polojama 23.11.06, 19:55 Czy sottile trzeba zabezpieczyć poliuretanem, czy można od razu farbę? Help, zgłupiałam doszczętnie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loriaan Re: Talerze 23.11.06, 20:42 ja bym lakierem w sprayu popsikala i na to farba ( ale w sumei ja sie nie znam szklo to nie moja dzialka) Odpowiedz Link
polojama Re: Talerze 23.11.06, 20:56 Dzięki, juz pociągnęlam poli, bo bałam się ze wodna farba cos spsuje Odpowiedz Link
assik76 Re: Talerze 23.11.06, 21:00 Mozna akrylem, nic sie nie stanie! Własciwie zawsze używam lakieru akrylowego na sotile i nigdy nic sie nie stało. To chyba jedyny krak który nie potrzebuje polii dlatego głównie go lubie Odpowiedz Link
babushka33 Re: Talerze 23.11.06, 22:33 Ja kiedyś pojechałam akrylem po sotile i sie popsuło. Wkrótce też będę kładła krak na talerz i przed farbą zamierzam zabezpieczyć lakierem w sprayu. Odpowiedz Link
magiczna_chwila Re: Talerze 23.11.06, 22:59 Ja zawsze sottile i inne kraki, również na talerzach pociągam poliuretanem niewodnym. Smug nie widać ostatecznie, a jest pewność że krak nie zjedzie pod wpływem wodnych farb, szczególnie po poprawkach (tego też doświadczałam). Co do lakieru akrylowego kładzionego na kraki, szczególnie na sottile - niedawno pisałam - nie raz zkiepścił mi calą pracę. No i po przygodach z utleniającą się porporiną też już wolę nie eksperymentować Odpowiedz Link