josti_kr 05.02.05, 13:57 www.muratordom.pl/8212_5949.htm Dla mnie super. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zagadkowo Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 05.02.05, 15:10 www.muratordom.pl/8212_5949.htm l Odpowiedz Link
zagadkowo Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 05.02.05, 15:11 Eeeee,a chciałam poprawić www.muratordom.pl/8212_5949.htm l Odpowiedz Link
mrouh Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 05.02.05, 15:34 Ten link, nawet po zlikwidowaniu spacji przed "L" przekierowuje na główną stronę muratora,m więc musisz opowiedzieć jak się tam dostać, do tych mebli Odpowiedz Link
josti_kr Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 05.02.05, 15:38 Skopiujcie link i wstawcie w przeglądarce. Mi tak wchodzi Odpowiedz Link
mrouh Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 05.02.05, 15:45 no, to jest interesujący problem informatyczny... bo mi nie... przenosi mnie od razu do bank.muratordom.pl/ buuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
josti_kr Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 05.02.05, 15:53 wklejam jeszcze raz www.muratordom.pl/8212_5949.htm Odpowiedz Link
ekobita Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 05.02.05, 15:56 Dzięki, juz jest....super Bardzo mnie to zaciekawiło bo mam zamiar ozdabiac szafki w klasie w szkole Odpowiedz Link
toxicloki Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 07.02.05, 10:05 dokladnie w ten sposob szkatulke meczylam swietnie wychodzi i malo skomplikowane Odpowiedz Link
ekobita Re: ciekawy pomysł na meble kuchenne -decoupage 05.02.05, 15:54 Powiedz gdzie te meble??? Jak sie do nich dostać jak już sie otworzy strona muratora, w jakim dziale czy cóś, naprowadź nas? Odpowiedz Link
surtout He, he! 05.02.05, 16:53 Już kiedyś omawialiśmy ten pomysł i najbardziej nam się spodobał ten cytacik: "Zrobimy to, używając zestawu do Decoupage'u (sposób dekoracji, dający efekt artystycznego postarzenia powierzchni). Polecamy tę metodę wszystkim, którzy lubią meble "patynowane". " Taaaa... Panie fachowczynie z Muratora właśnie objaśniły nas, co to znaczy dekupaż, hi, hi... Znaczy głupie Szwaby coś pokręciły, nazywając to Serviettentechnik, Polacy techniką serwetkową, a Żabojady decoupage (od decouper - wycinać). Odpowiedz Link
qlka_79 Re: He, he! 06.02.05, 19:11 Surtout, nie bądź złośliwa Przecież ogół ludzkości o czyms takim nie słyszał, a że my jesteśmy wtajemniczone - to inna sprawa. Ale jak ktoś nie wie, to się i tak nie dowie z tego opisu Odpowiedz Link
qlka_79 mnie się podoba bardz 06.02.05, 19:08 Ale świetne!!! Baaaaardzo mi się podoba! Tylko nie wiem, czy sama bym się odważyła i to nawet po nabraniu dużego doświadczenia Odpowiedz Link
aniani3 Re: mnie się podoba bardz 06.02.05, 20:10 Uczyłam sie decoupage właśnie na tym starym numerze muratora. Ślepo wpatrzona byłam i to nie jeden raz - bo wydrukowałam sobie wszystko - w ten maluni pędzelek, jakim tam posługuje się rączka. I tak też zaczynałam i nic mi nie wychodziło. Uczyli, zeby cieniusieńką warstewkę farby nanosić, co widać na zdjęciu. U mnie wychodziło dno. W końcu zmieniłam pędzelek na szerszy i bardziej mięsisty i odważnie nanosiłam farbę, wcale nie cieniutko i zaczęło wychodzić. Od tamtych prób nie wracam do tego numeru muratora. ot kolejne doświadczenie........... Odpowiedz Link
toxicloki Re: mnie się podoba bardz 07.02.05, 10:07 coz... wszyscy uczymy sie na bledach wniosek z tego -lepiej samemu przetestowac, niz wierzyc opisom gazetowym skad ja to znam? Odpowiedz Link