" oraz
      pan) postawiły sobie chyba za cel skutecznie nas do tej pracy zniechęcić!
      Robiły na prawdę wszystko, aby nas zdemotywować ("nie wyobrazajcie sobie, że
      będzie tu łatwo" i takie tam teksty (a ten to najłagodniejszy) padały raz po
      raz z ich ust...) I nawet im sie to udało, a dowodem na to niech bedzie fakt,
      że w trakcie spotkania kilka osób wyszło z sali (pierwszy raz byłem świadkiem
      czekoś takiego!!!)
      Ja w każdym bądź razie tej firmie bardzo dziękuję, ale pracować tam NIE CHCĘ!!
      Skoro juz w trakcie rekrutacji kandydat traktowany jest jak "byle co" (nie
      mówię tu o wszystkich prowadzących spotkanie), to co dopiero by było, gdybym
      został tam konsultantem... Aż strach pomyślć...
      Pozdrawiam!
      Anonim
      • leonsio_kuku Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 20.07.05, 18:54
        Młodej pani na rekrutacji trząsł się bardzo głos. Chyba robiła to drugi raz
        (albo i pierwszy). Była bardziej wystraszona, niż my wszyscy razem wzięci {bo
        rekrutacja jest grupowa}.
        Ale super płacą i dlatego są okej.
    • Gość: ja Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.cafekontakt.pl 20.07.05, 10:39
      Witajcie,
      w zeszłym tygodniu wysłałem do tej firmy swoje CV. w odpowiedzi dostałem...
      SMS'a, o treści, że jeśli chcę się czegoś dowiedzieć to mam zadzwonić pod
      wskazany numer... Bardzo mnie ten sms zdziwił! Oczywiście nie zadzwoniłem (i
      nie zamierzam), bo mam obawy, że to jakaś linia 0-700. Ja zadzwonie, a potem
      dostanę rachunek!
      A może ktoś z Was też takiego sms'a dostał? Dzwoniliście tam?
      Poza tym uważam, że to nie w porządku wysyłać sms'a do kandydata. To tak jakby
      chciało się mu powiedzieć "my oszczędzamy, więc ty zapłac za rozmowę".
      Nie podoba mi się to!!
      ja
      • Gość: papa racci Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.aster.pl 24.07.05, 19:55
        witaj
        ja dostałem smsa, zadzwoniłem i mnie zaprosili.
      • Gość: Kasiula Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.centertel.pl 27.02.07, 12:06
        Do mnie zadzwoniła kobieta z tej firmy i umówiła mnie na rozmowę kwalifikacyjną
        w terminie, który mi odpowiadał.
        Pozdrawiam!
        • dilbertoo Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 24.05.07, 12:06
          No, a mówią, że nie można się dograć z termianmi. Do mnie zadzwonił jakiś facet
          i ustaliliśmy pasujący dla niego i dla mnie termin...
    • Gość: Mamba Różowa Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.aster.pl 20.07.05, 19:22
      są totalnie beznadziejni bo mnie nie wzieli!!! nie nawidzę ich. i z czego ja
      studia zapłacę. do którego call center sie latwo dostać na jakąś infolinie?
      • Gość: beny Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.telbridge / 217.153.217.* 21.07.05, 10:06
        idz do call centre polska, ale tam słabo płacą coś około 5 zł
        • Gość: Jazzista Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.aster.pl 24.07.05, 19:58
          W PCM też płacą beznadziejnie. Telbridge ma fajne stawki (8 zł za godzinę).
          • Gość: bla blaa Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 80.72.40.* 25.07.05, 11:34
            Wiecie co???Tak sobie to czytam i smiac mi sie chce. Pracuje w tym CC i jest
            super atmosfera. Mamy swoja kuchnie,dostep do netu i playstation :)Ale to tylko
            taki dodatek. Na reke za godz mam jakies 10 zl z groszami. I jeszcze raz-jak
            kogos nie chcieli zatrudnic to nie gadalcie bzdur i nie wyzywajcie sie bo
            jeszcze kogos zniechecicie do pracy ???
          • Gość: jan Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:47
            Nie wiem skąd masz tak nieaktualne informacje.
            Wiem dobrze bo tu pracuję, że w PCM płaci jedne z najwyższych stawek. Już
            pisałem, że na początek można dostać min. 8 zł. później tylko więcej.Jest dużo
            pracy i można szybko awansować. PCM oferuje dużo szkoleń, panuje b. dobra
            atmosfera. Na koniec dodam, że w PCM jest b. bogaty pakiet bonusów i premii.
            Dlatego nie opowiadaj bajek. Jak szukasz dobrej pracy to zapraszam.
            • Gość: były pracownik PCM Re: PCM - krótka charakterystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:02
              Gość portalu: jan napisał(a):

> Nie wiem skąd masz tak nieaktualne informacje.

Ja mam informacje aktualne bo pracuję z dwiema koleżankami(sam zresztą też
              pracowałem w tej firmie prawie 2 lata temu) które w PCM były liderkami grup na
              Tele2 więc głupot mi nie opowiadaj jak tam jest bo z opowieści dziewczyn widze
              że nic się w ciągu ostatnich 2 lat nie zmieniło

> PCM płaci jedne z najwyższych stawek. Już pisałem, że na początek można dostać
              min. 8 zł. później tylko więcej.

Nawet mnie nie rozśmieszaj tym tekstem, "peceem" to najgorzej płacąca firma na
              rynku TM

>Jest dużo pracy i można szybko awansować

Jasne pracy jest dużo bo trzeba jeszcze raz obdzwonić 5 mln polaków i
              zaproponowac im gó..ane DWiW Tele2. Nawet nie wiecie jak ludzie już kur***ią na
              tych szwedów dla których pracujecie. Aha mozna szybko awansować ale jeszcze
              szybciej sie wylatuje :)

>PCM oferuje dużo szkoleń, panuje b. dobra atmosfera.

To zależy co kto lubi. Ciągły stres, traktowanie pracownika jak przedmiot,
              pokazywanie mu ze niewiele znaczy - jeśli to wg ciebie oznacza dobrą atmosferę
              to wcale sie nie dziwie

> Jak szukasz dobrej pracy to zapraszam.

Tak tak zapraszamy ale nie do tej firmy. Aha i jeszcze ta ich świetna baza
              Elita!!! Ludzie nasza firma kiedyś zakupiła tą bazę bo dała sie złapać na ich
              marketing i zapewnienia że jest ona aktualna. I co?! Jasne baza ma nawet 3 mln
              rekordów ale co z tego.....ja za to badziewie to nie dałbym złamanego grosza.

Ja na szczęście sam odszedłem z tej firmy bo nie mogłem znieść panującej tam
              atmosfery a zresztą jeśli mi nie wierzycie to poszukajcie na tym forum postów o
              firmie PCM. Przekonacie sie że moja opinia nie jest odosobniona.

Pozdrawiam
              były pracownik PCM
              • Gość: kajtek Re: PCM - krótka charakterystyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 20:16
                Ale się czepiasz kolego. Ja tam emigrowałem z pragi na puławską (bo się firma
                rozbudowała gigantycznie) i teraz jest mi dobrze. Warunki idealne, klima w
                każdym pokoju, kierowniczka kumata... A najlepsze są szkolenia, najchętniej w
                piątek o 13, człowiek od razu nabiera wiary w siebie przed weekendem, a że
                dają wejściówki do klubów to można poszlaeć. Co do kasy ...cóż zaczynałem od
                7zł na godzinę, ale na szczście mam dobry kontakt z księgowymi i na prowizji
                zarabiam kasę. Taka fajna adrenalinka wysyłasz komuś książkę i sakiewka od razu
                cięższa ;-) Ale szanuję Twoje zdanie. To tak ajak z kolorami, ja tam lubię
                zielony
              • Gość: Bezstronny Re: PCM - krótka charakterystyka IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 27.07.05, 21:51
                Czytając Twojego posta musze pokusić się o odrobine polemiki!! Masz informacje
                może i z pierwszej ręki,ale nie można powiedziec, że przez dwa lata nic w PCm-
                ie się nie zmieniło, po pierwsze zaczynasz pracę od 7 złociszy, jeżeli
                Twoje "informatorki" pracowały jeszcze miesiąc temu to powinny powiedzieć Ci o
                konkursach tygodniowych w tele2 gdzie dostawało się kaske za ilośc wysłanych
                kurierów. Myslę, że to jest-było miłe (zostało podobno wstrzymane-szkoda!!)
                Oczywiście masz rację z tymi 8 zeta bo jak napisałem na początek jest 7, ale
                jeżeli masz dobre lub i dobre i sprawdzone informację z innych firm tego typu
                to stawka jest podobna a najważniejsze, że nikt Ci jej nie obcina za
                niewyrobienie współczynnika jak w TCM. Z awansami jest różnie a jeżeli chodzi o
                pracę to dla tych co jej nie maja ważne jest to, że ja znaleźli i nabierają
                jakiegos doświadczenia!! I najważniejsze możesz czepiac się w PCM o wszystko
                ale są dwa elementy o które nie powinieneś tj. szkolenia!! Uważam, że są na
                bardzo wysokim poziomie i jest ich naprawdę dużo oczywiście piszę o nowej
                siedzibie ich (PCM-u)czyli poleczki!! i o atmosferę, która bije wszystkie firmy
                w których pracowałem o głowę i tak trzeba trzymac!! DZIEWCZYNY JESTEŚCIE
                ZAJEFAJNE!!!! Szkoda, że tak krótko pracowałeś w tej firmie i tego wszystkiego
                nie zauważyłeś i nie mogłeś w tym uczestniczyć!! A czy Pan Prezes miał racje
                zapraszając Forumowiczów do PCM-u... nie wiem każdy swoje chwali!! Uważam, że
                trzeba tam choc troche popracować żeby ocenić to wszystko!! A opinii bedzie
                tyle ile PCM lub inna podobna firma ma pracowników!! Pozdrawiam. Bezstronny
                • Gość: LadyLea Re: PCM - krótka charakterystyka IP: *.aster.pl 16.02.09, 20:01
                  Ja można jestem pracownikiem aktualnym pracuję ponad rok. Szkolenia są na
                  poziomie i dlatego inne firmy bardzo zabie3gają o pracowników z pcm.
                  Sama atmosfera pracy natomiast jest obecnie fatalna. Jeszcze rok temu była to
                  wprawdzie bardzo ciężka praca ale w dość miej atmosferze.
                  Stawka wyjściowa za godzinę 11brutto. Ale zamordyzm to nic tu panuje
                  niewolnictwo umysłowe. Jeśli masz jakiekolwiek zdanie to już uważaj na oddech
                  cenzorów na plecach. Najlepiej rób, nie pytaj, nic nie mów, siedź i dzwoń.
                  Obecnie współczynnik czasu rozmów na godzinę waha się między projektami od ponad
                  56% do 70%. Oznacza to średni czas rzeczywistego połączenia z klientem od 34 do
                  42 min rozmów na w każdej godzinie pracy a reszta to praca na rekordzie czekanie
                  na połączenie i oczywiście przerwy, jeśli masz szczęście i w danym dniu twój
                  tzw. kierownik nie wpadnie na pomysł aby zrobić odprawę (czas do 15 min nie jest
                  odpisany konsultantom i muszą go nadrobić w ciągu dnia)nie będziesz musiał się
                  borykać z kompem lub z krzesłem popsutym. Ale to nie wszystkie pułapki dnia
                  pracy konsultanta w pcm. Możesz mieć akcję biuletynu gdzie wysyłek jest ponad
                  30 dziennie ale uważaj tylko trzy pomyłki (tzw. palcówki)powtórzone w kolejnych
                  dwóch miesiącach mogą spowodować twoje zwolnienie w trybie natychmiastowym.
                  Swoisty paradoks firmy raz jesteś n tablicy jako lider a następnie dostajesz
                  kopa w t.... i zbieraj się do domu.
                  Firma sama podcina sobie zarzyna nie zdając sobie z tego sprawy.
                • Gość: czarna Re: PCM - krótka charakterystyka IP: 188.33.83.* 11.11.09, 22:58
                  dosłownie z koncem ubieglego tyogdnia zakonczyla się moja wspołpraca z PCM. na szczescie przepracowalam 562 godziny, dzieki czemu nie musialam zwracac 300 zl, szkoda tylko, ze mimo umowy, od nich, za szkolenie wstepne, dostalam ok 160 zl, zamiast 600'set- cud, miod, malina. co do samej pracy! wyzysk i to totalny- pod wzledem ilosci czasu dzwonienia, czy skutecznosci, czy ilosci umow na dzien. prowizja? smieszna, jesli jeszcze miales szczescie trafic na dobry projekt, to spoko. ja takie szczesacie mialam tylko przez pierwszy miesiac, potem juz bylo gorzej. gdyby nie fajnie ludzi, rzecz jasna konsultanci, nie koordynatorzy, ciezko byloby wytrzymac nawet miesiac. co do naszych bezposrednich "zwierzchnikow". na cale to Wielkie Nic znalazlabym chyba jednego dobrego, solidnego pracownika, ktory na swoje szczescie, po dlugich latach pracy, odpuscil szeregi tych niedouczonych, pseudo koordynatorow. a reszta? KU... porazka po calosci... daje mi warunek, po czym po kilku dniach sama zaczyna dzwonic i przez caly czas dzwonienia nie wyrabia normy... smiac sie? teraz juz moge, bo przynajmniej nie dostane warunku. p.s. "co mozemy zrobic? co mozemy zrobic? jakie macie pomysły?" teraz moge to powiedziec, zal tylko, ze nie osobiscie! "GOWNO, WIELKIE, WIELKIE GOWNO"!!! powodzenia dla wszystkich naiwanikow, ktorzy zostali zlapani przez te ich sztuczki, tak, jak my...
                • Gość: obiektywna Re: PCM - krótka charakterystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:55
                  Witam, ja również pracowałam w PCM. może to nie jest praca moich marzeń ale nie
                  było najgorzej. zarabiałam 11 zł brutto. na początku było stresująco ale można
                  przywyknąć. atmosfera w pracy jest miła jak czegoś nie wiesz to zawsze ktoś Ci
                  pomoże. wcale nie traktują ludzi przedmiotowo, ale jak ktoś sam uważa się za
                  królową angielską i chce żeby sie przed nią wszyscy kłaniali to tacy ludzie nie
                  wzbudzają sympatii innych. a pracują tam ludzie różni jak wszędzie, ja trafiłam
                  na tych raczj sympatycznych. do kierowników nic nie mam są w porządku a osoby z
                  działu szkoleń, które zawsze maja tysiąc rad dla konsultantów na poprawienie
                  jakości rozmów i podniesienie wyników sprzedaży faktycznie gdy zaczeli sami
                  dzwonić to "o ironio" nie wyrabiali norm;] fakt napracować się trzeba a jeśli
                  chodzi o warunki to ja w ciągu 1 miesiąca miałam chyba z 10 rozmów karnych więc
                  powinnam mieć 3 warunki i wylecieć a jakoś nikt mnie nie zwalniał a nawet więcej
                  kierowniczka przesłuchiwała moje rozmowy i jak miałam błędy w uzupełnianiu
                  formatek to sama je poprawiała a przecież nie musiała! jak widać wg regulaminu
                  dałam im powody do zwolnienia mnie a jednak tego nie zrobili. więc oceńcie sami
                  czy warto tam pracować. a myślę ze najlepszym sposobem na sprawdzeniem tego czy
                  warto tam pracować, jest sprawdzenie tej firmy organoleptycznie;-].
              • mk_lot Re: PCM - krótka charakterystyka 13.08.05, 18:43
                Nie rozumiem was ludzie...najezdzacie na firmy konkurencyjne....wiecie o tym ze
                to jest nie fair?dla mnie to tylko i wyłacznie chamstwo i brak szacunku dla
                konkurencji,ktora jest o wiele lepsza niz wasza...poza tym jestem pracownikiem
                PCM, jestem z tego bardzo zadowolona, nie czuje sie tak jakby ktos uwazał mnie
                za przedmiot....to co trobie ma efekty zarowno dla mnie jak i osob z ktorymi
                wspołpracuje...jestesmy liczaca sie firma na rynku....jak narazie nie mam
                zamiaru zmieniac pracy...oczywiscie zapraszam zainteresowanych,ktorzy chca
                osiagnac cos w zyciu.... Pozdrawiam Zbulwersowana.....
              • Gość: gosc Re: PCM - krótka charakterystyka IP: *.aster.pl 26.11.09, 22:45
                czy ktoś wie jak sie pracuje w PCM na stanowisku specjalisty ds. kluczowych
                klientow?
            • Gość: gosc Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.chello.pl 26.07.05, 23:48
              W pcm placa 7 zl brutto a nie 8!!!!!!!!!!
              • Gość: drt Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.car.michelin.com / 141.194.5.* 27.07.05, 12:28
                Halo o co sie klocicie wniosek jest chyba jeden: stawki sa indywidualne, znaczt
                kazdy "na twarz" dostaje kase. papa
            • Gość: Mr. X Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.pcm.com.pl / 213.134.149.* 28.07.05, 18:51
              Podzielam zdanie przedmówcy. Firma PCM jest jedną z najlepszych firm zajmuących
              się telemarketingiem. Pracuje tam ponad 1,5 roku i nie miałem ani jednego dnia,
              że nie chciało mi się przyjśc do pracy. Panuje tam wspaniała atmosfera
              (wspaniali ludzie) A jeżel chodzi o prezesa to to jest bardzo miły i
              sympatyczny widać za każdym razem ze dba o pracowników i zależy mu na tym aby
              każdy miał prace. pozdrawiam
              • Gość: A Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.chello.pl 28.07.05, 20:38
                Czy ktoś z was może mi powiedzieć jak jest na dziale sortowni w firmie PCM?
              • Gość: wyzwolona Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.05, 00:32
                Mily i sympatyczny ? Czy my myslimy o tym samym prezesie ? Mialam z nim
                doczynienia i wiem, ze jest dwulicowy, bez odrobiny honoru, dla ktorego liczy
                sie tylko czubek wlasnego nosa. LUDZIE TRZYMAJCIE SIE Z DALA OD TEJ FIRMY.
                • Gość: pracownik telbridg Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 80.72.40.* 13.09.05, 10:39
                  Wiec tak...Zarobki owszem sa spoko,ale pewne osoby nie...Duzo jest konsultantow
                  awansujacych, ktorzy wyzej sr...niz du...maja. Np taki grubas piotrus..Potrafi
                  powiedziec do tych, co nie wywiazuja sie z progow sprzedazy..."ja to k...zrobie
                  tak i ciebie nie ma"podobnie na innych projektach konsultanci spoko,ale nie
                  wyzsze osoby od nich,tak samo jak taki maly karzelek z centralwings kierownik
                  projketu...ale pracowac warto tam,najwyzej ktos ich kiedys sklepie:)
                  • Gość: konsi Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:50
                    do pracownika telbridge..... Tez pracuje w firmie telbridge. Jest
                    zajebiscie!!!!!!!!!! Nie wiem co masz do Piotrka, ale to jet naprawde swietny
                    facet. Wymaga bo musi, na tym polega jego praca. Czepia sie tylko wtedy gdy ma
                    powod. Jesli chdzi o mnie pracuje tu juz troche i nigdy nie mialam z nim
                    zadnego zatargu, najwyrazniej nie spelniasz zalozen akcji i dlatego jest
                    jakies "ale" co do twojej osoby. Firma jest swietna, ludzie fantastyczni,
                    atmosfera tez!!!!!!!!!!!!!! Mnie wkurza tylko jedna dziewczyna, nowa
                    kierowniczka tele 2
              • Gość: Carolina TELBRIDGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 20:00
                Wielu z Was wypowiada się na temat firmy Telbridge i na pewno wielu z Was miało
                okazję się na Nią napotkać.Ja miałam okazję w Niej pracować.Wspominam to jako
                miły czas,choć trochę źle zakończony.Jedno wiem napewno pracują tam naprawdę
                świetni ludzie,z którymi możesz pogadać,pożartować,a kiedy jest Ci potrzebna
                pomoc napewno jej udzielą.Oczywiście jak w każdym przypadku są małe wyjątki,ale
                naprawdę nieliczne.
                Uważam,że osobą,która zasługuje na to,żeby o Niej wspomnieć jest kierownik
                grupy-Piotrek!!!Naprawdę jest to świetna osoba,która zna się na swojej pracy i
                przede wszystkim,co jest najważniejsze świetnie ją wykonuje!!!Życzę,żeby każdy
                z Was mógł mieć takiego kierownika!!!!
                Pozdrawiam!!!!
                • Gość: Zibi Re: TELBRIDGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:13
                  Chyba nie mówisz o tej firmie Telbridge, którą ja znam! Ta, którą ja znam jest
                  trochę inna. NIE MA TAM "świetnych ludzi","oczywiście jak w każdym przypadku są
                  małe wyjątki,ale naprawdę nieliczne". Jeżeli jest Ci potrzebna pomoc to raczej
                  Ci jeszcze dokopią niż pomogą bo przecież to oznacza, że sobie nie radzisz.
                  A co do kierowników - to dzieciaki, które nie potrafią kierować ludźmi. Nie
                  maja doświadczenia ani wiedzy więc uczą się na własnych błędach, a to czasem
                  bardzo boli tych, którzy są pod nimi. Kierownik, którego wspominasz jest tego
                  doskonałym przykładem, a dodatkowo cechuje go ogroooomna dwulicowość i...
                  lizodupstwo.
                  • Gość: Byla pracowniczka Re: TELBRIDGE IP: *.comarch.pl 07.12.05, 14:34
                    O tak Piotrus to lizodup i wredny palant-jest w moim wieku a zachowuje sie jak
                    gnoj. Non stop jest mu goraco przez tusze i wlaczal klime na 16
                    st...Paranoja...Tylko konsultanci sa normalni.
                    Ta firma nie ma poziomu. Nie oferuja nawet umow o prace-wyzysk
                    • Gość: Lolek Re: TELBRIDGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:46
                      Zgadzamsiez opinią, że firma nie mapoziomu. Pracowało w niej i nadal
                      pracujekilku moich znajoych i nie maja najlepszegozdania o firmie i o szefach.
                      Pracuja tam teraz sami gnoje, którzy nie mają pojęcia o tym co robią i myslą,
                      że złapali Pana Boga za nogi bo taka praca im się trafiła. Niestety ich pseudo
                      awanse nie przekładaja się ani na podwyżki, ani na umowy o pracę. Te decyzję są
                      tylko odwlekane w nieskończoność,o czy wiekszosc z pracujących tam osób
                      przekonała się na własnej skórze.
                      Wystarsza tylko kilka tygodni pracy, aby poznać panującą tam atmosferę i zasady.
                      Jednym słowem Telbridge to zero organizacji, zero poziomu, zero kompetetnych
                      pracowników (tu mam głównie na uwadze "wielkich Panów prezesów"), zero
                      przyszłości i w ogóle jedno wielkie zero. Oczywiście są dwa wyjątki, ale o nich
                      nie trzeba pisać.
                    • Gość: qwerty IP: *.comarch.pl IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 23:49
                      Witamy konkurencję z Comarch-a.....i dziękujemy tej pani już....
              • Gość: qwerty Mr. X IP: *.pcm.com.pl / 213.134.149.* IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 23:46
                kolejna osoba której za wypowiedź dziekujemy...
    • Gość: Bezstronny Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 27.07.05, 21:57
      Patryczku, jest mi troszke Ciebie szkoda, nie wiem jak możesz pracować w PCM-ie
      i nie rozpoznac kto pisał posta na którego odpisałeś!! Mało tego piszesz z
      telbrige (to chyba konkurencja??)!!A na zakończenie z tym spaniem masz rację
      Prezes może sypiać z Prezesową ze sobą sam jakos nie!!Pozdrawiam. Bezstronny
      • Gość: emka Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:04
        witam,

czy to prawda,że po szkoleniach z zakresu finansów i ubezpieczeń dostaje sie
        certyfikat ?
        • dilbertoo Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 24.05.07, 12:04
          Z tego co wiem, to tak - dostaje się licencję jakiegoś KNUIFU :) W sumie
          przydatna rzecz - nigdy za wiele papierków, kursów etc. Zawsze sie przyda :)
    • niebieskooka3 Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 13.08.05, 19:37
      hahaha.....wyswietla ci sie link...zrob cos z tym...zenada....czytam was i
      smiac mi sie chce...
      • Gość: consigliora Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:53
        Jeszcze jedna opinia byłego pracownika firmy PCM (nie pomoże, nie zaszkodzi mam
        nadzieje) Pracowałam tam równo rok, zrezygnowałam z własnej nieprzymuszonej
        woli, własciwie z dnia na dzień. Jedno jest pewne nawet przez sekundę nie
        żałowałam, że juz tam nie pracuje i powiem wiecej, nie wróciłabym tam za żadne
        pieniądze. Dlaczego? Oto kilka powodów:
        -pracujesz w pocie czoła, wysyłasz setki poradników, ale nigdy nie jesteś dość
        dobry, zawsze jest jakieś ale....
        -wystarczy jeden słabszy dzień i z lidera stajesz sie nagle "najsłabszym
        ogniwem", biorą cię pod lupę
        -jak to określił mój kumpel taka Biedronka, tele że palet nie musimy ciągać
        -co do kadry kierowniczej, większość w porządku, choć niektórzy, jak np. R.K.
        nadaja się tylko do pracy w supermarkecie, mogliby bezkarnie przekładać towary
        z półki na półke
        -podwyżki, śliski temat;) kiedy zaczynałam prace audyt był co 3 miesiące, potem
        była zmiana co 6 miesięcy, (dla niewtajemniczonych audyt miał być w czerwcu,
        ale go nie było bo prezes wydał pieniązki na nowe logo), kolejny "przewidywany"
        audyt ma być grudniu. Rok na jednej stawce, błogosławieni, którzy tak się
        poświecają;)
        Mogłabym pisac jeszcze długo, ale nie chce Was zanudzać własnymi
        przemyśleniami.
        Pozdrawiam serdecznie!!!!
        • Gość: ja Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.altar.com.pl / *.altar.com.pl 01.09.05, 10:53
          Dzięki z info
          • Gość: ktos Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.telbridge / 217.153.217.* 01.09.05, 11:11
            Ciekawe
            • Gość: qwerty IP: *.telbridge / 217.153.217.* IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 23:52
              bardzo ciekawe..
    • rocklife Help! Interesuje mnie telesprzedaż. 16.08.05, 08:47
      Witam. Interesuje mnie telesprzedaż. Ale nie, żeby pójść do pracy do jakiegoś
      teleXX. Znalazłem sprzedawalny produkt i pracuję na własny użytek (B2B).
      Problem w tym, że coś źle robię prowadząc rozmowy. Czy jest gdzieś jakiś
      poradnik o takiej sprzedaży? Najlepiej w wersji elektronicznej. Może jakieś
      call center ma coś takiego na stronie internetowej? A może ktoś podeśle mi e-
      mailem? Pls, help! Z góry dziękuję.
      • Gość: dowiadczona Re: Help! Interesuje mnie telesprzedaż. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.06, 12:04
        plecam zajrzec na www.masterplan.pl
        masz tam darmowy PORADNIK TELEMARKETERA w wersji elektronicznej i mozesz do
        sciagac.
        Powodzenia ! :)
    • Gość: ciekawski Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:52
      Chyba firma jest ok, bo jak narazie to pracownicy ewentualnie ex-pracownicy nie
      wyrażali jakichś bardzo negatywnych opinii
      • Gość: XXX Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:37
        Bo chyba szkoda im słów i czasu na to,żeby napisać cokolwiek o tej firmie!!!!
        • Gość: Nina Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:50
          Tak masz 100% rację!!!!!!!!!!
          Telbridge to bagno!!!
          Popytajcie i poczytajcie zanim ktoś skusi sie na te ich głupie slogany,
          szczególnie ten o konkurencyjnym wynagrodzeniu. Można się później niemiło
          rozczarować. A po co, skoro życie jest tak krótkie a w Polsce jest dużo fajnych
          firm, trzeba ich tylko poszukać.

Ja zakończyłam przygodę z tą firmą i poza parą kilku znajomych, nie mam miłych
          wspomnień.
          • Gość: ona Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:03
            Co tu dużo mówić, Telbridge jest już blisko dna... Pewnie padnie szybciej niż
            nam się wydaje!!! No bo jak może istnieć firma, którą kierują dwa pajace, a
            trzeci malutki im wtóruje?
            • 5.xl Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 15.02.06, 18:33
              slabiutenka firemka...
              • Gość: dolores Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 87.207.216.* 27.02.06, 16:55
                Firma reklamuje się ze ma nawiększą stawkę godzinowa na rynku a to nie prawda,
                bo mi płacą 14 zl za godzinę
    • Gość: dzidzia Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 62.148.94.* 02.03.06, 16:24
      nie radze, pracowalam w telbridge i spozniali sie miesiac z wyplata
      prowizji..ogolnie podejrzana firma
    • z.sarzynska1 firma KRZAK 02.03.06, 16:39
      Pracowałam w telbridgei spozniali sie miesiac z wyplata prowizji, nie wspomne,
      ile wydalam na telefony, zeby sie doprosic wreszcie.Oczywiscie musialam
      pojechac, bo szanowni panstwo nie racza zadzwonic do ciebie!!!!
      Odradzam wszystkim, ktorych znam przed pracowaniem w tym "callcenter", phii..
      • Gość: N jak naiwny... Re: firma KRZAK IP: *.aster.pl 06.02.07, 21:56
        Bardzo dobrze powiedziane Firma Krzak, nie mozna uzyskac konkretnych
        informacji, supervisorem jest osoba która kompletnie sie do tego nie nadaje w
        przypadku infolini "n" do pomocy sobie wzioł jakiegos chłystka, który wyżej
        sr.. niz du.. ma. O systemie motywacyjnym słyszeliśmy od 2 mieśięcy jak
        przyszło co do czego, to sie zaczeło za tydzeeń bedzie wiadomo, i tak od
        miesiaca nic nie wiadomo. Obcinaja stawki za wszystko, przerwy, jakies błędy
        merytoryczne wyciągają których osoba zainteresowana nie pozna. Ogólnie to ta
        firma wymaga od pracownika ale sama nic pracownikowi nie da. Przestrzegam
        wszystkie osoby przed pracą w tej firmie. Wszystko jest fajne na rozmowie o
        prace i na szkoleniach, które sa nie płatne i jak nie zapomna to powiedza o
        tym. Pozatym nie jasne formy zatrudnienia i jakis regulamin, którego nikt nie
        czyta i nie podpisuje, bo nie zostaje o tym wspomniane, dopiero później
        wychodzi jak zaczynają obcinac godziny. Pracujac w tej firmie mozna odnieść
        wrażenie iż jest to wyzysk pracownika i obóz pracy. Nie polecam nikomu tej
        pracy w takim skaładzie supervisorów i szefostwa w tej placówce, mówie o
        Warszawie, ul. Mangalia 4 prosze omijać szerokim łukiem.
        • dilbertoo Re: firma KRZAK 24.05.07, 12:10
          No stary, nie wiem jak ty, ale jak zrobie jakiś byk, to wiem że go zrobiłem i
          jestem gotowy ponieść konsekwencje. A ty jak pierdniesz przy kimś to co robisz?
          Gadasz wszystkim, że to jakiś superwisior powiedział, że śmierdzi, i że to nie
          ty?! A jestem ciekawy za co ci obcinają godziny? Za to że się opie..asz tak?
          Z tego co wiem, to byłeś tam baardzo znany w firmie. Kase oddałeś znajomym. Z
          tego co mówią, to porzyczyleś sporo kasy... Oj nieładnie, nieładnie...
    • Gość: Iza Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:44
      i właśnie zadzwoniłam pod numer, któy jest podawany w informatorach i okazało
      się, że to mieszkanie prywatne, a właścicielka numeru płaci rachunki po tysiac
      złotych....

tak wiec jesliszukasz u nich pracy - daruj sobie, bo to jakas lewizna
    • Gość: konsultant Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.atman.pl / *.atman.pl 13.03.06, 21:21
      J apracuje w tej firmie od juz pewnego czasu na infolinii. Dostaje 12 zl i co
      jest bardzo istotne - podoba mi sie ta praca! A co do reszty. Mila firma i jak
      ktos wciska kit, ze jest tutaj do d**, to sie baaaardzo myli! Tylko jedno -
      sprzataczka to chyba ma bardzo duzo wolnego czasu :)
      • Gość: zuza Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:33
        Pewnie pracujesz na projekcie CW, a to inna bajka. Popytaj w kuchni swoich
        kolegów z projektów sprzedażowych jak im się wiedzie... Siedzicie bardzo blisko
        siebie, ale to zupełnie inny świat. A jakbyś zapytał/ła o zdanie osoby, które
        pracują w Telbridge, ale nie na słuchawkach to dopiero byś się zdziwił/ła.
        Mobbing? Chyba tak...
        Co do sprzątaczki to należy jej tylko współczuć, że musi sprzątać ten syf. Nie
        oceniaj jej tak, ma ciężką i niewdzięczną pracę.
        • Gość: Krzysiek Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 22:34
          Chyba masz nieaktualne informacje... pracuje na sprzedazowce w firmie jest
          swietna atmosfera i nie ma zadnego syfu, atmosfera spoko, generalnie nikt ci
          nie powie zlego slowa nawet jak cos ci nie wychodzi, przede wszystkim bardzo
          duzym plusem jest to ze jak sie starasz i chcesz to cie zauwazaja i naprawde
          wiele mozna ale niestety trzeba wtedy pracowac po 12 godzin a niestety to nam
          polakom nie w smak... lepiej przeciez narzekac, ze malo placą... przepraszam
          820 PLN za 120 godzin to wg was malo ? przypominam ze pelen etat pracy wynosi
          170 godzin na miesiac
      • Gość: Mycha Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.chello.pl 25.07.06, 19:45
        Ja pracuję w telemarketingu od 6 lat w różnych firmach- mimo iż jestem dobrym
        telemarketerem stwierdzam, że wszystkie call centers to jedna wielka kupa-
        wszędzie tak samo- zlecenie i marne grosze, a dobra atmosfera tylko na
        poczatku. Dlatego zdjełam słuchawki z głowy i nie żałuję
        • Gość: telemelek Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:12
          Skoro był0 ci tak źle to po licho pracowałeś aż 6 lat ?
          Coś tu mi nie gra?
        • Gość: deejay Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 80.50.250.* 27.07.06, 23:35
          Pracowalem w TLBG przez 3 miesiace, burdel na kółkach :-) Niekompetentny
          Zarzad, takie tam prościuchy. Wyzysk jak tylko mozna. Jezeli zorientują się, że
          wiele potrafisz, dowala Ci jeszcze wiecej, a jak? Ja byłem superpisiorem :] Ale
          tak narapwde robilem tysiac rzeczy wiecej niz powiniene. Poza tym jak na Call
          Center przystalo czepiaja sie rzeczy, ktore nawet w promilu nie sa zalezne od
          Ciebie. Kazdy mial do siebie jakies wonty. Atmosfera fatalna, nie przez ludzi,
          ktorzy tam pracowali tylko przez prezesa icala jego obskurna klike. Wspolczuje
          tym, ktorzy nadal tam siedza, bo to naprawde male mrowki, ktore zapierdzielaja
          jak moga, tylko po to, zeby jakis chlop z poludnia mogl sie na tym niezle
          zarobic. Projekty? Procz inbound'u CW sam szajs :-D klienci TLBG godni
          pożałowania, tandetne wydawnictwa, ktore jedyne co posiadaja to fatalna opinie
          na rynku. Konsultanci musieli doslownie dzialac cuda, zeby ktokolwiek od nich
          cos wzial.

Jest jeden plus. Duzo sie tam nauczylem, poznalem ciekawych ludzi i lubilem
          patrzec, jak dzieki m.in. mojej pomocy moga dzialac j/w - CUDA :-)

Gorace pozdro dla wszystkich silaczy, ktorzy jeszcze tam siedza i daja rade tym
          tyranom!

Superpisior ;)
    • Gość: x Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:12
      większość moich zanjomych i ja także, którzy tam pracowali po dwóch - trzech
      dniach była odsówana od projektów. Spędzasz tam tydzień na szkoleniach bardzo
      niskiej jakości prowadzonych przez osoby słabo przygotowane merytorycznie, w
      pierwszym dniu pracy przełożeni praktycznie wcale nie poamgają. Firma
      generalnie jest mała, na projektach w godziach rannych ztrudninych jest niewile
      osób i są źle zorganizowane przerwy. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to jest ok..
      tylko czy warto tam spędzać tydzień żeby po dwóch dniach zaosać odsuniętym..
      być może powinien tam zostać zmodyfikowany system rekrutacji... Na szkoleniach
      osoby które były szkolone często poprawiały trenerkę, która zreszztą
      korzytstała za skryptu który otrzymała jeszcze jako telemarketer w innej
      firmie...
      • vincentwl Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... 16.03.06, 12:54
        Ja póki co współpracę z Telbridge odbieram pozytywnie. Wynagrodzenie na czas,
        jasne reguły gry i żadnego mobbingu nie zaznałem ;-D chyba nie bardzo znacie
        znaczenie tego słowa.... Fakt koledzy i koleżanki z CW mają lepiej...coś za coś
        więcej umieją. Aaaa zapomniałbym jest też kilka fajnych lasiątek, które z tego
        miejsca pragnę pozdrowić ; ).
    • Gość: UnderCover Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.chello.pl 18.03.06, 14:31
      Znam coś lepszego niż wszystkie te CC z SS-man'ami dumnie zwanymi "kierownikami
      projektu". Szukają obecnie żeńskich animatorek. Ogłoszenie np. tutaj:

www.gumtree.pl/warszawa/96/4177696.html
      pozdrawiam
      • Gość: ktoś Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 18:32
        pracowałem w niej i jest mi teraz wstyd.
        • Gość: TVR Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.06.06, 00:23
          ja tez dorzuce swoje trzy grosze. Zostalem przyjety na centralwings z
          niemieckim i stawka nie jest powalajaca na kolana, w CCP bylo odrobine wiecej,
          ale znudzilo mi sie jezdzenie do sklepu meblowego na pulawskiej i durny
          readers digest i cala reszta projektow sprzedazowych , infolinia to jest cos co
          mi odpowiada o wiele bardziej, tym bardziej dla takiej firmy. ogolnie atmosfera
          jakna razie jest ok, tylko te szkolenia sa odrobine nudnawe. Mam nadzieje ze
          niezle wrazenie pozostanie! pracowalem przez tydzien w bardzo fajnej firmi pod
          tytulem communication srrcice , z ktorej musialem odejsc z powodu niskich
          stawek spowodowanych brakiem projektow po niemiecku. pozdrawiam!!!!
          • Gość: Anonim Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:04
            A ja dzis ide na rozmowe. Juz kiedys bylem .Oddzwonili i powiedzieli ze sie
            dostalem, i ze jeszcze zadzwonia jakos nie zadzwonili. Mam nadzieje ze dzis
            bedzie lepiej ps. a znacie jeszcze jakies inne ciekawe call centre (mowie o
            infolinii a nie telemarketingu)?
            • Gość: GG Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:50
              To ten Srelbridge jeszcze istnieje????
              Może jeszcze powiecie, że Stolar urósł? I że Prezes zmądrzał???
    • Gość: ktoska Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:57
      Porazka!Nikomu nie polecam tam pracy.szkolenia prowdzona przez niekompetetnych
      ludzi,
      • Gość: ktosiek Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:20
        Nie tylko szkolenia. Właściwie wszystko...
        • Gość: Były pracownik Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.devs.futuro.pl 03.08.06, 07:36
          Niestety, ale wszystko tam lepiej wygląda niż jest w rzeczywistości. Szkolenia
          a nawet praca pod opieką ludzi niekompetentnych. Nie polecam. A i stawka wcale
          nie jest już powalająca. Generalnie, nie polecam nikomu!!!
          • Gość: były pracownik Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.aster.pl 04.08.06, 10:58
            Nie polecam, generalnie 0 profesjonalizmu.............
            • Gość: ;-))) Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.chello.pl 14.08.06, 13:57
              Zatrudniają równie szybko ja zwalniają:-)))))...ogólnie firma niepewna;-)
    • Gość: gosc Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.08.06, 15:32
      Witam,dzis dostalam zaproszenie na spotkanie rekrutacyjne na czwartek.Czy ktos
      z was idzie moze na takie spotkanie w ten czwartek?
      • Gość: Były pracownik Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.devs.futuro.pl 18.08.06, 15:11
        Ta firma, powinna zostać zaskrżona. Firma organizuje szkolenia, które trwają
        różnie- produktowe od 3- do 5 dni oraz gdy przyjmuje pracowników czasem nawet
        tydzień. SZKOLENIA TE, WBREW PRZEPISOM KODEKSU PRACY SĄ BEZPŁATNE- przez prawie
        tydzień pracujesz za FREE!!!!!!! To jest niedopuszcalne. A na szkolenia mogą
        cię kierowac bez przerwy. Kolejna sprawa, to to, że wszytsko jest ściśle tajne.
        Atmosfera niesympatyczna. Kiedy tam pracowałam, nie mogłam powiedzieć kolegom z
        innego projektu jak nam idzie (geberalnie, ze byle jak) bo takie były
        zalecenia. Nikt Cię tu nie doceni, bo chodzi tylko o wyzysk nic więcej, zeby
        jak najwięcej sie nachapać a za miesiąc Cię wyrzucić.
        Wynagrodzenie jest tragoczne. Firma oferuje zryczałtowany zwrot kosztów
        uzyskania przychodu i tym chyba najbardziej się podpierają tłumacząc jaka ich
        oferta jest atrakcyjna. A wcale nie jest!!! Poza tym chętnie obcinają ci stawkę
        jak danego dnia nie wciśniesz niczego nikomu i wtedy musisz pracowac za pół
        darmo. Także firma do niczego!!!!!!!! Jak szukacie pracy na wakacje, to nie
        tu!!!!!! Ostrzegam, będziecie żałować. Ja pracowałam niecały miesiąc i zostałąm
        wyrzucona przez to, że nei udało mi sie ludziom wcisnąc kolejnego badziewia.
        Jescz raz nie polecam.
        • Gość: juzniewtelbridge Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:11
          Słuchajcie,a co wogóle w tym Telbridge się dzieje? Jak to teraz wszystko
          wyglda? Automat do czerwonego barszczu jeszcze stoi? Wiek ktos może?
          • Gość: lokoofka Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.06, 14:47
            a teraz w pażdzierniku jak to wyglada? bo mam kutro spotkanie i ile na polskich
            projektach w koncu dla sprzedazy stawka wynosi?
            • Gość: ANKA Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 31.10.06, 12:37
              hmmm.. no wlasnie sie teraz zastanawiam czy mam tam isc, dostalam dzis telefon z
              telbridge i rozmowa ma byc za 2 dni ale po tym co tu czytam chyba podziekuje
              bardzo. czy nadal jest tak tragicznie??
              • Gość: Artur Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 212.75.102.* 03.11.06, 19:20
                Generalnie polecam pracę w Telbridge, sympatyczni ludzie, pieniądze na czas....
                a pracować trzeba, nieprawdaż ?. Ja spędziłem w firmie 9 miesięcy i niczego nie
                żałuję.... no może kilku odzywek nieprzemyślanych hehe. Pozdrawiam i powodzenia.
                • Gość: dsfs Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 81.219.48.* 06.11.06, 18:24
                  buahahahaha- kim z kadry jesteś?? Arturze??? Chyba kpisz. Mam nadzieje, że ta
                  firma sie rozleci. Pozdro- UWAGA nie zawracajcie sobie głowy pracą tam.
                  • Gość: ANN Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:58
                    Słuchajcie czy naprawdę sądzicie że w firmach typu call center można zarobić
                    krocie??Przecież każdy rozumny człowiek wie że to jest praca przejściowa i
                    praca zeby sobie dorobić.A poza tym to ciężka praca, niezależnie czy to jest
                    Telbridge czy inna firma.Czy nie za dużo oczekujecie...?
                    • Gość: cg Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:55
                      Lepiej powiedzcie obecni telbridge'owcy jak tam Wiceprezes się trzyma. Taki
                      medialny się zrobił. Kto by pomyślal że o Telbridge będą pisali na pierwszych
                      stronach gazet:) Swoją drogą niezły PR zrobił ten AVR;)
                • Gość: titus Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 01:36
                  a ja żałuje że mam supervisora o takim głupim imiemiu!!!!!!!!!!!! a wygrałeś
                  konkurs : Zostałeś frajerem roku!!!!!!!!!!kto nastepny w dupe Cie rucha bo nie
                  wiem ktory jestem w kolejce
                • Gość: zyczliwa Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 194.117.241.* 24.11.07, 21:54
                  a więc czytałam wasze posty i z niektórymi musze się nie zgodzić! bo ja tez
                  pracowałam w telbridge i bardzo miło wspominam prace!
                  atomsfera super a jak jeszcze wpadniesz w ten rytm to luz blus....udajesz ze
                  pracujesz a tak naprawde sie obijasz pracowałam po 7h 12 zł/h brutto wiadomo:)
                  ale zawsze:) no z supervizorami różnie było czasami odzywali sie nie tak jak
                  trzeba ale do mnie sie by nie odwazyli:) ale to były spontaniczne wybryki...z
                  którymi mozna było sobie łatwo poradzić! poprostu odpysknąć ale ogolnie to było
                  spoko było te tak ze razem z supervizorami jakies jaja sie odwalalo! róznie
                  róznie to było ale jak nie zobaczysz to się nie przeknasz bo ldzie mogą mówić
                  ale to trzeba samemu przezyć i gwarantuje ze praca nie jest ciezka pieniadze
                  spoko i atmosfera tez luz! przynajmniej za mojej kandencji tak było a teraz z
                  tego zo wiem to jest tez luz bo supertelewizorki siedza przy swoich kopach udaja
                  ze pracuja a tak naprawde słuchaja "fasolki":D pozdrowinia dla ekipy z telbridge
                  w wawie z projektu ING:d A szczególnie dla takiego jednego supertelewizorka
                  buziaczki:*:*:*:*:*:*:*
                  • Gość: Danuś Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.toya.net.pl 23.10.09, 22:00
                    ;)
                    ehhh...na początku pozdrawiam wszystkich pracowników TB bardzo
                    bardzo serdecznie;)))))
                    A teraz cos dla tych co wstawiaja tutaj jakiekolwiek negatywy-
                    jestescie BEZNADZIEJNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Pracowalam w TB ponad 2 lata i odchodzilam stad z lezka w oku;(((
                    ale taka mialam sytuacje osobista,ze musialam;(.
                    To byly najwspanialsze 2 lata jakie moglam przezyc w pracy.Mnostwo
                    poznanych osob-wspanialych osob.Przesympatyczni ludzie-w pracy i
                    prywatnie rowniez. Bylwaly zgrzyty(jak wszedzie)ale nigdzie nie bylo
                    tak fajnie jak w TB.
                    Ze zwyklego konsultanta awansowalam do biura-heh-zostalam
                    weryfikatorem;)i razem z Monika odsluchiwalam rozmow.
                    Szkoda,ze mialam taka a nie inna sytuacje i musialam odejsc;(
                    POLECAM prace w Telbridge,bo jest naprawde super.
                    Pozdrawiam cieplo->przede wszystkim tych ktorzy pozostali->IZE
                    (dziękuję za wszystko i przepraszam,że tak nagle musialam odejsc;
                    (.),ŁUKASZA(z Premium Club,a jeszcze w czesniej z Fado),PAULINE(z
                    bylego VIP-a),Karola(z TFN-u),Kasie M.(naszą kadrową),Monike i
                    Madzie...i cala reszte->Jarka,Mateusza,Kasie itd...(z nimi mialam
                    minimalny kontakt,ale byli sympatyczni).
                    Mam nadzieje,ze Was jeszcze kiedys odwiedze.;)
                    Danusia.
                • Gość: iluzja21 Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.tkdami.net 21.12.07, 22:27
                  ja wam powiem jak jest serio Praca jest świetna ale oczywiście dla
                  osób które się do tego nadaja a nie dla życiowych nieudaczników bez
                  żadnego wykształcenia a co więcej dla takich którzy nawet nie umieją
                  się odezwac i nie mają żadnych ambicji Praca jest świetna atmosfera
                  jeszcze lepsza płacą 9 zł brutto czyli 7.60 na rękę za godzinę i nie
                  jest wcale tak łatwo sie do nich dostać bo trzeba coś sobą
                  reprezentować A TE WSZYSTKIE BZDURY KTÓRE PISZĄ TO
                  KONKURENCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: luuullliii Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 192.193.245.* 25.02.08, 19:30
                    O masz iluzja21 wypisujesz jakis nie prawdopodobne bzury to ty ich
                    tak bronisz?????? masz cos z tego? jak to praca jest swietna,
                    spełniasz sie gadajac 8 godzin przez tel podoba ci sie ze obcinaja
                    ci za nie wyrobiona norme? ze system komputerowy wymusza na tobie
                    kłapanie buzią non-stop? czy moze masz układy z super wisiorami np z
                    po..ym tomkiem, który ma chore ambicje i nie szanuje ludzi/, wez
                    sie dziewczyno obudz i zacznij szukac leprzej pracy, nie jest trudno
                    znalesc leprza od telbridge, TELBRIDGE TO naprawde jednen okropny
                    syf
                    • Gość: Czarnula Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.unknown.vectranet.pl 26.03.08, 21:56
                      A czego się spodziewałaś idąc do call center?? Chyba każdy średnio rozgarnięty człowiek wie co oznacza praca w takim charakterze. Myślałaś, że będziesz leżeć i będą Ci za to płacić jeszcze?
              • Gość: artur Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.sgh.waw.pl 05.06.07, 19:02
                nadal jest tragicznie!
            • Gość: XYZ Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 00:25
              Czy tellbridge mieści się na 2. piętrze (wychodząc z windy podobno należy
              skręcić w lewo) na ulicy magalia? Pytam się, ponieważ nie dosłyszałem z jakiej
              firmy dzwonią i nie jestem pewien czy to od nich dostałem zaproszenie na
              rozmowę:pp (nie na cc).
        • Gość: dddd Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.alfanet24.pl 20.03.10, 18:41
          Gość portalu: Były pracownik napisał(a):

> Ta firma, powinna zostać zaskrżona. Firma organizuje szkolenia,
          które trwają
          > różnie- produktowe od 3- do 5 dni oraz gdy przyjmuje pracowników
          czasem nawet
          > tydzień. SZKOLENIA TE, WBREW PRZEPISOM KODEKSU PRACY SĄ BEZPŁATNE-
          przez prawie
          >
          > tydzień pracujesz za FREE!!!!!!!

Jak masz umowe cywilnoprawną, to nie polegasz pod kodeks pracy;]
          Ja jakos w trakcie szkolenia rozmawialem z klientami i zaplacili mi
          co do godziny.
      • Gość: zyczliwy realista Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.tkdami.net 31.07.07, 14:52
        Czytam to co piszecie i jestem zdumiony poziomem tych komentarzy.Znam ludzi dla
        ktorych ta forma pracy bylaby darem z niebios,pracuja oni w roznych firmach na
        roznych stanowiskach za mniejsze pieniadze!Wnioskuje iz te komentarze pisza
        ludzie zyjacy w innych realiach ,marzyciele.nie odpowiada stawka-bo za
        malo,tryb pracy-bo za nudno,ludzie!!!!Zastanowcie sie co wy piszecie!!!Jak na
        polskie realia taka praca za takie pieniadze jest dosc dobra,a ze ktos chcialby
        od razu zarabiac koksy siedzac na dupie i nic nie robaic to powinni zastanowic
        nad soba.A co do szefow to po to sa aby wymagac od swoich pracownikow
        sumiennosci i efektywnosci!!!Podsumowujac to nie dziwie sie ze nie chca was
        przyjmowac,jesli wasz poziom jest jest tak samo denny jak wystawiane tu
        komentarze.Pozdrawiam:
    • Gość: fefe ...telbridge nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:36
      pracowałam trzy miesiące, do dupy jest obcinanie stawki, byłam na projekcie
      Wipa z przedzwonionymi bazami i nieaktualnymi a statysyki niezależenie od baz
      takie same i jak Ci nie szło to pracujesz za pół darmo, no więc nie polecam
      chyba ze na CW
      • expedit54 Re: ...telbridge nie 26.11.06, 23:45
        I co Kaziu powiedział że przegrał przez nocne telefony do Warszawiaków, jak wam
        nie wstyd takiego fajnego komisarza straciliśmy, nie mogę się podnieść po jego
        przegranej.
        Wszyscy zwolennicy Kaczolandu powinni zażądać od Telbridge odszkodowania za Kazia.
    • Gość: Kamil Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: 81.219.48.* 06.02.07, 20:09
      już na dzień dobry proponuję Ci pracę na stacji benzynowej. Z tego co napisałas
      swietnie nadasz sie do sprzątania kibli i mycia podłogi za pół darmo. Palnij sie
      porządnie- Mercedes?? Musiałabyś mieć wtyki a nie z ulicy. Boże jacy ludzie są
      nieogarnięci.
      • Gość: aaaaaaa Re: Firma Telbridge......czy macie jakieś info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 19:54
        jak jesteś dobrym szlaufem to możesz wozic sie mercedesem z jakimś bandziorem i
        robic mu lache
    • Gość: antymcm Telebridge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:50
      A ja dziś miałem rozmowe byłem godzinke wcześniej i to nie był żaden problem
      bardzo miła pani zabrała mnie do pokoju z playstejszyn2 no i sobie z nia
      porozmawiałem przemiła kobieta. Mam zarabiać 1250netto za szkolenie maja płacić
      mało bo mało ale zawsze coś. A co do tych ludków co mowią ze taka kiepska firma
      to heh widziałem 3 ludzi na fajce i jakoś nie było po nich widac niezadowolenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka