reni_aferka 03.11.05, 11:21 Kurcze jaka fajna strona ... no padlam !!! I herbatka !! Gratulacje !!! Troszke powoli sie laduje,..ale to moze moj net szwankuje. super bardzo ogriomnie mi sie podoba Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aana_pe Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:27 Reni, jak juz zakładasz taki watek, to moze warto podac adres strony? Przeciez nie jest to tylko forum dla wtajemniczonych... Odpowiedz Link
toxicloki Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:38 rzeczywiscie - strronka fantastyczna... ale tekst "nie realizujemy zamowien ponize 50 zl"??? tzn co? jak ktos chce jedna puszke to sie moze cmoknac? pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam... w koncu to klient oplaca przesylke,prawda? cokolwiek niesmaczne w moim odczuciu. Odpowiedz Link
t.he Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:54 Net Ci nie szwankuje, na szerokim pasmie też chodzi wolno. Bardzo efektowna )) Tylko obawiam się, że mało funkcjonalna w Polsce, gdzie większość ludzi korzysta w wolniejszych łączy. Emilio, może coś się jeszcze da zoptymalizować wagowo, pokombinuj no tam Odpowiedz Link
loriaan Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 11:57 rzczywiscie fajna, tylko za bardzo przypomina strone greglis, soryy jesli kogos uraze Odpowiedz Link
pataryna Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 12:11 Według mnie nie podobna. I niejedna osoba lubi taki styl, klimat, epokę i w ogóle. A w ogóle to tu zabrzmiało jak antyreklama strony greglis. Odpowiedz Link
reni_aferka Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 12:11 Lorian..ale mysle ze nie powinnysmy porownywac stron i nie o to Emilce pewnie chodzilo. jest bardzo pomyslowa i czytelna (czytelniejsza od carty jesli nie da sie uniknac porownan) a ze Emilka oficjalnie jej jeszcze nie reklamowala nigdzie to moze pracuje jeszcze nad nia..a ja burze rozpetalam. ALe padlam jak zobaczylam pierwsza strone I pewnie z czasem bedzie sie szybcioej ladowac Odpowiedz Link
loriaan Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 12:55 ej przestancie nei chciałam nikogo urazic, a i nie miała byc to antyreklama greglis nie szukajcie drugiego dna gdy go nei ma. poprostu stweirdziłam ze jest podobnie zbudowana , podobny klimat , tak jakby to robiła jenda firma od szablonu tylko inne zdjecia, chodzi mi oczywiscie o pierwszą stronke. wyluzujcie. strona jest ok Odpowiedz Link
babunowa Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 13:26 mam kilka spraw/uwage/pytań) 1.szkoda,że robiąć stronę,nie zdecydowałaś się na wykupienie adresu,który bardziej zapada w pamięc. xip.pl-nie żartujtego prawie nikt nie zapamięta.Pamięta się adresy proste i kończące się na com.pl i .pl szkoda,bo home.pl miał extra promocję. 2.gdzie jest wyłącznik muzyki na stronie,bo ja takowego nie widzę,a nie każdy lubi takową. 3.bardzo fajny pomysł z licznikiem na kasie 4.1bombka-60złperwersja;>> choć całkiem ładna 5.zamówienia za min.50 zeta?-trochę za ostro.Szkoda Ci sprzedać jednej puszki za 17 zł? 6.czy były zamówienia na te puszki?czy coś przegapiłam?pamiętam,że był link z tymi puszkamiczy też zamawiałaś indywidulanie hurtowo no to tyle ogólnie dużego ruchu i obrotów życzę Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 13:46 Mnie się tam podoba Hmmm i u mnie w porządku się ładuje (porównywalnie z wieloma sklepami netowymi), ja nie mam problemów, ale być może chodzi o dodatki flashowe, takowe zazwyczaj trochę spowalniają ładowanie strony. Klimat dla mnie fajny Jeszcze dorzuciłabym parę Twoich drobiazgów, bo cudne, ale pewnie będą) Babunowa nie chcę się tam czepiać, ale te bombki za 60 zł to takie bydełka, raczej nie na choinkę bo toto ma średnicę o 4cm większą niż płyta CD)) Skrakowane,zrobione ładnie, niejedna szkatułka jest od nich mniejsza. Uważam, że za takie giganty cena jest jak najbardziej do przyjęcia A i robota na obłym i śliskim trudniejsza niż na płaskim Emila super te ozdoby choinkowe Ci wyszły, a dzwonki są boskie po prostu! Jadę do Ciebie na świętaDD Odpowiedz Link
babunowa Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 13:56 okey już się nie czepiam bombek faktycznie potem przeczytałam i faktycznie to są bydlątka spore)))))))) Odpowiedz Link
babunowa Re: Babunowa... 03.11.05, 14:22 babunowa se wpisała i jest ukontentowana zarówno ona jak i stado spragnionych pięknych wyrobów zapamiętają ten adres)))))))))) Odpowiedz Link
emilia13 Re: Babunowa... 03.11.05, 14:59 Dziewczyny! Nie pisałam tu o zmianach na stronie, bo chciałam uniknąc takich "podobna czy nie podobna" albo "reklama czy informacja". Nie lubię takich wątków i nie chciałam narażać się na czytanie czegoś takiego na mój temat. Ale stało się, więc odpowiadam. Wykonanie grafiki zleciłam firmie, więc to nie moja zasługa. Sama byłam bardzo zaskoczona, kiedy zobaczyłam projekt (też mi przypominał cartę). Sprawę wyjaśniłam sobie z greglis. Co do ciężaru, to obawiam się, że przy tego typu grafice, niewiele da się zrobić Sklep z puszkami nie jest mój, więc nie odpowiadam za decyzje właścicielki, ale mogę z nią pogadać . Prace rzeczywiście jeszcze trwają i pewnie długo potrwają. Cieszę się, że ktoś zauważył moje starania. Chciałam nadac stronie głównej osobisty charakter (po to robiłam swoją porcelanę, stoi mój własny kredens a muzyczka także moja ulubiona. To wszystko może się podobać lub nie. Na krytykę się nie obrażam i mam nadzieję, że nie zniechęcę stałych bywalców. Odpowiedz Link
reni_aferka przepraszam 03.11.05, 15:08 Emilko ja przepraszam. Weszlam na strone i padlam z zachwytu...wiec starym zwyczajem dziele sie z Wami tym co mi sie podoba. nie chcialam wywolywac zadnej dyskusji ... a strona laduje sie duzo szybciej jak wylaczylam emula ;P glupia nie zauwazylam ze smiga na calego ;P Wyslalam link znajomym ..i wszyscy zachwyceni. I forum im sie odoba Odpowiedz Link
loriaan Re: Babunowa... 03.11.05, 15:12 stronka bardzo ładna moje stwierdzenei o podobienstwie nei było krytyka tylko .. stwierdzeniem. Odpowiedz Link
emilia13 Re: Babunowa... 03.11.05, 15:34 Reni_aferko! Nie masz powodu do przeprosin. Przeciwnie, powinnam byc Ci wdzięczna. Loriaan! Ja wcale nie odebrałam tego jako krytykę . Poczułam sie tylko wywołana do odpowiedzi. Przecież powinnam sie cieszyć, że chcecie o mojej stronie pisać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
