gosiunia200 21.06.05, 21:30 Czy znacie moze stronke, sklep ineternetowy gdzie mozna by bylo kupic prasowanki z imionami...Lub dobry sposob na wypisanie imion na koszulce tak aby podczas prania nic sie nie stalo...Bede wdzieczna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedrona8 Re: PRASOWANKI 21.06.05, 21:43 Możesz zrobić naprasowanki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=23598443&v=2&s=0 Odpowiedz Link
reni_aferka Re: PRASOWANKI 22.06.05, 05:53 tylko wlasne naprasowanki wymagaja specjalnego traktowania w praniu. (bo tylko niektore przezywaja pranie w 60 C), ale po kazdym praniu mozna podkleic medium do tkanin i zaprasowac i jest ok Odpowiedz Link
eight Re: PRASOWANKI 22.06.05, 14:52 Jeżeli masz drukarkę to możesz sama wydrukować na zwykłym papierze do naprasowanek= do kupienia w sklepach komputerowych. Albo użyć pisaków do tkanin = kupiłam niedawno w papierniczym, ja zrobiłam obrazek na materiale: naprasowywanki + pisaki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=25356708 albo kredkami do tkanin, albo farbami do tkanin, np przy użyciu szablonów Odpowiedz Link
earring Re: PRASOWANKI 22.06.05, 15:26 eight napisała: > Jeżeli masz drukarkę to możesz sama wydrukować na zwykłym papierze do > naprasowanek= do kupienia w sklepach komputerowych. > Albo użyć pisaków do tkanin = kupiłam niedawno w papierniczym, > ja zrobiłam obrazek na materiale: naprasowywanki + pisaki: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=25356708 > albo kredkami do tkanin, > albo farbami do tkanin, np przy użyciu szablonów Czy możesz powiedzieć coć bliżej o tych pisakach, o efekcie? Czy wygląda po wyschnięciu tak, jak namalowane farbką akrylową, takie lekko sztywne? Czy możesz coś polecić, żeby namalować w miarę cienką linię czy to raczej jak gruby marker? A spódniczka piękna Odpowiedz Link
eight Re: PRASOWANKI 23.06.05, 10:25 Hej Pisakami pisze się po tkaninie jak po papierze, po wyprasowaniu obrazka jest on gotowy i wytrzymały na pranie do 40 stopni C, nie jest sztywny, w ogóle nie odznacza się na tkaninie. Piszą dość cienko, nie jak cienkopisy, ale jak zwykłe pisaki. Ja mam pisaki firmy Fibracolor nazywają się PainT-shirt jest aż 10 kolorów w opakowaniu. Kosztowały chyba ok kilkunastu zł Odpowiedz Link
eight Re: PRASOWANKI 23.06.05, 10:27 www.eurospark.com.pl/05.jpg w lewym górnym rogu są te pisaki. Odpowiedz Link
sowa_m Re: PRASOWANKI 22.06.05, 23:00 mój mąż zrobił mi kiedyś militarną koszulkę z moim pseudo i robił to zwykłymi akrylami artystycznymi wg szablonu, tylko trzeba podłożyć między materialy coś bo inaczej przesiąknie. jeśli jesteś dekupażująca, to chyba najlepsze rozwiązaanie, bo takie akryle zawsze się znajdą, potem trzeba toto zaprasować. nie jestem pewna, ale chyba moczył koszulke w wodzie z octem.jak wróci to dopytam i dam znak. Odpowiedz Link