ida92 20.03.05, 11:18 Mebelki szalenie mi się podobają, a że mam starą szafeczkę nocną to może coś z nią w podobnym stylu zrobię , choć do tej pory to raczej tylko xxx art4strony.neo.pl/galeria.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula25 Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 20.03.05, 11:39 bardzo fajna pracownia, ciekawe czy ozdabiane mebelki maja cos wspolnego z decoupagem, czy to raczki takie zdolne, bardzo sympatyczne wyroby Odpowiedz Link
emilia13 Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 20.03.05, 11:45 Dzięki za tego linka. Ja właśnie od tygodnia zdzieram stara farbe z nocnego stolika po babci i zastanawiam sie co z nim zrobić. Potrzebowałam inspiracji. Odpowiedz Link
mrouh Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 20.03.05, 12:11 Raaany... chce mi się płakać Chciałabym mieć każdy z tych mebelków, co do jednego! Ale wtedy musiałabym chyba mieszkać w zamku Takie piękne, że aż boli podziwiwanie A to chyba dlatego, że kto wie czy nie bardziej niż posiadać takie cuda, chciałabym sama umieć takie tworzyć. Ale żadnej nadziei dla mnie, według mnie to jest malowane, a nie decoup, bo żadnego motywu serwetkowego nie rozpoznałam, a przecież serwetek jest wcale nie aż tyle na świecie, powtarzają się te same motywy (a propos jak ktoś chciałby takie wiatraki na serwetce, jak ja miałam, to podobno są do dostania w Holandii, wcale nie żartuję, identyczne kupiła koleżanka, która tam mieszka, o cene nie pytałam). Odpowiedz Link
qlka_79 Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 20.03.05, 20:07 A mnie zastanawia, w jaki sposób oni zdobią te meble - bo chyba nie dekupażem: art4strony.neo.pl/meble/kom-roze-det.jpg Odpowiedz Link
niccole Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 21.03.05, 07:53 ach ta strona to akurat jakby znalazł. Posuwam się coraz dalej w decoupagu - nabieram wprawy. A jak już nabiorę, to biorę się za moje drzwi do spiżarki. Właściciele mieszkania wszystkie drzwi wymienili tylko zapomnieli o tych biedakach pamiętających czasy wczesnego prlu. No i tak sobie obmyśliłam, że te drzwi przerobię na wiosnę na decoupagowo. Trzymajcie kciuki! A może jakieś pomyśły na te drzwi?? pozdrawiam Odpowiedz Link
gohat Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 21.03.05, 08:23 Znam te mebelki. Sama mam małą zdobioną skrzynie, która została wykonana w tej pracowni. Meble są malowane przez plastyczkę. Wykonane są precyzyjnie, starannie i dokładnie. Małgorzata. Odpowiedz Link
poison123 Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 21.03.05, 09:15 a ja sie zastanawiam, czy robiac taki zestaw kawowy- porcelana, trzeba go pomalowac jakims specjalnym lakierem, bo przeciez przy myciu motywy moga ejsc? czy wystarczy tylko pomalowac lakierem z 5 razy? Odpowiedz Link
k_izydorczyk do Poison123 21.03.05, 18:14 Poison, są specjalne farby do malowania szkła i porcelany, utrwalane termicznie poprzez wypalenie w piecu. Po namalowaniu wzoru czeka się aż farba podeschnie i wstawia do pieca na określony (przez produceta) czas i temperaturę. I to już wszystko. Nic nie trzeba potem lakierować Dobre jakościowo farby powinny spokojnie wytrzymać mycie (nie należy jednak myć w zmywarce, tylko ręcznie). Są też farby, których nie trzeba wypalać (tzw. na zimno), ale są dużo mniej trwałe i po jakimś czasie wzór zaczyna się ścierać z naczynia. Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 21.03.05, 18:28 Gohat, a zdradziłabyś cenę takiej skrzyni, choćby przybliżoną?? Zastanawiam się właśnie ile takie cuda mogą kosztować...? Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: strona - inspiracja - meble, ale nie tylko 21.03.05, 18:27 Ida ślicznie dziękuję Właśnie się zastanawiałam jak przerobić swoją zieloną ławę i stół w kuchni ) A tu proszę jakie cuda! I to ręcznie malowane.... Odpowiedz Link