t.he Re: Babunowa... 03.11.05, 15:41 Chyba wszyscy na raz ją przedtem ciągnęli, bo teraz rzeczywiście chodzi szybciej Raczej to nie flash haczy, bo wskakuje w drugiej kolejności, ale moge się mylić co do relacji kolejność ładowania-kolejność wyświetlania. Mam takie wrażenie, jakby wszystko poza flashową górą było na jednym odcięciu. Zapewne tak nie jest, ale coś nie gra przy ładowaniu się właśnie tego nieflashowego fragmentu strony. Nie jest to duży problem i napewno nie utrudnia poruszania się w znaczący sposób, ale przy dłuższym oglądaniu może trochę drażnić niecierpliwych klientów, bo występuje na kilku podstronach. Więc jak przyjdzie Ci płacić, warto przycisnąć wykonawcę, pewnie da się coś jeszcze zoptymalizować Sprawdź ewentualnie czy wszystkie obrazki są poddane kompresji, bo człowiek nie automat, mógł coś przeoczyć. Na przykład na ładnej stronie Greglis własnie są nieskompresowane mapy bitowe, dziesięciokrotnie za ciężkie (efekt na wąskopasmowym łączu wiadomy), a nie ma to żadnego uzasadnienia "jakościowego". Strona jest bardzo ładna i budzi skojarzenia, że "za podobna" tylko jeśli po raz pierwszy widziało się niedawno "wnętrzową" stronę. Tymczasem to taki trynd Uważam zresztą, że Twoja strona główna jest świetna, chyba nawet najładniejsza, jaką widziałam tego rodzaju. Odpowiedz Link
loriaan Re: Babunowa... 03.11.05, 15:44 t.he napisała: są nieskompresowane mapy bitowe, dziesięciokrotnie za > ciężkie (efekt na wąskopasmowym łączu wiadomy), a nie ma to żadnego > uzasadnienia "jakościowego". łomatko t.he padam na kolana ale dla mnie to kosmos chyle czoła posiadanej wiedzy) hihi =============== Atelier Odpowiedz Link
t.he Re: Babunowa... 03.11.05, 16:00 Co Ty, ja jestem jeszcze szczypiorek )) Jak narysujesz coś w Wordzie w aplikacji Paint i zapiszesz jako .bmp masz nieskompresowaną mapę bitową. Jak zapiszesz jako .gif masz kompresję, która polega na ograniczeniu liczby kolorów. A jak jako .jpg masz kompresję, która polega w efekcie na utracie wyraźności. Można nawet kilkakrotnie zaoszczędzić na wadze obrazka w sposób niemal niezauważalny dla ludzkiego oka. Jak kto ciekawski naukowo niczym pięciolatek )) może sobie zapisać na dysku zdjęcie tego samego papieru do decu ze strony Greglis i od konkurencji i sprawdzić, czy prawdę pisze Odpowiedz Link
pepe27 Re: Babunowa... 03.11.05, 16:20 Zgadza się , na pięknej stronie greglis ( przy szybkim łączu) mi osobiście fotki ładują się tak wolno, że w efekcie do dzisiaj nie udało mi się jeszcze przejsc przez pierwszą stronę i nic zamówic( greglis , pliss, mniejsze fotki). Tu ładuje się szybko tylko, jak pisała t.he fragmentarycznie. Stronka ładna i klimatyczna- . Muzyka - miodzio.Życzę powodzenie Odpowiedz Link
greglis Re: Babunowa... 03.11.05, 16:27 Ja miałam przyjemność widzieć już stronkę Emilii wcześniej,też bardzo mi się podobała.Fajny pomysł z filiżanką.A jeśli chodzi o moją stronkę to daję słowo harcerza zmiejszma obrazki.Jestem totalnym antytalenciem komputerowym,myślę zbyt artystycznie a nie technicznie,dopiero ktoś łopatologicznie musiał mi pokazać jak jesy różnica między bmp a gif a jpg.Już poprawiam i przepraszam za niedogodności Odpowiedz Link
reni_aferka Re: Babunowa... 03.11.05, 16:39 he he pepe masz tak jak ja szybkie lacze netowe..i jak cos sie nie laduje naytchmiast- trudno...nie wlaze tam wiecej. Wiwat niecierpliwosc ... gdzie te czasy ze sie czekalo w nieskonczonosc az modem zadziala ;P Odpowiedz Link
loriaan Re: Babunowa... 03.11.05, 16:23 hmmm to chyba pobawie sie bo nigdy rozczaic tego nie mogłam co to mapa bitowa itp faktem jest zejak w paincie cos porobiłam i zapisałm jako jpg to cholera sie kolory rozjezdzały dziwnie Odpowiedz Link
t.he Re: Babunowa... 03.11.05, 16:54 loriaan napisała: > hmmm to chyba pobawie sie bo nigdy rozczaic tego nie mogłam co to mapa bitowa > itp faktem jest zejak w paincie cos porobiłam i zapisałm jako jpg to cholera > sie kolory rozjezdzały dziwnie Bo Paint nie pozwala ustawić stopnia kompresji jpg, narzuca z góry konkretny. Możesz tym natomiast manipulowac już w bezpłatnej przeglądarce zdjęć Irfan. Zreszta ta kompresja jest raczej do zdjęć, jednokolorowe płaszczyzny zawsze będą się bardziej lub mniej odbarwiać na brzegach. Lepiej grafikę bez użycia zdjęcia zapisać jako .gif. Tylko o ile pamietam gify spod Painta mają znaczne ograniczenie palety barw, czyli może Ci zmienić kolor. Ale przynajmniej na jednolity Odpowiedz Link
zielony_listek prędkość 04.11.05, 11:13 >Hmmm i u mnie w porządku się ładuje (porównywalnie z > wieloma sklepami netowymi), ja nie mam problemów U mnie też się OK ładuje. A faktycznie też, tak jak dziewczyny, miałam skojarzenie ze strona greglis. No ale cóż, w końcu właśnie dlatego jesteśmy na jednym forum, że lubimy podobny styl Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link
lula25 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 18:20 Piekna stronka, i piekna muzyczka - wszystko w moim stylu. Bede Cie czesto odwiedzac chocby dla posluchania milej melodii. A moze zdradzisz co to za utwor? Odpowiedz Link
qlka_79 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 18:52 Muzyka świetna i ładna grafika, ale ładuje się u mnie zbyt długo. Odpowiedz Link
emilia13 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 21:40 Dziękuję za opinie, wszystkie wezmę pod uwagę i co się da, to naprawimy. Np. wcześniej nie zauwazyłam, że dzwięku się nie da wyłączyć . A muzyczka to Glen Miller "STAR DUST". Odpowiedz Link
kazet4 Re: wow Emilka !!! 03.11.05, 21:37 Chciałam niesmiało zauwazyć, że w wielu sklepach internetowych podana jest minimalna wartośc zamówienia. Owszem, niekoniecznie na stronie głównej, a w regulaminie, tak, żeby nie rzucało sie w oczy. A ja własnie chciałam, żeby sie rzucało i nie było watpliwości dlaczego potem zamówienie nie zostało zrealizowane, bo ktos niedoczytał regulaminu. Przyczyna ustalenia minimalnej wartości zamówienia jest prozaiczna - ekonomiczna. Puszki sa delikatne, a narzut na nich jest tak mały, że przy wysłaniu 1 sztuki nie zwróca się poniesione koszty na porządne opakowanie jej. Opłata za przesyłkę, która ponosi zamawiający nie ma tu nic do rzeczy. I bardzo się cieszę, że nowa grafika przypadła wam do gustu Odpowiedz Link
magnolia76 Re: wow Emilka !!! 04.11.05, 14:01 stronka super i fajnie ze podobna do stronki Greglis bo tak samo przyjemnie się ogląda i klimat taki decoupagowy - artystyczny, a chyba o to chodzi Pozdrawiam Mariola Odpowiedz Link
magnolia76 Re: wow Emilka !!! 04.11.05, 14:04 acha, klimat muzyczny niestety nie mój, wolę coś w stylu co ma Greglis, ale to kwestia gustu Odpowiedz Link