Dodaj do ulubionych

choinka z szyszek

25.10.05, 19:03
Poszukuję pomysłów jak zrobić konstrukcję na choinkę z szyszek (dużą)
Obserwuj wątek
    • angum Re: choinka z szyszek 26.10.05, 13:48
      witam,sama interesowałam się szyszkowymi choinkami znalazłam instrukcje na jej
      zrobienie. Nie wiem czy jest dobra, bo jeszcze nie robiłam.
      Potrzebne materiały: szyszki, klej na gorąco, karton, ozdobne kulki, farba w
      sprayu.
      Sposób wykonania: z kartonu uformować stożek i tak obciąć go od spodu, aby
      stabilnie i równo stał na powierzchni. Do kartonu przyklejać szyszki zaczynając
      od dołu ku górze. Gdy szyszki już są umocowane można je pomalować farbą w
      sprayu (kolor uzależniony od gustu). Gdy farba wyschnie można przyklejać kulki
      (kolor wg uznania). W puste otwory można powklejać sztuczne zielone gałązki).

Może Ci się przyda. Jak zrobisz to wstaw zdjęcie.
      Powodzenia

• babunowa Re: choinka z szyszek 26.10.05, 13:55
        jeżeli ktoś chce zainwesować,to na giełdach kwiatowych i w marketach budowlanych
        w cześci 'ogród'(np.obi) są piankowe stożki.Wydaje mi się,że wtedy dobrym
        pomysłem jest owinięcię delikatnie szyszki drutem,w sposób niewidoczny i wbicie
        w owy stożeksmile
    • civi1 Re: choinka z szyszek 06.11.05, 11:05
      szyszki mam karton mam, a nie chce kleju na goraco czym jescze mzona spróbowac
      je przykleic??
      • babunowa Re: choinka z szyszek 06.11.05, 13:53
        to użyj kropelki w stosownej ilościwink
        a co do malowania,to wydaje mi się,że na stożku jak przelecimy spray'em,to nie
        wszystko nam ładnie chwyci.Lepsze,choć bardziej pracochłonne jest malowanie
        przed przyklejeniem.
      • makoz14 Re: choinka z szyszek 06.11.05, 15:37
        civi1 napisała:

> szyszki mam karton mam, a nie chce kleju na goraco czym jescze mzona spróbowac
        > je przykleic??

Klej z pistoletu jest najlepszy.
        Wcześniej próbowałam, kleić innaczej ,ale to beznadziejne. Klej musi szybko
        wiązać, bo szyszki są ciężkie i inaczej nie utrzymują się, tam gdzie się chce.
        Tak wygląda choinka klejona na gorąco
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=28227974&a=28227974
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka