long-tall-sally 14.10.06, 11:31 Hej ho. Czy wiecie może gdzie w Katowicach albo Gliwicach mozna znaleźć jakiś sklep z artykułami do decoupagu itp. Jestem z Pyskowic (taka dziura koło gliwic) i nie wiem gdzie szukac. Z góry dzieki za odpowiedź Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola2004 Re: Katowice!? 15.10.06, 11:42 Z tego co wiem, specjalistycznego sklepu z materiałami do decoupage w Katowicach raczej nie ma. Wiem, że w sklepie dla plastyków (w okolicach Teatru Wyspiańskiego, zdaje się, że to ulica Chopina) są farby, pędzle, serwetki, parę rzeczy do ozdabiania (pudła). Może inne Katowiczanki wiedzą więcej? I podłączę się pod wątek - gdzie w Katowicach jest największy wybór serwetek?? Najlepiej IHR??? Odpowiedz Link
latarnia_morska Re: Katowice!? 15.10.06, 13:23 Wydaje mi się, że sklep o którym piszesz, w okolicy Teatru, to sklep dla plastyków "U Sabiny" - mieści się na ul. Moniuszki (też nazwisko z "branży" muzycznej ). Tylko że wieki tamu byłam tam ostatnio i nie wiem czy mają cokolwiek do decoupage. Odpowiedz Link
ola2004 Re: Katowice!? 15.10.06, 15:00 Racja - to Moniuszki, sklep "U Sabiny". Na pewno są farby akrylowe, inne akcesoria do malowania, i serwetki na sztuki, ale jak byłam ostatnio, to wybór tychże niewielki był. Odpowiedz Link
lucy.p Re: Katowice!? 16.10.06, 16:56 Witam Kiedyś widziałam cały zestaw do decoupagu w Geant w Zabrzu, poszukaj też w Empiku, widziałam tam medium do spękań(być może były też inne rzeczy), pozostaje jeszcze internet tutaj masz wszystko co zapragniesz. pozdrawiam Lucy Odpowiedz Link
long-tall-sally Re: Katowice!? 16.10.06, 17:25 No tak w internecie jest wsyztsko, ale znowu te koszty przesyłki itd. Co do empiku to tam ceny jakby za duże jak na nastolatke z prowincji. Pozostaje mi jęczeć koleżankom o jakieś serwetki i inne cuda. Odpowiedz Link
lucy.p Re: Katowice!? 17.10.06, 08:46 artykuły do decoupagu są ogólnie drogie. ja robiłam to tanim kosztem, na zwykłą doniczkę glinianą przyklejałam wzory z serwetek klejem do papieru a po wyschnięciu polakierowałam lakierem do drewna, wyszło super. Jeśli masz koleżanki które się też tym interesują to warto kupować w internecie razem, wtedy koszty przesyłki rozkładają się na kilka osób. Odpowiedz Link
long-tall-sally Re: Katowice!? 17.10.06, 09:41 Ja też używam zamienników, papiery do pakowania, kleje do wszytskiego itd. A koleżanki sie nie interesują takimi cudami, niestety. Odpowiedz Link
namiotle Re: Katowice!? 17.10.06, 11:36 w Katowicach niestety nie ma jakiegoś szczególnie dobrze zaopatrzonego miejsca w materiały do decoupage. W Chorzowie na Powstańców w sklepie dla plastyków są masy gruntujące, klej, i chyba zestawy do spękań, ceny nawet znośne, serwetek brak . Chyba najlepsze zaopatrzenie jest jednak w sklepach internetowych. Odpowiedz Link
ewana3 Re: Katowice!? 17.10.06, 12:37 poczytajcie, bardzo przydatne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=36488162&a=36488162 pozdrawiam www.ewana.neostrada.pl/ Odpowiedz Link