kiciun 18.02.05, 12:25 ...złota"? Mam złoto z creative, ale to jest żółte złoto, a potrzebne mi "stare". Czy jest jakiś sposób na otrzymanie tego koloru przez zmieszanie tego żółtego z innym kolorem, czy po prostu muszę poszukać w sklepie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniel Re: Czy jest sposób na otrzymanie koloru "starego 18.02.05, 13:15 w kastoramie widzialam takie fajne pasty- mozna nakladac pedzlem, sciereczka, gabka. Uzywa sie ich do starzenia drewan ale i jako podklad daje niezly efekt. fajnie sie rozciera niestety nie podam dokladnej nazwy Odpowiedz Link
emilia13 Re: Czy jest sposób na otrzymanie koloru "starego 18.02.05, 13:31 Ja właśnie do tej złotej z creative dodaję czerni, brazu lub bieli. Wychodza ciekawe odcienie. Własciwie mozna zlotą mieszac z kazdym kolore w zaleznosci od potrzeb. Odpowiedz Link
kiciun Dzięki dobra kobieto :) 18.02.05, 14:54 Tak myślałam, ale nie mogę eksperymentować za bardzo, bo mam maciupeńkie tubeczki farb. Wszystko przez to, że zapomniałam o czarnej w creativie. Teraz spróbowałam odrobinkę i jest ok. Czekam na tę farbę... Odpowiedz Link
jolasek77 moje ladne zloto 18.02.05, 22:17 ja mam zlota farbke talensa "decor fin" nr 801 i jestem nia zachwycona!!!! niestety za 50ml zaplacilam 17,80 ((( no, ale jak ogladalam ze dwadziescia z innych palet... tamte byly bardziej lub mniej zolte-zlote, jak zloto rosyjskie a ta jest po prostu sliczna... ale ta cena... /choc pewnie sa gdzies taniej / Odpowiedz Link
aniel złotol 18.02.05, 23:11 a probowałyście zwykły "złotol"? bo właśnie się przymierzam do zakupu- tylko 8zl zdam relacje na forum Odpowiedz Link
aniani3 Re: złotol 18.02.05, 23:46 znam złotol, jest świetny do drewna i masy solnej. Potrzebowałam cieniutkie ramy do mojego dzieła, ślubny zrobił ramki z listewek zakupionych w castoramie, ja je przetarłam złotolem i wyszło super. Wtedy jeszcze nie znałam innych metod. Odpowiedz Link
gosik283 Re: moje ladne zloto 25.02.05, 14:01 W Warszawie na Ursynowie słoiczek 50 ml Talensa kosztuje 11 zł. Odpowiedz Link
dziucholec1 Re: wszystko sie rozmazało... 25.02.05, 13:05 Dziewczyny - kupiłam złotol i pocieniowalam nim moją w pocie czoła zrobiona tacę i co? Wyszło pięknie ale do czasu...podczas lakierowania (lakier akrylowy) wszystko się paskudnie rozmazało i zamiast cieniowania wyszły wstrętne brudne smugi.prawie się poryczałam. A taca moczy się w rozpuszczalniku...Moze uda się nastęnym razem Odpowiedz Link