04.07.25, 08:04
Wczoraj takiego na zywo (blachy DE) widzialem i powiem szczerze zero efektu WOW w zakresie wygladu tego auta...

Ot... oble, platikowe jakies takie... a ze byl lekko brudny to jak kilejne gowno z chin wygladal.

Jakos mam wrazenie, ze im bardziej nowoczesnie te auta (np ostatnie Passerati czy BMW) wygladaja tym szybciej sie beda wizualnie "starzec" i szybko "belejak" wygladac.

Szczegolnie brude.

Az se dzis sprawdzilem co to takieo ten Lucid i sie zdziwilem, ze to takie Ą i Ę.
Obserwuj wątek
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Lucid Air 04.07.25, 08:43
      Tak ma być, tobie się nie muszą podobać, nie jesteś ich klientem. Bałkan to kiedyś gdzieś tłumaczył, o co chodzi z tymi pokrakami np. z BMW.
    • qqbek Re: Lucid Air 04.07.25, 08:45
      Też kiedyś już widziałem i mi się nie podobał ze względu na rozmiar.
      Ale już same "bajerki" fajne.
      Może różnica polega na to, że mój wyglądał, jak by świeżo nie tyle z myjni, co z detailingu wyjechał.
      Wniosek?
      Musisz się przyglądać autom czystym, a nie usyfionym ;-)
      • galtomone Re: Lucid Air 04.07.25, 09:14
        qqbek napisał:

> Musisz się przyglądać autom czystym, a nie usyfionym ;-)

Moze daltego, ze ludzie tak maja to w salonach je ciagle "pucujom"?

I z tego wzgledu ja jutro rano najpierw oddaje na reczna myjnie swoje, a potem jak odbiore jade (mam nadziej, ze dzis dojdzie) nakladac na swoje Poorboy's World Natty's Paste Wax Blue 😁.

• hrasier_2 Re: Lucid Air 04.07.25, 10:20
          galtomone napisał:

> qqbek napisał:
          >
          > > Musisz się przyglądać autom czystym, a nie usyfionym ;-)
          >
          > Moze daltego, ze ludzie tak maja to w salonach je ciagle "pucujom"?
          >
          > I z tego wzgledu ja jutro rano najpierw oddaje na reczna myjnie swoje, a potem
          > jak odbiore jade (mam nadziej, ze dzis dojdzie) nakladac na swoje Poorboy's Wor
          > ld Natty's Paste Wax Blue 😁.
          > Fleja tylko nie dba o auto.
        • qqbek Re: Lucid Air 04.07.25, 12:26
          galtomone napisał:

> Moze daltego, ze ludzie tak maja to w salonach je ciagle "pucujom"?
          >
          > I z tego wzgledu ja jutro rano najpierw oddaje na reczna myjnie swoje, a potem
          > jak odbiore jade (mam nadziej, ze dzis dojdzie) nakladac na swoje Poorboy's Wor
          > ld Natty's Paste Wax Blue 😁.
          >

A ja up-a ze dwa miesiące nie myłem 😝
          Czasu nie mam.
          Wosk mam tani, Sonax, ale nie mam na razie na co go położyć (może dziś wieczorem się uda w końcu - wezmę wpierw odkurzacz, chusteczki do kokpitu i płyn do szyb i zdesyfilizuje wpierw wnętrze, a potem 5 złotych w kieszeń i na samoobsługową - zaleta małego auta, na Opla idzie 7-8, w upie raz za 4 się wyrobiłem).
          • galtomone Re: Lucid Air 04.07.25, 12:55
            Ja na bezdotykowej 18 zl... ale raz na jakis czas konieczna jest dotykowa i 200 zl nie moje.Dodatkowy koszt spowodowany przez psa. Jakbym mial ogrodek to bym sie (przynajmniej jak cieplo) bawil w odkurzanie, itd...
            • qqbek Re: Lucid Air 05.07.25, 22:20
              galtomone napisał:

> Ja na bezdotykowej 18 zl...

Że ile?
              Gdybym miał tyle czasu z lancą spędzić na bezdotykowej, to bym wolał dołożyć i gdzieś "na szczotki" pojechać.
              Sęk w tym, że lakier na up-ie dość świeży i szczotek się po prostu na razie boję.

> ale raz na jakis czas konieczna jest dotykowa i 200
              > zl nie moje.Dodatkowy koszt spowodowany przez psa. Jakbym mial ogrodek to bym
              > sie (przynajmniej jak cieplo) bawil w odkurzanie, itd...

Ja to, jak znajdę czas, to całe wnętrze upiorę w up-ie (w Oplu prałem w maju).
              Wolę sam zrobić, bo żadnego zakątka nie pominę.
              Ale musi być chwile upał, żeby szyby opuścić i dosuszyć.
              Proszek do odkurzaczy piorących Karchera potrafi poszarzałą tapicerkę w nową zamienić, ale żaden odkurzacz nie zgarnie całości wody z powrotem i trzeba dosuszać, czego na ręcznej nigdy nie będą w stanie tobie zrobić.
    • carnivore69x Re: Lucid Air 04.07.25, 11:59
      W kraju drugiego i pół świata jakim staje się UK niestety ten wynalazek nie jest oferowany (więc co do meritum się nie wypowiem).
    • engine8t Re: Lucid Air 04.07.25, 19:06
      Widze rozne modele Lucid - nie za czesto bo nie sa tal populrane jak inne ale widac od czasu do czasu i raczej nikt na nie zwrca szczegolenej uwagi i najaczesciej sie slyszy "a co to jest" ?

Nie jest to auto ktore zachwyca wygladem. I taki podobno byc byl cel aby bylo luksusowe a szcegolna uwage przy projektowaniu zwracano na aerodynamike.
      explore-lucid-air.flashdigest.net/mastering-aerodynamics-the-lucid-airs-design-for-peak-efficiency/

Zreszta sylwetka Tesli tez nie rzuca sie w oczy, podobnie bylo z Lexusem limuzyna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka