Dodaj do ulubionych

Odsprzedam moje zapasy

05.10.09, 16:57
Dawno mnie tutaj nie bylo poniewaz znalazlam swoje miejsce w innej dziedzinie
zycia ( rownie artystycznej), pozdrawiam wszystkie bywalczynie te co mnie
jeszcze pamietaja i te co nie koniecznie smile
Mam w piwnicy dwa kartony serwetek, tone papierow do decou, dwie tony roznych
dzbankow, zegarow itp., farby, crakle .... czy moze mnie ktos od tego uwolnic?
Potrzebuje miejsca, zeby mnie malz nie wyrzucil z domu winkZdjecia wysle
zainteresowanym na email bo troche tego... iga.spriegel@online.de
Chetnie odsprzedam komus mieszkajacemu w niemczech ale i do polski postaram
sie wyslac jak najkozystniej.
Przepraszam jesli zamiescilam to ogloszenie na niewlasciwym forum
Pozdrawiam iga
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Odsprzedam moje zapasy 06.10.09, 17:00
      Nieee!!! Ja protestuje! Jestes pewna, ze zupelnie rzucasz decu?
      Nieobecnosc od wiekow na forum moge zrozumiec, czasowa zdrade na
      rzecz innej galezi artystycznej rowniez (ja decou zdradzam na
      wiolonczeli), ale zeby calkiem??? Moj malz nieco bardziej
      wyrozumialy widocznie, bo ma juz dosc calkowitego balaganu w domu i
      wszedzie poniewierajacych sie farb i serwetek, ale obiecal mi garaz
      na pracownie przebudowac. Ciekawe tylko czy zdazymu w przyszlym
      rokuuncertain Jak sie nie rozmyslisz, to moze podrzucisz mi jakies foty
      na maila? Moglabym cie uwolnic nieco od papierow i jaskiegos drewna,
      ale musze to dobrze przemyslec. Do Wiatrakowa z przesylka nie
      powinno byc chyba wiekszego problemu? Mam nadzieje, ze jednak sie
      rozmyslisz.
    • sweetheartfrompl Moje Kochane Forum! :D 06.10.09, 18:30
      Uwielbiam was! smile)
      Tyle lat tu nie byłam, że aż się stęskniłam... big_grin

Wpadł mi do głowy pewien pomysł. Właściwie po części blog "Z ręki do ręki" na blogspocie mnie do tego pomysłu zasinspirował. Z drugiej strony właśnie potrzeba posiadania przedmiotów ręcznie wykonanych, których z różnych względów sama nie wykonuję. Stworzyłam więc forum I found hand made, na którym osoby marzące o jakimś ręcznie wykonanym przedmiocie (czy przedmiotach) mogą umieścić swoje propozycje na forum a osoby potrafiące wykonać dany produkt mogą odpowiadać na te potrzeby. Pierwszą propozycję - własną - już zamieściłam. Jeśli macie ochotę dopisać swoje potrzeby, zapraszam do stworzenia nowego tematu.
      Miło będzie jeśli znajdzie się również ktoś kto spełni także moje marzenie. wink
      Wczoraj (a właściwie to już dziś) stworzyłam też blog: www.ifoundhandmade.blogspot.com
      W obu tych miejscach można zostawiać swoje potrzeby.

Jestem również otwarta na wszelkie propozycje współpracy w zakresie prowadzenia forum.

Życząc spełnienia tych najskrytszych marzeń, ściskam serdecznie!
      Kasia
    • sweetheartfrompl :) 06.10.09, 18:49
      Upsssss... Przepraszam! Ten wątek powyżej, to miał być nowy wątek! Pisałam dwie rzeczy naraz.
      Uprzejmie proszę adminki, aby przerzuciły go jako nowy temat.
      Faktycznie się nie wyspałam... big_grin

Jednocześnie przyłączam się do prostestu! Chociaż część decu zostaw... Nie można tak własnego hobby traktować. Lepiej męża w szafie schować albo przywiązać do kaloryfera. tongue_out W razie czego ustawiam się w kolejce tuż za Tijgertje.
      Interesują mnie przede wszystkim serwetki z manekinami, aniołkami a także w romantycznym stylu, no i drewienka. Chociaż chętnie obejrzę też fotki z innymi przedmiotami i wybiorę coś dla siebie.
      Mój e-mail jest czynny 24h na dobę. ;D
      • lejdik Re: :) 06.10.09, 20:36
        Grzecznie chciałam zauważyć, że tu się stoi w kolejce, chociaż może tego nie
        widaćwinkbig_grinbig_grin
        ps. Tygrys- skoro wiolonczelujesz w wolnych chwilach to mam nadzieję, że Twój
        instrument już niebawem zostanie przedstawiony na tym forum w nowej deco- szaciesmile

Sama sobie zrobiłam
        Mój codziennik...
        • tijgertje Re: :) 06.10.09, 22:03
          lejdik napisała:
          ps. Tygrys- skoro wiolonczelujesz w wolnych chwilach to mam
          nadzieję, że Twój
          > instrument już niebawem zostanie przedstawiony na tym forum w
          nowej deco- szaci
          > esmile

No cos ty! Brakiem kawy mozna wiele wytlumaczyc, ale zdekupazowanie
          300-letniej wiolonczeli, polamanej i klejonej wielokrotnie, ale o
          pieknym brzmieniu byloby gorsze od morderstwawink Myslalam nawet o
          tym, zeby jej lakier poprawic, ale lutnik absolutnie zabronil
          ruszac, zeby sie calkiem nie rozsypala. Jak juz odpuszcze troche
          granie i bieganie po lekarzach to moze skoncze manekina
          wiolonczelowego, ale z wiolonczela obchodze sie delikatniej niz z
          jajkiem, hmmm... wydmuszka nawetwink
          • sweetheartfrompl Re: :) 07.10.09, 05:55
            Lejdik, czy to znaczy, że byłaś pierwsza? Przecież ja stoję grzecznie... No właśnie, zamiast spać, kolejkę sobie trzymam. tongue_out

Tijgertje, tego manekina chcę zobaczyć... jako druga.
            Wspieram Cię emocjonalnie, abyś nabrała sił do niego!
            Pozdrawiam Was. big_grin
            • lejdik Re: :) 07.10.09, 09:17
              sweetheartfrompl napisała:

> Lejdik, czy to znaczy, że byłaś pierwsza? Przecież ja stoję grzecznie... No
              właśnie, zamiast spać, kolejkę sobie trzymam. tongue_out

Myślę, że byłam pierwsza prowadząc zakulisowe rozmowy z Igą na @wink Ale nie
              zamierzam wykupić całej zawartości jej zapasów, więc tylko grzecznie mówię, że
              też tu stojębig_grin
              A tak na marginesie, fajnie postać w jednym ogonku, ileż to rzeczy mozna się
              dowiedzieć. Np o nowym hobby Tygrysa. A propos decoupage na instrumentach-
              bardzo piękną robotę zrobiła Syla na skrzypcach, wrzućcie w googla jeśli nie
              widziałyście- poezja po prostu, polecam tę ucztę dla oczu.
              ps. Myślicie, że to oczekiwanie długo jeszcze potrwa??

Z pozdrowieniami lejdik (ta co ją już nogi bolą od staniawinkbig_grin
              • tijgertje Re: :) 07.10.09, 10:03
                Lejdik podskocz pare razy, to sie nozki rozruszajawink Ja sobie
                krzeselko przystawilam, hehe, w czasach stanu wojennego mama mnie
                wysylala nad ranem pod sklep miesny we wtorki, wiec juz kolejkowa
                weteranka jestemwink Tak to bylo, jak czlek na popoludniowa zmiane
                musial chodzic. Skrzypce wlasnie obejrzalam, rzeczywiscie
                imponujace, w ogole Sylwia ma sliczne prace a kontorowka powala.
                Takie skrzypce maja tylko jedna wade: nie mozna wiecej na nich grac.
                W ogole w instrumentach lakier jest bardzo waznyi nieodpowiedni,
                albo nieodpowiednio polozony za gruba lub za cienka warstwa moze
                znacznie zmienic brzmienie instrumentu. No a moja Klementyna do
                ozdobkowa jest zbyt wyjatkowa i za duzo na nia wydalamwink
                • lejdik Re: :) 07.10.09, 10:49
                  Oczywiście, rozumiem Tygrysie Twoją niechęć do decupażowania wioli. A w tej
                  kolejce jeszcze mi się coś pomyślało- Moja droga, skoro pokazujesz nam tu swoje
                  prace manualne, może również zamieścisz jakieś nagranie na YouT. Żebyśmy mogły
                  posłuchać Twojego muzykowania??(Pitolenia miałam napisać, ale nie chcę się wydać
                  zaczepialską babą z ogonka, nick zobowiązujewinkbig_grin
                  • tijgertje Re: :) 07.10.09, 13:46
                    Na you tube jeden pitolony kawalek wrzucilamwink Jak slysze, to
                    faktycznie strasznie wtedy pitolilam, ale jako ze gram od roku, to
                    jeszcze wiele mi mozna wybaczyc, gorzej,z e sama sobie trudniej
                    wybaczamwink Nika mam podobnego, a jak chcesz mnie znalezc, to szukac
                    czarownicy z wiolonczelawink Dobrze sie maskowalam, wiec na ulicy i
                    tak mnie nikt nie poznawink Moja nauczycielka tez sie niezle w role
                    czarownicy wczula i tylko miotel nam zabraklo. Teraz gram pare
                    fajnych kawalkow i jak chlopa przycisne, to niedlugo moze cos wrzuce.

Hehe, coraz fajniej sie w tej kolejce robiwink Ciekawe, czy sie
                    jeszcze ktos przylaczy? Moze sie Iga rozmysli i jednak zostanie przy
                    decu? Moze to tylko taka podpucha, zeby sie baby w kolejke ustawily,
                    a ona w miedzyczasie nas na fotoforum nowymi pracami sasypie???
                    hmmmm... trzeba jesze troche pociagnac ten watek kolejkowy...
                    • lejdik Re: :) 07.10.09, 21:29
                      Cholera, Tygrysie- czasami muszę chodzić do pracy, więc mi musisz wybaczyć
                      poślizg w pisaniu kolejkowymwink))Od Igi juz dostałam fotki właśnie sie slinie na
                      jej papiery i TREPY!O;big_grin
                      • igaspr Re: :) 08.10.09, 10:16
                        Kochane jestescie, ale ja naprawde nie mam czasu na decou, trzymalam wszystko z
                        nadzieje, ze wroce do tego ale odkad otworzylam swoje studio kompletnie nie
                        wyrabiam zakretu sad Od czasu do czasu uda mi sie jeszcze cos pofilcowac ale
                        same wiecie, zeby zrobic cos naprawde dobrego trzeba sobie dac czas a tego mi
                        brakuje ....
                        Rozmowy zakulisowe sie tocza prosze o spokoj bo caly czas odpisuje na emile. To
                        dopiero poczatek mojej zbieraczej kolekcji...
                        • tijgertje Re: :) 08.10.09, 11:41
                          Szkoda straszliwasad No, ale moze cos na tym skorzystam (rzekl
                          tygrys zacierajac lapy z dzikim blyskiem w oku).
                          Strasznie tajemnicza jeste, co to za studio? Czym sie zajmujesz?
                          Nawet filcowanie porzucasz? Niemozliwe... Ciekawa bylm linka w
                          sygnaturce, ale nie dzialasad
                          • igaspr Re: :) 08.10.09, 16:59
                            Tygrysku slodki smile Chcialoby sie powiedziec "biez co chcesz" tongue_out
                            No widzisz link w sygnaturce nawet juz umarl sad czyli dawno nie zagladalam do
                            moich zbiorow....
                            Przeprzucilam sie na stylizacje paznokci i tu sie wyzwam artystycznie, jesli
                            moderatorka pozwoli wloze pare zdjec bo to w koncu tez rekodzielo smile)))
                            A propos serwetki sprzedane w calosci reszta sprzetu w trakcie negocjacji
                            • tijgertje Re: :) 08.10.09, 19:43
                              Ha, serwetkami to sama sie moge podzielic, wiec przezyje, ale jak
                              masz jeszcze jakies papiery na zbyciu, to podrzuc mi zdjecia na
                              maila, ok? Pazurki to nie moja dzialka. Podobaja mi sie u kogos, ale
                              sama nosze krotkie, do konca studiow zadnej bialej obwodki nie mialy
                              miec prawa, bo mi stukaly na klawiaturze, teraz na Klementynie u
                              lewej reki tez musze miec krociutkie, bo inaczej strun nie dam rady
                              docisnac. Co jakis czas sobie postanawiam, ze bede przynajmniej
                              jakims naturalnym lakierem malowac, kupuje lakier, jak sie juz do
                              niczego nie nadaje, to kupuje nowy i kazdy uzywam raz czy dwauncertain Za
                              to moja kuzynka-malotata ma totalnego swira pazurkowegowink O takiego:
                              pazurki-czarnulki.bloog.pl/?ticaid=68e33
                              • igaspr Re: :) 09.10.09, 15:06
                                Papiery jeszcze nie zarezerwowane wiec....
                                Pisz mi swoj adres email smile
                                No ja tez ma swira na punkcie pazurow i to moje regolarna dlugosc
                                www.naildesignhouse.de/resources/Naildesignhouse04.jpg
                                dlatego decou odpada smile)))
                                • tijgertje Re: :) 09.10.09, 15:54
                                  Wow, faktycznie z takimi pazurami to lepiej z dala od nozyczek, ale
                                  sliczne sa. sama bym sobie takimi pewnie oczy powykluwala i nie
                                  wiem, jak w ogole mozna cos takimi szponami zrobic, ale wrazenie
                                  robia nawet na mniewink Zdjecia prosze na gazetowego:
                                  tijgertje@gazeta.pl Zdjecia drewienek tez chetnie obejrze, moze cos
                                  wypatrze, choc juz nie wiem, gdzie to skladacsad 3 manekiny duze mam
                                  do skonczenia, kazdy w innym pomieszczeniu stoi, wczoraj maz
                                  przywiozl szafke z szufladami, ktora mialam malowac na bialo, ale
                                  jest tak sliczna (mimo drobnych uszkodzen) i prawdopodobnie z
                                  mahoniu, ze chyba jej tylko uszkodzenia podlakieruje, na zdjeciach
                                  aukcji az tak ladnie nie wygladalawink. Dzisiaj znowu sama kupilam od
                                  kogos debowy maly regal na ksiazki do pokoju mlodego za cale 20€,
                                  jutro bede go malowac na bialojakosc rewelacyjna, taki mebel jest
                                  nie do zdarcia . Juz sie nie moge doczekac efektow i malowania
                                  pokoju. Kolor namiotow wojskowych na 2 scianach 5-latkowi do bialych
                                  mebli funduje. Ciekawe, czy sie dziecko jakiejs traumy przez to nie
                                  nabawi...
    • r0sie Re: Odsprzedam moje zapasy 10.10.09, 14:47
      jeśli jeszcze coś zostało to ustawiam się w tej sympatycznej kolejce smile
      proszę o przesłanie fotek na adres miniart@miniart.pl

generalnie w kolejce za mięsem nie było jednak tak miło, szczególnie gdy kolejka
      z drugiej strony czyli tzw. kolejka 'uprzywilejowana' rosła a my stojąc nawet na
      początku 'zwykłej' kolejki niewiele mogłyśmy z mamą kupić, takie to były ciekawe
      czasy..
      • tijgertje Re: Odsprzedam moje zapasy 10.10.09, 17:31
        r0sie napisała:
        generalnie w kolejce za mięsem nie było jednak tak miło,
        szczególnie gdy kolejk
        > a
        > z drugiej strony czyli tzw. kolejka 'uprzywilejowana' rosła a my
        stojąc nawet n
        > a
        > początku 'zwykłej' kolejki niewiele mogłyśmy z mamą kupić, takie
        to były ciekaw
        > e
        > czasy..

Hehe, najzabawniejsze bylo, jak kolejka uprzywilejowanych byla 3
        razy dluzsza od zwyklejwink A tych uprzywilejowanych to wtedy bylo
        ohohoooo i jeszcze troche. Pamietam jak w spozywczym na osiedlu
        wisiala taka grooomna tablica z regulaminem kolejkiwink JAk tylko
        stalam w odpowiednim zawijasie kolejki to namietnie ja studiowalam.
        Najbardziej lubilam kolejki do lekarza. Mielismy ogrooomna
        poczekalnie i pzerozne cuda na tablicach. Do tej pory pamietam
        plansze z pozycjami jednoczesnego karmienia piersia blizniat wink
        Plan osrodka niezmiernie byl moim ulubionym. Nie mam pojecia kiedy
        nauczylam sie czytac slowa, mapy i rzuty, ale jeszcze zanim zaczelam
        szkole to wszelkie labirynty, mapy samochodowe i atlas swiata to
        byly moje ulubione lekturywink szczerze nie znosilam za to kolejek po
        karpia, chleb w piekarni i do dentystywink
    • tijgertje Re: Odsprzedam moje zapasy 14.10.09, 08:10
      Cos sie cicho w kolejce zrobilo. Iga, rozmyslilas sie? wink
      • r0sie Re: Odsprzedam moje zapasy 14.10.09, 11:23
        chyba tak wink
        • krzysia12 Re: Odsprzedam moje zapasy 14.10.09, 19:43
          Ja też reflektuję na co nie co, tylko nie wiem gzdie podglądnąć
          Twoje zbiory.
    • tradycja02 Re: Odsprzedam moje zapasy 14.10.09, 20:26
      Ja dopiero zaczynam moją przygodę z deco, ale chętnie mogę Cię odciążyć.
      Pozdrawiam!
    • sweetheartfrompl Re: Odsprzedam moje zapasy 16.10.09, 02:53
      Piszcie do Igi na e-maila, którego tu podała. Po to chyba tu jest. wink Zrozmiałam to właściwie po kilku dniach, ale zrozumiałam! big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka