Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje?

IP: *.chello.pl 03.09.09, 11:34
    witam,
    skończyłam w tym roku kierunek visual merchandising w Krakowskiej Szkole
    Artystycznej, obiecywano nam po tym kierunku, ze znajdziemy szybko prace, bo
    brak takich osób na rynku pracy, a tu klapa-szukam parę miesięcy i jakoś
    znaleźć nie mogę, może ktoś z czytających mi pomoże?
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: hhhhh Re: visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje? IP: *.router.finemedia.pl 03.09.09, 12:42
        Napisz wprost, po co się oszukiwać tym angielskim "poważnie brzmiącym"
        słownictwem. Chodzi o wykładanie towaru w sklepie, no, odpowiednią ekspozycję, tak ?
      • Gość: 123,5 Re: visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 13:04
        Kurcze nie wiedziałem że do jazdy paleciakiem trzeba skończyć studia artystyczne.
      • Gość: vm Re: visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje? IP: *.chello.pl 03.09.09, 22:19
        oto fachowe wyjasnienie czym jest visual merchandiser, polecam stronkę KSA,
        gdzie można dowiedzieć się więcej: www.ksa.edu.pl/vm/main.php?id=program

"W dzisiejszych czasach ogromnej konkurencji visual merchandising czyli,
        kreatywna prezentacja produktu ma kluczowe znaczenie dla promocji i sprzedaży w
        każdej branży, a w szczególności w modzie. Estetyka prezentacji i kreatywność w
        większym stopniu wpływają na zwiększenie obrotu firm niż wszystkie inne formy
        marketingu i reklamy. Dla większości osób ekspozycje sklepowe są jedynym źródłem
        informacji o tendencjach w modzie i mają decydujący wpływ na wybory przy zakupie.

Visual merchandiser edukuje klienta w zakresie aktualnych tendencji, wpływa na
        jego potrzeby estetyczne, przyspiesza podejmowanie decyzji o zakupie. Od jego
        wiedzy, umiejętności i kreatywności zależy ostateczny sukces handlowy firmy. To
        on "pociąga za spust".

Strategiczna rola visual merchandisingu w procesie handlowym stawia osobom
        pracującym w tym zawodzie bardzo wysokie wymagania. Program pierwszej w Polsce
        szkoły visual merchandisingu jest skonstruowany tak, aby zapewnić optymalne
        przygotowanie do pracy zarówno w małych jak i dużych firmach. Na naszych
        absolwentów czekają tysiące miejsc pracy na terenie całej Polski. Dla
        najlepszych otwierają się możliwości międzynarodowych karier w światowych
        korporacjach."
        • Gość: WDR Re: visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje? IP: *.chello.pl 03.09.09, 23:29
          Ale wam tam wyprali mózgi, skoro wyrzuciliście pieniądze w błoto na te studia.
        • Gość: 123,5 Re: visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:59
          Tę formułkę wszyscy znają z tym ze to tylko formułka a rzeczywistość jest czym
          innym. Przypomina mi to "jaką pracę pan/i wykonuje? Jestem wykładowcą. A co
          pan/i wykłada? Chemię w biedronce.
      • Gość: A.K. Re: visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.09.09, 09:17
        Spróbuj poszukać w dużych salonach odzieżowych.Tam zawsze potrzebują
        Dekoratora.
        Muszę przyznać,że w niektórych nawet dobrze płacą i z czasem możesz
        awansować np. na Regionalnego VM.
        Powodzenia!!!
      • Gość: koala Re: visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje? IP: *.chello.pl 08.09.09, 09:53
        hej
        ja wybieram sie w tym roku na ten kierunek, czy faktycznie jest tak zle ze
        znalezieniem pracy?
      • winniepooh Re: visual merchandiser-czy ktoś potrzebuje? 08.09.09, 10:01
        Almi Decor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka