-
[b][color=green]GRILLOWANE WARZYWA [/color][/b]
jeden średni bakłażan, jedna średnia cukinia, 1/2 kostki fety, 2 awokado, 2 pomidory,
przyprawy - kilka liści bazylii, garam masala, sól, pieprz, kiełki lucerny do dekoracji,
oliwa
Kroimy bakłażana i cukinię w plastry o szerokości około centymetra. Smarujemy z obu stron oliwą i posypujemy garam masalą, solą i pieprzem. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy przygotowane warzywa i pieczemy do zarumienienia - wtedy obracamy, aby zarumieniła...
-
Ale łatwe, szybkie i dobre:)
W sobotę mamy koncert charytatywny i zobowiązałam się upiec ciasto. Miał być 3 bit ale z racji upałów masowe ciasta odpadają.
Dziękuję za przepisy:)
Ps: z owoców mam truskawki:>
-
Bardzo proszę o polecenie jakiejś stronki z przepisami na obiady-coś bez udziwnień w stylu krewetki itp, Po prostu znudziły nam się typowe kotlety, może ktoś poleci coś fajnego?
Pozdrawiam :)
-
www.liveinternet.ru/users/4494452/post178862663/
znalazłam taki przepis na fajną ,plastyczną masę niestety nie wszystkie składniki potrafię przetłumaczyć,proszę o pomoc....Pozdrawiam.Beata
-
Prosty, krótki... :)
-
Dziewczyny jeżeli macie jakiś fajny sprawdzony przepis na takie ciasto w miarę łatwe w przygotowaniu to proszę podzielcie się, robiłam już jakieś z internetu ale to nie to. Dzięki.
-
i oceń czy ważniejsze jest bezpieczeństwo i zdrowy rozsądek czy przepis, dla znakologa - przepis, przepis nade wszystko.
-
Kto ma dobry sprawdzony przepis na ciasteczka owsiane?
Tak mi się zachciało ;-)
-
Szukam przepisu na najpyszniejszego murzynka.
Macie?
-
Zupełnie OT, ale naszło mnie na wspominki PRL-owskich Sylwestrów, serniczków z galaretką, sałatek z majonezem i hitu imprez, jakim było ciasto-zebra. Pamiętacie? Macie może przepis? Pamiętam, że płynną konsystencję uzyskiwało się przez użycie oleju zamiast masła czy margaryny, ale proporcji pozostałych składników już nie pomnę...
-
..wiem są przepisy w necie. Ale ja bym chciała taki sprawdzony. Macie takie, robicie?
Mam chęć i czas by zrobić ale nigdy nie robiłam...
-
...na nietwarde cienkie ciasto do pizzy?
Ewcia, Magda? Przyznajcie się ;)
-
Zasłużony ekspert "vsielennoy" nowe VMC i IMC ustanawia!
A zasadniczo likwiduje!
Teraz, w końcu, każdy będzie mógł, nawet na swoim kartoflisku lotnisko urządzić. Wystarczy, że starą budę z demobilu nazywaną "radarem" kupi - ścieżkę wymaluje na kursie i już w tumanie przyjmie nawet tego tam nowego rupiecia zwanego dla niepoznaki "liniowcem marzeń" na rzeczonym kartoflisku!
No i jeszcze jeden warunek - Niegracz sam osobiście będzie podawał glisadę...
Polska może być dumna z posiadania Ni...
-
Przepis oczywiście absurdalny, bo z jakiej niby racji gminy mają z mocy prawa stawać się dłużnikami nie swoich wierzytelności. Przecież to nie gmina X czy Y była stroną transakcji pożyczki (kredytu), której później nieboszczyk nie mógł, nie chciał lub nie zdążył spłacić bo właśnie zmarł.
Płacenie z budżetu gminy zobowiązań zmarłego – jeżeli rodzina odrzuciła spadek – de facto oznacza, że to zobowiązanie zapłacą wszyscy podatnicy gminy, bo pieniądze wydane na ten cel z budżetu ni...
-
chcialabym prosic o doprecyzowanie przepisu na sernik . znalazlam taki dosc ciekawy w googlach , wydaje sie dosc latwy , a to bedzie moj sernikowy debiut, wiec mam troche cykora,ze nie wyjdzie.
w przepisie podane jest ,ze trzeba dodac tluszcz , mam margaryne palme . tylko nie jest okreslone ,czy mam ja dodac roztopiona czy taka rozmieknieta tylko . poradzicie jak mam to zrobic ?
z gory dziekuje . :)
-
poratujcie.
nigdy nie robilam. U cui rok temu jadlam przepyszne.
tylko nie taki przepis co sie czeka tydzien :D
-
kupilam kalarepke po raz pierwszy,niestety nigdy w zyciu jej nie
jadlam i nie wiem czy je sie ja na surowo czy raczej gotuje i prosze
o jakis przepis dla dziecka,a i czy o tej porze warto ja kupowac czy
omijac tak jak pomidory.dziekuje za odp
-
bo na święta będę robić świąteczny tort :D
a ponieważ nigdy nie robiłam biszkoptu tortowego, to poproszę was o sprawdzone przepisy, dla debila i debilki ;) bym nie musiała robić 5 razy, że jak zrobię to wyjdzie :D
chodzi mi nie tylko o biszkopt zwykły, ale i brązowy :D i jeszcze pytanie do tych, co robiły kolorowe biszkopty, jak dokładnie je robiłyście.
ma być sprawdzone, by wszyscy się zajadali :P
z lukrem plastycznym poradzę sobie sama :P
DZIĘKUJĘ :*