zaba255 25.10.05, 19:03 Poszukuję pomysłów jak zrobić konstrukcję na choinkę z szyszek (dużą) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angum Re: choinka z szyszek 26.10.05, 13:48 witam,sama interesowałam się szyszkowymi choinkami znalazłam instrukcje na jej zrobienie. Nie wiem czy jest dobra, bo jeszcze nie robiłam. Potrzebne materiały: szyszki, klej na gorąco, karton, ozdobne kulki, farba w sprayu. Sposób wykonania: z kartonu uformować stożek i tak obciąć go od spodu, aby stabilnie i równo stał na powierzchni. Do kartonu przyklejać szyszki zaczynając od dołu ku górze. Gdy szyszki już są umocowane można je pomalować farbą w sprayu (kolor uzależniony od gustu). Gdy farba wyschnie można przyklejać kulki (kolor wg uznania). W puste otwory można powklejać sztuczne zielone gałązki). Może Ci się przyda. Jak zrobisz to wstaw zdjęcie. Powodzenia Odpowiedz Link
babunowa Re: choinka z szyszek 26.10.05, 13:55 jeżeli ktoś chce zainwesować,to na giełdach kwiatowych i w marketach budowlanych w cześci 'ogród'(np.obi) są piankowe stożki.Wydaje mi się,że wtedy dobrym pomysłem jest owinięcię delikatnie szyszki drutem,w sposób niewidoczny i wbicie w owy stożek Odpowiedz Link
civi1 Re: choinka z szyszek 06.11.05, 11:05 szyszki mam karton mam, a nie chce kleju na goraco czym jescze mzona spróbowac je przykleic?? Odpowiedz Link
babunowa Re: choinka z szyszek 06.11.05, 13:53 to użyj kropelki w stosownej ilości a co do malowania,to wydaje mi się,że na stożku jak przelecimy spray'em,to nie wszystko nam ładnie chwyci.Lepsze,choć bardziej pracochłonne jest malowanie przed przyklejeniem. Odpowiedz Link
makoz14 Re: choinka z szyszek 06.11.05, 15:37 civi1 napisała: > szyszki mam karton mam, a nie chce kleju na goraco czym jescze mzona spróbowac > je przykleic?? Klej z pistoletu jest najlepszy. Wcześniej próbowałam, kleić innaczej ,ale to beznadziejne. Klej musi szybko wiązać, bo szyszki są ciężkie i inaczej nie utrzymują się, tam gdzie się chce. Tak wygląda choinka klejona na gorąco forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=28227974&a=28227974 Odpowiedz Link