gooska 08.01.05, 21:09 Sluchajcie, bylam dzisiaj w Rossmanie i kupial super pisaczki 3D za 3.99, ktore nadaja sie do pisania po T-shirtach 4 kolory- calkiem fajniutkie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadr70 Re: Pisaki 3D 09.01.05, 09:17 Napiszesz coś więcej o tych pisakach ? Naprawdę są 'trójwymiarowe" ? Nadają się tylko na tkaniny czy na coś innego też ? Odpowiedz Link
kragmel Re: Pisaki 3D 09.01.05, 10:15 trójwymiarowe w ten sposób co klej z brokatem. zastygają w taki wałeczek ja nimi malowałam kartkę urodzinową i przy okazji używałam jako kleju, bo w nie zaschnięty kontur wciskałam koraliki. trzyma się. jedna wada - bardzo długo schnie. Odpowiedz Link
gooska Re: Pisaki 3D 09.01.05, 17:19 tak bardzo dlugo schna.... i zastygaja w tubce, trzeba pozniej wygrzebywac "skrzepa" zeby pisac Odpowiedz Link
surtout Re: Pisaki 3D 09.01.05, 17:29 Potraktuj je suszarką. Gdyby nie suszarka, siedziałabym nad decoupagem do piątej rano, a tak kładę się "już" o drugiej. Odpowiedz Link
moorva Re: Pisaki 3D 10.01.05, 10:33 Zaraz po świętach kupiłam w Tesco (dział artykułów szkolnych i papierniczych)opakowanie 7 pisaków, zawierajacych puchnące farby, dajace efekt 3D (cena 9.9 zł). Powiem tylko, że są niesamowite. Ozdobiłam nimi ramkę na zdjęcia i pomogłam mojemu synowi wykonać rysunek do szkoły. Wszyscy w jego klasie byli zachwyceni, a on sam się chwalił, że mama ten rysunek wsadziła do piekarnika. Tak było. Na opakowaniu pisaków widniała informacja, że można nimi malować po papierze, ceramice, tkaninach itp. Wysychają trzy godziny, a potem dla uzyskania efektu puchnięcia można je suszyć suszarką lub wsadzić do piekarnika, w przypadku tkanin prasować po drugiej stronie materiału. Ramkę ozdobiłam stosując się do insrukcji, a rysunek jeszcze z mokrymi farbkami wsadziłam na dwie minuty do piekarnika nagrzanego do 100 st. Szybciej, a efekt ten sam. Odpowiedz Link
mamand Re: Pisaki 3D 10.01.05, 10:42 czy to były pisaki firmy Amos? jeśli tak to też polecam, robiłam nimi ABSy na skarpetkach Odpowiedz Link
kari_na Re: Pisaki 3D 10.01.05, 12:04 Jakiej firmy są te pisaki? bardzo mi na nich zależy a znając życie u mnie bedzie o nie bardzo ciazko Kari_na Odpowiedz Link
anek.anek Re: Pisaki 3D 10.01.05, 12:06 są dostępne takie na creative hobby - tam jest napisane, że trzeba włożyć je do piekarnika albo uzyć suszarki do włosów. Odpowiedz Link
qlka_79 też kupiłam 10.01.05, 18:56 Po info Gooski poleciałam dziś do Rossmana i kupiłam. Ale jest pięć kolorów Niestety, na długo raczej nie starczą. No i suszarka raczej nie pomaga w puchnięciu - widocznie trzeba zainwestować w lepszą firmę (gdyby tylko taka była dostępna u mnie...). Odpowiedz Link
mamand Re: Pisaki 3D 10.01.05, 19:03 buuuuuuuuu byłam dzisiaj w Rosmanach (2) i w żadnym nie było chyba dokupie konturówke maimeri, mam złotą i jest ok Odpowiedz Link
qlka_79 Re: Pisaki 3D 10.01.05, 22:51 Już wypróbowałam - do d... są, a nie do zdobienia. Koszmarnie się wyciska i tak mało zawartości, że szkoda słów. Poszukam w Tesco tych za 9,90zł, o których wyżej. Ech, tak to jest, jak się chce zaoszczędzić Odpowiedz Link
kari_na :((((( 11.01.05, 18:30 ja chyba jakaś przemęczona jestem, bo dalej nie wiem jakiej firmy są te mazaczki ( I nie mam pojecia gdzie na mojej 'wsi' moge je kupic( Kari_na Odpowiedz Link
kragmel Re: :((((( 11.01.05, 18:32 te, które my mamy za 3,90zł są ze sklepu kosmetycznego Rossmann. nie mam pojęcia co to za firma, bo folię wyrzuciłam, a na żadnym nie ma napisu. Odpowiedz Link
kragmel Re: :((((( 11.01.05, 18:45 tak tam napisali, ale na razie nie zaryzykowałam z tkaninami Odpowiedz Link