Dodaj do ulubionych

wow Emilka !!!

03.11.05, 11:21
Kurcze jaka fajna strona ... no padlam !!! I herbatka !!
Gratulacje !!! smilesmilesmile

Troszke powoli sie laduje,..ale to moze moj net szwankuje.

supersmilesmile bardzo ogriomnie mi sie podoba smile
Obserwuj wątek
    • aana_pe Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:27
      Reni, jak juz zakładasz taki watek, to moze warto podac adres strony? Przeciez nie jest to tylko forum dla wtajemniczonych...
    • reni_aferka Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:34
      www.kaiem.xip.pl

Prosze smile
    • toxicloki Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:38
      rzeczywiscie - strronka fantastyczna...
      ale tekst "nie realizujemy zamowien ponize 50 zl"??? tzn co? jak ktos chce jedna
      puszke to sie moze cmoknac?smile pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam... w
      koncu to klient oplaca przesylke,prawda? cokolwiek niesmaczne w moim odczuciu.
    • t.he Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:54
      Net Ci nie szwankuje, na szerokim pasmie też chodzi wolno.

Bardzo efektowna smile)) Tylko obawiam się, że mało funkcjonalna w Polsce, gdzie
      większość ludzi korzysta w wolniejszych łączy. Emilio, może coś się jeszcze da
      zoptymalizować wagowo, pokombinuj no tam wink
    • loriaan Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:57
      rzczywiscie fajna, tylko za bardzo przypomina strone greglis, soryy jesli kogos
      urazesad
      • pataryna Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 12:11
        Według mnie nie podobna. I niejedna osoba lubi taki styl, klimat, epokę i w
        ogóle. A w ogóle to tu zabrzmiało jak antyreklama strony greglis.
      • reni_aferka Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 12:11
        Lorian..ale mysle ze nie powinnysmy porownywac stron i nie o to Emilce pewnie
        chodzilo. jest bardzo pomyslowa i czytelna (czytelniejsza od carty jesli nie da
        sie uniknac porownan) a ze Emilka oficjalnie jej jeszcze nie reklamowala
        nigdzie to moze pracuje jeszcze nad nia..a ja burze rozpetalam. ALe padlam jak
        zobaczylam pierwsza strone smile

I pewnie z czasem bedzie sie szybcioej ladowac smile

• loriaan Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 12:55
          ej przestancie nei chciałam nikogo urazic, a i nie miała byc to antyreklama
          greglis nie szukajcie drugiego dna gdy go nei ma. poprostu stweirdziłam ze jest
          podobnie zbudowana , podobny klimat , tak jakby to robiła jenda firma od
          szablonu tylko inne zdjecia, chodzi mi oczywiscie o pierwszą stronke.
          wyluzujcie. strona jest oksmile
          • babunowa Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 13:26
            mam kilka spraw/uwage/pytańsmile)
            1.szkoda,że robiąć stronę,nie zdecydowałaś się na wykupienie adresu,który
            bardziej zapada w pamięc. xip.pl-nie żartujwinktego prawie nikt nie
            zapamięta.Pamięta się adresy proste i kończące się na com.pl i .pl szkoda,bo
            home.pl miał extra promocję.
            2.gdzie jest wyłącznik muzyki na stronie,bo ja takowego nie widzę,a nie każdy
            lubi takową.
            3.bardzo fajny pomysł z licznikiem na kasiesmile
            4.1bombka-60złwinkperwersja;>> choć całkiem ładna
            5.zamówienia za min.50 zeta?-trochę za ostro.Szkoda Ci sprzedać jednej puszki za
            17 zł?
            6.czy były zamówienia na te puszki?czy coś przegapiłam?smilepamiętam,że był link z
            tymi puszkamiwinkczy też zamawiałaś indywidulanie hurtowowink
            no to tylewink
            ogólnie dużego ruchu i obrotów życzęsmile
            • k_izydorczyk Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 13:46
              Mnie się tam podobasmile Hmmm i u mnie w porządku się ładuje (porównywalnie z
              wieloma sklepami netowymi), ja nie mam problemów, ale być może chodzi o dodatki
              flashowe, takowe zazwyczaj trochę spowalniają ładowanie strony. Klimat dla mnie
              fajnysmile Jeszcze dorzuciłabym parę Twoich drobiazgów, bo cudne, ale pewnie
              będąsmile)
              Babunowa nie chcę się tam czepiać, ale te bombki za 60 zł to takie bydełka,
              raczej nie na choinkę bo toto ma średnicę o 4cm większą niż płyta CDsmile))
              Skrakowane,zrobione ładnie, niejedna szkatułka jest od nich mniejsza. Uważam,
              że za takie giganty cena jest jak najbardziej do przyjęciasmile A i robota na
              obłym i śliskim trudniejsza niż na płaskimsmile
              Emila super te ozdoby choinkowe Ci wyszły, a dzwonki są boskie po prostu! Jadę
              do Ciebie na świętabig_grinDD
              • babunowa Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 13:56
                okeywink już się nie czepiam bombekwink faktycznie potem przeczytałam i faktycznie
                to są bydlątka sporewink))))))))
                • kasiaba1 Babunowa... 03.11.05, 14:01
                  To wpisz sobie :
                  www.kaiem.pl
                  tongue_outPPPPPPPPPPPPPPPPP
                  • babunowa Re: Babunowa... 03.11.05, 14:22
                    babunowa se wpisała i jest ukontentowanawink zarówno ona jak i stado spragnionych
                    pięknych wyrobów zapamiętają ten adressmile))))))))))
                    • emilia13 Re: Babunowa... 03.11.05, 14:59
                      Dziewczyny! Nie pisałam tu o zmianach na stronie, bo chciałam uniknąc
                      takich "podobna czy nie podobna" albo "reklama czy informacja". Nie lubię
                      takich wątków i nie chciałam narażać się na czytanie czegoś takiego na mój
                      temat. Ale stało się, więc odpowiadam. Wykonanie grafiki zleciłam firmie, więc
                      to nie moja zasługa. Sama byłam bardzo zaskoczona, kiedy zobaczyłam projekt
                      (też mi przypominał cartę). Sprawę wyjaśniłam sobie z greglis.
                      Co do ciężaru, to obawiam się, że przy tego typu grafice, niewiele da się zrobić
                      Sklep z puszkami nie jest mój, więc nie odpowiadam za decyzje właścicielki, ale
                      mogę z nią pogadać wink. Prace rzeczywiście jeszcze trwają i pewnie długo
                      potrwają.
                      Cieszę się, że ktoś zauważył moje starania. Chciałam nadac stronie głównej
                      osobisty charakter (po to robiłam swoją porcelanę, stoi mój własny kredens a
                      muzyczka także moja ulubiona. To wszystko może się podobać lub nie. Na krytykę
                      się nie obrażam i mam nadzieję, że nie zniechęcę stałych bywalców.
                      • reni_aferka przepraszam 03.11.05, 15:08
                        Emilko ja przepraszam. Weszlam na strone i padlam z zachwytu...wiec starym
                        zwyczajem dziele sie z Wami tym co mi sie podoba. nie chcialam wywolywac zadnej
                        dyskusji ...

a strona laduje sie duzo szybciej jak wylaczylam emula ;P glupia nie zauwazylam
                        ze smiga na calego ;P

Wyslalam link znajomym ..i wszyscy zachwyceni. I forum im sie odoba smile
                      • loriaan Re: Babunowa... 03.11.05, 15:12
                        stronka bardzo ładnasmile moje stwierdzenei o podobienstwie nei było krytyka
                        tylko .. stwierdzeniem. smile
                        • emilia13 Re: Babunowa... 03.11.05, 15:34
                          Reni_aferko! Nie masz powodu do przeprosin. Przeciwnie, powinnam byc Ci
                          wdzięczna. Loriaan! Ja wcale nie odebrałam tego jako krytykę smile. Poczułam sie
                          tylko wywołana do odpowiedzi. Przecież powinnam sie cieszyć, że chcecie o mojej
                          stronie pisać. Pozdrawiam.
                      • t.he Re: Babunowa... 03.11.05, 15:41
                        Chyba wszyscy na raz ją przedtem ciągnęli, bo teraz rzeczywiście chodzi
                        szybciej wink Raczej to nie flash haczy, bo wskakuje w drugiej kolejności, ale
                        moge się mylić co do relacji kolejność ładowania-kolejność wyświetlania. Mam
                        takie wrażenie, jakby wszystko poza flashową górą było na jednym odcięciu.
                        Zapewne tak nie jest, ale coś nie gra przy ładowaniu się właśnie tego
                        nieflashowego fragmentu strony. Nie jest to duży problem i napewno nie utrudnia
                        poruszania się w znaczący sposób, ale przy dłuższym oglądaniu może trochę
                        drażnić niecierpliwych klientów, bo występuje na kilku podstronach. Więc jak
                        przyjdzie Ci płacić, warto przycisnąć wykonawcę, pewnie da się coś jeszcze
                        zoptymalizować smile Sprawdź ewentualnie czy wszystkie obrazki są poddane
                        kompresji, bo człowiek nie automat, mógł coś przeoczyć. Na przykład na ładnej
                        stronie Greglis własnie są nieskompresowane mapy bitowe, dziesięciokrotnie za
                        ciężkie (efekt na wąskopasmowym łączu wiadomy), a nie ma to żadnego
                        uzasadnienia "jakościowego".

Strona jest bardzo ładna i budzi skojarzenia, że "za podobna" tylko jeśli po
                        raz pierwszy widziało się niedawno "wnętrzową" stronę. Tymczasem to taki
                        trynd wink Uważam zresztą, że Twoja strona główna jest świetna, chyba nawet
                        najładniejsza, jaką widziałam tego rodzaju.
                        • loriaan Re: Babunowa... 03.11.05, 15:44
                          t.he napisała:
                          są nieskompresowane mapy bitowe, dziesięciokrotnie za
                          > ciężkie (efekt na wąskopasmowym łączu wiadomy), a nie ma to żadnego
                          > uzasadnienia "jakościowego".

łomatko t.he padam na kolana ale dla mnie to kosmossmile chyle czoła posiadanej
                          wiedzysmile)
                          hihismile

===============
                          Atelier
                          • t.he Re: Babunowa... 03.11.05, 16:00
                            Co Ty, ja jestem jeszcze szczypiorek smile))

Jak narysujesz coś w Wordzie w aplikacji Paint i zapiszesz jako .bmp masz
                            nieskompresowaną mapę bitową. Jak zapiszesz jako .gif masz kompresję, która
                            polega na ograniczeniu liczby kolorów. A jak jako .jpg masz kompresję, która
                            polega w efekcie na utracie wyraźności. Można nawet kilkakrotnie zaoszczędzić
                            na wadze obrazka w sposób niemal niezauważalny dla ludzkiego oka. Jak kto
                            ciekawski naukowo niczym pięciolatek wink)) może sobie zapisać na dysku zdjęcie
                            tego samego papieru do decu ze strony Greglis i od konkurencji i sprawdzić, czy
                            prawdę pisze wink
                            • pepe27 Re: Babunowa... 03.11.05, 16:20
                              Zgadza się , na pięknej stronie greglis ( przy szybkim łączu) mi osobiście fotki
                              ładują się tak wolno, że w efekcie do dzisiaj nie udało mi się jeszcze przejsc
                              przez pierwszą stronę i nic zamówic( greglis , pliss, mniejsze fotki). Tu ładuje
                              się szybko tylko, jak pisała t.he fragmentarycznie. Stronka ładna i
                              klimatyczna- . Muzyka - miodzio.Życzę powodzenie smile
                              • greglis Re: Babunowa... 03.11.05, 16:27
                                Ja miałam przyjemność widzieć już stronkę Emilii wcześniej,też bardzo mi się
                                podobała.Fajny pomysł z filiżanką.A jeśli chodzi o moją stronkę to daję słowo
                                harcerza zmiejszma obrazki.Jestem totalnym antytalenciem komputerowym,myślę
                                zbyt artystycznie a nie technicznie,dopiero ktoś łopatologicznie musiał mi
                                pokazać jak jesy różnica między bmp a gif a jpg.Już poprawiam i przepraszam za
                                niedogodności
                              • reni_aferka Re: Babunowa... 03.11.05, 16:39
                                he he pepe masz tak jak ja wink szybkie lacze netowe..i jak cos sie nie laduje
                                naytchmiast- trudno...nie wlaze tam wiecej. Wiwat niecierpliwosc ... gdzie te
                                czasy ze sie czekalo w nieskonczonosc az modem zadziala ;P
                            • loriaan Re: Babunowa... 03.11.05, 16:23
                              hmmm to chyba pobawie sie bo nigdy rozczaic tego nie mogłam co to mapa bitowa
                              itp faktem jest zejak w paincie cos porobiłam i zapisałm jako jpg to cholera
                              sie kolory rozjezdzały dziwnieuncertain
                              • t.he Re: Babunowa... 03.11.05, 16:54
                                loriaan napisała:

