kika02 Re: Poznajmy się;) 15.11.04, 23:46 To ja też nie będe gorsza. Nazywam sie Monika mam 28lat, obecnie mieszkam w Rudzie Sląskiej. Pracuje zawodowo,ale i tak znajduję czas na swoje liczne hobby. Zaczęłam od haftu krzyżykowego, następnie malowałam wszystko co było ze szkła (słoiki,butelki,lustra itp),teraz dzięki wam poznaje sztukę decoupage-u, no i już mam wielka ochote zeby coś ulepić z masy, to przez te fotki które dostałam od jednej z was ( te śliczne laleczki)- to bedzie kolejny etap. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i oby to forum rozwijało sie razem z nami) Odpowiedz Link
ela107 Re: Poznajmy się;) 16.11.04, 01:48 Witam! Też jestem z Rudy Śląskiej. Ostatnio duuużo szydełkuję i XXX na zmianę. Tak jak Ty Moniko chciałabym ulepić coś na Święta. Chciałabym z Tobą pogadać mój nr.GG 5989210. Ela Odpowiedz Link
kika02 Re: Poznajmy się;) 17.11.04, 22:42 Witam Cię Elu, jestem dokładniej z Bykowiny, a Ty ?? Mój nr gadu 6067670 Odpowiedz Link
krupcok Re: Poznajmy się;) 16.11.04, 02:58 No to teraz moja kolej. nazywam sie jolanta mam 30 lat z zawodu pielegniarka, obecnie mieszkam we Wloszech i tu zostane. Nie maluje jak wiele z was i ogromnie zazdroszcze talentu. J wykonuje kartki swiateczne i od niedawna okolicznosciowe, z kwiatkami, troche ywszywam kzyzykami, ale do wszystkiego mam slomiany zapal. Przygoda z kartkami zaczela sie 3 lata temu, zrobilam kilka kartek swiatecznych i urodzinowych, dla rodziny, rok pozniej znajomi, ktorzy je widzieli, poprosili, aby zrobila takze dla nich (no i materialy sie zwrocily). W tamtym roku, takze robilam swiateczne. A w tym roku sprzedaje je za euro, ale materialy tez kupilam za euru, w zwiazku z czym jeszcze sie nie zwrocilo. Maz mowi, ze jest to moje ywsoko rozwiniete i kosztowne hobby. Jestem w trakcie robienia stronki, jak powstanie, to szybciutko sie pochwale. Caly czas mysle, ze moje kartki nie beda sie podobaly, bo widac reczna robote, zginam je sama, przyprasowujac lyzka, rozcinam skalpelem. Mysle tez o robieniu obrazkow, T w Italii moje prace sprzedaje moja kolezanka, zajmujaca sie decupage i sprzedajaca swoje wyroby. Moze ja tez przezuce sie na decupage? Pozdrawiam wszystkie panie i wszystkich panow dlubiacych piekne rzeczy Odpowiedz Link
mea.ww Re: Poznajmy się;) 16.11.04, 16:47 Witam Wszystkich! 28 latek i jestem z Wrocławia,mam 8 letnią córę, męża, psicę i żółwika. Od czasów szkoły interesowałam się wszystkim co można, wyszywanie, makramy, masy solne i papierowe, ozdoby, biżuteria, drewno a ostatnio malowanie na szkle, kolekcjonuję butelki i buteleczki o ciekawych kształtach. Czytuję to forum od jakiegoś czasu a dziś się ujawniam. Pozdrawiam pa pa) Odpowiedz Link
zzzytkaaa :) 18.11.04, 12:45 To forum to moje niedawne odkrycie-frajda. tego było mi trzeba Mam na imię Magda, od roku zamężn, dziecie brak, ale jest króliczka-grafitow Chrupka spadek po małym chłopcu (stąd to imię) Od zawsze coś tam robiłam, ale to raczej takie dekoracyjki na święta... marzyłam o malowaniu na szkle, ale jakoś nigdy nie mogłam się do tego zabrać aż w końcu mój mąż kupił mi farbki. niestety nie posiadam żadnego talentu, ale mam nadzieję, że jakoś i coś uda mi się tu rozwinąc/odnaleźć (zresztą nie będę się powtarzać, bo jużten wątek poruszałam) chciałabym .... nauczyć się wielu rzeczy od malowania po szycie i lepienie garnków uwielbiam piękne i słodziutkie drobiazgi i chyba marzy mi się własna galeryjka z takimi "pierdółkami" pozdrawiam serdecznie m Odpowiedz Link
melaska Re: Poznajmy się;) 19.11.04, 20:12 Witam Teraz za bardzo nie mam czasu na robótki reczne, ale odkąd pamiętam, zawsze coś dłubałam Umiałam robić na drutach, na szydełku, haftować (ale tylko dwoma sposobami, szyć na maszynie (w ręcach zresztą też. Teraz nie wiem czy umiem, bo dawno nie sprawdzałam... Może to forum natchnie mnie do wznowienia działalności Jak nastolatka lubiłam też robić "coś z niczego" czyli byłam takim Adamem Słodowym w spódnicy Póki co przypomina mi się mój jeden patent na wykonanie szkatułki z materiału i tektury - rzecz zrobiłam jakieś 15 lat temu i do dziś działa. Moze pokuszę się o opisanie jak to zrobić Pozdrawiam Odpowiedz Link
jim100 Re: Poznajmy się;) 21.11.04, 22:47 teraz ja Monika zwana Monkiem,lat 31, mąż, 3-letni synek, i pies (suka) lubię tak jak i Wy coś tam sobie wyrabiać kilka lat temu chodziłam na zajęcia z ceramiki i wsiąkłam zupełnie lubię lepienie, może kiedyś po zakupie domu na wsi, wybudujemy sobie własny piec i będę wyrabiać naczynka (ach marzenia) teraz przed "sezonem" lepię nałogowo aniołki, razem z synkiem małzonek przymierza sie do masy papierowej obecnie remontujemy kuchnie i planujemy wszystkie ręczne prace przenieść własnie tam.... forum czytam prawie od samego początku powstania, dzisiejsze dzieła, to gwiazdki i bombki bardzo Was lubię, za inspirację i za to że nie jestem sama ze swoim szaleństwem pozdr. Monk Odpowiedz Link
olivana Re: Poznajmy się;) 21.11.04, 23:42 Witam.Wlasciwie nie wiem dlaczego tu jestem bo chyba troche od was odbiegam i niczym ciekawym nie moge sie pochwalic . Nie jestem specjalnie uzdolniona artystycznie chociaz czasem potrafie zrobic cos z niczego dla siebie i bliskich.Przy Was juz widze, ze bedzie mi łatwiej na wypadek trudności.I uwielbiam ogladac wytwory cudzych talentów.Piekne rzeczy robicie.Mam 27 lat i rodzinke 2 + 2. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
zzzytkaaa :) 23.11.04, 13:54 no to witaj w klubie, bo ja jestem totalne beztalencie, ale powoli się uczę. teraz na tapecie są płaskie! ozdoby z masy solnej (z foremek oczywiście) a cudzy talent jest świetną inspiracją pozdrawiam magda Odpowiedz Link
kragmel Re: :) 23.11.04, 14:01 zzzytkaaa, ja ci specjalnie moje potwory sfotografowałam! i ciągle zapominam ci powiedzieć. tu masz linka Odpowiedz Link
ejanka Re: Poznajmy się;) 22.11.04, 16:30 Cześć, podczytuję Aranżację Wnętrz i Was, czas się przedstawić. Mam na imię Edyta, 30+, mąż + 2synków, mieszkam na wsi-sypialni w zachodniej Polsce. Jestem czynnym zawodowo inżynierem - menadżerem. Od zawsze dekoruję, maluję meble i okiennice, bawię się ogrodem i ..zbieram anioły. Mój ojciec tworzy domową cepelię, rzeźby, tkaniny-gobeliny, teraz instalacje przestrzenne, brat bawi się masą papierową, dzieci malują, ja bawię się przestrzenią, szyję firanki, zasłonki, kapy i poduszki. Mąż cierpliwie znosi to wszystko i w prezencie przynosi kolejnego anioła, aniołka, aniołeczka. Do obrazu całości należy dodać psa, mini-sznaucera po tuningu oraz dwie gwiazdy kocice-zazdrośnice. Plany domowe na najbliższe 2-tygodnie - wszelkie siły w kierunku przebrania domu na czas świąteczny - tradycyjnie, dekoracje najpierw przedświąteczno-mikołajkowe już w weekend przed 6 grudnia, aby po dwóch tygodniach przejść do sedna - ustrojenia świąteczno-bożonarodzeniowego. Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią upiększać szarą rzeczywistość. E. Odpowiedz Link
qlka_79 PYTANIE 22.11.04, 23:21 Ejanka, czy ta zachodznia Polska to nie okolice Zielonej Góry? Bo ja ciągle mam nadzieję, że może wreszcie ktoś z moich stron... Odpowiedz Link
qlka_79 Re: PYTANIE 23.11.04, 20:03 Oj, szkoda Bo już miałam nadzieję, że będziemy mogły się wymieniać uwagami o miejscowym rynku i zawartości sklepów. Ale jakby nie patrzeć -województwo to samo Odpowiedz Link
placebo77 Re: Poznajmy się;) 23.11.04, 11:50 Witam, Kasia kolo trzydziestki z tej strony fajnie, ze i ja moge dolaczyc do tego zaszczytnego grona "majsterkowiczek". Zostalam pozytywnie zarazona wlasnorecznymi robotkami przez jedna z forumowiczek, ktora jest dla mnie inspiracja i wielka "skarbczynia" pomyslow. Niestety z okazji posiadania stosunkowo malego bobaska (Zuzy)nie bardzo mam czas i warunki na jakies powazniejsze i angazujace czasowo dlubanko. Na razie odkrywam scrapbooking, do ktorego bobo dostarcza bardzo wielu pomyslow. Oprocz Zuzki, uwielbiam zwierzaki, w szegolnosci kocury, psiaki i konie, ktorych zdjecia tez sa mysle cudnym materialem przetwarzalnym Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
swing ależ tu u Was cudnie! 23.11.04, 13:10 czytam wątek za wątkiem i jestem jak zaczarowana! nie spodziewałam się, że tak inspirujące może być _czytanie_ o robieniu różnych fajnych rzeczy - to niesamowite! na pewno będę tu zaglądać w poszukiwaniu natchnienia i praktycznej wiedzy, bo uwielbiam "prace zręczne", wprawdzie coraz mniej mam czasu na wyżywanie się artystyczne... niemniej zamierzam skorzystać z tej niezwykłej kopalni pomysłów, jaką tu stworzyłyście pozdrawiam wszystkie tutejsze zakręcone duszyczki! Odpowiedz Link
justek20 Re: Poznajmy się;) 23.11.04, 14:03 Justynka , 24. Daaawno dawno juz w niczym nie dlubalam ale mam wreszcie wymarzone mieszkanko i czasem pol wolnej chwili wiec coszaczne wreszcie tworzyc ))) Trzymajcie sie dziewczynki Odpowiedz Link
karmina1 Re: Poznajmy się;) 23.11.04, 14:45 Cześć dziewczyny, Marzena -30 urodziny jakiś czas temu, mieszkam nad morzem- dziś mamy sztorm, którego prawie nie zauważam - tak zaczytuję się w forum, śledzę załączone linki itp mam 2 córki, 1 męża, 1 psa podziwiam wasze prace -aniołki wy moje pozdrawiam Odpowiedz Link