graz.ka 27.05.05, 08:12 Przedsmak wakacji :) Może zatem coś do pływania? Samotnie i "wespół w zespół"? s89015200.onlinehome.us/thepaperfold/kayak.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: Do lasu, nad wodę... 29.05.05, 17:03 No, ja pierwszy raz w życiu grałam w kręgle, muszę przyznać, ze to sport akurat dla mnie. Może zatem jakaś kula do kręgli? Lub papierowe kręgle? Odpowiedz Link
graz.ka Ale z papierem zapakowanym zapewne... 02.07.05, 11:36 co będziecie składać w wakacje? Ja samploty i łodki - razem z synem. Kusudamy z Izowej książki. Papierowe lalki, bo taki warsztat prowadzę w tym roku na KOTE. Odpowiedz Link
gosiasyg Re: Ale z papierem zapakowanym zapewne... 02.07.05, 22:01 ja bede rozgryzac trzy sprowadzone ksiazki "insects and their kin" Langa, "origami zoo" tez tego autora i cos dla mojego malca na przyszlosc "origami rockets, spinners zoomers , floaters". Ale cos mi sie wydaje ze jezeli chodzi o te pierwsze dwie to porwalam sie z motyka na ksiezyc i to krotka motyka. Udalo mi sie zrobic lisa ale przy drugim zwierzu aligatorze wymieklam i za diabla nie idzie dalej, nie mowiac juz o insektach. chyba bez pomocy przy niektorych nie rusze:-) Dobrze ze sa wakacje i mozna sie powysilac wieczorami. chyba ze ktos moze chce razem poskladac ze mna tylko jeszcze okolice sie musza zgrac (ja jestem z chrzanowa:-) .co 2 glowy i cztery rece ...... Odpowiedz Link
graz.ka Robale! >:o 03.07.05, 10:09 Życzę powodzenia, choć mnie żuki nie kuszą i nic, co ma więcej niż 4 nogi. Ja muszę zmienić wakacyjne plany :( syn wczoraj złamał rękę. Ale życzę owocnego składania. Odpowiedz Link
graz.ka Jak mijają papierowe wakacje? 15.07.05, 10:12 Ja codziennie składam coś z małej kartki - mamy już w szufladzie szafki sporą kolekcję. Gosiu, jak robale Langa? Odpowiedz Link
gosiasyg Re: Jak mijają papierowe wakacje? 15.07.05, 16:15 Fajnie ze pamietasz o moich robalach...ale z nimi dosyc kiepsko....biore je na wakacje a moze w miedzyczasie znajdzie sie jakis pomocnik:-) Poki co robie Langa ale czworonogi i z tym juz lepiej choc i tak ciezko. I troche robie kartek z plaskiego origami bo jest troche dzieci znajomych ktore sie ciesza jak je dostaja.Pozdrawiam Odpowiedz Link
graz.ka Do Nieinternetowa :) 25.07.05, 15:47 Liczę na opisy wakacyjnych zmagań - bo ja mam niemal zupełnie nieorigamowe wakacje :( Wszystkie projekty leżą, składam tylko dla syna proste zabawki. Od jutra także nie będę mieć dostępu do Internetu - przeprowadzka, ufff, na finiszu. Życzę słońca - i odpoczynku bogatego w papierowe składanki :) I można Irence składać gratulacje, acha! :))) Odpowiedz Link
graz.ka Re: Do lasu, nad wodę... 26.04.06, 18:44 Przed długą majówką - jakie origamowe plany? Odpowiedz Link
graz.ka Pogoda nie za bardzo plenerowa... 29.04.06, 13:06 Czyli składanie domowe :) Mnie czeka pełna wersja dworu cesarskiego na Hina Matsuri. Ale dopiero jak odrobię domowe zaległości. Odpowiedz Link
molla7 Re: Pogoda nie za bardzo plenerowa... 30.04.06, 01:42 www.origamiseiten.de/diagrams/kreisel.pdf Próbowałam to dzisiaj złozyc, ale utknełam na kroku nr 21. Niemiecki jest dla mnie nie do przeskoczenia. Pogoda nie majowa faktycznie, moze uda mi sie nadrobic zaleglości ksiazkowe:) Odpowiedz Link
graz.ka Re: Pogoda nie za bardzo plenerowa... 30.04.06, 19:19 Szperam po ori stronkach - potrzebny mi prosty bażant - z legendy o Momotaru. Chyba pójdę przeszukać książki :) Odpowiedz Link
molla7 Re: Pogoda nie za bardzo plenerowa... 01.05.06, 11:40 mam jednego w zapasach,przesyłam:) na gazetowy Odpowiedz Link
graz.ka Re: Pogoda nie za bardzo plenerowa... 01.05.06, 12:48 Dostałam - dzięki. Potrzebna mi jeszcze książka z legendą o Brzoskiwniowym Chłopcu - mam tylko skrót M. Yoshidy z "Ekspressu". Odpowiedz Link
graz.ka Re: Pogoda nie za bardzo plenerowa... 01.05.06, 15:41 Tu ładnie wyglądają - na drugim zdjęciu :) Odpowiedz Link
graz.ka Re: Pogoda nie za bardzo plenerowa... 01.05.06, 15:41 Link - gapa ze mnie :) www.japanforum.org/stronapolska/files/wystawy2002/stoliczku.html Odpowiedz Link
molla7 Re: Pogoda nie za bardzo plenerowa... 01.05.06, 20:18 Mam Zbiór legend Bambusowe Pachole. Jest tez i Momotaro. ksiazke bez okładki znalazlam ...na Bałuckim Rynku u handlarza czymkolwiek:) . Pewno nie jeden skarb mozna tam znaleźć. Dawno tam nie byłam:) Odpowiedz Link
graz.ka Re: Pogoda nie za bardzo plenerowa... 01.05.06, 20:54 Jesteś cudowna :))) Tego mi do pełni szczęscia brakowało - właśnie scenariusz napisałam - wg opowieści Masakatsu Yoshidy z Ekspressu Ilustrowanego z roku 1990, wysyłam Ci - pomyśl, czy da się zrobić i popraw!!! Odpowiedz Link
graz.ka A - i do pełni szczęścia 01.05.06, 20:56 to tak naprawdę brakuje mi jeszcze japońskiej muzyki - napisałam na Japonii. Bażant super - mam trochę z tego kalendarza, ale niektórych mi brakuje :) Odpowiedz Link
molla7 Re: A - i do pełni szczęścia 01.05.06, 21:26 zajrzyj na gazetowy. muzyke tez mam:) Odpowiedz Link
graz.ka Wykopałam z otchłani forumowej stary wątek - 26.04.07, 08:52 jakie plany na majówkę? Odpowiedz Link
molla7 Re: Wykopałam z otchłani forumowej stary wątek - 26.04.07, 10:56 plany sąi owszem. Mam nadzieję, ze panna Rozalka wybaczy, że ją zostawimy na kilka dni. Przed nami Rzędkowickie skałki i góraski. Odpowiedz Link
graz.ka Re: Wykopałam z otchłani forumowej stary wątek - 26.04.07, 19:02 O rany! Ale zazdroszczę! Sto lat nie byłam na Jurze :) Odpowiedz Link
molla7 Re: Wykopałam z otchłani forumowej stary wątek - 01.05.07, 09:58 ledwo żywa, ale wróciłam. Odpowiedz Link
graz.ka Re: Wykopałam z otchłani forumowej stary wątek - 01.05.07, 09:59 Śnieg padał? ;> Dobrze, że jesteś :) Odpowiedz Link
graz.ka Kolejne wakacje :) 06.07.06, 08:07 Jeszcze dwa dni jestem w pracy, jakaś muszla mi się marzy... W sobotę sobie poszukam :) Lub ktoś wielkodusznie tu jakąś cumę zarzuci... Odpowiedz Link
catalinam Re: Muszelki 07.07.06, 14:07 Katrin Shumakov, shell: www.oriland.com/studio/diagram.asp?ID=Shell Simple roll shell, Maekawa Jun: www.origami.gr.jp/New/Meeting/0009/index.html shell: www.daisyprincess.com/origami.asp David Derudas, shell: digilander.libero.it/oridavid/tecniche.htm Odpowiedz Link
catalinam Re: Muszelki 07.07.06, 15:00 kolejne Sushi Yasuda www.sushiyasuda.com/merchandise.html muszelka ze strony www.origami-club.com/ Odpowiedz Link