> hmmm to chyba pobawie sie bo nigdy rozczaic tego nie mogłam co to mapa bitowa
                                > itp faktem jest zejak w paincie cos porobiłam i zapisałm jako jpg to cholera
                                > sie kolory rozjezdzały dziwnieuncertain

Bo Paint nie pozwala ustawić stopnia kompresji jpg, narzuca z góry konkretny.
                                Możesz tym natomiast manipulowac już w bezpłatnej przeglądarce zdjęć Irfan.
                                Zreszta ta kompresja jest raczej do zdjęć, jednokolorowe płaszczyzny zawsze
                                będą się bardziej lub mniej odbarwiać na brzegach. Lepiej grafikę bez użycia
                                zdjęcia zapisać jako .gif. Tylko o ile pamietam gify spod Painta mają znaczne
                                ograniczenie palety barw, czyli może Ci zmienić kolor. Ale przynajmniej na
                                jednolity smile

• zielony_listek prędkość 04.11.05, 11:13
                >Hmmm i u mnie w porządku się ładuje (porównywalnie z
                > wieloma sklepami netowymi), ja nie mam problemów

U mnie też się OK ładuje.

A faktycznie też, tak jak dziewczyny, miałam skojarzenie ze strona greglis.
                No ale cóż, w końcu właśnie dlatego jesteśmy na jednym forum, że lubimy podobny
                styl smile

Pozdrawiam
                zielony_listek
    • kati_p Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 16:30
      super muzyczka jest na tej sronce smile
      • lula25 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 18:20
        Piekna stronka, i piekna muzyczka - wszystko w moim stylu. Bede Cie czesto
        odwiedzac chocby dla posluchania milej melodii. A moze zdradzisz co to za utwor?
    • qlka_79 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 18:52
      Muzyka świetna i ładna grafika, ale ładuje się u mnie zbyt długo.
      • an20 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 19:32
        Bardzo fajna strona, muzyka tez przyjemnasmile
        • emilia13 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 21:40
          Dziękuję za opinie, wszystkie wezmę pod uwagę i co się da, to naprawimy. Np.
          wcześniej nie zauwazyłam, że dzwięku się nie da wyłączyć smile. A muzyczka to Glen
          Miller "STAR DUST".
    • kazet4 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 21:37
      Chciałam niesmiało zauwazyć, że w wielu sklepach internetowych podana jest
      minimalna wartośc zamówienia. Owszem, niekoniecznie na stronie głównej, a w
      regulaminie, tak, żeby nie rzucało sie w oczy. A ja własnie chciałam, żeby sie
      rzucało i nie było watpliwości dlaczego potem zamówienie nie zostało
      zrealizowane, bo ktos niedoczytał regulaminu. Przyczyna ustalenia minimalnej
      wartości zamówienia jest prozaiczna - ekonomiczna. Puszki sa delikatne, a
      narzut na nich jest tak mały, że przy wysłaniu 1 sztuki nie zwróca się
      poniesione koszty na porządne opakowanie jej. Opłata za przesyłkę, która ponosi
      zamawiający nie ma tu nic do rzeczy.
      I bardzo się cieszę, że nowa grafika przypadła wam do gustu smile
      • magnolia76 Re: wow Emilka !!! 04.11.05, 14:01
        stronka super i fajnie ze podobna do stronki Greglis bo tak samo przyjemnie się
        ogląda i klimat taki decoupagowy - artystyczny, a chyba o to chodzi smile

Pozdrawiam
        Mariola
        • magnolia76 Re: wow Emilka !!! 04.11.05, 14:04
          acha, klimat muzyczny niestety nie mój, wolę coś w stylu co ma Greglis, ale to
          kwestia gustu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka