pataryna 18.04.05, 00:12 Słuchajcie, ostatnio gdzieś mi sie przewinęło jak ktoś podawał przepis na ciastka owsiane i z innymi dodatkami. Pamietam, że było proste - i - powinno mi wyjść Przypomnijcie mi gdzie to było, albo podajcie jeszcze raz przepisik... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caltha5 Re: Ciastka- help ! 18.04.05, 06:57 Zachowałam sobie ten przepis, bo "wygląda" na pyszny Podaję: 2 szkl. pładków owsianych 0,5 szkl. cukru 0,5 szkl. mąki 1 jajko 0,5 szkl roztopionej margaryny troche śmietany - tyle rzeby ciasto się zagniotło i najważniejsze - pestki: słonecznik, dynia, sezam, orzechy, migdały, kokos - co kto ma i co kto lubi (moje ulubione to z dynią i słonecznikiem, a wczorajsze są z w.kokosowymi i czekoladą ) skladniki mieszamy, dodajemy jajko, tłuszcz i ew. śmietane, wysamiamy ręką (wychodz coś jak kotlety mielone) blache z piekarnika wykładamy papierem bo pieczenia, rossmarowujemy ciasto (ok 1cm gr.) i pieczemy 20 min na 180st.C. gorące kroimy w kostkę Odpowiedz Link
swing uwaga! 18.04.05, 10:29 niebezpieczeństwo - ciastka są przepyszne i strasznie wciągające moja innowacja - surowe ciasto (proporcje jak w przepisie + szczypta soli, a do tego kokos i orzechy) formowałam zwilżonymi dłońmi w okrągłe mini-placuszki wyszło mi ich koło 30 i obawiam, że że większość zjadłam sama... Odpowiedz Link
pataryna Re: Ciastka- help ! 18.04.05, 13:07 Jesteście kochane !!! Hmmm.... z czym jakimi dodatkami ja to zrobie? I tez napewno będę formować placuszki ) Thank you very much - artystki Odpowiedz Link
mamand Re: Ciastka- help ! 18.04.05, 13:11 ciesze się, że ciasteczka mają takie "branie" koniecznie napisz jak ci wyszły ) Odpowiedz Link
anatolka1 Re: Ciastka- help ! 18.04.05, 20:18 zajrzyj na forum "kuchnia" i wrzuc do przeglądarki "ciastka owsiane" te od Cynamoon sa rewelacyjne a wiekszośc ludzi z forum jest fanami jej przepisów Odpowiedz Link