08.01.05, 21:09
Sluchajcie,
bylam dzisiaj w Rossmanie i kupial super pisaczki 3D za 3.99, ktore nadaja
sie do pisania po T-shirtach smile 4 kolory- calkiem fajniutkie smile
Obserwuj wątek
    • aniadr70 Re: Pisaki 3D 09.01.05, 09:17
      Napiszesz coś więcej o tych pisakach ? Naprawdę są 'trójwymiarowe" ? Nadają się
      tylko na tkaniny czy na coś innego też ?
      • kragmel Re: Pisaki 3D 09.01.05, 10:15
        trójwymiarowe w ten sposób co klej z brokatem. zastygają w taki wałeczek wink
        ja nimi malowałam kartkę urodzinową i przy okazji używałam jako kleju, bo w nie
        zaschnięty kontur wciskałam koraliki. trzyma się.
        jedna wada - bardzo długo schnie.
        • gooska Re: Pisaki 3D 09.01.05, 17:19
          tak bardzo dlugo schna.... i zastygaja w tubce, trzeba pozniej
          wygrzebywac "skrzepa" zeby pisac wink
          • surtout Re: Pisaki 3D 09.01.05, 17:29
            Potraktuj je suszarką. Gdyby nie suszarka, siedziałabym nad decoupagem do
            piątej rano, a tak kładę się "już" o drugiej.
    • moorva Re: Pisaki 3D 10.01.05, 10:33
      Zaraz po świętach kupiłam w Tesco (dział artykułów szkolnych i papierniczych)opakowanie 7 pisaków, zawierajacych puchnące farby, dajace efekt 3D (cena 9.9 zł). Powiem tylko, że są niesamowite. Ozdobiłam nimi ramkę na zdjęcia i pomogłam mojemu synowi wykonać rysunek do szkoły. Wszyscy w jego klasie byli zachwyceni, a on sam się chwalił, że mama ten rysunek wsadziła do piekarnika. Tak było. Na opakowaniu pisaków widniała informacja, że można nimi malować po papierze, ceramice, tkaninach itp. Wysychają trzy godziny, a potem dla uzyskania efektu puchnięcia można je suszyć suszarką lub wsadzić do piekarnika, w przypadku tkanin prasować po drugiej stronie materiału. Ramkę ozdobiłam stosując się do insrukcji, a rysunek jeszcze z mokrymi farbkami wsadziłam na dwie minuty do piekarnika nagrzanego do 100 st. Szybciej, a efekt ten sam.
      • mamand Re: Pisaki 3D 10.01.05, 10:42
        czy to były pisaki firmy Amos? jeśli tak to też polecam, robiłam nimi ABSy na
        skarpetkach
        • kari_na Re: Pisaki 3D 10.01.05, 12:04
          Jakiej firmy są te pisaki? bardzo mi na nich zależy a znając życie u mnie
          bedzie o nie bardzo ciazko

Kari_na
    • anek.anek Re: Pisaki 3D 10.01.05, 12:06
      są dostępne takie na creative hobby - tam jest napisane, że trzeba włożyć je do
      piekarnika albo uzyć suszarki do włosów.
    • qlka_79 też kupiłam 10.01.05, 18:56
      Po info Gooski poleciałam dziś do Rossmana i kupiłam. Ale jest pięć kolorówsmile
      Niestety, na długo raczej nie starczą.
      No i suszarka raczej nie pomaga w puchnięciu - widocznie trzeba zainwestować w
      lepszą firmę (gdyby tylko taka była dostępna u mnie...).
    • mamand Re: Pisaki 3D 10.01.05, 19:03
      buuuuuuuuu
      byłam dzisiaj w Rosmanach (2) i w żadnym nie było sad
      chyba dokupie konturówke maimeri, mam złotą i jest ok
      • qlka_79 Re: Pisaki 3D 10.01.05, 22:51
        Już wypróbowałam - do d... są, a nie do zdobienia. Koszmarnie się wyciska i tak
        mało zawartości, że szkoda słów.
        Poszukam w Tesco tych za 9,90zł, o których wyżej.
        Ech, tak to jest, jak się chce zaoszczędzićuncertain
        • kari_na :((((( 11.01.05, 18:30
          ja chyba jakaś przemęczona jestem, bo dalej nie wiem jakiej firmy są te
          mazaczki sad( I nie mam pojecia gdzie na mojej 'wsi' moge je kupicsad(

Kari_na
          • kragmel Re: :((((( 11.01.05, 18:32
            te, które my mamy za 3,90zł są ze sklepu kosmetycznego Rossmann. nie mam
            pojęcia co to za firma, bo folię wyrzuciłam, a na żadnym nie ma napisu.
            • kari_na Re: :((((( 11.01.05, 18:38
              a te mazaczki są do zastosowania na ubranka tak ?
              • kragmel Re: :((((( 11.01.05, 18:45
                tak tam napisali, ale na razie nie zaryzykowałam z tkaninami wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka