21.05.05, 13:25
Chciałabym się zapytać o krack 2-składnikowy firmy Maimeri. Podobno najpierw należy nałożyć werniks patynując, a potem pękający.
Ja z roztrzepania zakupiłam tylko ten pękajacy. Z ciekawości posmarowałam nim małą powierzchnie słoiczka a on...popękał! Wypełniłam pęknięcia cieniem do powiek i wszystko pięknie wygląda!
Więc teraz pytanie: czy trzeba używać obydwu składników kracka?
I pytanie nr 2: kiedyś przeczytałam, że do wypełniania spękać kmogą służyć pastele. Czy mogą to być te olejne, firmy Pentel?
Obserwuj wątek
    • kirah2 Re: krack... 22.05.05, 16:07
      Ja z kolei mam pytania do Ciebie:

nałożyłaś kraka na farbę czy na czyste szkło, na co konkretnie?
      spękania wypełniałaś cieniem jak krak był już suchy czy jeszcze nie?
      Jak się to wszystko zachowywało pod lakierem?

rezygnacja z podkładu pod krak byłaby bardzo ekonomicznym rozwiązaniem...
      • little-angel Re: krack... 22.05.05, 17:03
        Nałożyłam go na pomalowany wcześniej farbą akrylową słoiczek, przeznaczony do testowania wszystkiego co mi w ręce wpadnie ;] Potem wzięłam suszarkę, podsuszyłam raz dwa (miał to być test, nie spodziewałam się że w ogóle jakiekolwiek spękania tego wyjdą). Kiedy zobaczyłam pod światłem spękania to trochę się zdziwiłam. Wzięłam od razu cień i wszystko pięknie wyszło. Krak był taki średnio suchy. Nie lepił się mocno, ale nie był do końca wyschnięty. Jak wysechł przeleciałam to wilgotną szmatką.
        Nie lakierowałam tego, ale zrobię to dziś wieczorem i jutro napiszę co z tego wyjdzie...
        • kirah2 Re: krack... 22.05.05, 17:19
          to czekam na relację smile

ale po drugim składniku dwuskładnikowego przejechałaś wilgotna szmatką i nic
          się nie stało?? ja już nic nie rozumiem...
          • little-angel Re: krack... 22.05.05, 17:31
            No nic się nie stało.
            Kupiłam tylko jeden składnik (ten pękający, nie patynujący), użyłam go tak z ciekawości (nastawiona, że pewnie i tak nie popęka). A że popękał to wtarłam cienie, przetarłam szmatką i stoi ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka