Dodaj do ulubionych

Prasowanki

22.05.06, 15:44
Nie wiecie, gdzie mozna kupic prasowanki w UK? Wiecie, takie rysunki, ktore
sie przyprasowuje na koszulki :) Ktos mnie prosil, a ja nie mam pojecia,
gdzie kupic. Ma to byc Bon Jovi....
No i nie wiem jak to sie nazywa po angielsku, bo wtedy pewnie bym znalazla
przez google :)
Obserwuj wątek
    • mama5plus Re: Prasowanki 22.05.06, 16:01
      Transfer.
      Mozna tez zdaje sie kupic papier specjalny i wydrukowac sobie na nim taka
      naprasowywanke o dowolnej tematyce.
    • izabelski Re: Prasowanki 22.05.06, 16:16
      mozna chyba zobaczyc tam gdzie sa papiery do drukowania zdjec etc w WH Smith
      widzialam cos do drukowania zwiazane z koszulkami
    • hanula Re: Prasowanki 22.05.06, 18:33
      Nie wiem, gdzie można kupić gotowe obrazki. Natomiast w każdym (większym) sklepie komputerowym dostaniesz specjalny papier do "iron-on transfers". Drukujesz na nim normalną drukarką i naprasowywujesz wydrukowany obrazek na koszulkę. Są papiery do drukarek atramentowych i laserowych, są papiery do naklejania na jasne tło i na ciemne, więc trzeba uważnie wybierać.
      • aniek133 Re: Prasowanki 22.05.06, 22:23
        Z wygody wolalabym gotowa prasowanke - kiedys tyle tego bylo w Polsce i takie
        tanie :)

A ten papier to nie wiadomo jak dziala i czy trzeba kupic od razu wieksza
        ilosc, czy rzeczywiscie wystarczy zwykla drukarka i co bedzie po paru praniach?
        I dlatego wolalabym prasowanke, albo nawet juz gotowa koszulka.
        To dla mojej kolezanki, ktora chce zrobic bratu prezent.
        • ewmag Re: Prasowanki 23.05.06, 13:03
          Znajdz jakies zdjecie w Internecie, zapisz na dyskietce i idz do fotografa,
          ktory robi taka usluge, np. Snappy Snaps. Koszt to kilkanascie funtow, razem z
          koszulka, mozesz tez przyniesc swoja. To chyba nie jest typowa prasowanka, bo
          zdaje sie, ze drukuja bezposrednio na koszulce.
          • ewmag Re: Prasowanki 23.05.06, 13:13
            Wlasnie sobie uswiadomilam, ze podobna usluge robia zaklady fotograficzne w
            Polsce i pewnie wychodzi to taniej, niz tu:-)
            • ewika-uk Re: Prasowanki 23.05.06, 14:23
              w polsce oczywiscie duzo taniej to wychodzi,ale jesli chcesz to zrobic tutaj,to
              wlasnie albo ze zdjeciem do fotografa idz,alebo wlasnie kup papier do
              drukarki,z rok temu za taka mala koszulke ze zdjeciem mojego malca zaplacilam w
              kodaku ok 20 funtow,(koszulka byla od nich)ale pozniej kupilam chyba 10 sztuk
              papieru( czyli jedno opakowanie/7.99£)i sama drukowalam zdjecia,wychodzily
              extra,pozniej zelazko i gotowe,super prezent dla babci,dziadka i reszty rodzinki
              • hanula Re: Prasowanki 23.05.06, 20:31
                Jeśli chodzi o pranie, to kiepska sprawa. I te robione w domu, i te robione w zakładzie (w PL) nie nadają się do prania w pralce, a że nie mam cierpliwości do prania ręcznego, to tak ozdobione ubrania na długo nie wystarczają, niestety. Obrazki się przebarwiają i złażą.
                Ale jak ktoś ma cierpliwość prać ręcznie w ciepłej wodzie, to pewnie będzie OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka