Dodaj do ulubionych

technika one stroke painting

02.02.05, 14:45
Obecnie w usa to normalny szal. Pokazuja w tv i kupa ksiazek na ten temat do kupienia. Z racji tego ze to raczej nowa technika nie za wiele jest jeszcze w necie. Technika ta w skrucie polega na malowaniu motywow florystycznych prawie jednym pociagnieciem pedzla. Efekty bywaja boskie, a ozdabiane moze byc wszytko od mebli, przez butelki do skrzyneczke wlacznie. Niejednokrotnie na produktach do cecoupage sa kopie lisci i kwiatow malowanych ta wlasnie technika. To co mi sie udalo znalesc
www.rexart.com/product4943.html moze zdjecie nie jest bardzo wyrazne ale widac jak nalezy maczac pedzel no i kilka wskazuwek jak nalezy prowadzic pedzel
www.plaidonline.com/articleDetail.asp?entry=article&articleID=50 kilka wskazowek do kwaitkow
www.rexart.com/product4944.html
www.rexart.com/product4946.html
www.rexart.com/product4924.html
www.rexart.com/product4934.html
www.rexart.com/product4941.html
www.rexart.com/product4943.html
www.rexart.com/pld_teaching_guides.html
Milego malowania
Kamila
Obserwuj wątek
    • kasiaba1 Re: technika one stroke painting 02.02.05, 15:00
      OOOooooooooooooo, a ja mam pudełko gdzies z lat siedemdziesiątych jak myślę,
      malowane właśnie tak, identycznie...
      Chciałam je przerobić, ale jakoś mi było szkoda.
      I mówisz że to teraz supermodne smile
    • franusia1 Re: technika one stroke painting 02.02.05, 15:03
      swietna stronka , dziekuje!!
    • surtout Re: technika one stroke painting 02.02.05, 15:10
      Kapitalne! Dzięki! :0)
      • galeriafilizanka jednym pociągnięciem? 02.02.05, 15:14
        Hmm, chyba o czym innym myślałem, zanim zobacyzłem zdjęcia. Myślałem, że to jest
        coś podobnego jak Picasso malował, czyli np. koń namalowany jedną kreską bez
        odrywania pędzla. A to polega chyba na pojedynczych pociagnięciach, ale
        poszczególnych elementów smile
        • fridolino Re: jednym pociągnięciem? 02.02.05, 16:48
          no tak to sie maluje jednym pociagnieciem pojedyncze leementy. Picasso to byl mistrz i jemu trudno dorownac. Poza tym raczej daleko mu bylo do stylu country :]
          '
    • kasiaba1 a jak... 02.02.05, 15:14
      ... sie ten pędzel w farbie paćka, bo wytrzeszczu dostaję.
      Doszłam że pędzel zwykły, pólokrągły albo płaski.
      A potem- najpierw w jednej farbie- potem w drugiej, czy jak...
      Fridolino- help!!
      • fridolino Re: a jak... 02.02.05, 16:46
        pedzel plaski miekki, nakladasz troche farby na talerzyk i jeden rog pedzla moczysz w jednym kolorze a drugi w drugim, probujesz na kartce czy nie masz dziury po srodku. Pedzel trzeba maczac dosycz czesto zeby farby sie nie zlewaly w jeden kolor tylko wyraznie byly rozne lagodnie tylko przechodzac w siebie. Mam nadzieje ze jest troche jasniej
        • galeriafilizanka ale... 02.02.05, 17:13
          i tak ładne smileidę zamoczyć pędzel smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka