Forum   czy to anemia

czy to anemia

(4 wyniki)
  • Właśnie odebrałam swój i męża wynik morfologii i nie powiem bo się przestraszyłam ponieważ nasze wyniki znacznie się różnią a szczególnie MCV mój to -82.4, jego 90.6. Wyczytałam że to niedobór żelaza, czyli że mam anemię? Jeszcze jeden mnie martwi NEUT% -42.7, podczas gdy jego 56 % Wizytę mam dopiero za tydzień a do tego czasu umrę ze strachu, proszę o pomoc w interpretacji wyniku... :(
  • Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyniku. Do lekarza idę dopiero w środę, a troche się zdenerwowałam po odbiorze wyniku. Ogólnie nic mi nie dolega (jestem tylko troche senna i podmęczona)- morfologie robiłam ze względu na badania okresowe. Wynik: WBC 6,6 (4-10) LYMPH 28,2 (20-45) MXD 8,4 (3-15) NEUT 63,4 (40-75) RBC 3,6 (4-5,4) HGB 11 (12-16) HCT 37 (37-47) MCV 92,5 (80-97) MCH 29,4 (27-34) MCHC 31 (31-36) RDW-CV 13,2 (11,5-15) PLT 330 (142-424) PDW 10,8 (11,5-14,5) ...
  • Czy któś mógłbym mi doradzic?? Ostatnio zdarzają mi się 30 sekundowe omdlenia (robi mi się niedobrze, ciemno przed oczami i urywa się film), po takim omdleniu dochodzę do siebie przez około godzinę. Oprócz tego mam niskie ciśnienie, bladą skórę i bóle głowy. Gdzieś wyczytałam że to może być anemia ale boję się pobierania krwi, a moze to coś innego. Czy ktoś ma moze pomysł na to co mi jest?
  • Właśnie odebrałam wyniki badań ( morfologię) mojego dziecka (10 lat)i coś mi się wydaje, że poziom hemoglobiny nie jest zbyt dobry- ma 7,5 mmol., krwinki czerwone 4,65; białe 4,1.Do lekarza idziemy dopiero w poniedziałek. Czy ktoś mógłby mnie uświadomić jakie są normy, a może wszystko jest w porządku?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się