ahkoscian 24.04.07, 14:26 gdzie mogę kupic? interesują mnie farby do "malowania pędzlem" lub stęplowania A Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majelka2 Re: farby do tkanin 24.04.07, 14:40 najprosciej- w sklepie plastycznym, ja kupiłam sobie własnie firmy Fevicryl, po4,20 za słoiczek, niedługo biore sie za malowanie ) chociaz ostatnio na tymze forum znalazłam informacje, że do malowania na tkaninach wystarcza zwykłe artystyczne akryle w tubkach, cały watek jest tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=47094485&v=2&s=0 Odpowiedz Link
jadwiszka Re: farby do tkanin 24.04.07, 17:16 potwierdzam- akryle artystyczne utrwalone po wyschnieciu zelazkiem, mozna prac w pralce do 40 stopni, nic nie puszcza, a blaknie po wielu praniach...jak sie buntowalam w liceum to mialam wszystkie koszulki, torebki itd wymalowane akrylami Odpowiedz Link
pink_hamster Re: farby do tkanin 30.04.07, 15:07 a mi te utrwalane zelazkiem paskudnie sie zluszczyly z kilku tshirtow(pomimo prawidlowego przygotowania...) lepsze sa zwyczajne farby akrylowe "do malowania" w tubkach czy sloiczkach Odpowiedz Link
jadwiszka Re: farby do tkanin 01.05.07, 08:43 wlasnie te najzwyklejsze akrylowe farby artystyczne, tylko ja je utrwalalam zelazkiem po dokladnym wyschnieciu. specjalne akryle do tkanin zle mi sie rozprowadzaly na materiale, wole te normalne- uniwersalne(np renesans), noi wydatek jeden bo mozna je wykorzystac potem do decu Odpowiedz Link
majamaj774 Re: farby do tkanin 16.10.14, 09:49 ja używam farb marki vielo, są bardzo fajne, tutaj masz link allegro.pl/farby-do-tkanin-vielo-50-ml-hit-88-kolorow-i4688782477.html#tabsAnchor Odpowiedz Link
jacezia Re: farby do tkanin 03.01.19, 17:41 Fevicryl i Marabu to najlepsze, dalej Schjerning i Nerchau. Kupić można tutaj : plastyczny.com.pl/do-tkanin-farby-c-599_954.html Do ciemnych tkanin trzeba wybierać dedykowane bo mają więcej pigmentu, do jasnych to już obojętne. Warto wybrać farby które da się utrwalić, dłużej wytrzymają. Odpowiedz Link