Dodaj do ulubionych

Pytanie retoryczne

04.01.05, 22:05
Tak mi się nasunęło, kolejny raz widząc post w stylu "czytam was od dawna,
ale nigdy nic nie piszę...".

Jak myślicie - ile osób czyta nas regularnie, ale po prostu się nie odzywa?

Tak mi teraz trochę głupio, bo ja się na forum czuję jak wśród znajomych, jak
na spotkaniu w kółku zainteresowań.
Właściwie forum mogłoby się nazywać "PRACOWNIA - piękne ozdoby własnoręcznie".
No i ja tak codziennie wpadam do tej naszej Pracowni, a przecież masa ludzi
zagląda nam przez dziurkę od klucza.

Trochę mnie to onieśmiela...
A Was?
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 22:14
      Nie, ja sie czuje swobodnie.Moze dlatego, ze dotychczas nie zamiescilam tu
      swoich "wypocin" , wiec nikt nie moze mnie ocenic.., ale nie, nawet jak juz mi
      sie uda umiescic zdjecia(co jawi mi sie jako trudniejsze niz dekupazsmileto
      smialosci mi nie zbraknie.Fajnie, ze jest tylu biernych forumowiczów, choc
      lepiej by bylo, gdyby przeszli do fazy czynnejsmile.
      • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 22:32
        Ale mnie również nie przeszkadza, że ktoś ogląda moje wytwory. Przecież to
        raczej Was powinnam się obawiać, niż kogoś spoza forum.
        Dziwne jest tylko to uczucie, jak Mrough dobrze napisała - Big Brothersmile Nie
        mam skłonności do ekshibicjonizmu psychicznego i dlatego tak uderzyła mnie ta
        świadomość.
        Nie wiem czemu, ale jakoś mi się zdaje, że to forum nie jest tak popularne, bo
        dotyczy wąskiej częśći populacji, poza tym jak już ktoś wchodzi na fora gw, to
        chyba idzie na fora o seksie - tak mi się przynajmniej wydaje smile
    • mrouh Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 22:16
      Tak, dziwnie się czuję, kiedy pomyślę, ile ludzi nas podczytuje i się nie
      ujawnia smile A jak kiedys dostałam maila od całkiem obcej osoby z zaproszeniem na
      nowo otwarte forum, bo na innym forum napisałam jedno zdanie na pewien temat, to
      już w ogóle dziwnie mi się zrobiło. Ktoś mnie czyta i nawet sobie zapamiętuje,
      co napisałamsmile)) W takiej masie postów na gazecie (sama ich napisałam z
      1000)... Albo jak odstałam życzenia od kogoś z forumowiczów, kogo ledwie
      kojarzyłam z nicka... Trochę jak Wielki Brat, a z drugiej strony- przyjemnesmile
      • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 22:27
        Mrouh - ja przyznaję bez bicia, że wszystkich naszych dziewczyn nie kojarzęsmile
        Kojarzę Kragmel bo chyba najwięcej gadamy. Kojarzę Greglis - bo ma piękne
        mieszkanie i robi cuda. Kojarzę Panią Dorotę Czeraniuk - bo jakoś od razu ja
        zapamiętałam, gdy zobaczyłam jej butelki. Anię kojarzę - bo jest założycielką i
        też z nią kilka maili wymieniłam. Ciebie kojarzę bo pisałaś, że masz nicka od
        mruczenia kota. Surtout kojarzę - bo mi tłumaczyła kiedyś, co znaczy jej nick.
        Ewanę - bo jest moją imienniczką. I kojarzę Maję - bo robi cudne kolczyki. A
        Ogi - bo radzi sobie z decoupage 3D.
        No i jeszcze mogłabym wymieniać, ale chyba nie o to chodzi.
        Fajnie mamy na naszym forum i to jest ważnesmile
        • aniani3 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:05
          Dziewczyny!!!!!!!!!!!
          Ja kocham to forum, nawet jak się nie odzywam, to wszystko zczytuje od dechy do
          dechy. Masę rzeczy się dowiedziałam i zobaczyłam, sama próbuję, testuję,
          eksperymentuję. Jezeli ktoś zadaje pytanie wydawałoby się proste, to wiem, ze
          nie ejstem sama, nie tylko ja walcze na codzień z rzeczami oczywistymi i jest
          mi raźniej.
          Komu coś wyjdzie nie tak, popłynie, zroluje się, spękania nie wyjdą albo
          jeszcze jakiś dziwolag artystyczny się przytrafi - od razu porady lecą i to
          jest super.
          Każda z nas ma inne doswiadczenia. A dzielenie się nimi na gorąco jest na
          codzień nieosiagalne, genialne, sympatyczne i poprostu doskonałe.
          To tak, jak ktos wcześniej napisał, jakbyśmy wszyscy siedzieli w jednej
          pracowni na warszatach.
          Dla mnie to forum to otwarta księga tego, co mnie interesuje. Szkoda, że nie ma
          komputerów w kształcie ksiażki, zeby mozna było czytać do poduszki hi hi.

Niestety w moim kręgu nie ma dłubaczo-podobnej czy -podobnego.
          Nie ma z kim pogadać na moje ukochane tematy.

Mam niewiele czasu w czasie dnia, bo niestety praca mnie pochłania.
          Ale zawsze chwilę muszę spędzić na forum, to moja terapia.
          Nie mogę sie doczekać sobót, bo własnie wtedy mam czas na prace.

Pozdrawiam
          Ania ze Szczecina
          • qlka_79 Ania 04.01.05, 23:11
            O, właśnie miałam osobnego posta do Ciebie napisać.
            Gdzieś napisałaś, że jesteś niemieckojęzyczna - czy widziałaś może w RTL
            program "Einsatz in 4 Wander"? Namiętnie go oglądam, chociaż rozumiem ze cztery
            słowa w czasie całego programu, ale uwielbiam ogladać zmiany w pomieszczeniach.

Bardzo mnie interesuje, w jaki sposób wybierane są te rodziny i czy muszą coś
            zapłacić za remont. Może prowadząca Tina coś mówi - ale oczywiście ja tego nie
            wiemsmile
            Jeśli sie orientujesz, to będę wdzięczna za zaspokojenie mojej ciekawoścismile
            • aniani3 qlka-79 04.01.05, 23:29
              Nie ogladam TV prawie w ogóle. U mnie konkurencja w domu.
              Jak było "kto cię tak urządził", to rodzina chodziła na paluszkach, bo
              wiedzieli, że zabiję jak będą przeszkadzać.
              A RTL nie mam (sprzęcior) się popsuł i tyle.
              Odbieram za to włoską stację, na której chyba w sobotę dzieci z plastykiem coś
              tam kombinują.
              • qlka_79 Re: qlka-79 04.01.05, 23:32
                Buu, szkodasmile No nic, dalej będę oglądać i podziwiać bez dźwięku.
        • aniani3 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:08
          a ludzie!!!!!!!!
          niech czytają, ja też byłam niedawno takim ludziem......
    • niuciorek Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:06
      Nie wiem, czy moge... Zagladam tu niesmialo na forum od kilku dni i szczerze
      mowiac, pozbylam sie nalogu palenia ale Wy stalyscie sie moim nowym nalogiem.
      Ciesze sie z kazdej rzeczy zrobionej przez WAs i sama "oszalalam" - na
      przedmioty patrze w inny sposob - zastanawiam sie jakie mogloby byc jego inne
      zastosowanie. Szaleje w domu z masa solna i z "jeleniem". Naprawde chcialabym
      sie z Wami podzielic radoscia tworzenia i uslyszec slowa krytyki na swoj temat,
      ale niestety - nie mam cyfrowki i wierzcie mi strasznie zaluje. Mysle, ze osob
      takich jak ja - zagladajacych tutaj nalogowo i bez nalogowo jest naprawde
      mnostwo i nie jest to zle - zarazacie swoja pasja innych. Pozdrawiam serdecznie!

• qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:12
        Niuciorku, ja do świąt tez właściwie nie miałam cyfrówki, ale to nie
        przeszkadza świetnie się bawić i wymieniać informacje, że o nieustającej
        inspiracji nie wspomnęwink
        No i chyba forum zdrowsze niż papierochy!
      • surtout Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:18
        Ale mi się ciepło na serduszku zrobiło, kiedy mnie qleczka wymieniła :0)
        A swoją drogą, trochę racji z tym Big Brotherem jest. Ja też się swego czasu
        odezwałam pod nickiem srtout na jaimś foum. Opisałam, jak poznałam mojego
        Niemęża i... niespodzianka. Za kilka dni dostałam maila od jakiegoś chłystka z
        pytaniem, czy nie chciałabym pokorespondować i czy nie miewam myśli o zdradzie
        (czy jakoś tak). Odpisałam mu, że nie mam ochoty i nie miewam, więc jeszcze
        potem dostałam kilka obraźliwych maili od niego. Do tej pory żałuję, że nie
        zgłosiłam tego adminowi. Poczułam się strasznie: psychopata wypisuje świństwa
        na mój prywatny mail, a ja mogę jedynie nie zaglądać do skrzynki, żeby tego nie
        czytać. Dlatego ograniczam korzystanie z poczty gazetowej, bo wydaje mi się
        zbyt publiczna. Każdy może do mnie napisać, wystarczy, że zna mój nick.
        Ale o "podglądaczy-nieujawniaczy" się nie martwię. Prędzej czy później skuszą
        się i ujawnią, bo zapragną się z nami zaprzyjaźnić. Każda z nas tak zaczynała -
        raz, drugi poczytała, potem jakiś nieśmiały wpis pod tytułem "halo! to ja!" i
        dzięki temu jest nas coraz więcej. Mój Niemąż bardzo się dziwuje, że taka fajna
        paczka się tu zgromadziła i do tej pory nie zrobiłyśmy wielkiego spotkania.
        Nawet zaczął się ze mnie nabijać, że jakbyśmy się poznały osobiście, to wyjdą z
        nas BABY i zaczniemy plotkować, zazdrościć sobie i budować tak zwane
        towarzystwa...
        • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:25
          Uch, takie megaspotkanie to świetna sprawasmile
          A wiesz, że do mnie maili żaden wariat nie pisze. Chyba miałaś pecha, nie
          przejmuj się.

A wiesz, jak ciężko mi zapamiętać poprawną pisownię "surtout". Że o czytaniu
          pod nosem nie wspomnę (czytam po literce, fonetycznie, tak jak napisane).
          • surtout Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:29
            To się czyta z grubsza "SIRTU". (to "i" jest takie pomiędzy "u" a "i", usta
            układa się w dziobek - żabojady zwsze coś pokręcą).
            • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:33
              S-u-r-t-o-u-t i tak już chyba dla mnie pozostanieszwink
              • justek20 Re: Pytanie retoryczne 05.01.05, 13:54
                hyyyy a mi zupelnie spontanicznie wychodzilo zawsze sortault
                ( to l to jest l jak lyzwa albo lamaga, moj komputer olewa poslkie czncionki).

i taka bylam pewna, ze to tak sie czyta hyyyyyy

(O:

• lamarta Mi też czytało się sortałt:))) 05.01.05, 14:20

• justek20 Re: Mi też czytało się sortałt:))) 05.01.05, 14:25
                    (O: lamartka, to sobie teraz sprobuj powiedziec sirtu hyyyy no niepasuje
                    mizupelnie! Sortalt, informuje, ze dla mnie bedziesz Sortalt i tyle. Kazdy
                    czyta jak potrafi (O:
    • loriaan Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:21
      no i co ja moge dodać?? tylko sie usmiechnę, jesteście inspiracją, świetnym
      przykładem dla innych ,że mozna coś robić z życiem a nie siedzieć bezmyślnie
      przed tvsmile i oby jak najwięcej przez tą dziurke od klucza zaglądało...
      • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:26
        > przykładem dla innych ,że mozna coś robić z życiem a nie siedzieć bezmyślnie
        > przed tvsmile

Moi rodzice uważają, że bezmyślnie siedzę w internecie...
        • loriaan Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:33
          hehehe skąd ja to znamsmile) tylko mój niemąz tak uważa choć sam siedzismile ale jak
          zobaczył pierwsze efekty to zmienia zdaniesmile ale jescze drży o drukarke hihi
          • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:34
            Ja na razie obchodzę drukarkę łuuuuukiem!
            A rodziców nie przekonała nawet moja cudowna butelka wykonana dzięki forum...
          • lamarta Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:39
            A ja czytałam Was od początku, ale dołaczyłam na dobre niedawno. No i nigdy
            kragmel nie zapomnę, że mi przesłała wykroje misia i skrzatatongue_out Przekonałam się
            na dobre, że jednak nie umiem szyć;P Ale skrzata uszyłam. Jaki jest, taki jest,
            ale gdy na niego patrzę, to wymiękam.
            Stałam się lepienioholikiem i forumoholikiemsmile
            Fajna atmosfera tu jestsmile
            A ja jednej osobie, która nas czytała i oglądała, robię paczkę z moim
            aniołkiemsmile A co! Pierwszy raz będę wysyłać swoje figurkismile I mam nadzieję, że
            się spodobająsmile
            • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:41
              Lamarto - jeśli jest taki ładny jak ten niebieściutki, to adrestka wymięknie z
              zachwytu.
              • lamarta Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:47
                Qlko, ten właśnie jedzie w paczcesmile Tylko mam nadzieję, że się nie rozpadnie,
                bo długi jest i , jak to masa, kruchy...
                • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:52
                  Jak ten, to na bank się spodobasmile
                  Dobra dusza z Ciebie.
                  A rozpaść się nie powinien - musiałby upaść.
    • kragmel Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:38
      ja jestem przyzwyczajona do podglądaczy wink i ich rozumiem, bo zanim zaczęłam
      się w necie odzywać to baaaaaaardzo długo milczałam. za to jak już zaczęłam to
      same widzicie, dziób się nie zamyka ;P
      • qlka_79 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:39
        A już myślałam, że się nie odezwiesz!
        • kragmel Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:40
          bardzo się starałam zmilczeć, ale nie wytrzymałam ;P
          • qlka_79 Pracownia - VIP 04.01.05, 23:43
            Ja nie wiem, po co Ty się hamujesz!?!
            Podglądacze będą mieli co czytać, jak BB to BB (tfuj!).
            A może nie BB, tylko coś w rodzaju Baru (tfuj tfuj!!!)?
            "Pracownia-VIP" wink
            • kragmel Re: Pracownia - VIP 04.01.05, 23:59
              > Ja nie wiem, po co Ty się hamujesz!?!

ćwiczę samokontrolę ;P
              ale ci powiem, że się vipowsko poczułam w święta, bo dostałam bardzo dużo
              mejlowych życzeń i w kilku przypadkach nie byłam pewna od kogo wink
          • lamarta Do kragmel:) 04.01.05, 23:45
            Dziś nic nie piłamwink , a przed sekundą widziałam, że się idiotycznie dopisałam
            do wątku"Pokazcie swoje piękne buźki". Raczej nie chciałam się pokazywać
            jakomasa solna. Czy janaprawdę tam wysłałam zdjęcie swojej figurki???smile)))))
            Teraz mnie brzuch od śmiania boliwink))
            Co sobie niektórzy o mnie pomyslą, gdy zobaczą cuś takiego? Kragmel, czy ja tam
            się dopisałam wysyłając zdjęcie? Wydawało mi się, że jednak rozpoczęłam nowy
            wąteksmile))))
            • qlka_79 Re: Do kragmel:) 04.01.05, 23:49
              Jej, nie mogę znaleźć a też mam ochotę się pośmiać big_grin
              • lamarta Re: Do kragmel:) 04.01.05, 23:53
                Kurcze, coś dzisiaj działam jak pod wpływem... Wszystko jest ok, chodziło o
                moją figurkę , tą babkę w wannie. Jakoś mi się tak wydało, że zobaczyłam ją w
                wątku ze zdjęciami forumowiczek i myślałam, ze padnęsmile)) Teraz widzę, że jest
                ok, jest w wątku "Coś do pośmiania". Ale wybaczcie te głupoty, które
                wypisujęwink)) Cały dzień malowałam i chyba oczopląsu już jakiegoś dostajęsmile))
                Sorrysmile
                • qlka_79 Re: Do kragmel:) 04.01.05, 23:55
                  Hehehehe
            • kragmel Re: Do kragmel:) 04.01.05, 23:53
              Marta, w moim matrixie nie ma ciebie w roli masy solnej, albo oślepłam
              wybiórczo wink
              • lamarta Re: Do kragmel:) 04.01.05, 23:54
                Kragmel, leżę na dywanie i sikam ze śmiechu! Sorki, już jest oki, tylko ja coś
                działam nie takwink))
      • caltha5 Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:44
        I tu się z Tobą Kragmel zgadzam! smile Każdy kiedyś zaczynał jako...hmm... ja bym
        powiedziała "obserwator" smile a potem nabrał większej śmiałości jak również
        doświadczenia, z którym mógł podzielić się z innymi. Pozdrawiam wszystkich
        aktywnych forumowiczów jak i obserwatorów smile
        • greglis Re: Pytanie retoryczne 04.01.05, 23:59
          Matko,ja przez Was dzisiaj spać nie pójdę,co zaglądam to nowe wpisy,prawie gg
          się zrobiło.Ale dawno nie widziałam tak fajnego forum,i troli nie ma i
          złośliwości jak np na forum o wnętrzach(które coś zamiera)i mam nadzieję że
          będzie tak zawsze,szczególnie jak się poznamy osobiście smile))
          • aniani3 Re: Pytanie retoryczne 05.01.05, 00:09
            o rany, co tu się dzieje........
            miałam juz wyłączyć kompa, ale jeszcze raz weszłam..
            no i jak mam isć spać?
            Chciałaby do Ciebie też przyjechać Greglis, ale niestety sobota moja już
            zaklepana, oj jak bardzo żałuję, żałuję, mam nadzieję, ze następnym jakimś
            razem dołączę do Was.......
    • agata781 Re: Pytanie retoryczne 05.01.05, 00:20
      Ja sama jestem tu dopiero drugi miesiąc,i raczej za dużo nie piszę ale jestem
      naprawdęszczęśliwa że was mam(o ile tak się mogę wyrazić).Co prawda moją główną
      pasją jest wyszywanie i robienie pudełek,ale wśród waszych pasji czuję się
      równierz wspaniale.Ja was czytam inni mnie też czytają,myślę że mnie to nie
      przeszkadza.Jest wręcz przeciwniesmile))
      • carlacarla Re: Pytanie retoryczne 05.01.05, 09:36
        Mysle, ze czyta sporo ludzi. CZesc tylko czyta i nigdy sie nie odezwie, a
        częśc "bada grunt" i w koncu osmieli sie cos napisac. Ja sledze od poczatku,
        ale tez odezwałam sie po jakims czasie przygladania sie.
        A czy to przeszkadza? nie wiem - w koncu taka specyfika internetu - kazdy moze
        sobie poczytac i my pisząc czy pokazujac cos swojego powinnismy zdawac sobie z
        tego sprawe. No ale dlatego na razie nie pokazuje swojego zdjecia wink

A tak na marginesie (troche to dziwne) mi bardzo przeszkadza taka forma budowy
        forum. Jest mniej "przytulna" i moze dłuzej trwa zadomowienie sie - ja to tak
        odczuwam. Łatwiej mi sie i czyta i pisze na forach, gdzie kazdy ma swoj profil,
        swoja buzke.

• ewr Do agaty781 05.01.05, 10:01
        Czytam i staram się pisać i pomagać, na tyle co umiem od samego początku.
        Najpierw zachłannie wlepiałam gały w forum "decoupage", a później wszystko
        przeniosło się właściwie tu.
        Wśród znajomych nie mam tak samo jak Aniani3 żadnych zdolnych rączek i
        strasznie się cieszę, że tyle uczymy się od siebie. Bez takiego wspacia już
        dawno wszystko poszłoby w kosz wink
        Natomiast moim koleżankom pokazuję na stronie "zdjęcia" co tworzycie (ostatnio
        torebka greglis wprawiła ich w stan zachwyconego otępienia ), ale żadna z nich
        nie ma cierpliwości do tego...

A do Agaty mam pytanie: podziel się z nami wiedzą jak robić pudełka wink
        • izabelka78 ... 05.01.05, 14:47
          cześć smile
          Szczerze mówiąc tez do niedawna byłam takim pdglądaczem. bardzo duzo czytałam,
          mało się odzywałam. Ale to chyba naturalne (przynajmniej na początku).
          Zaraziłyście mnie bardziej niż mogłam to sobie wyobrazić.

A trafiłam tu z niusów na onecie. jedna z Was napisałam tam posta o pojawieniu
          sie sklepu z koralikami. No i jak tu weszłam tak zostałam... i nawet troszkę
          niusy zaniedbałam (ale wracam tam czasem)

Miło jest wiedzieć, że nie jest sie odosobnioną w tym całym zwariowanym świecie
          i że sa jeszcze osoby pozytywnie zakrecone jak ja smile Szkoda tylko, że z okolic
          Szczecina tak nas mało.

P.S aniani3, mamnadzieje, że odpiszesz na maila smile
          • qlka_79 Re: ... 05.01.05, 22:24
            Jakie niusy? O co chodzi???

A ja zajrzałam na forum i właściwie od razu wsiąkłam.
            • kragmel Re: ... 05.01.05, 22:25
              > Jakie niusy? O co chodzi???

Qlka, wiesz co to usenet? na onecie bramka www do usenetu nazywa się "niusy"
              (na gazecie nazywa się "usenet" za to wink
              • qlka_79 Re: ... 05.01.05, 22:55
                No teraz już wiem. Ale dziwne, że Onet ma coś wspólnego z GW.
                Bardzo dziwne i podejrzane. Albo czasopisma.
                Jak skończę z forum (is it possible?), to sprawdzę "niusy" empirycznie.
                • kragmel Re: ... 06.01.05, 06:53
                  qlka_79 napisała:

> No teraz już wiem. Ale dziwne, że Onet ma coś wspólnego z GW.
                  hihi WP też ma bramkę www do usenetu.
                  ale to istnieje zupełnie gdzie indziej.
                  zobacz tutaj się produkowałam na ten temat smile
                  • qlka_79 Re: ... 06.01.05, 09:40
                    Czytałam to - pamiętam, że pomyślałam, "skąd ta Kragmel tak wszystko wie???".
                    Chyba w odpowiednim czasie zadam Ci fachowe pytanie w tej materii - jeszcze
                    zobaczymy.
                    Tak czy owak - dzięki! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka