Dodaj do ulubionych

farby akrylowe_barwniki

07.12.04, 14:40
Chcialam podziekowac temu genialnemu pomyslodawcy(-czynismile, ktory zasugerowal
uzywanie barwnikow do farb akrylowych zamiast kupowania gotowych calych
puszek smile. To takie proste, a ja co chwila sie wkurzalam, jak mi odcien nie
do konca pasowal, a znowu kupic cala puszke ciemnej farby zeby dodac pare
kropel tez bez sensu. I tak dzieki wam wpadlam w Castoramie na caly regal z
uniwersalnym tanimi barwnikami i teraz mam odcien jaki mi pasuje smile. Wlasnie
popelnilam kolejna skrzynke w kotki, dzieki roznym kolorkom jeszcze
fajniejsza niz poprzednia smile.
Ja juz dziele swoje "dziela" na hurtowe smile czyli te ktore robie prawie zawsze
tak samo i sprzedaje w sklepie i pojedyncze czyli moje eksperymenty, nowe
pomysly, czesto jedyne egzemplarze, do ktorych takie rozne kolorki w malych
ilosciach wg potrzeb sa bardzo przydatne.
Tak wiec jeszcze raz dzieki smile
Obserwuj wątek
    • kragmel Re: farby akrylowe_barwniki 07.12.04, 15:00
      to ja się podczepię i sprzedam wam pomysł smile odnowiłam sobie w domu parapety i
      rurki wszelakie za pomocą próbników duluxa - to są takie mini pojemniczki z
      pędzlem z różnymi kolorami farb do ścian. dobrze się tych rurek i parapetów
      trzymają, można je zmywać wodą. na ścianie w kuchni robiłam również za ich
      pomocą rzucik w motylki wink
      koszt takiego próbnika około 6zł (trochę mniej).
    • ewr Re: farby akrylowe_barwniki 07.12.04, 15:04
      Ja od początku kupowałam małe barwniki (3,40 zł. w Rzeszowie), ale czasem widać
      drobinki pigmentu nawet po dokładnym rozmieszaniu z białym, bazowym Duluxem.....
      • anek.anek Re: farby akrylowe_barwniki 07.12.04, 16:53
        do mieszania farb arto używać mechanicznego mieszadła, albo specjalnej nakładki
        na wiertarkę. Trzeba też pamiętać, że jeśli zrobimy takiej farby więcej, to po
        jakimś czasie może być trudno nawet po dokładnym wymieszaniu uzyskać identyczny
        odcień jak pierwotnie. To niestety jest minus farb barwionych samodzielnie, nad
        gotowymi. Tak więc jeśli na przestrzeni długiego czasu chcemy pomalować coś
        taką barwioną farbą, to jednak wybrałabym gotowy kolor z puszki. Z drugiej
        strony jeśli wykorzystujesz farby do malowania mniejszych rzeczy (niż ściana
        np.smile, które można pomalować za jednym zamachem, to możesz bez problemu w ten
        sposób tworzyć własne kolory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka